מדריך דרופל 7 – הגדרות

‏ • Internet Israel

דרופל מאפשרת לנו להגדיר הגדרות כלליות בנוגע לאתר שלנו. הכרות עם הגדרות אלו יכולה לחסוך לנו המון כאבי ראש בכל הנוגע לפיצ'עפקס קטנים הקשורים לאתר. כך למשל אנו יכולים לשנות את שם האתר, לשחק עם השפות, להוסיף טקסטים שונים בנקודות ספציפיות ועוד ועוד. ההגדרות השונות של האתר נמצאות בפאנל הניהול תחת הסעיף 'הגדרות'. אנו נכנס לפאנל הניהול ונלחץ על הגדרות:

image

אחרי שלחצנו על הגדרות יופיע בפנינו דף עם אפשרויות מרובות, כל האפשרויות האלו קשורות להגדרות שונות ומשונות הנוגעות לאתר שלנו.

image

חלק מידע על האתר מגדיר לא מעט פריטי מידע הקשורים לאתר שלנו – אם נלחץ עליו יתגלה בפנינו דף הגדרות מפורט שבו אפשר להגדיר לא מעט דברים:

image

קל לראות שכל עוד אנו נשארים בעיצוב של אחד מתבניות ברירת המחדל, קל מאד לשנות את שם האתר והסלוגן שלו. השאלה אם ואיך הם יופיעו קשורה בעיקר לתבנית העיצוב. כפי שראינו במאמר קודם במדריך, אנו יכולים בהגדרות העיצוב לקבוע אם בכלל הכותרת והסלוגן יופיעו. אם קבענו שבעיצוב הם לא יופיעו, אנו לא נראה אותם. המסך הזה לא קובע את הנראות, אלא קובע את התוכן. כאן אנו יכולים לשנות את שם האתר, את הסיסמה ואת המייל של האתר (המייל שממנו האתר שולח הודעות אם הוא צריך), לגלול למטה, לשמור ולראות אם זה השתנה.

image

אם נגלול למטה אנו נראה שיש לנו הגדרות נוספות ושימושיות. תחת לשונית הדף הראשי אנו יכולים לקבוע כמה פוסטים יופיעו בעמוד או לחלופין לקבוע עמוד מסוים במערכת שישמש כדף הראשי. העמוד הזה יכול להיות סתם עמוד שיצרנו או view, או כל דף אחר שנמצא במערכת ולמדנו ליצור אותו במאמרים הקודמים.

אותו דבר עם עמודי השגיאה השונים – במקום סתם דף אנמי של שגיאת 404 (דף לא נמצא) או דף 403 (אין הרשאה – מוצג אם אתם מנסים להכנס ישירות לפאנל הניהול בלי שעשיתם לוג אין) אתם יכולים ליצור דפים מיוחדים משלכם שבהם יש קישורים שונים והסבר יותר מפורט ולהציב אותם שם. אנו יכולים ליצור למשל סוג תוכן מסוג 'דפים גנריים', ליצור דף 404 משלנו עם כותרת וטקסט ולתת לו URL משלו ואת ה-URL להציב בהגדרות. הנה דוגמא:

image

אחרי ששמרתי אני לוקח את ה-URL של הדף ומציב אותו בהגדרות:

image

אם נשמור וננסה להכנס לכתובת שלא קיימת באתר, אנו נראה את דף השגיאה:

image

הגדרות נוספות וחשובות הן הגדרות הקלט. אנו נכנס שוב לפאנל הניהול ואז להגדרות אך הפעם אנו ניגש לרובריקת כתיבת תוכן:

image

כאן אנו יכולים להחליט עבור המשתמשים השונים איזה אמצעי קלט יש. עד כה כל הטקסט שיכולנו להכניס לדפים היה טקסט פשוט, אבל לפעמים אנו רוצים להכניס משהו שהוא מעבר לטקסט עבור המשתמשים שלנו וגם עבור עצמנו. אם אני רוצה להשתמש ב-HTML בטקסט שלי אני בהחלט יכול ליצור מבנה תוכן ולאפשר ל-admin ולמשתמשים אחרים להשתמש בו כרצוני. איך עושים את זה? לוחצים על הוספת פורמט טקסט

image

מיד ניגע למסך של הגדרת מבנה טקסט, אנו נצטרך לקבוע לו שם ולתת לו פילטרים, כאשר הפילטרים השונים מגוונים, כך למשל אני יכול לקבוע שכל תגית HTML מותרת (או לספק רשימת תגיות מותרות), שדרופל תעבור על ה-HTML ואם הוא לא תקין מבחינת סגירות של תגים היא תתקן אותו, שקישורים יומרו אוטומטית לטקסט לחיץ וכו' וכו'. מספר הפילטרים הוא רב ומומלץ לנסות אותם. יש גם מודולים שמרחיבים ומעשירים את הפילטרים:

image

אם נגלול למטה ונשמור, אנו נחזור לרשימת מבני התוכן ונראה שהתוכן שלנו נוסף:

image

מנקודה זו והלאה, ניתן (למשתמשים המורשים שאותם קבענו) להשתמש בסוג הקלט הזה כאשר אנו יוצרים תוכן:

image

כאשר כמובן אפשרות בחירת הקלט לא תוצג בפני משתמשים שאינם זכאים לכך, הכל ניתן לשינוי באמצעות תפריט הרשאות המשתמשים שעליו דיברנו קודם לכן במאמר שהוקדש למשתמשים ולהרשאות שלהם.

עד כאן בנוגע להגדרות רלוונטיות וחשובות. בדף ההגדרות יש עוד לא מעט הגדרות שונות, אך עברנו כאן על החשובות יותר.

תגיות: , ,

רן בר-זיק

מתכנת PHP מנוסה ובעל ידע רב בפיתוח לאינטרנט על בסיס LAMP. מומחה במערכות דרופל, ג'ומלה ו-וורדפרס. שולט היטב בכל מה שקשור לפרונט אנד: JavaScript: jQuery ו-MooTools,ActionScript 2/3 וכמובן HTML 5 + CSS 3.אינטרנט ישראל: www.internet-israel.com

תגובות בפייסבוק