תגיות
מדריך XHTML – הקדמה
XHTML היא למעשה הדור הבא של HTML. היא מעיין גירסא חדשה נקייה יותר, דקדקנית יותר, תיקנית יותר.
המשךמדריך HTML – כותרות
עכשיו כשאתם יודעים איך לכתוב טקסט עם אפקטים, הגיע הזמן שנלמד איך צובעים אותו. בשביל לקבוע צבע לטקסט, משתמשים בתג . התג הזה יותר מתוחכם מהתגים הקודמים שהצגנו. הוא מכיל שלושה מאפיינים: צבע, גודל, וסוג גופן.
המשךמדריך CSS – תכונות תיבה
האלמנטים של HTML נמצאים כולם בתוך תיבה מרובעת. בעזרת התכונות המוסברות כאן תוכל לשלוט במראה, במיקום ובגודל של התיבות הללו.
המשךמדריך DHTML – אוספים (Collections)
אנחנו משתמשים באוספים כדי לחסוך שימוש ב- ID, פשוט ניגשים אל הטופס או התמונה בעזרת מספר סידורי (index).
המשךמדריך DHTML – עבודה מול ה-DOM
גם שינוי ה-CSS זה חלק מ-DHTML DOM אבל חשבתי שדרך יותר טובה להתחיל את המדריך הזה זה בצורה פשוטה ומוכרת (אני עדיין חושב ככה).
המשךמדריך HTML – מסגרות חיצוניות ופנימיות
מסגרות זה שיטה להכליל מספר דפי אינטרנט בעמוד אחד. השימוש במסגרות פשוט מחלק את מסך הדפדפן, כשבכל חלק מופיע דף אחר. בכדי ליצור מסגרות, יש צורך בדף שיכיל את ההגדרות למסגרות, ובדפי תוכן. הגדרת המסגרות נעשית בעזרת התג
מדריך ארועים – הבנת סדר האירועים
בדפים קודמים נעשה שימוש באירועים onmouseover ו-onmouseout במסגרת התגית. כאשר נלחץ העכבר על האובייקט (על הקישור) נטען לחלון הדפדפן הדף שכתובתו נמצאת במאפיין href. מה יקרה במצב בו תרצה לכתוב קוד שיופעל בעת התרחשות האירוע onclick לתגית?
המשךמדריך ארועים – פרמטרים לפונקציה
זוכר את המילה השמורה this? ובכן, מילה זו מתייחסת לאובייקט שבו הופעל האירוע. במקרה של אובייקט התמונה שבדף 07.html האובייקט הוא window.document.myPic. נעביר את האובייקט הזה כפרמטר לפונקציה בעזרת המילה this.
המשךמדריך ארועים – התייחסות לאירועים
כיצד ניתן לנפות את האירועים שאינך מעוניין להתייחס אליהם? התשובה היא במסגרת האובייקט. כאמור, כל אלמנט בדף HTML הוא אובייקט ואם יש לו שם שניתן לו באמצעות מאפיין name או id אז גם אפשר להתייחס אליו בעת כתיבת קוד.
המשךמדריך ארועים – מה הם ארועים?
צורת החשיבה של תוכניות מבוססות-אירועים עלולה להיות חדשה לך, אולם הרעיון של תגובה לפי אירוע מסוים אמור להיות מוכר לך מחיי היום יום. ניקח את הטלוויזיה כדוגמה. אתה יכול לשנות את הערוץ מתי שתרצה, ובשימוש בשלטים הקיימים כיום ניתן גם לעבור לערוץ מסוים במקום לעבור דרך סידרה של ערוצים כדי להגיע לערוץ המבוקש.
המשךמדריך CSS – תכונות CSS אחרות
כל אלמנט בBODY יכול להיות גלוי או מוסתר. התכונה visibility מאפשרת למתכנת להעלים מהעין דברים מסוימים שלא רוצים שהמשתמש יראה. ערכים אפשריים הם hidden וכן visible. הדפדפן שומר מקום עבורם אבל לא מציג אותם אם נבקש ממנו יפה, כך
המשךמדריך CSS – הקדמה
מחפשים מדריך CSS? אתר ללימוד CSS? קורס CSS? במדריך CSSזה תוכלו ללמוד CSSבחינם ובעברית, בהנאה רבה ובקלות! בהצלחה!
המשךמדריך ארועים – טיפול באירועים חלק ב'
אירועים מסוג זה הינם אלה הקורים כתוצאה מפעולה שנעשתה על ידי המשתמש. כמו שבוודאי ניחשת, אירועים אלה כוללים הקשה על מקשי המקלדת ולחיצה על לחצני העכבר, אולם ישנם סוגים נוספים של אירועים אשר יכולים להתרחש כתוצאה מפעולת המשתמש בצורה ישירה או עקיפה. לדוגמה, כאשר המשתמש לוחץ על תיבת טקסט () כדי לערוך את המידע הנמצא בתיבה, אירוע הלחיצה גורם לטעינת event-handler בשם onclick עבור תיבת הטקסט. בנוסף לכך, ישנם עוד event-handlers המתרחשים כתוצאה מהלחיצה.
המשךמדריך DHTML – הקדמה
אז דבר ראשון, DHTML לא קיים, נקודה. זה בעצם HTML דינאמי (בתנועה), שנוצר בעזרת שילוב של כמה שפות. למילה הזאת אין ממש משמעות (חוץ מ-Dynamic HTML) זה פשוט שינוים ב-CSS בעזרת JavaScript והרי שניהם עובדים על HTML אז ככה שזה בלאגן לא קטן, אבל נעשה בו קצת סדר שממנו תוכלו ללמוד ולהבין הלאה בתקווה שתוכלו ליישם את הידע הזה באתר שלכם ברמה גבוהה.
המשךמדריך HTML – עברית בדפי HTML
ישנם שתי דרכים עיקריות לכתוב דפי HTML בעברית. בפרק זה נציג את 2 הגישות לכתיבת HTML בעברית, ונציין מתי כדאי להשתמש בכל אחת מהן. 1. הוספת ב- dir=rtl לתגיות בדף...
המשךמדריך CSS – צבעים ורקעים
לכל אלמנט בדף HTML יש רקע(background) וקידמה(foregound), ולכל אחד מהם יש צבע. סגנונות הצבעים והרקע שולטים בתכונות אלה ומעצבים אותם לפי רצונך.
המשךמדריך CSS – פילטרים ומעברים
לאקספלורר של מיקרוסופט יש, מאז גירסה 5.5, את התכונה המדהימה הנקראת filter. אשר בעזרתה ניתן ליצור אפקטים שובי עין. ישנם סוגי פילטרים רבים
המשךמדריך HTML – פסקאות ומעברי שורה
בדף הזה נלמד איך לעשות קו תחתי, איך לכתוב טקסט מוטה איך לכתוב טקסט מודגש וכו'... כל התגים שיוזכרו מעכשיו והלאה הם תגים מכילים, כלומר, הם דורשים תג סגירה.
המשךמדריך HTML – מפות תמונה
מפת תמונה היא תמונה שאזורים מסוימים בה הם קישורים. המבנה של מפת תמונה מתחיל בתג
המשךמדריך HTML – תגי META
תגי מטה הם תגים מיוחדים. הם לא מציגים שום דבר ללקוח, אלא משמשים לתת מידע על הדף לדפדפן של הגולש, למנועי חיפוש, וכיוצא בזה. לתג מטה יש מאפיין חובה אחד, והוא content.
המשךמדריך CSS – סלקטורים: ID ו- Class
לגיליונות סגנון, בין אם מדובר בחיצוניים או פנימיים, (לא inline) יש תחביר מאוד פשוט
המשךמדריך CSS – תחביר CSS: סלקטורים, תכונות, ערכים
את קובץ הטקסט הזה שומרים עם סיומת CSS. כדי שדף הHTML שלך ידע לקבל הגדרות CSS שהגדרת בקובץ חיצוני צריך לייבא קובץ CSS לתוך דף הHTML שלך. זאת עושים באחת משתי דרכים: קישור באמצעות תגית link, או יבוא באמצעות הפקודה @import בתוך תגית style
המשךמדריך HTML – טפסים
לא פעם ולא פעמיים אנחנו רוצים לקבל אינפורמציה מהגולש, ואת זה עושים באמצעות טפסים. בכדי לכתוב טופס מתחילים בתג
מדריך JS – משפטי תנאי
כשתכתובתכתבי קוד, תתקל פעמים רבות במצב שבו תרצה לעשות משהו במקרה ש-X התרחש, ולעשות משהו אחר במקרה ש-X לא התרחש. בפרק זה נלמד על תנאים שבעזרתם אפשר לעשות את זה.
המשךמדריך JS – האובייקט String
האובייקט String הוא אובייקט המכיל מחרוזות, כלומר אותיות, מספרים ותווים אחרים. ניתן ליצור אובייקט מחרוזת בעזרת ה-constructor שלו
המשךמדריך DHTML – שינוי עיצוב ו-CSS
אז איך אנחנו גורמים לתגית ב-HTML לשנות את הערכים של העיצוב (CSS) שלה?
אפשר פשוט לפנות אליה בשם שלה ולהגיד לה בקשר לעיצוב שלה, אז נאמר שבא לנו להחליף לה צבע (סתם ככה) אז שתחליף את הצבע שלה לאיזה צבע שבא לנו, למשל: אדום.
מדריך JS – לולאות
לולאות הם קטעי קוד החוזרים על עצמם כמה פעמים בהתאם לתנאים שהוגדרו להן. יש שני סוגי לולאות ב-JS
המשךמדריך JS – פונקציות
פונקציות הן מעין בלוקים של פקודות, כשתעבוד עם JS תמצא את הפונקציות מאוד שימושיות, בפרק זה נלמד איך ליצור פונקציות ואיך להשתמש בהן.
המשךמדריך JS – אופרטורים
אופרטורים שימושיים כדי לנהל ולבצע פעולות על ערכים (לא בהכרח משתנים), להלן טבלאות המציגות ומסבירות את האופרטורים
המשךמדריך XHTML – הגדרת Doctype
ה-DOCTYPE בעצם מגדיר את סוג הקוד שבעמוד (הוא הכרחי, אגב, גם ב-HTML תיקני, אך לא ניכנס לזה כאן), כאשר ב-XHTML יש לו 3 סוגים מוגדרים
המשךמדריך JS – משתנים
משתנים (Variables) הם ערכים היכולים להשתנות (בהתאם למידע המועבר לתוכנית או תנאים אחרים). משתנים יכולים להכיל טקסט, מספר, תאריך וכו'. יצירת
המשךמדריך CSS – תתי-אלמנטים
קיימים בדף HTML מספר אלמנטים שאי-אפשר להגדיר בתוך תגית מסוימת, כגון: אות ראשונה בפסקה או שורה ראשונה.
המשךמדריך DHTML – מטפלי ארועים
Event Handlers, או בתרגום חופשי לעברית מטפלי אירועים, אלה בעצם פקודות שמתבצעות ברגע שמשהו קורה, הלחצן בעכבר נלחץ, העכבר זז, הדפדפן סיים להוריד את המסמך וכו'
המשךמדריך JS – צעדים ראשונים
כמו בכל מדריך לכל שפה, גם כאן, מתחילים מהתכנית המוכרת Hello World!. כדי לכתוב תוכניות ב-JS יש ליצור מסמך HTML, ולהוסיף לתוכו את הסקריפט
המשךמדריך JS – מבוא לאובייקטים
אובייקטים, כמו שכבר נכתב במבוא, הם מכלול של מתודות ותכונות, כלומר, לכל אובייקט יש את התכונות והפונקציות שלו, והוא לא תלוי באחרים. האובייקטים ב-JS מתחלקים לשלושה קבוצות.
המשךמדריך DHTML – אובייקט Textarea
זהו החלק האחרון בנושא הטפסים, הוא לא שונה כל כך משאר האלמנטים אבל יש לו אפשרויות נוספות כגון cols ו rows וחוץ מזה הכל דומה, לכן אני לא אבזבז את זמנכם היקר בקריאה חסרת טעם של המילים האלה וניתן לכם את הטבלה עם כל המאפיינים והשיטות
המשךמדריך JS – האובייקט Boolean
האובייקט Boolean הוא האובייקט הפשוט ביותר של JS, אין לו תכונות או מתודות, אלא רק ערך לוגי פשוט: true או false. ערך בוליאני (Boolean) אפשר ליצור בעזרת ה-constructor של האובייקט.
המשךמדריך HTML – הקדמה
מחפשים מדריך HTML? אתר ללימוד HTML? קורס HTML? במדריך HTML זה תוכלו ללמוד HTML בחינם ובעברית, בהנאה רבה ובקלות! בהצלחה!
המשךמדריך XHTML – סקריפטים
בעצם מגדיר את סוג הקוד שבעמוד (הוא הכרחי, אגב, גם ב-HTML תיקני, אך לא ניכנס לזה כאן), כאשר ב-XHTML יש לו 3 סוגים מוגדרים
המשךמדריך ארועים – פונקציות מחזירות ערך
כשפונקציה מסיימת את פעולתה היא מחזירה ערך כלשהו, גם אם הדבר לא צויין במפורש. השימוש בפונקציות נעשה כדי לבצע שינוי בערך משתנה ולקבל ערך בחזרה, כדי לבצע פעולה כלשהי ולהחזיר ערך, להציג תיבת דו-שיח וכדומה. ב-JavaScript, כפי שראית, ניתן לבנות את רוב הקוד במסגרת הפונקציה. נניח שבנית פונקציה שמוציאה שורש למספר ומציגה את התוצאה. את כל הקוד תוכל לכתוב במסגרת הפונקציה ולכן הפונקציה לא צריכה להחזיר ערך
המשךמדריך CSS – תכונות עימוד
כאשר בדף HTML יש תמונה או טבלה שיש להם align=left או align=right, וקיים טקסט חופשי, בפסקה למשל, הטקסט זורם מסביב לאלמנט וממשיך. אם מוסיפים לפסקה את התכונה clear, ניתן לשנות את הדרך שבה מציג הדפדפן את תוכן הפסקה. ברירת המחדל היא none. אולם אם תכתוב את אחד הערכים: left, right או both הפיסקה תיכתב רק בסיום האלמנט הממוקם מצד ימין, שמאל או שניהם בהתאמה.
המשךמדריך XHTML – צעדים ראשונים
ב-XHTML הקוד חייב להיות כתוב בצורה מקוננת ותקנית, כך שהדפדפן יצטרך לדעת רק צורה אחת של קריאת קוד (ולא לנסות בעצמו לתקן למתכנת את הקוד).
המשךמדריך XHTML – חוקי המשחק
קינון וסידור הקוד, כל התגיות באותיות קטנות, וחובת כל התגיות להיסגר, גם אלו שאין להן תג סוגר.
המשךמדריך CSS – גבולות
לגבולות ישנם מספר תכונות הניתנות לשינוי - צבע, עובי וסגנון. לכל אחת מפאות האלמנט -מעלה, מטה, ימין ושמאל - ניתן לקבוע גבול בצבע, עובי וסגנון שונים. תכונות של גבול אינן באות בירושה וצריך לציין אותן עבור כל אלמנט שרוצים עבורו גבול.
המשךמדריך HTML – קישורים
כמעט בכל דף באינטרנט יש קישורים (links) שמובילים לדפים אחרים, ולפעמים לאיזור אחר באותו עמוד. קישוריות כותבים בעזרת התג . התג הזה מקבל מאפיין href, שהוא מקבל את הכתובת אליה אנו רוצים לשלוח את הגולש.
המשךמדריך ארועים – קישור ללא קישור
לפעמים יש צורך בהצגת אובייקט כקישור מבלי להפעיל קישור וזאת כדי "לנצל" את תכונות התגית ואובייקט הקישור (Link). התכונות שינוצלו הם קו תחתי לטקסט מקושר וסמן משתנה כאשר העכבר מצביע על הקישור.
המשךמדריך JavaScript – הקדמה
JavaScript, או בשמה המקוצר, JS היא שפת סקריפט מבוססת אובייקטים (Object Oriented. כלומר, היא מחולקת לאובייקטים וכל אובייקט הוא מכלול של פונקציות (מתודות) ותכונות (Properties).
המשךמדריך CSS – מדיה
אם מדובר בקובץ CSS חיצוני אחד בלבד, אין כל הבדל. אם מדובר ביותר מקובץ אחד, והכללתם נעשתה בשיטת, הדפדפן ישאל את המשתמש באיזה קובץ הוא רוצה להשתמש ומהשני הוא יתעלם לחלוטין.
המשךמדריך ארועים – שימוש באירועי מערכת
ניתן להשתמש בקוד תוכנית באירועים אלה כדי להגדיר את מאפייני הטופס או אחד מהאובייקטים שלו, או הפעלת קוד אחר שתרצה בו. האירועים onload ו-onunload מתרחשים כל אחד רק פעם אחת במשך זמן החיים של הדף - כאשר הדף נטען לזיכרון וכאשר נטען דף אחר באותו חלון, בסדר זה. זה במקרה והם כרוכים באובייקט document ונכתבים במסגרת התגית
. אבל האירוע onload יכול להתרחש גם במסגרת התגית במקרה והתמונה סיימה את טעינתה. לכן, יש צורך בקביעה זהירה של קטעי הקוד בפונקציות המתאימות. את האירוע onload ו- onunload אתה יכול לכרוך באובייקטים: document ו- image אבל לא באובייקט form, div או select. המשךמדריך JS – האובייקט Array
האובייקט Array הוא אובייקט המשמש לבניית מערכים, מערכים הם סט של ערכים המאוכסנים על אותו שם של משתנה. כל ערך הוא אלמנט של המערך ומתייחסים אליו באמצעות מספר.
המשךמדריך JS – Prototyping
Prototyping היא דרך להוספת מתודות ותכונות לאובייקטים מסוג Native (מקומיים) של JS. ניתן להוסיף תכונות ומתודות לאובייקטים בצורה פשוטה מאוד, כך למשל, ניתן להוסיף ל-String מתודה שמוחקת את הרווחים המיותרים משני צידיו של הטקסט (ב-VBS המתודה הזאת נקראת Trim)
המשךמדריך ארועים – הקדמה
עם הופעת מערכות הפעלה גרפיות מונחות-אובייקטים כגון Windows ודומיה, השתנתה לחלוטין הדרך שבה המשתמשים ערכו דו-שיח עם תוכניות. עברו הימים אשר בהם רצו תוכניות טקסטואליות מתחילתן ועד סופן כמעט ללא התערבות המשתמש. בעזרת Windows, למפתח יש שליטה רחבה בפונקציות שאותן התוכנית אמורה למלא וכן בסדר שבו הפונקציות תתבצענה. אולם, למרות העובדה שתפיסה זו הפכה את התוכניות לקלות יותר למשתמש, צורת הכתיבה והפיתוח שלהן הפכה לקשה יותר. למפתח אין כיום שליטה מלאה על מהלך התוכנית. מפתחים בסביבה הפועלת על אירועים חייבים להכין את התוכנית למספר רב של פעולות אשר המשתמש אמור לבצע ובמקרים רבים יש צורך להגן על המשתמש מעצמו.
המשךמדריך CSS – רשימות
אפשר באמצעות גליונות סגנון לעצב את המראה של פריטים ברשימות. דפדפנים מתייחסים לרשימות כמו כל בלוק אחר של טקסט, פרט לעובדה שלבלוק זה יש מקדם מסוג מסויים כגון מספור (במקרה של OL) או סימון/תבליט (במקרה של UL). את הצורה והמיקום של אלה תוכלו לעצב בCSS
המשךמדריך ארועים – טיפול באירועים בתוכניות
בדף HTML טיפוסי יכולים לקרות הרבה אירועים המתרחשים כתוצאה מפעולות המשתמש. אירועים הקשורים לתוכנית יכולים להתרחש כתוצאה מפעולות כגון לחיצת המשתמש על לחצן העכבר, הקשה על מקש במקלדת, הזזת העכבר, שינוי ערך בשדה טופס, או מעבר לחלון אחר בתוכנית. התוכנית עצמה יכולה לגרום לאירועים להתרחש. אירועים הקשורים למערכת ההפעלה יכולים גם הם להתרחש כתוצאה מפונקציות של המערכת כגון השעון, או אפילו על ידי גורמים חיצוניים כמו קבלת דואר אלקטרוני. מאות, אם לא אלפי, אירועים יכולים להתרחש בכל תוכנית נתונה. מבנה התוכנית צריך להיות כזה שיוכל לבודד את האירועים הקשורים לפעולת התוכנית: לטפל באירועים הדורשים טיפול ולהתעלם מאירועים אחרים.
המשךמדריך DHTML – אובייקט Document
אובייקט אלמנט המסמך מייצג את המסמך, למשל, כדי לקבל את הדומיין פשוט רושמים document.domain או למשל נרצה לדעת מאיזה דף הגולש הגיע נשתמש ב document.referrer
המשךמדריך HTML – תווים מיוחדים
בשפת HTML ישנם תווים וסימנים מיוחדים, שבשביל להציג אותם בדפדפן צריך להשתמש ברצף של תווים.
המשךמדריך HTML – מבנה דף וכללי תחביר
דבר ראשון - כלי כתיבה. בשביל לכתוב HTML אין צורך ביותר מעורך טקסט פשוט. הפנקס רשימות של חלונות (notepad) יהיה מצוין.
המשךמדריך ארועים – פונקציות
פונקציה היא הוראה, או מספר הוראות, בעלת תחום פעולה מוגבל בדרך כלל - ביצוע פעולה מוגדרת - והיא אינה נמצאת ברצף הפקודות של התוכנית. כבר הכרת פונקציות אחדות בשפת JavaScript שנקראות שיטות (methods). שיטה היא למעשה פונקציה בנויה מראש שהיא חלק מה-DOM וכדי להיות יותר ספציפי היא חלק מאחד האובייקטים של ה-DOM כמו window, document וכדומה. למשל, השיטה write() של אובייקט document מציגה את הערך שנשלח אליה בדף המוצג בדפדפן. היא לא מעלה בריבוע, מוציאה שורש או משנה את סדר התווים - היא מציגה ערך בדף המוצג בחלון הדפדפן.
המשךמדריך DHTML – אובייקט Frameset
נושא קצרצר ואחרון, המסגרות, כדי לשנות מאפיינים של פריים סט ניגשים דווקא מהמסמכים שנמצאים בתוך הפריימים, ולא מהקובץ בו נמצא הפריים סט.. עושים את זה בעזרת parent.
המשךמדריך DHTML – אובייקט Input
אם נרצה, למשל, לעשות DISABLE (לפסול? להטיל מום?) על שדה טקסט אפשר לעשות זאת בעזרת disabled=true
המשךמדריך XHTML – חוקי המשחק – המשך
מאפייני תגים - גם הם באותיות קטנות, ערכים תחומים במרכאות, NAME מחליף את ID, המאפיין LANG, הגדרת עמוד כ-XHTML.
המשךמדריך HTML – רשימות
ישנם שלושה סוגי רשימות ב-HTML: רשימה ממוספרת, רשימה לא ממוספרת, ורשימת הגדרות.
המשךמדריך CSS – הגדרות סגנון קונטקסטואליות
ניתן להגדיר סגנון לתגיות לפי מיקומן בתוך תגיות אחרות, למשל. אם לטבלה שלנו יש רקע כחול ואנו רוצים שלינקים () בתוך הטבלה יהיו בעלי צבע שונה, נוכל להגדיר את צבעם.
המשךמדריך JS – יצירת אובייקטי משתמש
JS היא שפה בחלקה מונחית עצמים, ולכן מאפשרת יצירת אובייקטי משתמש והרחבת אובייקטים קיימים
המשךמדריך jQuery – הקדמה
jQuery היא תשתית פיתוח עבור JavaScript שהופכת פעולות נפוצות ב- JavaScript לקלות הרבה יותר, עוזרת לשפר את חווית המשתמשים באתרים ומטפלת בהבדלים באופן המימוש של JavaScript בין דפדפנים שונים. במדריך...
המשךמדריך jQuery – הוספת jQuery לאתר
על מנת שנוכל להתחיל להשתמש ב- jQuery נצטרך להוסיף הפניה (reference) לקובץ הקוד של jQuery. ישנן מספר דרכים לעשות זאת ולכל אחד חסרונות ויתרונות משלה. שיטה ראשונה – הורדת ספריית...
המשךמדריך jQuery – קוד בסיסי
בפרק הקודם ראינו כיצד להוסיף jQuery לאתר, בין אם כקובץ שיושב כחלק מהאתר או לספריית jQuery שמתאחסנת ב- CDN חיצוני. בפרק זה נכיר את הקוד הבסיסי שאיתו נתחיל כל פעם...
המשךמדריך jQuery – אירועים (Events)
אירוע הוא פעולה שמבוצעת על דף ה-HTML, כמו לחיצה על כפתור, העלאה של דף, הכנסת טקסט לתיבת טקסט, או כל פעולה אחרת על אלמנטים בדף. קיים מספר רב של אירועים...
המשךמדריך jQuery – שינוי סגנון ומאפייני עיצוב
מאפייני עיצוב (כפי שלמדנו במדריך CSS) הוא חלק בלתי נפרד מדפי ה- HTML המודרניים. בעזרת jQuery אנו יכולים לבחור רכיבים בעלי סגנון משותף אך אנו גם יכולים לשנות/להוסיף סגנונות באופן...
המשךמדריך jQuery – אפקטים: hide ו- show
ב- jQuery ניתן להפעיל אפקטים על האלמנטים בדף, כגון אנימציות , הסתרה וגלילה ועוד. בפרק זה נסקור את האפקטים הבסיסיים של jQuery לצורך הסתרה והצגה של אלמנטים ע”י שימוש בפונקציות...
המשךמדריך HTML5 – הקדמה
במדריך HTML5 זה, נכיר את HTML5, הדור הבא של HTML ושל פיתוח אפליקציות לאינטרנט. ל-HTML, שנחשב כאבני הבנייה הבסיסיות של אתרים ואפליקציות אינטרנט, יש מספר דורות ותקנים. עד לאחרונה, בנינו...
המשךמדריך HTML5 – מבנה העמוד ו- DOCTYPE
מבנה העמוד וה-Doctype ב-HTML 5 שונים לחלוטין מדפים בתקינה קודמת. אחד הדברים שמאפיינים יותר מכל מסמך של HTML 5 הוא ה-doctype שלו שהוא פשוט לחלוטין. כך נראה doctype תקני של...
המשךמדריך HTML5 – אלמנטים סמנטיים
התקן החדש של HTML 5 מאפשר לנו גם אלמנטים סמנטיים לסידור הדף. מה זה אלמנטים סמנטיים? ראשית, אלמנטים זה דבר שאני מתאר לעצמי שאתם מכירים – div,span.h1, p כולם הם...
המשךמדריך HTML5 – וידאו (התגית video)
אחד הכלים החזקים ביותר בארסנל הכלים של HTML 5 הוא וידאו. וידאו, כפי שכולם יודעים, הופך ליותר ויותר פופולרי בשנים האחרונות והוא חלק מרכזי מכל תוכן שיש לאתר גדול/בינוני להציע....
המשךמדריך HTML5 – אודיו (התגית audio)
בדומה לוידאו, תקן HTML 5 מאפשר לנו חירות גדולה מאד בכל הנוגע לשילוב אודיו בדף שלנו. כמו בוידאו, גם אודיו בעבר חייב אותנו לשימוש בפתרונות של צדדים שלישיים כגון פלאש...
המשךמדריך HTML5 – ציור על קאנבאס (התגית canvas)
תקן HTML 5 מאפשר לנו ליצור צורות דו מימדיות באופן פשוט וקל באמצעות אלמנט canvas. אלמנט canvas הוא אלמנט HTML פשוט שניתן לשלוט עליו באמצעות CSS. אך באמצעות שימוש ב-JavaScript...
המשךמדריך HTML5 – שימוש ב-Web Storage
Web storage משמש אותנו לשמירת מידע בדפדפנים התומכים בתקן HTML 5. מה שחשוב לדעת הוא שגם דפדפן אינטרנט אקספלורר 8 תומך ב-Web storage. בניגוד לעוגיות, שמוגבלות במידע, Web storage יכול...
המשךמדריך HTML5 – שימוש ב-Geolocation
תכונה מאד שימושית של HTML 5 היא Geolocation API. מדובר ב-API נוח שאפשר להשתמש בו ב-JavaScript על מנת לקבל מידע על מיקומו הגיאוגרפי המשוער של הגולש. מחד גיסא, מדובר בפיצ'ר...
המשךמדריך HTML5 – מדריך SVG לצורות בסיסיות
ראשי התיבות של SVG הן Scalable Vector Graphics – מדובר בגרפיקה מבוססת XML שקל להציג בה גם אנימציות. בדומה ל-HTML 5 Canvas, גם עם SVG אנו יכולים להציג צורות וגרפיקה....
המשךמדריך SEO – הקדמה
SEO משמעותו היא Search Engine Optimization. מה תפקידו של SEO? התשובה להגדיל את הנראות של האתר באמצעות מנועי החיפוש. כיום חלק גדול מאד מהגולשים לאתר מגיעים אליו באמצעות מנועי חיפוש...
המשךמדריך SEO – התקנה
על מנת שנוכל להשתמש ב-WebMatrix להפקת דיווחי ה-SEO, עלינו להתקין אותה. ההתקנה של WebMatrix היא פשוטה ביותר. לחץ על הקישור הבא כדי להוריד ולהתקין את WebMatrix. נלחץ על כפתור ה-install...
המשךמדריך SEO – יצירת דו"ח חדש
בהנחה שתוכנת WebMatrix מותקנת, אנו יכולים ליצור דו"ח SEO חדש. WebMatrix מאפשרת לנו להריץ דו"ח על כל אתר (גם אתר שלא פותח ב-WebMatrix) אבל אנו נדרשים ליצור אתר חדש על...
המשךמדריך SEO – סוגי השגיאות
אחרי שהרצנו את דו"ח ה-SEO עם WebMatrix, אנו יכולים להתחיל בעבודה. סביר להניח שגם באתר מטופל היטב, אתם תראו לא מעט שגיאות. ישנן שלושה סוגי שגיאות ב-WebMatrix – שגיאות גסות...
המשךמדריך SEO – פרטים נוספים על השגיאה
אחרי שאיתרנו שגיאה, אזהרה או הודעה, אנו יכולים לקרוא עוד אודותיה אם נבחר ב-View More Details: לאחר שנלחץ על View More Details יפתח לנו חלון עם כמה לשוניות שבאמצעותו נוכל...
המשך