שלח תשובה

זירת השאלות

190
צפיות
22
תשובות

כפתור ADD להוספת נתותנים ל DB

,‏ 23 במאי, 2004

מה אני אמור לעשות על מנת שכל שדות הטקסט בטופס כל שהוא…יקלטו בטבלה
במסד הנתונים שלי?
בניתי טופס עם כפתור ADD.
מה מפה? …
האם להכניס קוד VBSCRITP בתוך אירוע ONCLICK של הכפתור?…
מה עושים הלאה?
נתקעתי.



אודה לתשובתכם!…

תגיות:

22 תשובות

  1. hedish הגיב:

    כיצד אני קולט לתוך משתנה את תוכן כ
    כלשהו שנמצא בתיבת טקסט….

    תודה.

  2. D30dk הגיב:

    צריך טופס
    זה אמור להיות טופס…
    נגיד ושם התיבה היא text.

    הנה קוד דוגמא כללי:


    <%
    sql = "Select * from tbl"
    rs.Open sql, conn, 2, 2
    rs.AddNew
    rs("text") = Request.Form("text")
    rs.Update
    rs.Close
    %>

    מקווה שעזרתי.

  3. hedish הגיב:

    עזרת! זה בדיוק הנושא, אבל מה עם הכפ
    הכפתור ADD שבטופס….האם את הקוד שרשמת פה, לשתול באירוע ONCLICK
    של הכפתור על מנת שהנתונים יכנסו ל-DATABASE?
    כן, לא, (אם לא אז איך?)….

    אודה לתשובתך!!!

  4. D30dk הגיב:

    הנה הטופס שאתה צריך
    הנה הטופס:


    <form action="add.asp" method="post">
    <input type="text" size="25" dir="rtl" name="text" value="just a test…">
    <input type="submit" value="הוספת נתונים">
    </form>

    עכשיו קח את הקוד שכתבתי לך בתגובה הקודמת ושמור אותו במסמך בשם add.asp וכמובן תוסיף לו את החיבור למסד הנתונים והשאר.
    הטופס הזה ישלח את הנתונים שנכתבו בשדה הטקסט ויוסיף אותו למסד.

    מקווה שעזרתי.

  5. hedish הגיב:

    כלומר חייבים שני דפים?
    דף טופס…
    ודף ASP ששם ייקלטו הנתונים למשתנים ומשם ל-DB?

    אם זה כך. מה קורה בפעולות כגון: מחיקה , עידכון.
    האם גם פה נצטרך שני דפים?

  6. D30dk הגיב:

    לא חובה
    אתה יכול לעשות אתר שלם כעמוד אחד עם Select Case.

    במידה וזה רק טופס, ניתן לעשות משפט IF, לדוגמא:


    <%
    text = Request.Form("text")
    If IsEmpty(text) Then
    %>
    כאן נכנס הטופס
    <% Else %>
    כאן נכנס קוד האיי.אס.פי
    <% End If %>

    אם אתה מעוניין ללמוד את כל האפשרויות ב-ADO, כנס למדריך שכתבתי בנושא:
    http://netman.dvirs.net/bh_Show2.asp?bh_Cat=43&bh_log=220

    המדריך כולל דוגמאות קוד ומערכת שלמה להורדה + צפייה אוןליין.

    נ.ב
    מקווה שאני לא עובר על החוקים בנתינת הקישור מעלה.

  7. hedish הגיב:

    תודה רבה לך.
    ולא אינך עובר על החוק לדעתי.
    פה בפורום, מציעים עזרה וטו לא.

    תודה!

  8. hedish הגיב:

    INCLUDE
    <html>
    <head>
    <title>Untitled Document</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    </head>
    <!–#include virtual="/abovbs.inc"–>
    <body>
    <%

    dim conn, rs, sql

    אני מקבל בכל פעם הודעת שגיאה בנוגע לשורת ה-INCLUDE.
    האם איאפשר לעשות INCLUDE בתוכנת DREAMWEAVER?
    מה קורה פה?

    תודה מראש!

  9. D30dk הגיב:

    נסה את זה
    נסה את זה:


    <!–#include file="abovbs.inc"–>

    אולי יעבוד לך.

  10. hedish הגיב:

    cursortype ו locktype
    הבעיה מוזרה ביותר.
    הקוד שלהלן:


    dim conn, rs

    set conn=server.CreateObject("ADODB.connection")
    set rs=server.CreateObject("ADODB.recordset")

    conn.open "DSN=phonebook"

    ‘open a recordset
    rs.CursorType = adOpenDynamic
    rs.LockType = adLockPessimistic
    rs.Source = "phonenumber"
    rs.ActiveConnection = conn
    rs.open

    ‘add a new recordset
    rs.AddNew
    rs("first_name") = request.Form("first_name")
    rs("last_name") =request.Form("last_name")
    rs("phone1") = request.Form("phone1")
    rs("phone2") =request.Form("phone2")
    rs("fax") = request.Form("fax")
    rs("email") = request.Form("email")
    rs("address") = request.Form("address")
    rs("customer") = request.Form("customer")
    rs("supplier") = request.Form("supplier")
    rs("private") = request.Form("private")
    rs("product") =request.Form("product")
    rs.Update

    ‘close the connection/destroy the objects
    rs.close
    conn.close
    set rs=nothing
    set conn=nothing

    בעת הפעלה אני מקבל הודעת שגיאה על השורה הזו:rs.LockType = adLockPessimistic

    כאשר אני מכניס להערה את השורה הזו, אני מקבל הודעת שגיאה על : rs.AddNew

    מה עלי לבדוק? או האם יש צורך לשנות משהו בקוד?
    אודה לעזרתכם האדיבה! תודה!

  11. D30dk הגיב:

    נסה ככה
    נסה ככה:


    rs.open, 2, 2

    ותמחק את מה שכתבת מעל זה..

  12. hedish הגיב:

    D30dk … עכשיו ההודעה על השורה שנת
    שנתת לי…מה עושים?
    זה מאוד מוזר…
    כי זה אמור לאפשר לי עדכון נתונים במסד…
    התרצה את הקוד כולו?

  13. D30dk הגיב:

    לעדכון נתונים..
    לעדכון נתונים אתה צריך לכתוב את זה:


    <%
    sql = "Select * from tbl"
    rs.Open sql, conn, 3, 3
    rs("text") = Request.Form("text")
    rs.Update
    rs.Close
    %>

    ולא את הקוד הקודם.
    הקוד הקוד היה להוסיף נתונים ולא לעדכנם.

    אם לא עזרתי, תסביר יותר את העניין ותן את הקוד המלא שלך.

  14. hedish הגיב:

    הודעת שגיאה חדשה
    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
    [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] ‏‏אין אפשרות לעדכן. מסד הנתונים או האובייקט מוגדרים לקריאה בלבד.
    /phonebook/add.asp, line 42

    שורה 42: rs.Update

    הקוד:
    set conn=server.CreateObject("ADODB.connection")
    set rs=server.CreateObject("ADODB.recordset")
    sql= "SELECT * FROM phonenumber"
    conn.open "DSN=phonebook"

    ‘open a recordset
    rs.Source = "phonenumber"
    rs.ActiveConnection = conn
    rs.Open sql, conn, 2, 3

    ‘add a new recordset
    rs.AddNew
    rs("first_name") = request.Form("first_name")
    rs("last_name") =request.Form("last_name")
    rs("phone1") = request.Form("phone1")
    rs("phone2") =request.Form("phone2")
    rs("fax") = request.Form("fax")
    rs("email") = request.Form("email")
    rs("address") = request.Form("address")
    rs("customer") = request.Form("customer")
    rs("supplier") = request.Form("supplier")
    rs("private") = request.Form("private")
    rs("product") =request.Form("product")
    rs.Update

    שיגאה מוזרה ביותר, ואני לא מצליח לעלות עליה. SOMEBODY?

  15. hedish הגיב:

    חברים, אני לא יודע מה להגיד לכם…א
    אבל לא עוזר כלום.
    קראתי את הלינק, ניר, ביצעתי את הכתוב.
    השגיאה היא:
    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
    [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] ‏‏אין אפשרות לעדכן. מסד הנתונים או האובייקט מוגדרים לקריאה בלבד.
    /phonebook/add.asp, line 37

    שורה 37:rs.Update

    מאוד מוזר.
    עשתי כפתור ימני על התיקייה נכנסתי ל-סיקיורטי…והגדרתי שם , READ
    ו WRITE. ועדיין. נדה.

    אודה מקרב לב על עזרתכם,
    הדי.

  16. hedish הגיב:

    כפתורי ניווט לרשומות
    יצרתי דף HTML – טופס עדכון
    יצרתי 3 כפתורים :אחורה קדימה וקפוץ לרשומה מס’.
    כיצד אני מכניס קוד VBSCRIPT לכפתורים אלו ?

    תודה.

  17. hedish הגיב:

    ניסוח מחדש של השאלה
    יש לי קוד ב – VB שמטרתו להריץ רשומות קדימה ואחורה.
    יצרתי קובץ HTML שבו כפתורי ניווט, אחד מהם PREVIOUS

    <input type="button" name="previous" value="Previous" onClick="">

    כיצד אני מכניס לתוך מאפיין onClick את הקוד הזה:
    private sub cmdprevious_click()
    rs.moveprevious
    displaycurrentrecord
    end sub

    אודה לעזרתכם?

  18. Yitzik הגיב:

    אם כבר מדברים על INCLUDE…
    אני מוסיף כותרת לכל הדפים שלי באתר ע"י הפקודה INCLUDE. השאלה שלי היא האם יש אפשר לעשות איזו התנייה בדף שאני מצרף (הדף שאני רושם ב-INCLUDE) כך שיופיעו/לא יופיעו תמונות (או כל דבר אחר) בהתאם לדף שקורא לקובץ שרשום ב-INCLUDE???

    תודה

שלח תשובה