מה אתם עושים בעבודה?

‏ • 26 ביולי, 2011

גם לכם יש מנהלת פרוייקטים שתמיד רוצה לדעת כמה זמן אתם עובדים על כל פרוייקט? או מנהל מוצר שפתאום נזכר שהוא חייב לדעת כמה זמן עבדתם על הפרוייקט שלו? אז אם עובדים רק על פרוייקט אחד בבת אחת – אין בעיה (נגיד..). אבל אם עובדים על יותר מפרוייקט אחד – צריך איכשהו לנהל מעקב. אני הרגלתי את עצמי לנהל קובץ אקסל, וכבר יש לי התניה שכל רבע שעה או חצי שעה אני נכנסת אליו וממלאת אותו. אבל לפעמים קורה – רחמנא לצלן – שעוברות כמה שעות בלי שעדכנתי את הקובץ החשוב הזה, ואז קצת יותר קשה לי לשחזר מה עשיתי בזמן הזה…

לפני כמה שנים שמעתי – אני ממש לא מצליחה להזכר מנין – על תוכנה בשם TimeSnapper, שכל היום מצלמת את המסך, ואפשר אח”כ לצפות ביום שעבר עליך כמו בסרטון, וזו דרך מצויינת להשלים פערי זיכרון…

לפני כמה חודשים נתקלתי במאמר שכתב עובד במייקרוסופט: החיים  כמפתח במייקרוסופט, עפ”י נתונים של שנה. מעבר לעובדה שתמיד מעניין לראות איך מפתחים אחרים עובדים בחברות אחרות, ובמיוחד במייקרוסופט, השאלה העיקרית שעניינה אותי היתה איך הוא אסף את כל הנתונים האלה? מתברר שאני לא היחידה, מפני שהתגובה הראשונה לפוסט הזה היא: איך אספת את המידע כך שיתאפשר לך להראות כאלה דוחות עומק? התשובה שלו היתה manictime. משום מה לא התחשק לי להוריד את הדבר הזה כדי לנסות אותו, אז יש רק את ההמלצה של הבחור ההוא. אולי זה כדאי Smile .

ולפני כמה שבועות סקוט הנסלמן כתב על תוכנה שהוא משתמש בה למעקב אחרי הזמן, בשם rescuetime. הפעם כבר התחשק לי להתנסות בזה, והורדתי אותה. התוכנה הזו שונה מ-timesnapper בזה שהיא לא נותנת לך צילומי מסך, אלא מיד מוציאה לך דוחות לפי האפליקציות שעבדת עליהן , והאתרים שביקרת בהם. אתה יכול לראות את הדוחות באתר שלהם, ע”י כניסה עם שם משתמש וסיסמה. החסרון הגדול בעיני הוא שכל המידע הזה נשלח מהמחשב שלך לאינטרנט. זה ממש לא כל-כך מוצא חן בעיני, אבל מצד שני – אין לי מה להסתיר, אז אני בינתיים משאירה את האפליקציה הזו אצלי (מה גם שנעים לי לקבל את הפידבק החיובי שהדוחות מייצרים – מתברר שרוב היום אני פרודוקטיבית Smile).  הדרך שבה הדוחות עובדים היא שלכל אפילקציה ואתר, התוכנה נותנת ציון לפי מידת התרומה שלה ליעילות שלך: הכי נמוך זה מינוס 2, והכי גבוה זה פלוס 2. לפי זה ניתן לך ציון כללי , כאשר כמובן שככל שהציון שלך קרוב יותר ל-2, אתה יותר יעיל. אפשר להכנס ללוח הבקרה – באתר  – ולשנות את הערך של אפליקציות ואתרים לפי המשמעות שלהם עבורך. למשל netvibes עשוי להיות מוגדר שם כ-2-, אבל בשבילי הוא 1.

אחרי שראיתי את זה, בדקתי מה האפשרויות ב-timesnapper. אז קודם כל, דו”חות הם דבר שיש רק בגרסת ה-professional, שהיא בתשלום (השוואה בין הגרסה החינמית והגרסה בתשלום של TimeSnapper). ובגרסה בתשלום, אפשר להגדיר אפליקציות, אבל שם אין טווח של ציונים: כל אפליקציה היא יעילה, או לא יעילה. גם כאן יוצא לי ציון די גבוה, אבל אני יותר אוהבת את הטווחים ש-RescueTime נותן, כי באמת יש הבדל ברמת היעילות של דברים: למשל, כשאני כותבת קוד ב-NetBeans או visual Studio אז באמת אני הכי יעילה. אבל נניח שיש זמן בין פרוייקטים, ואני קוראת בלוגים מקצועיים ב-Netvibes. אז ברור שזה מועיל, כי זה מעדכן אותי בעניינים מקצועיים, אבל זו לא אותה יעילות של כתיבת קוד….

כיום אני משתמשת בשתי האפליקציות האלה: timeSnapper מסייעת לי למלא את קובץ האקסל, ו-rescueTime נותנת לי פידבקים על היעילות שלי בעבודה. יש עוד הרבה תוכנות לניהול זמן – ב-SO יש כמה וכמה שאלות על תוכנות כאלה, ולכל שאלה יש למעלה מ-10 תשובות (יש גם כמה תשובות שכדאי לשים לב אליהן: למשל תשובה מעניינת מהבחינה שזה משתמש בפיצ’ר הלא-כל-כך ידוע של יצירת קובץ לוג עם Notepad , או מישהו שעוקב אחרי הזמן שלו ידנית(!), או מישהו ששואל שאלה על מדידת יעילות שמיד גוררת את השאלה: Pointy-Haired boss, is that you?)  נסו ותהנו Smile

אני לאה כהן, בעלת הבלוג ליקוטי שיבולים. מתכנתת בכלל משנת 1997, ומתכנתת אינטרנט בפרט מאז 2005. יש לי תואר ראשון במדעי המחשב מאוניברסיטת בר-אילן ולמדתי דוט נט בג’ון ברייס.  בעבודה באורט אני מפתחת ב-#C ו-ASP.NET (מערכות פדגוגיות ואתרים פדגוגיים), ב-PHP (וורדפרס ומוודל) וצד לקוח – HTML, CSS, JavaScript (בכל המערכות והאתרים הנ”ל).

תגיות: , ,

leac

בעלת הבלוג ליקוטי שיבולים. מתכנתת בכלל משנת 1997, ומתכנתת אינטרנט בפרט מאז 2005.  מפתחת ב-#C ו-ASP.NET (מערכות פדגוגיות ואתרים פדגוגיים), ב-PHP (וורדפרס ומוודל) וצד לקוח – HTML, CSS, JavaScript (בכל המערכות והאתרים הנ”ל).

תגובות בפייסבוק