שלח תשובה

זירת השאלות

340
צפיות
12
תשובות

mySQL וחיפוש הודעות לפי תאריך ?

,‏ 15 בפברואר, 2005

שלום לכם, אני במערכת הפורומים שלי בונה מנוע חיפוש פשוט ..
עכשיו אני רוצה להוסיף אפשרות של חיפוש לפי שני תאריך מסוימיים
למשל מ-2004426  עד-2009826

איך אני מוסיף where ו and לשאילתא שלי ?
איך מסדרים את התאריך ? אני עובד עם mySQL
להלן קוד:



mySQL = "Select id,subject,sender,t_type,datatime,t_msg,pic" &_
    " FROM topic" &_
    " Where …. ??" – Start date
        " And …. ??" – End date
        Set RsTopic = DBConn.Execute(mySQL)



תודה רבה =]
ולילה טוב.

תגיות:

12 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    אני מניח שקיים ב-MySQL אופרטור
    בשם BETWEEN ובמידה וכן אז חפש עליו בריפרנס של MySQL.

    בהצלחה

  2. תומרדיאס הגיב:

    קודם כל תודה על התגובה המהירה, שאלה
    אופרטור Between הוא לא לבין רשומה א לרשומה ד למשל ?
    אני לא חושב שזה יסדר לי בסדר של תאריך
    תקן אותי אם אני טועה.

    תודה 🙂

  3. itay26 הגיב:

    אני חושב שהוא צודק…
    אתה יכול לבצע את השאילתא בשני דרכים האחת between והשניה לבדוק את התאריך פעם אחת <= and >= ואז לקבל את מה שבאמצע…

    אבל עם between זה הרבה יותר פשוט אתה אומר התאריך between תאריך ראשון and תאריך שני….

    איתי.

  4. תומרדיאס הגיב:

    איך שמים where בשאילתא עם UNION ?
    יש לי שאליתאת איחוד בעזרת UNION:


    mySQL = "SELECT F_ID,RT,subject,ID,datatime FROM topic" &_
         " UNION ALL" &_
         " SELECT F_ID,RT,subject,ID,datatime FROM replays"&_

    איך אני שם את הwhere בשאילתא למעלה ?
    Where:


    mySQL = "Select id,subject,sender,t_type,datatime,t_msg,pic,F_ID" &_
        " FROM topic" &_
        " Where id <> 0"
    IF SearchByForumID <> "AllForums" Then
        mySQL = mySQL & " AND F_ID = " & SearchByForumID & ""
    End IF
    IF ByTitleORMsg <> "" Then
        mySQL = mySQL & " AND subject LIKE ‘%"&ByTitleORMsg&"%’"
        mySQL = mySQL & " OR t_msg LIKE ‘%"&ByTitleORMsg&"%’"
    End IF

    תודה מקווה שהבנתם 🙂

  5. תומרדיאס הגיב:

    תיקון הקוד של הwhere ***


    mySQL = " Where id <> 0"
    IF SearchByForumID <> "AllForums" Then
        mySQL = mySQL & " AND F_ID = " & SearchByForumID & ""
    End IF
    IF ByTitleORMsg <> "" Then
        mySQL = mySQL & " AND subject LIKE ‘%"&ByTitleORMsg&"%’"
        mySQL = mySQL & " OR t_msg LIKE ‘%"&ByTitleORMsg&"%’"
    End IF

  6. אוריקס הגיב:

    לא הבנתי את השאלה שלך
    בכל מקרה, התחביר ל WHERE בתוך UNION הוא בדיוק אותו תחביר, תוכל לראות דוגמאות כאן.

  7. תומרדיאס הגיב:

    אסביר את עצמי טוב יותר
    אוקי אז ככה תודה על התגובה.
    תראה הunion מחבר לי שני טלבאות "תגובות ונושאים"
    עכשיו הwhere הוא בעצם עושה התאמה של התוצאות חיפוש לפי דרישות הגולש

    השאלה שלי היא עם את הwhere
    שמים בכל select לפני ואחרי הunion
    או אחרי הכל המשפט sql ?

  8. תומרדיאס הגיב:

    יש לי בעיה עם פורום קרוסיבי
    תראו אני עובד לפי המאמר פה על "עקרונות פורום רקורסיבי"
    הקוד:

    dim recArray
    If Not rs.EOF Then
        recArray = rs.getRows()
        dim i
        for i=0 to uBound(recArray,2)
            if recArray(1,i)=0 then ‘ זו הודעה ראשית
                call showMessage(i)
                Response.Write("<hr>")
            end if
        next

    Else
        Response.Write("אין הודעות")
    End If

    function showMessage(index)
        dim subject
        subject = recArray(2,index)
        Response.Write("<div style=""padding-right: 20px"">")
        Response.Write(subject)
        for a=0 to uBound(recArray,2)
            if recArray(1,a) = recArray(0,index) Then
                call showMessage(a) ‘הצגת התגובות
            end if
        next
        Response.Write("</div>")
    end function

    מה נותן לי פה ה
    uBound(recArray,2) ?
    recArray(1,a) = recArray(0,index)
    או זה? מאלה ?

    ושאלה שלי אני לא יכול להשתמש ב
    div
    כי אצלי העיצוב טבלאות ..
    צירפתי לכם את הטבלה שמציגה לי תהודעה בעץ .. ותבינו למה אני מסתבך

    אשמח לעזרה תודה 🙂

  9. תומרדיאס הגיב:

    הקוד "קצת" נידפק כי יש שם משנים
    אז אל תנסו להריץ אלה להסתכל במקור 🙂
    שוב תודה.

  10. תומרדיאס הגיב:

    עוד שאלה בנושא sql
    איך מריצים בשרת קובץ
    sql
    זאת אומרת יש לי גיבוי של מסד נתונים והוא בקובץ sql
    איך אפשר להריץ את זה בשרת ושזה יכניס הכל מסד נתונים ?

    דרך אגב, שאני מכניס את הקובץ sql זאת אומרת משחזר דרך התכונה
    MySQl Control Center
    אני מקבל את הכל הנתונים בסימני שאלה
    אבל שאני מוסיף ידנית אז הכל סבבה
    לכן אני רוצה להריץ בשרת
    יש אפשרות ?

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!