מדריך דרופל 7 – טקסונומיה
טקסונומיה נשמע כמו איזה שם של תרופה מימי הביניים, אבל באופן עקרוני מדובר פשוט בשיטת סידור מידע. אם למשל יש לנו מטבח ובו כמה ארונות – למשל ארון לשימורים וארון לפסטה וארון לתבלינים – אז הארונות הם הטקסונומיה. טקסונומיה עוסקת בסידור מידע כאשר טקסונומיה יכולה להיות תגית, קטגוריה או כל דבר. בהקשר של דרופל מדובר בדרך כלל או בקטגוריות או בתגיות. מיון פריטי מידע מסוג מסוים לטקסונומיות שונות מאפשר לנו לבצע קיטלוג של המאמרים השונים.
הכל הרבה יותר פשוט עם דוגמא. יצרנו במסגרת המדריך כמה וכמה מאמרים – בואו ונחלק אותם לקטגוריות. על מנת לחלק לקטגוריות, אנו צריכים להפעיל את הרכיב של טקסונומיה.
נכנס לפאנל הניהול ונבחר ב'רכיבים':
אחרי כן נמצא את texaonomy, נסמן V לידו ונבחר על שמור תצורה:
אחרי כן נלחץ על המשך:
נחזור לפאנל הניהול ונבחר במבנה:
נבחר ב'סיווגים':
אנו יכולים ליצור מספר מילונים, כל מילון זה בעצם עץ חדש של סיווגים. למשל, אנו יכולים להחליט שיש לנו עץ סיווגים בשם 'קטגוריות' ועץ נוסף בשם 'תגיות'. לכל מילון יש את החשיבות שלו. כרגע ניצור מילון חדש בשם קטגוריות:
נלחץ על Add vocabulary:
נוסיף את שם המילון באנגלית בלבד ונלחץ על שמירה. נראה שנוסף לנו מילון חדש ששמו הוא categories. המילון החדש כשמו כן הוא – בסך הכל מילון שיש למלא בו את התוכן. בואו ונכניס לתוכו סיווגים – נלחץ על הוסף סיווגים:
יפתח בפנינו חלון של הוספת סיווג חדש, בואו ונוסיף סיווג בשם קטגורית אב:
אנחנו לא חייבים להוסיף תיאור, נגלול למטה ונלחץ על שמירה. זהו! יצרנו סיווג! בואו וניצור עוד אחד בשם קטגורית בן ונגרום לו להיות שייך היררכית לקטגורית האב, אנו כותבים את השם ולוחצים על Relations בתחתית הדף, שם אנו יכולים לבחור את האב:
שמירה ו.. זהו! נלחץ על רשימה:
ונוכל לראות את הסיווגים במילון שלנו – יש לנו רק שני סיווגים – שמסודרים היררכית, הבן הוא בן של אבא:
על מנת לאפשר את הוספת הטקסונומיה לתכנים שלנו, אנו צריכים לבצע את הפעולה הבאה – להכנס לפאנל הניהול ואז לרכיבים:
למצוא שם את Field UI ולסמן לידו V:
לגלול למטה וללחוץ על שמור תצורה.
לאחר מכן אנו נוכל לקשר בין הטקסונומיה שיצרנו לתוכן. ניגש אל מבנה בפאנל הניהול ונבחר בסוגי תוכן:
לאחר מכן יוצגו בפנינו כל סוגי התוכן – אם עקבתם אחר המדריך הזה אתם יודעים שיש רק סוג תוכן אחד שיצרנו בשם Simple page, אנו לוחצים על 'נהל שדות':
תחת 'הוספת שדה חדש' אנו מוסיפים Term reference (שזה סיווג באנגלית), בוחרים שם באנגלית ותווית בעברית ולוחצים על שמירה:
כאן אנו בוחרים את המילון שבו אנו רוצים להשתמש – במקרה שלנו יש רק מילון אחד בשם categories, אבל אין שום מניעה שיהיו כמה וכמה מילונים:
נלחץ על שמור הגדרות שדה וניגש אל פאנל הניהול – תוכן ונבחר מאמר כלשהו על מנת לערוך אותו – אנו נשים לב שיש לנו עכשיו שדה חדש ששמו הוא קטגוריה ובו אנו יכולים לערוך את הקטגוריה של פריט התוכן:
אם נסתכל על העמוד לאחר העריכה – אנו נראה שהקטגוריה מופיעה!
אם נלחץ על הקטגוריה אנו נראה את כל המאמרים תחת הקטגוריה הזו!
טקסונומיה לא משמשת אותנו רק לקטגוריות אלא יכולה לשמש אותנו למגוון עצום של שימושים – תגים למשל, או חלוקה לפי זהות תכנים, או כל סיווג של תוכן שאנו רוצים. במדריך הזה התייחסתי בעיקר לשימוש העיקרי של טקסונומיה – כחלוקה לקטגוריות, אבל אפשר לעשות עם הכלי החזק הזה הרבה יותר. אין שום מניעה שפריט תוכן אחד יכיל הפניות לכמה וכמה מילונים כמו למשל קטגוריות, תגים, מדריכים וכו' וכו' וכו'.
תגובות בפייסבוק