609
צפיות
צפיות
11
תשובות
תשובות
לגבי לימודים אקדמאים
טוב לקראת השחרור מהצבא צריך להתחיל לחשוב על לימודים….
בתור אחת שממש אוהבת את תחום ה- web ורוצה להשתלב חזק בתעשייה מה כדאי ללמוד? BA מדעי המחשב / Bs.c הנדסת תוכנה? ואם לא מעניין אותי להישאר תכניתנית כל החיים ואני רוצה להתפתח יותר לכיוון ראש צוות ועוד תפקידים ניהוליים בתחום? האם תואר בתכנות הכרחי או שעדיף ללכת לכיוון של תעשיה וניהול למשל?
וכמובן, זרקו המלצות למוסדות לימוד שווים
11 תשובות
אני לא עברתי לא במכללה ולא באונ'
ולכן המלצה טובה אני לא יכול לתת, אבל דגש אחד חשוב כן:
יש לי לקוח שלמד 3 שנים מדעי המחשב, בסיומם העיף מבט קצר על ענף ההיטק והחליט שזה לא בשבילו: השעות עבודה המאומצות, הטירוף לעמוד בדד-ליינס, והלחצים האטומיים שהעובדים נתונים בהם.
נכון, מבחוץ זה נראה יפה, רכב משכורת – הכל. בפועל העובדים בענף ההיטק (נו טוב, פרט לעובדי גוגל ) לא תמיד מלקקים דבש. כשיש קיצוצים הם המוניים ואדם יכול לשמוע על הפיטורים של עצמו ברדיו…
אז מה שאני אומר זה שכדאי לך לנסות לשחות קצת במים האלה לפני שאת מתחייבת על מסלול של 3 שנים שיש לא מעט שנוטשים את המירוץ *בסוף המסלול*. ואז זה נחמד שיש את הידע, אבל בלי להיתנסות ממש – הידע הולך לאיבוד, אותו לקוח היום אחרי 5 שנים בקושי זוכר באיזה שפות הוא למד.
אלי ענתבי
entry interactive
http://www.entry.co.il
סיימתי עכשיו שירות צבאי
בתור תכניתנית בחיל האויר, HTML למדתי עצמית כבר בכיתה ו' ומאז לא הפסקתי.. כרגע מחפשת עבודה בתחום ה-ווב בלי קשר לתואר.
אבל אני יודעת שבעוד שנה בערך אני כבר ארצה להתחיל ללמוד, השאלה היא מה – הנדסת תוכנה או תעשיה וניהול וכד'.
גם אני לא למדתי במוסד אקדמי עדיין
עבור תכנות ל-WEB לא צריך תואר, רוב העבודה שלנו בנויה על מה שאנשים עם תואר כבר עשו, אנחנו לא מפתחים אלגוריתמים מסובכים ב-99% מהמקרים, רוב הדברים מובאים לנו built-in בשפות שאנחנו עובדים איתם.
כמובן יש דברים שתמיד טוב לדעת (מבני נתונים למשל) עם תואר ובלי תואר.
אבל, אם רוצים להתפתח לתחומים אחרים הקשורים בתכנות ולא להישאר ב-WEB, תואר זה דבר הכרחי.
לגבי משרות ניהוליות – ראשי צוות שהיו לי היו חסרי תואר במנהל, הם אנשים שידעו מבין הצוות הכי טוב את השפה, את הפלטפורמה שאותה אנחנו מפתחים שיכול לתת לנו מענה מהיר לבעיות, לנתח את הבעיה ולפרקה לחלקים.
התפקידים הניהוליים הם מנהל הפיתוח ומנהל הפרוייקטים (ומי שהם כפופים אליהם) ואלו תפקידים שדורשים לרוב תואר וניסיון.
הבנתי
אתה צודק באמת שבקושי יש קשר לגבי הסילבוס של תואר במדעי המחשב לפיתוח וובי. אני זוכרת שלפני משהו כמו 9-6 שנים תחום הווב היה נחשב ל"סוג ב" בתחום ההייטק, משהו יחסית לא מפותח וזניח.. בשנים האחרונות הוא ממש תפס תאוצה וכמעט "שווה ערך" לאפליקציות שולחניות. השאלה שלי היא יותר לטווח הארוך – האם התחום הולך לשמור על מגמת עלייה או שזה סתם טרנד חולף? (לפי דעתי תישמר מגמת העלייה אבל מעניין מה גם לכם יש לומר )
לפני 6-9 שנים התחום נחשב לחלש כי
התחום לא היה חזק טכנולוגית ולא גילו את הפוטנציאל המלא שלו (זה למשל ההבדל בין גוגל/יאהו ל-MS, ולמה לMS קשה יותר להיכנס לשוק האינטרנטי)
מדברים היום שקיימת בועה 2.0, לא יודעים מתי היא תתפוצץ, אבל השנה האחרונה בתעשיית האינטרנט הישראלית הייתה מורווחת ביותר .
מחפשת משרה או פרילאנס?
אלי ענתבי
entry interactive
http://www.entry.co.il
לא מסכים לגמרי
אתה רואה לאן המגמה הולכת, למי שאין יסודות טובים במדעי המחשב כבר מתקשה לכתוב טוב בדוטנט ובשפות תיכנות אמיתיות.
בשביל לכתוב טוב, אפילו ב-asp קלאסי או php – צריך תשתית טובה. לכתוב כל אחד יכול אבל לעשות אותו יעיל, מאובטח, יציב וקריא (לשדרוגים עתידיים, גם ע"י מתכנתים אחרים) – חייבים להבין עיניין. מה גם כשנוצר המרכיב של עבודה בצוות של כמה מתכנתים על אותה אפליקציה, מתכנת בלי רקע לא ידע לתפקד.
אז נכון, מרבית האתרים שאנחנו כותבים הם תדמיתיים או אתרי תוכן קטנים, ולא בהכרח מצריכים את כל היכולות הנ"ל, אבל:
(1) מי לא רוצה להיתקדם בחיים (מבחינה שיכלית)… להמשיך לעשות אותו דבר אחרי שנתיים-שלוש המוח מתפלץ
(2) השוק מתקדם. אין היום דרישה למתכנתי asp, אתה יודע למה? לא כי אי אפשר לעשות איתה משהו שכן אפשר בדוטנט, אלא פשוט כי זה נחשב חדש וכי כל מנהל רוצה חדשנות וכי מייקרוסופט דוחקת את מה שלא נוח לה הצידה, וכך יוצא שאני מדבר לפני כחודש עם מנהלת בכירה בנטוויז'ן והיא אומרת לי שהיא 4 שנים בנטוויז'ן והיא לא יודעת מה זה asp ("זה לא מה שנקרא דוטנט1?")
לפני כמה ימים, אלעד (eLad, מתכנת בכיר בחברת בניית אתרים מכובדת למי שלא מכיר אותו…) הראה לי איך הוא היה כותב פעם asp מול איך הוא כותב היום. במקרה הוא נדרש לשדרג איזה אפליקציית asp ישנה.
כשהחשיבה הופכת להיות מונחית-עצמים, פתאום כל הקוד שלך נראה אחת…
מה גם שבלי קשר לאיכות התוצר שלך, ההיטק הוא שוק מאוד דינאמי וכשיש בו קיצוצים – רק הטובים נשארים, ולצערינו במרבית המקרים הטיב נמדד לפי התעודות. אני מכיר אדם שפיץ אמיתי, טיפס יפה בסולם הדרגות באינטל, ובאיזשהי נקודה אמרו לו – עד כאן, מעבר לקו הזה אתה חייב לקחת הפסקה ולהוציא תואר. הוא היה מבוגר מידי, אז הוא פרש והלך להיות מתכנת "זוטר" בחברה בינונית…
אלי ענתבי
entry interactive
http://www.entry.co.il
כמו שאמרתי
אבל, אם רוצים להתפתח לתחומים אחרים הקשורים בתכנות ולא להישאר ב-WEB, תואר זה דבר הכרחי.
כל מתכנת משנה את מתודולוגיית העבודה והכתיבה שלו עם השנים, צוברים ניסיון ומשנים לטכניקות יותר קלות, טובות ונוחות לתחזוק.
גם בשוק הארגוני האלגוריתמים שתפתח לא יהיו משהו שמבחינת יעילות לא יתשווה למישהו שלמד מדעי המחשב, כי מדובר בתחום ה-WEB. להפיך, מתכנת בעל ניסיון ללא תואר ידע למשל להפיק שאילתות חכמות יותר ויעילות יותר מבוגר של אוניברסיטה חסר ניסיון.
אני לא ממעיט מערך התואר, הוא באמת חשוב ואני מודע לחסרונות שלי בתור מתכנת בכך שכיום אין לי תואר (בונה על זה שיהיה לי אחרי שאתגייס ואשתחרר )
אך בתחום ה-WEB הערך שלו מינימלי אם לא קיים (אלא אם אתה עובד בחברה כמו גוגל באגף המחקר ונפיתוח, ועבודות כאלה אני לא בטוח שהן נקראות תחום ה-WEB).
אבל בשורה התחתונה
מתכנת עם תואר ונסיון שווה יותר ממתכנת עם נסיון וללא תואר.
ואולי זה יהיה ההבדל בין להתקבל לעבודה / לשרוד קיצוצים.
אגב כשאתה אומר תואר – הכוונה למדמ"ח / הנדסת תוכנה בלבד?
כרגע פרילאנס
נכון
וכן הכוונה למדמ"ח/הנדסת תוכנה.
תפקידי ניהול בד"כ דורשים מלכת תחילה תואר (או כמו שאלי כבר שיתף, בשלב מסויים חייבים תואר במערכת הקידומים).