שלח תשובה

זירת השאלות

770
צפיות
7
תשובות

להיות וובמאסטר, מאיפה להתחיל?

,‏ 31 במרץ, 2008

שלום חברה ברצוני לשאול אתכם כמה שאלות…
אני מעוניין לעסוק ביצירה עיצוב ופיתוח של אתרי אינטרנט. התעניינתי בכמה מקומות ללמוד אך המחירים קצת הרתיעו אותי ובמיוחד כאשר אני קורא פה כי אפשר ללמוד זאת לבד.
יש לי יכולת לימוד עצמי די טובה ויש לי בסיס + בHTML כרגע. אני מעוניין להיות וובמאסטר אז בעצם מאיפה להתחיל ולאן להמשיך? אשמח אם תסבירו לי מה ללמוד ולאן להתקדם. או שאולי שווה בעצם להשקיע את הסכומים האלה וללמוד במכללה?

עוד שאלה קטנה:
מהו שכר ממוצע של וובמאסטר?

תודה מראש לכל העונים!

תגיות:

7 תשובות

  1. Orel B הגיב:

    שלום לך
    דבר ראשון, עליך ללמוד קצת יותר מבסיס + בHTML.
    נסה ללמוד גם PHP/ASP, יועיל לך בעבודתך.
    שנית, אמליץ לך ללמוד במכללה את הנושא, תמיד
    ואחרון, שכר ממוצע אין – לכל עבודה בהתאם לצרכיה.
    יומטוב

  2. yosi199 הגיב:

    תודה רבה אוראל
    אולי באמת עדיף להשקיע במכללה טובה.
    יש המלצות על מכללה? איך מכללת היי טק בתחום?

  3. sharons הגיב:

    אז ככה
    דבר ראשון בוא נהייה מציאותיים – היום בלי תעודות אתה לא שווה כלום.
    למרות זאת, תעודה אולי תכניס אותך לראיון העבודה, אבל ההתנייה בקבלת המשרה היא ביכולות שלך.
    אני לא יודעת בדיוק לאיזו רמה אתה שואף להגיע, יש קורסים בתחום של כמה חודשים ויש להיות מהנדס תוכנה.

    התחום הזה מאוד פתוח ונגיש, כל מי שיודע אנגלית ויודע לגלוש באינטרנט יכול ללמוד HTML. ציינת ש-HTML אתה כבר יודע, מצויין, המשך לשלב הבא! טכנולוגיות צד שרת. טכנולוגיות אלה בעצם מעלות את האתר שלך לרמה הבאה בכך שהן מאפשרות לך ליצור אינטראקציה דנימית עם המשתמש (לאפשר לו להרשם לאתר שלך, לכתוב בפורום וכד'). ממליצה לך לחפש מדריכים על ASP או PHP.
    רמה מעל הטכנולוגיות האלו היא כל פלטפורמת ה- .NET ו- AJAX, שהופכות את האתרים לאפילו יותר דינאמיים (ע"ע פייסבוק) אבל אני לא ממליצה לך להכנס לזה לפני שלמדת ASP (עדיף לך ללמוד ASP ולא PHP אם אתה מתכנן לעבור ל .NET)

    לאחר שתרגיש שהבנת את הרעיון תחליט אם אתה מעוניין בקורס וובמאסטר או משהו יותר רציני, תלוי במידת העניין שפיתחת בנושא.

    מקווה שעזרתי

  4. ניר טייב הגיב:

    טועה ומטעה
    אפשר להסתדר בלי תעודות אם יש לך מספיק ניסיון זה אפשרי. בתחום שלנו אם לוקחים את הטכנולוגיות הנכונות (החדשות) אלו שעדיין אין בהם מספיק ניסיון, לומדים אותם, כותבים פרוייקטים עצמאיים, הסיכוי למצוא עבודה טובה בחברות הייטק מזנק למעלה.

    אחרי HTML לומדים CSS ו-JS, זאת ההמלצה המקובלת, ולא טכנולוגית צד שרת – אחרת עושים המון טעויות בפיתוח של האתר מפאת חוסר ידע באפשרות לעשות זאת בצד הלקוח בצורה הרבה יותר נקייה ובריאה. טכנולוגיית צד שרת לומדים אחרי שיש לך את הניסיון המספיק ב-JS.

    ASP היא טכנולוגייה מתה, היא לא מתפתחת יותר והעבודה היחידה שניתן למצוא בה כבר כיום, זה בתחזוק מערכות ישנות, ואנשים מחפשים ניסיון של מס' לא מועט של שנים (2-3 מינימום לפי הבחנתי).
    הטכנולוגיות שתופסות תאוצה בארץ מאז מות ה-ASP הן PHP ו-ASP.NET. בסביבה ארגונית (Enterprise) יש שימוש רחב מאוד בטכנולוגיית J2EE.

  5. ניר טייב הגיב:

    אתה צריך להבדיל
    בתחום פיתוח אתר אינטרנט יש שני תחומים דומיננטיים הנפרדים זה מזה:
    1. מעצב אתרים – שזה בעצם עיצוב גרפי לאינטרנט, שאותו ניתן ללמוד במכללות השונות לעיצוב שיש בארץ.

    2. מתכנת – מתכנת צריך לשלוט במס' שפות וטכנולוגיות: HTML, CSS, JS ושפות צד שרת. לא חובה תואר בתחום שלנו כי הוא הרבה פחות מחקרי מתחומים אחרים הדורשים ידע במתמטיקה גבוהה. אם כי זה אף פעם לא מזיק.
    יש מחלקים את התחום הזה לשניים:
    1. מתכנת צד לקוח ושימושיות – אחראי על כל האינטראקציה בין המשתמש לאתר, איך הממשק יגיב לכל פעולה של המשתמש, הוא יתכנת את הממשק ויתממשק עם הצד שרת בהתאם (טפסים, AJAX וכו').
    2. מתכנת צד שרת – אחראי על כל מאחורי הקלעים של האפליקציה, התממשקות עם DB ושירותים אחרים, שליפת מידע וכו' בעזרת טכנולוגיות צד שרת כמו PHP ו-ASP.NET.

    בין המעצב למתכנת כיום תמצא עוד תחום מסויים שמגשר בין השניים, בו הופכים את העיצוב שהמעצב הכין ל-HTML ו-CSS שהמתכנת יוכל להטמיע לתוך הקוד שלו.

    יש תחום נוסף שהוא רלוונטי לעוד מקצועות אחרים מחוץ לאינטרנט הנקרא DBA וזה האיש שאחראי על בניית, תחזוק והאופטימיזציה של מסד הנתונים של האתר. לרוב למתכנת יש ידע מספיק בנושא, אך לאפליקציות גדולות רצוי להעסיק/להתייעץ באיש מקצוע.

    אחרי שאתה מבין את ההבדל בין כולם, אתה צריך להחליט לאיזה כיוון אתה הכי נמשך ולהתמקצע בתחום המסויים, שזה כולל לקרוא הרבה מאמרים ובלוגים של מקצוענים בתחום, לכתוב לעצמך פרוייקטים אישיים לצורך ניסיון ולמידה, לקרוא עוד, ולמצוא פרוייקטים קטנים לעשות בתשלום ולהתקדם בהתאם.

  6. sharons הגיב:

    מסכימה איתך בהכל חוץ
    מענין התעודות.
    אין שום סיכוי בעולם, שבגיל 30+ תכניתן שיגיע לחברה שמכבדת את עצמה ללא כל השכלה רשמית בתחום – יתקבל לעבודה.
    חברה ששוכרת סטודנטים או אנשים צעירים בעלי נסיון מודעת למה שהיא עושה ויודעת למה לצפות. אבל ארגונים גדולים שבהם מתחרים 100 מועמדים על משרה אחת, יבחרו את זה שיש לו 5 שנות נסיון בתחום וגם תואר. לא את זה שיש לו רק 5 שנים נסיון.
    תואר זו האסמכתא לידע שלך, זה מה שמנפח את המשכורת שלך ואת הערך שלך ומקדם אותך. ללא תואר נשארים במקום ולאחר גיל מסויים אנשים מרימים גבה בראיון עבודה ושואלים למה בעצם אין לך עדיין תואר.

שלח תשובה