שלח תשובה

זירת השאלות

158
צפיות
73
תשובות

טקסט בתמונה

,‏ 17 ביוני, 2004

אני יודע שאפשר לערוך את הטקסט בתמונה ע"י סקריפט ושעושים את זה על תמונה ב png אבל אני לא יודע איך, ולא מצאתי מדריך…
מישהו יכול לנסות למצוא איזה מדריך או להסביר בקצרה איך לערוך טקסט בתמונה?

תגיות:

73 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    אף פעם לא שמעתי על זה :-/
    בכל מקרה ב-ASP.NET זה אפשרי (ואני מניח שגם ב-JAVA)
    יש כאן במדור ASP.NET מאמר על טקסט כתמונה

  2. Alo הגיב:

    מה? איפה?
    אני לא מצאתי כזה מאמר

  3. mrmistory הגיב:

    אי אפשר אלא………..
    תראה.
    מה שאתה רואה ב-PNP אפשר לעשות גם JPG ועוד פורמטים.
    זה לא משהו שאתה יכול, זה אובייקט שמקבל תמונה ובתוך האובייקט יש כבר את ה"ברירת המחדל" שהוא מכניס לתמונה.

    יש אובייקט לא יהיה לך בעיה.
    אין אובייקט, תעשה אחד ב-VB

  4. Alo הגיב:

    —->>>
    1. למ שלא הבין למה אני מתכוון, הנה דוגמא:
    http://www.fresh.co.il/scripts/birthday.php?date=1/1/1

    2. מה זה AspJpeg ? אם זה תוכנה, איפה אני משיג אותה?

    3. אני לא יודע VB, אז אני לא מבין על מה אתה מדבר…

  5. jonatan44 הגיב:

    את זה אפשר לעשות ב PHP
    פשוט עושים פונקציה שיוצרת תמונה,אני ביכלל לא סומך על שרותים כאלה ביגלל שהן מסיגים סטטיסטיקה על המשתמשים,לדוגמא אפשר לדעת ככה מהיא כתובת ה IP שלך,דפדפן,מערכת הפעלה.

  6. Alo הגיב:

    אני יודע שאפשר עם PHP אבל…
    לא ממש הצלחתי, מישהו פעם ניסה והצליח?

  7. Alo הגיב:

    כל מי שאי פעם יצר תמונה עם PHP
    איזה התקנים נלווים אני צריך?
    ניסיתי ליצור איזה תמונה ממש פשוטה אבל זה לא מראה כלום…
    אתם יכולים לכתוב איזה קוד קצר שעובד בדוק?

  8. Alo הגיב:

    התחלתי ללמוד MySQL וכבר ני לא מצליח
    איך אני אמור לדעת את השם שאליו אני מתחבר בקוד ב PHP ???
    וגם איך אני אמור לדעת מה שם המשתמש והסיסמא??

  9. Alo הגיב:

    דרך אגב
    אני משתמש ב easyphp 1.7 ואולי (אבל רק אולי) השם שאליו אני צריך להתחבר הוא localhost אבל עדיין אני לא מצליח

  10. jonatan44 הגיב:

    מממ….
    ב mysqlcontrol center יש אפשרויות כאלו,
    אני חושב שהשם משתמש זה root,אין סיסמה והמיקום זה localhost.
    קרא את המאמר שלי על ה phpMyAdmin כדאי לדעת לעבוד אם MySQL על קצה המזלג.

  11. ניר טייב הגיב:

    שרשר שאלותיך
    שאלות שלא ישורשרו יקרה להם אחד מהדברים הבאים:
    תוכנם ימחק וההודעה תשורשר לשרשור הנעוץ למעלה
    השרשור ימחק

    מליץ בחום לשרשר.
    למה?
    עושה עבודה קלה למנהלים
    לא צריך לחפש את מס’ שרשורים באותו דף

  12. ניר טייב הגיב:

    גם אני אבל יש כאלה שלא אז צריך
    להמליץ להם

  13. Alo הגיב:

    עוד שאלה:
    שאלה אחרת:
    נכון אפשר ליצור תמונה עם פקודות PHP?
    אז כתבתי סתם איזה קוד פשוט, אבל הוא לא עבד לי על השרת במחשב שלי (אני משתמש ב easyphp 1.7 אם זה עוזר לכם…).
    למרות שהוא לא עבד לי העלתי אותו ל LYCOS ושם הוא עבד יפה מאוד!
    אז מה אני צריך עוד להתקין כדי שזה יעבוד גם על השרת הפרטי שלי?

  14. MasterMind הגיב:

    עדיין לא הבנת את עניין השירשור
    רתה משרשר להודעה שלך  לשאלה ראשונה ששאלת ולא להודעה הראשית
    אלא אם השאלה שלך קשורה לנושא של ההודעה הראשית ואז כן, תשרשר להודעה הראשית.

  15. jonatan44 הגיב:

    ציין יותר פרטים
    איזה פורמט של תמונה?באיזה צורה אתה יוצר אותה?

  16. Alo הגיב:

    הנה פרטים:
    הנה דוגמא:
    יש לי את הקוד

    <?php
    $im = imagecreatefromjpeg("ab.jpeg");
    imagejpeg($im);
    ?>

    על השרת שלי הוא כותב שיש איזה בעיה:
    ()Fatal error: Call to undefined function: imagecreatefromjpeg
    וב LYCOS הוא מצליח להציג את ab.jpeg

  17. MasterMind הגיב:

    יופי מי ששירשר…
    את ההודעה שלו שימחק את שלי !

  18. jonatan44 הגיב:

    OK
    אני חושב שזה קורה ביגלל ההגדרות השונות של השרתים.
    אשמח אם תכוון אותי לדף שבו מצאתה את הקוד.

  19. Alo הגיב:

    טוב, הנה ->
    דבר ראשון – יכלת לפחות לשרשר לפי הסדר הנכון…
    דבר שני – את הקוד סתם ראיתי באתר הרשמי של PHP אבל כבר גיליתי שכדי שזה יעבוד אני צריך GD, הבעיה שההוראות התקנה לא מובנות לי…
    אם אתה יכול כנס לפה ותראה איך צריך להתקין (אולי אתה תבין…):
    http://il.php.net/image

  20. Alo הגיב:

    עוד שאלה (על javascript)
    קודם כל – תתייחסו גם לשאלה הקודמת שלי על התמונות ב PHP כי עדיין לא הצלחתי להתקין את זה שזה יעבוד…

    אני יודע איך לעבוד עם javascript אבל רק ל IE, יש לכם איזה אתר שמלמד גם איך javascript עובד ב netscape? כי נראה לי זה ב layers או משהו…

  21. ניר טייב הגיב:

    אין הרבה הבדל
    ה-JS נשאר אותו דבר פשוט כותבים :

    <script type="text/javascript">
    </script>

    אובייקטי ה-DOM גם נשארים כמו שהם למשל

    document.getElementsByTagName("p")

    יחזיר גם ב-מוזילה וגם ב-IE מערך שיש בו את שמספר איבריו יהיה כמספר הפעמים ששמת את תגית P בעמוד שלך.

    על כל פנים אובייקטים בסיסיים יעבדו אותו דבר בשני המקרים לעומת אובייקטים שנוספו למשל: XMLDOM.

    ממליץ לבקר באתר הבא:
    htt[://www.quirksmode.org
    או שזה COM

  22. Alo הגיב:

    אז למה באתר של סיגל…
    היא בודקת אם הדפדפן הוא נטסקייפ, ואם הוא כן אז היא מריצה קוד קצת אחר (אחד מהשינויים הוא layer במקום all – אני חושב…)
    הייתי רוצה לדעת מה עוד שונה…

  23. ניר טייב הגיב:

    כיום אין הבדל גדול
    היא בטח גם בדקה על נטקסייפ 4. נכון?!
    האתר הזה הוא קצת ישן אבל אחד האתרים הטובים בעברית. אם אני לא טועה הוא נסגר ב-99 ועלה לאחר שנה וחצי שנתיים שוב ע"י בקשת הגולשים המסורים

    רק שתדע רצוי שלא להשתמש ב-document.all כי זה לא לפי התקנים של W3
    רצוי להשתמש ב-document.getElementById אבל עדיין בדוק לדפדפנים ישנים (כמו IE 4) ובצע עליהם את all

    כיום רוב המשתמשים משתמשים ב-IE 5 או 6
    ובמוזילה 1.6 (מוזילה מבוסס על מנוע של נטקסייפ)

  24. Alo הגיב:

    שאלה על טבלאות ב MySQL
    יש לי בטבלה חלק של id_number, איך אני מקשר תאים אחרים לתא ב id_number? כלומר, שאני יוכל להציג את התא מה email שמקושר ל id_number שאני נותן… השאלה מובנת?

  25. ניר טייב הגיב:

    לא ממש
    email  נמצא בטבלה אחרת משל ID_NUMBER?
    הסבר את עצמך

  26. Alo הגיב:

    טוב, הצלחתי בערך, אבל שאלה אחרת…
    מה זה ה primary, index ו ייחודי (שחכתי את המילה באנגלית) – מה הם עושים?

  27. ניר טייב הגיב:

    אלה פרטים על השדה הנוכחי
    primary key – מפתח ראשי
    צירוף של תכונות אשר נבחר כדי לזהות באופן ייחודי ישויות בטבלה.
    מפתח ראשי (אפשרי)
    צירוף של שדות שלא יכול לחזור על עצמו. ההבדל בין מפתח ראשי למפתח ראשי אפשרי הוא :
    –    במפתח ראשי יש לנו שדה אחד בלבד המהווה את המפתח
    –    במפתח אפשרי המפתח נקבע ע"י צירוף של שדות אשר מהווה את המפתח

    ייחודי (unique) הוא אינדקס ללא כיפלויות. אינדקס זה נושא בפני עצמו (ראה קישורים)

    קישורים:
    אינדקסים:
    http://www.databasejournal.com/features/mssql/article.php/1443581
    (יש בתחתית המאמר עוד קישורים על אינדקסים)

    primary key:
    http://www.sqlteam.com/item.asp?ItemID=2599

  28. Alo הגיב:

    טוב, אז אם כבר הזכרנו primary….
    נגיד יש לי 2 טבלאות ובכל טבלה שני טורים, אחד מהם הוא id שאני מגדיר אותו בכל אחת מהטבלאות כ primary.
    בטבלה מספר 1 הטור השני הוא title
    בטבלה מספר 2 הטור השני הוא content
    עכשיו איך אני עושה פעולות שיפעלו על אותה שורה של id שאני נותן בשתי הטבלאות?
    לדוגמא: הצגה/מחיקת שורה

  29. ניר טייב הגיב:

    הצגה ע"י שאילתת JOIN
    קודם כל המצב שאתה מתאר מתלבש בדיוק על קשר הגומלין אחד לאחד (אפשר לקרוא עליו במאמר שלי במדור SQL)
    מחיקה תיעשה אוטומטית בעזרת קשרי הגומלין

  30. Alo הגיב:

    כן, קראתי אותו, אבל…
    היה לי קשה להבין אותו… אני אנסה שוב

  31. Alo הגיב:

    טוב, הבעיה שלי היא…
    שהבנתי בעיקרון את זה, אבל אני לא יודע איך עושים את זה ב MySQL כי אתה מסביר שם על ACCESS

  32. ניר טייב הגיב:

    אז אם היית מסתכל כמה הודעות למטה
    היית רואה שעניתי למישהו על זה
    בכל מקרה אז הנה התשובה שעניתי לו:
    http://www.weberdev.com/ViewArticle.php3?ArticleID=352

  33. Alo הגיב:

    אבל בקישור שנתת לי יש 2 בעיות:
    1) הוא באנגלית והייתי מעדיף בעברית (או באנגלית אבל מדריך קצר ולעניין)

    2) הוא מסביר איך משתמשים ב PRIMARY עם תוכנה מסויימת ואני רוצה לדעת בלי התוכנה הזאת…

  34. ניר טייב הגיב:

    אז ככה…
    חומר מקצועי בעברית לרוב לא תמצא. חומר מקצועי לרוב תמצא באנגלית (אין מה לעשות עברית מדברים רק בישראל לעומת אנגלית)

    חפש relationShips בריפרנס של mySql וזה יסביר לך איך ליצור קשרי גומלין דרך הקוד.

    עוד משהו.
    שאלות על mySql לרוב יקבלו יותר תגובות בפורומים העוסקים ב-PHP (זה הכלי החביב עליהם) ואם אתה הולך לפורום PHP מסוים אז אני מציע לך בתפוז (קהילה גדולה ומגוונת)

  35. Alo הגיב:

    רגע, אולי התקדמתי?
    טבלה topics:
    id
    body

    טבלה replys:
    id
    body

    אז אני אמור לעשות משהו כזה?
    SELECT * FROM replys LEFT JOIN topics ON replys.id = topics.id
    אם כן, איך אני מציג את ה body של כל טבלה?

  36. ניר טייב הגיב:

    יש לך טעות בתכנון
    TOPICS:
    ID – מספור אוטומטי מפתח ראשי
    BODY

    REPLIES:
    ID – מספור אוטומטי מפתח ראשי
    topicId – מספר
    body

    קשר יחיד לרבים בין TOPICS ל-REPLIES על השדות topic.id ו-replies.topicId
    שאילתא:


    SELECT <fields> FROM Replies LEFT JOIN TOPICS Replies.topicId=Topics.id

  37. Alo הגיב:

    כרגיל, שאלות….
    ב LEFT JOIN TOPICS מה זה ה TOPICS?
    מה זה <fields>?
    אחרי שקישרת את replys.topicId ל topics.id די הסתבכתי, איך אני בוחר לפי זה את הreply המתאים ל topic?

    מצטער שאני שואל כ"כ הרבה….

  38. Alo הגיב:

    ……
    הבנתי מה זה ה TOPICS בהתחלה…
    מה ההבדך בין RIGHT / LEFT / STRAIGHT   JOIN  ?

  39. ניר טייב הגיב:

    כדי להציג את ה-BODY של כל טבלה תצטר
    תצטרך לכתוב את רשימת השדות שאתה רוצה לשלוףולהשתמש ב-ALIAS על אחד משדות BODY (מומלץ במיוחד במיוחד במקרים של שאילתות איחוד (JOIN))


    SELECT replies.Body AS repBodies, topics.body FROM replys LEFT JOIN topics ON replys.topicid = topics.id

  40. Alo הגיב:

    —->>>
    קודם כל – תודה רבה על העזרה שלך!!!
    עכשיו, אם יש לי הרבה תגובות אני צריך להוסיף לשאילתא
    WHERE replys.topicId = topics.id ?

    מחר אני אנסה לפתח את זה יותר, ובטוח אני אתקל בעוד בעיות (אני עדיין לא בטוח איך להציג הודעה ואת כל התגובות המתייחסות אליה…)

    ד"א נכון יש varchar int וכל אלה? אז longtext זה כמו varchar רק שיכול להכיל יותר מ-255 תווים?

  41. ניר טייב הגיב:

    לא ה-JOIN עושה את זה לבד
    ובקשר לסוגי השדות. אני לא ממש בטוח אבל אני מניח שכן
    אני לא עובד עם mySql אני עובד עם ACCESS לעת עתה ולומד עד כמה שאפשר על יכולתיו של MSSQL כדי שהמעבר ל-MSSQL יהיה קל ויעיל

  42. Alo הגיב:

    אבל בלי WHERE זה לא עובד ->
    טבלת ה replys:

       body      topicId    id    
    00001 00001 reply to 1st message
    00002 00001 reply_num_2
    00003 00002 reply_3

    טבלת ה topics:

        body    id
    00001 בלהבלה

    אבל אם אני לא מוסיף
    WHERE replys.topicId = 00001

    זה מציג את כל התגובות ולא רק את ה-2 הראשונות…
    אני משתמש בשאילתא הזאת:
    SELECT replys.body AS reply, topics.body FROM replys LEFT JOIN topics ON replys.topicId = topics.id

  43. ניר טייב הגיב:

    אתה דיברת עך WHERE אחר
    אתה כתבת WHERE שמטרתו לעשות JOIN בין שני טבלאות (זה היה עושה INNER JOIN) בעוד שיש לך כבר  LEFT JOIN בשאילתא.
    את הWHERE הזה אתה יכול לצרף הוא לא יגרום לשום בעייה

    SELECT replys.body AS reply, topics.body
    FROM replys LEFT JOIN topics ON replys.topicId = topics.id WHERE replys.topicId = 00001

  44. Alo הגיב:

    יש לי בעיה בהצגה
    יש לי את הקוד הבא:


    <?php

    function showReply($id)
    {
            $query_rTitle = "SELECT replys.title AS r_title FROM replys LEFT JOIN topics ON replys.topicId = topics.id WHERE replys.topicId = $id";
            $mysql_query_c = mysql_query($query_rTitle);
            while($topicTitle = mysql_fetch_array($mysql_query_c))
            {
                    echo ‘<tr><td>’.$topicTitle[‘r_title’].'</td></tr>’;
            }
    }

    require(‘connect.php’);

    $topic = "SELECT * FROM topics";
    $mysql_query_b = mysql_query($topic);

    echo ‘<table align=right dir=rtl>’;
    echo ‘<tr>’;
    while($topicTitle = mysql_fetch_array($mysql_query_b))
    {
            echo ‘<tr style="background-color:red"><td>’.$topicTitle[‘title’].'</td></tr>’;
            showReply($topicTitle[‘id’]);
    }
    echo ‘</tr>’;
    echo ‘</table>’;

    ?>

    בקוד הזה אני מציג את כל ההודעות עם התגובות שלהם (הכותרות רק).
    אני לא מצליח להפריד אותם עם <BR>
    יש לכם מושג למה?

  45. ניר טייב הגיב:

    המשך כאן
    אני לא יודע PHP אבל לפי הקוד הזה אני אולי מבין שאתה בונה פורום עץ. נכון?

  46. Alo הגיב:

    –>
    כן, והתקדמתי די יפה עם העזרה שלך 🙂
    בקוד כל ה "echo" – תתייחס לזה כפקודה של הדפסה לדף.

  47. Alo הגיב:

    יש לי עוד שאלה
    נכון יש את ה auto-icrement ?
    אז יש אפשרות להחזיר אותו אחורה? זאת אומרת נגיד הוא עכשיו ב 8 והוא עולה אז לשנות אותו ל 7

  48. ניר טייב הגיב:

    לא נראה לי
    כי auto incerement (אם אני לא טועה) הוא שדה לקריאה בלבד

  49. ניר טייב הגיב:

    שמע אתה יכול לחסוך את הג’וין בכך
    שתעשה טבלה אחת תקרא לה forum (נגיד) ופשוט היא תהיה בנויה ככה:
    טבלת forums
    ID – סוג: auto increment (מפתח ראשי)
    parentId – סוג: Int
    subject – סוג text
    body – סוג longtext

    ויש לי שאלה איך אתה הולך להציג את ההודעות. הבנתי שבמבנה עץ אבל התוכן יוצג באותו עמוד או בדף חדש ?

  50. ניר טייב הגיב:

    המשך
    לאחר מכן השאילתא שלך תיראה ככה:

    SELECT ID, parentId, subject, body FROM forums

    לאחר מכן אתה פשוט משתמש בפונקציה רקורסיבית כדי לסדר את זה בצורת עץ

  51. Alo הגיב:

    —->
    אני מציג את תוכן ההודעה/תגובה באותו דף ב onclick .
    תודה על העצה אבל כבר עשיתי טבלאות שונות לתגובות/הודעות והצלחתי (תאמין או לא ) בתצוגה להתאים תגובה לנושא…
    עכשיו אני עובד על דף התחברות ואני מנסה לבדוק אם תא (של שם) מתאים לתא אחר (של סיסמא)

  52. Alo הגיב:

    יש לי שאלה על הצגת עמודים
    אני רוצה לפצל את ההודעות למספר עמודים, קראתי על זה במאמר שפה ולא הבנתי ממש…
    מה הדרך הכי פשוטה פשוט לפצל את ההודעות?

  53. Alo הגיב:

    אםם בקשר לסמיילים
    יש איזה אתר שנותן סמיילים שאני יכול לשים באתר בלי להפר זכויות יוצרים או כל דבר אחר?

  54. ניר טייב הגיב:

    אני מניח שיש
    אבל אני לא מכיר בכל מקרה באתר TIPO יש תוכנה ליצירת סמיילים
    http://www.tipo.co.il

שלח תשובה