מדריך ג'ומלה – אחסון ג’ומלה בחינם עם תמיכה ב- WebMatrix

אחרי שהתקנו את ג’ומלה על המחשב האישי והתחלנו לבנות את האתר, קרוב לודאי שנרצה להעלות אותו בשלב מסויים לחברת אחסון אתרים כדי לחשוף אותו לאינטרנט. כאן, נכנס אחד היתרונות הגדולים בעבודה עם WebMatrix כיוון שהתוכנה הופכת את תהליך ההעלאה של האתר לאינטרנט למשהו פשוט ביותר.

מציאת אחסון ג’ומלה

כדי שנוכל להינות מתהליך ההעלאה המהיר והפשוט של האתר שלנו לאינטרנט, ובכך לנצל את הכוח של WebMatrix, עלינו לוודא שחשבון האחסון שלנו מתאים לעבודה עם WebMatrix. אסור לוותר על הדרישה הזאת כאשר בוחרים חברה לאחסון ג’ומלה או לאחסון כל אתר אחר.

נכון ליום כתיבת המדריך, בארץ קיימות מספר חברות התומכות באחסון אפליקציות מתוך WebMatrix, ניתן למצוא באינדקס אחסון אתרים כאן באתר.

אחסון ג’ומלה חינם לזמן בניית האתר

בוני אתרים רבים מעוניינים להתנסות בתהליך העלאת אתר הג’ומלה שלהם לאינטרנט במהלך תהליך בניית האתר או לחילופין, אם מדובר בבניית אתר עבור לקוח – כדי שנוכל להראות לו את האתר במהלך העבודה. לצורך כך אין צורך עדיין לרוץ ולרכוש אחסון, אלא ניתן להינות ממגוון חבילות אחסון חינמיות המתאימות לזמן בניית האתר.

בעמוד הזה תמצאו מספר חברות אחסון הממוקמות בחו”ל המספרות שירות אחסון אתרים תומך WebMatrix חינם לצרכי לימוד ובניית אתרים.

אחסון ג’ומלה בחינם עם תמיכה ב- WebMatrix

בכל אחת מחברות האחסון האלה, תגיע לממשק ניהול שנראה כמעט אותו הדבר. בפרק הזה אראה איך להשתמש בפאנל הניהול הזה כדי להגדיר חשבון אחסון ג’ומלה חינם התומך ב- WebMatrix.

ראשית, עליכם ליצור חשבון באתר. הזינו כתובת מייל וסיסמא לגישה לפאנל הניהול של אחסון האתרים שלכם, ולחצו על Register.

אחסון ג’ומלה בחינם עם תמיכה ב- WebMatrix

כעת תגיעו למסך הראשי של פאנל הניהול המציג את האתרים שלכם ואת כמות המשאבים שהם מנצלים (כרגע 0). כדי ליצור אתר חדש לחצו על הקישור Add a Site בחלק התחתון של פאנל הניהול.

אחסון ג’ומלה בחינם עם תמיכה ב- WebMatrix

יפתח חלון קטן כחלק מתהליך יצירת האתר. לחצו על Add a Blank Site כדי ליצור אתר ריק אליו נעלה את אתר הג’ומלה שאנחנו בונים.

אחסון ג’ומלה בחינם עם תמיכה ב- WebMatrix

במסך הבא, נזין את שם האתר. בשלב זה מדובר בשם זמני לאתר ואין לו קשר לדומיין הסופי שבו יאוחסן האתר.

עוד במסך זה נבחר את סוג מסד הנתונים הנדרש לאפליקציה. לצורך אחסון ג’ומלה נדרש מסד נתונים מסוג MySQL ויש לבחור את האפשרות הזאת ברשימה.

אחסון ג’ומלה בחינם עם תמיכה ב- WebMatrix

נבחר את האפשרויות המתאימות ונלחץ על Add כדי ליצור את שטח האחסון עבור האתר.

פאנל הניהול יציג לנו עכשיו את מאפייני האתר ואת כמות המשאבים שהוא דורש (כרגע 0).

אחסון ג’ומלה בחינם עם תמיכה ב- WebMatrix

בתחתית המסך ישנם מספר לינקים, ביניהם כתובת האתר החיצונית. אם נלחץ על הקישור נוכל לראות שהאתר כרגע חי וזמין באינטרנט, אולם עדיין לא מכיל את האפליקציה שלנו אלא מכיף דף ריק עם תבנית כלשהי של חברת האחסון.

אחסון ג’ומלה בחינם עם תמיכה ב- WebMatrix

נחזור לפרטי האתר שלנו בפאנל הניהול – עוד בתחתית המסך יש קישור להורדה של ה- Publishing Profile. קובץ ה- Publishing Profile הוא קובץ פשוט המכיל את כל פרטי ההתחברות לחשבון האחסון של האתר. השימוש בקובץ זה בתוך WebMatrix חוסך לנו הזנה ידנית של פרטי ההתחברות עבור העלאת האתר לאחסון ומקצר את התהליך מאד.

אחסון ג’ומלה בחינם עם תמיכה ב- WebMatrix

נלחץ על הקישור להורדת קובץ ה- Publishing Profile ונשמור אותו על הדיסק הקשיח (מומלץ לזכור באיזו תיקייה שומרים את הקובץ, כי מיד נשתמש בו שוב).

אחסון ג’ומלה בחינם עם תמיכה ב- WebMatrix

לאחר שמצאנו אחסון ג’ומלה חינם התומך ב- WebMatrix עבור בניית האתר, וקיבלנו את קובץ ה- Publishing Profile, נמשיך לפרק הבא בו נבצע העלאה של אתר הג’ומלה שלנו לחשבון האחסון, ונחשוף אותו לאינטרנט.

תגיות: , , , ,

גיא בורשטיין

גיא בורשטיין הוא מומחה טכנולוגיות פיתוח בחברת מיקרוסופט ואחראי על הקשר בין מיקרוסופט לקהילת המפתחים בארץ.

תגובות בפייסבוק