הרשמו ל-Webinar חינם בנושא HTML5!

‏ • 11 באפריל, 2013

*** Save The Date ***

אתר וובמאסטר בשיתוף הוצאת הוד עמי, מכריזים על וובינר חינם בנושא HTML5

לחצו כאן להרשמה

עושה רושם ש- HTML 5 הוא הדבר "החם" בנושא של פיתוח אתרים. אותו HTML שהתחיל איי שם בתחילת שנות ה- 90 ועבר גרסאות שונות, מתאים את עצמו לטכנולוגיה ושומר על זכות הקיום תוך כך שהוא מצליח לגבור על פתרונות אחרים.

סביבת הדפדפן תוכננה להיות סביבה פשוטה, טקסטואלית בעיקרה, הייתי אומר "יבשה" ולא מעניינת ויזואלית. אבל האפשרויות לשלב מדיה: וידאו, קול, תמונה ותנועה במחשב הקסימו את המפתחים, המעצבים ואת אנשי מימשק המשתמש שרצו להביא חווייה טובה יותר לגולש.

משחקי המחשב התפתחו בצורה מדהימה תוך שהם מנצלים את המעבדים ואת כרטיסי המסך עד תום והשאירו את מעצבי האתרים והמפתחים בפיות פעורים ועם לא מעט קנאה, כי היה ברור להם שבסביבת הדפדפן לא ניתן להציג מולטימדיה של עולם משחקי המחשב.

חברת MacroMedia שיחררה את Flash MX ואחר כך את Flex ובכך איפשרה לדפדפנים להציג יכולות ששפת HTML לא יכלה להציג. מנגנון Flash הורכב משניים: ערכת פיתוח בה עשה שימוש הגרפיקאי ו- runtime engine שהיה צריך הלקוח להתקין במחשב שלו כדי שיוכל לראות את קבצי הפלאש והוא נקרא Adobe Flash Player שגם מצריך עדכון מעת לעת.

Flash של Adobe לא היתה הטכנולוגיה היחידה שניסתה להתמודד עם מימשק משתמש עשיר. הטכנולוגיה הראשונה שאני ניסיתי נקראה Java Applets איי שם בשנת 1998. אבל מאז התפתחו עוד מספר טכנולוגיות כמו Microsoft Silverlight, JavaFX ועוד.

תתפלאו, עם Javascript אפשר לעשות דברים נפלאים שמציגים מדיה עשירה, אינטראקטיבית ובתנועה. נכון, צריך לכתוב מאות ולפעמים אלפי שורות קוד, אבל זה עובד. זה דורש פיתוח כבד ותחזוקה מורכבת, אבל זה עובד.

http://www.netzgesta.de/snapfit/

עם התפתחות הטכנולוגיה של המחשב והמעבר לעבודה על מכשירי טלפון חכמים ולמעשה היכולת לגלוש באינטרנט מעשרות אם לא מאות מסכים ומכשירים בגדלים שונים עם יכולות טכנולוגיות שונות, היתה בעיה לאותן תוכנות שלא היו חלק מהדפדפן.

כאשר סטיב ג'ובס הודיע באפריל 2010 כי אפל תומכת ב- HTML 5 במערכות Apple iOS הוא למעשה תקע את המסמר האחרון בארון הקבורה של אותן תוכנות RIA (Rich Internet Applications) ושלח מסר לכל המפתחים, המעצבים והגרפיקאים שאין להם מה לחפש. הוא מצא עבורם ולתקן הזה קוראים HTML 5.

http://www.apple.com/hotnews/thoughts-on-flash/

האם צריך לאמץ את התקן עכשיו?

עבור מפתחי אתרים, לדעתי, התשובה היא פשוטה. כן. עסקים הבונים אתרי אינטרנט צריכים להגיע לקהל רחב ככל שניתן בין אם הוא גולש באינטרנט במחשב השולחני, טאבלט או סמארטפון. כלומר, להתעלם מהמשתמשים במכשיר נייד אינה אפשרות כלל וכלל.

אני זוכר עדיין את התקופה שאחוז הגולשים במכשירים ניידים היה אחוזים בודדים בלבד וניתן היה להתעלם מהם, לא עוד. אצל לקוחותיי אני רואה תנועה של כ- 40% המשתמשים במכשירים ניידים וסמאטפונים – זה מספר שלא ניתן להתעלם ממנו.

הדרישה מהשטח היא Responsive Design כלומר שילוב של HTML, CSS, Javascript שיכול להיות מוצג בצורה מותאמת המאפשרת חוויית משתמש טובה על כל מכשיר. Responsive Design מפחית את עלויות הפיתוח והתחזוקה של האתר לאורך זמן ואם כבר עושים שימוש ב- HTML אז שיהיה זה HTML 5 ו- CSS 3.

הדרך להציג מדיה עשירה וגם אינטראקטיבית היתה באמצעות Flash או אלפי שורות קוד של JavaScript, אבל אז הגיע חורף 2011, ליתר דיוק נובמבר, וחברת אדובי (לקח להם יותר משנה לאכל את ההודעה של סטיב ג'ובס) הודיעה על הפסקת תמיכתם במנוע הפלאש למובייל והתמקדות ב- html5.

http://blogs.adobe.com/conversations/2011/11/flash-focus.html

אם אתה הולך לשדרג את הנראות שלך באינטרנט, אז בוודאי ש- HTML 5 היא הבחירה. כמה מהיתרונות של HTML 5 נמצאים בדרך בהם הדברים מיושמים בקוד. ניתן לעשות הרבה עם פחות וזה אומר פחות עלויות פיתוח ותחזוקה לאורך זמן עם חוויית משתמש טובה הרבה יותר.


זהר עמיהוד, חיבר עשרות ספרי מחשבים למפתחי אתרים באינטרנט בנושאי HTML, Javascript, ASP, ASP.NET ואחרים. מחבר רב-המכר "HTML & CSS למפתחי אתרים באינטרנט". בשנים האחרונות עוסק זהר עמיהוד בשיווק באינטרנט ומתמחה בקידום אתרים בגוגל.

www.seoreport.co.il

תגיות: ,

זהר עמיהוד

זהר עמיהוד, מומחה שיווק וקידום אתרים באינטרנט. עוזר לבעלי עסקים להביא יותר לקוחות לאתר, ליצור יותר פניות ויותר מכירות. מרצה בנושאי שיווק באינטרנט. תואר שני במינהל עסקים מטעם אוניברסיטת תל-אביב, מוסמך מטעם חברת מיקרוסופט, מחבר ספרי מחשבים רבי-מכר.

תגובות בפייסבוק