תקן W3C
w3c, הוקם באוקטובר 1994, הוא גוף בינלאומי שאינו מסחרי המכיל בתוכו קרוב ל400 חברים מכל העולם, נציגים מחברות מסחריות, גופי אקדמיה וכד' הקובעים את התקן עבור טכנולוגית הweb.
המטרתו של הגוף היא להוציא תקן אחיד על מנת שלא משנה עם איזה דפדפן תשתמש תוכל להציג את האתר באותה צורה, משמע, לא להשאר בימים שלפני עידן האינטרנט שלכל מסמך היית צריך מעבד תמלילים נפרד כדי לצפות בו. התקן אינו כופה כיום על אף אדם להשתמש בו, למרות שיש מדינות שבן התקן נגדר בחוק.
אתרים רבים בעולם ובארצנו פרט אינם עובדים ע"פ התקן. גורמים רבים ומשפיעים או כופים על כך בדרך עקיפה: לימוד מוטעה ולא תיקני, חוסר המודעות לתקן, אופציות נוספות שדפדפנים שונים מציעים, עצלנות של מתכנתים, שימוש במחוללי קוד ותוכנות אשר הפלט שלהם אינו תקין (לעיתים במודע ולעיתים בחוסר מודע), אי לקיחת נושא התקן כדבר חשוב וכו'.
תקני html יחד עם הcss והdom אשר באים לתת לנו מסגרת אחידה לא יעילים לנו אך ורק להתאמת המסמך לכל סוגי הדפדפנים התומכים בתקן, אלא גם למכשירים מתקדמים, כגון: פלאפונים, מחשבי כף יד, גלישה בקונסולות משחק וכו'.
גם לעתיד הקרב ובא התקן חשוב מאוד. מכשירים מתפתחים מידי יום, ללא התקן התקשורת בין המכשירים הייתה קשה ומסורבלת, אם בכלל הייתה תקשורת בין המכשירים.
שוק הדפדפנים גמיש ונתון לשינוי בכל רגע. איננו שרויים באשליה שתמיד הדפדפן אינטרנט אקספלורר ישלוט בשוק הדפדפנים. אנו מודעים לכך ע"פ העובדה שהדפדפן מוזילה היה בשנת 1991 הנפוץ ביותר והנה בא אלינו האקספלורר "וכבש" את “שוק" הדפדפנים. עם הזמן יעבור עידן האקספלורר ויבוא דפדפן אחר. ללא התקן כל האתרים היו מאולצים להתאים את עצמם לדפדפן החדש.
כאשר אינכם עובדים ע"פ התקן אתם חוסמים את האפשרות לאנשים בעלי מוגבלויות לגלוש לאתרכם. קיימים אנשים בלי מוגבלויות אשר מכונות "עושות עבורם את העבודה" ומקלות עליהם בהתמודדות עם מכשירים שאינם נגישים להם. במידה ומסמך יכתב בצורה שונה, לכל אתר יצתרכו מכונה שונה אשר "תתרגם" לאדם בעל המוגבלות את האתר. שמזה נובע שתקן אחיד תורם גם לבעלי מוגבלויות.
הפרדת התוכן (html) מהעיצוב (css) תורמת רבות למשקל העמוד. כאשר אתם בונים אתר הוא מורכב לא מעמוד אחד, אלא ממספר עמודים. קובץ עיצוב (css) חיצוני מפחיד ממשקל קובץ התוכן (html) ונותן את ההגדות לכל עמודי האתר. שמזה יוצא שחסכת בכתיבה חוזרת של קוד רב וכן במשקלם של דפים רבים.
ע"י כתיבה תיקנית כך הדרך לאיתור וטיפול בבאגים ותקלות נעשת יותר פשוטה. הקוד מסודר ויש כלים חזקים אשר מאתרים לך איפה הקוד אינו תקני ויכול לגרום או גורם ל"בעיות". כמו כן זה הופך את האתר לקל יותר לתחזוק ותורם רבות לתפעולו.
מנועי חיפוש לדוגמת "גוגל", מעדיפים אתרים תיקניים. שזה אומר, המנוע אשר במצע את החיפוש יותר "קל לו להבין" אתרים שהם תיקניים מהסיבה הפשוטה שמכונה מבצעת את העבודה. הוכחות רבות היו עד היום שאתרים תיקניים נמצאים ומדורגים יותר בראש במנועי חיפוש לעומת אתרים שאינם תיקניים. אותו הדבר בנוגע למנגנוני חיפוש אשר טמועים בדפדפנים תיקנים עצמם.
ולסיכום:
זה היה ממש קל קצהו של קצה המזלג.
אתרים שאינם עובדים ע"פ התקן מוזמנים להכנס לדרך הנורמטיבית ולעבוד ע"פ התקן. [לפרטים נוספים ובמידה ואתם צריכים עזרה, כיוון או כל דבר אחר, צרו עמי קשר]
ואתרים תקניים – קבלו ח"ח
תגובות בפייסבוק