שלח תשובה

זירת השאלות

26 תשובות

  1. Night הגיב:

    הרחבה..
    אפשר במילים אחרות להסביר כך:
    יש לי משתנה בצד השרת (המשתנה נכתב בVBS) ואני צריך להעביר אותו לצד הלקוח. שפת הלקוח שלי היא JS ושפת השרת היא VBS.
    1. האם המשתנה בשרת שנכתב בVBS יכול לעבור ללקוח ויהיה אפשר להשתמש בו עם JS?
    2. אם לא, אז איך אני כותב קטע קוד מסויים בצד השרת בJS ככה שאוכל להעביר אותו לצד הלקוח ולעבוד איתו?

    תודה.

  2. ניר טייב הגיב:

    אפשר להעביר משתנים
    את שם המשתנה תצטרך ליצור מחדש את תכולתו אפשר להעביר

    <%
    dim name
    name="Nir"
    %>
    <script type="text/javascript">
    var name = "<% =name %>"</script>

  3. Night הגיב:

    תודה..
    איך לא חשבתי על זה לעזאזל..
    תודהה

  4. Night הגיב:

    האם כדאי לחסוך בעמודות(שדות) בDB?
    למשל יש לי טופס הרשמה לאתר ובין כל השדות יש CHECK BOX שאם הוא מסומן המשתמש יתווסף לרשימת התפוצה(1=כן 0 לא), ועוד CHECK BOX שאומר אם האימייל יהיה חסוי(1=כן 0 לא).
    האם לעשות שני שדות בDB לכל אחד מהם, או שכדאי לי לחסוך בשדות ולכתוב את שני המספרים (1 או 0) אחד ליד השני למשל ככה: 10, וכדי לדעת אם אותו משתמש רוצה אימייל חסוי אני יעשה: mid(string,2,2) וזה יתן לי את ה0 ואני אדע שהאימייל לא חסוי.
    אני מקווה שאני ברור מספיק אם לא תגידו..

  5. Night הגיב:

    עוד שאלה.. MYSQL
    מה אומר המאפיין UNSIGNED של שדות מספר בMYSQL??
    תודה

  6. Night הגיב:

    ועוד שאלה אחת בMYSQL..
    נכון המבנה של התאריך בMYSQL? אז חשבתי אולי כדאי להכניס את התאריך 01/01/01 למשל, כטקסט ולא כתאריך.
    מה דעתכם? ככה לא צריך להפוך את זה לתבנית: YYYY-MM-DD שזה הפוך לגמרי ממה שאנשים רגילים אליו.. האם כדאי לי להכניס תאריכים כטקסט?

  7. רום הגיב:

    התבנית של התאריך אכן מעצבנת…
    אתה יכול להשתמש בשדה טקסט עם איזו תבנית שתרצה,

    או לחילופין להשתמש בשדה תאריך ולהציג אותו עם strftime (קרא בתיעוד)

  8. Night הגיב:

    ועוד שאלה ASP
    אני עושה הרשמה לאתר ואני צריך לבדוק אם השם משתמש תפוס..
    הקוד הזה יעשה את העבודה? (הייתי בודק אבל הIIS שלי דפוק למדי..)


    sql = "select User from members"
    for i=0 to rs.EOF
    if rs("User")=User then
      Response.Write "הכינוי שבחרת תפוס, אנא בחר כינוי אחר."
      rs.Close
      set rs = nothing
      conn.Close
      set conn = nothing
    else
      rs.MoveNext
    end if
    next i

    תודה..

  9. ניר טייב הגיב:

    זה אומר שרק ערכים אי-שליליים יכולים
    להיכנס לשדה

  10. BuildHome הגיב:

    למה לעשות לולאה ?
    תעשה הכל בשאילתה.
    לדוגמא:

    sql = "select User from members where User='"&User&";"
    if not rs.EOF then
      Response.Write "הכינוי שבחרת תפוס, אנא בחר כינוי אחר."
    else
      Response.Write "הכינוי פנוי להרשמה"
    end if

    ככה זה צריך להיות.

  11. Night הגיב:

    מה זה אומר אי שליליים?
    0 יכול? 1.5 יכול? או שרק מספרים מתחת לאפס לא יכולים?
    תודה

  12. ניר טייב הגיב:

    לא יעבוד
    כי אי אפשר לעשות לולאה שעד שמספר יגיע לערך בוליאני (לולאה שלא נגמרת)
    וגם עדיף לך לעשות שהשאילתא תחפש אם קיים ם משתמש כזה ואם היא מחזירה רשומות סימן שקיים ואם היא לא מחזירה רשומות אז סימן שלא קיים משתמש

  13. Night הגיב:

    תודה לשניכם איך לא חשבתי על זה..
    הלולאה כל כך לא יעילה..

  14. Night הגיב:

    עוד בעיה בMYSQL
    אז ככה אני עושה לי כמה שדות של CHAR שומר, נכנס ויוצא מהטבלה ואני רואה את כל מה שהיה CHAR כVARCHAR.  למה?

  15. Night הגיב:

    כנראה שאני לא ברור.. ניסוח מחדש:
    יש לי 2 שדות בטופס מסויים שהערך שהם נותנים הוא 0 או 1.
    בגלל שיש לי שני שדות אני כביכול צריך שני עמודות.
    נגיד ששדה אחד נתן 1 ושדה שני נתן 0.
    האם לעשות במסד שני שדות באחד להכניס 1 ובשני 0 (כמו שהערכים שבשדות הטופס נתנו),
    או לעשות שדה אחד, ולכתוב בו 10, ה-1 מסמל את השדה הראשון, ה0 מסמל שדה שני.
    האם זה יעיל לחסוך בעמודות או שזה לא ממש חשוב?

    תודה.

  16. Night הגיב:

    זה בקשר לשאלה הראשונה ראשונה

  17. אוריקס הגיב:

    שרשר שאלותיך
    אחרת אני פשוט אמחק.

  18. Just-Tal הגיב:

    הבנתי למה אתה מתכוון,
    אך לפי דעתי 2 דברים:
    1. המספר 01 יחשב כ – 1 ויהיו לך טעויות כי זה לא סטרינג זה אינטגר…
    2. לא הייתי עושה את כל זה בשביל לחסוך עמודה אחת בטבלה…
    זה כמו שתגיד עכשיו, למה לא לחבר אל הכל השדות למחרוזת אחת ולהפריד עם "-" בוא נגיד ככה:
    Name-Pass-Mail-Age וכו'…

    קפיש? ::)

  19. Night הגיב:

    בעיה בMYSQL
    אז ככה אני עושה לי כמה שדות של CHAR שומר, נכנס ויוצא מהטבלה ואני רואה את כל מה שהיה CHAR כVARCHAR.  למה?

  20. jonatan44 הגיב:

    הייתי שמח לענות
    אבל לא הבנתי את השאלה

  21. Night הגיב:

    הינה:
    אז ככה אני עושה לי כמה שדות של CHAR שומר, נכנס ויוצא מהטבלה ואני רואה את כל מה שהיה CHAR כVARCHAR.  למה?
    יש לי טבלה בMYSQL ויש בה שדות מסוג CHAR. שאני שומר את הטבלה ונכנס אליה מחדש, כל השדות שהיו CHAR, הפכו לVARCHAR.
    למה זה קורה?

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!