מדריך וורדפרס: בניית אתר וורדפרס עם וובמטריקס (WebMatrix)
בפרק הקודם במדריך וורדפרס התקנו את וורדפרס על המחשב המקומי, וכחלק מתהליך ההתקנה התקנו גם את תוכנת וובמטריקס. תוכנת וובמטריקס היא תוכנה מבית מיקרוסופט שבאמצעותה אפשר לפתח אתרי אינטרנט מאפס במגוון שפות, לפתח אתרי אינטרנט במערכות שונות כגון וורדפרס ובסופו של תהליך להעלות את התוצר לשרתי אינטרנט התומכים בהתממשקות עם וובמטריקס כשההעלאה של האתר נעשית בלחיצת כפתור.
נפעיל את תוכנת WebMatrix מתוך תפריט ההתחל:
אחרי שאנו מפעילים את התוכנה, אנו מקבלים את מסך ההתחלה שלה.
כדי לפתוח אתר שכבר יצרנו, כמו במקרה שלנו – שהתקנו את וורדפרס בפרק הקודם, נלחץ על Open Site ובתפריט שנפתח מעליו נבחר באפשרות My Sites.
נקבל רשימה של כל האתרים:
אתר ה- wordpress הוא האתר שהתקנו זה עתה. אם נלחץ לחיצה כפולה על האתר wordpress נכנס סוף סוף למסך הניהול שלו:
אם אנו רוצים לראות את האתר שלנו, כל מה שעלינו לעשות הוא ללחוץ על Run בחלק העליון של המסך. האתר נפתח בדפדפן ברירת המחדל שלנו. בואו ונלחץ על Run:
דפדפן ברירת המחדל יפתח ואנו נראה את הבלוג שלנו:
אם נסתכל היטב על שורת הכתובת, אנו נראה שהכתובת היא localhost ומספר מסוים. הכתובת היא כזו כיוון שמדובר בוורדפרס שרץ על המחשב שלנו ורק לנו יש גישה אליו. אם אנו רוצים להכנס לממשק הניהול, עלינו ללחוץ על 'להכנס' בתפריט הכלים:
או לחילופין, מתוך תוכנת וובמטריקס, ללחוץ על הכפתור “לוח בקרה” בחלק העליון של המסך.
ואז להזין את שם המשתמש והסיסמה של מנהל האתר.
בואו ונחזור אל תוכנת ה-WebMatrix. בצד שמאל למטה יש לנו גישה לארבעת חלקי התוכנה העיקריים:
החלק הראשון (Site) הוא מבט כללי על האתר, בו אנו נמצאים כעת. אםשר לראות בחלק המרכזי של סביבת עבודה זו שיש חיבור טבעי בין וורדפרס לבין תוכנת וובמטריקס. ניתן לראות את הקישור למדריך וורדפרס, לקבוצת הדיון של וורדפרס בעברית ועוד.
החלק השני (Files) הוא גישה באמצעות העורך של WebMatrix אל הקבצים של האתר. החלק השלישי (Databases) הוא גישה אל מסד הנתונים של וורדפרס. החלק הרביעי הוא Reports שמשמש אותנו לבדיקת ביצועי האתר מבחינת SEO.
וורדפרס מורכבת משני חלקים עיקריים. מערכת הקבצים מכילה את קבצי התוכנה – את העיצובים, את ממשק הניהול ואת התוספים. מסד הנתונים מכיל את כל הנתונים הדינמיים – שם המשתמש של המנהל ושל משתמשים אחרים, המאמרים, הדפים, התפריטים ובעצם כל מה שהוא דינמי.
בואו ונלחץ על Files:
אחרי הלחיצה, אנו עוברים למסך הבא:
זהו לב המערכת של WebMatrix – עורך הקבצים המשוכלל שבו ניתן לערוך קבצי HTML,CSS ו-PHP. מצד שמאל אנו יכולים לראות את התיקיות והקבצים השונים שיש לאתר שלנו ואנו יכולים לערוך אותם או להוסיף קבצים אחרים.
בואו ונלחץ על Databases:
ייפתח לנו החלק שמראה את מסדי הנתונים (במקרה של וורדפרס מסד נתונים אחד):
בכל מסד נתונים יש טבלאות המכילות את נתוני האתר, כמו למשל המשתמשים או המאמרים. אם נבחר מהתפריט בצד שמאל את הטבלה wp_users נוכל לראות את הטבלה המכילה את כל המשתמשים:
מומחים יכולים לערוך את הנתונים בטבלה – להוסיף או למחוק וכמובן ליצור טבלאות נוספות או ליצור מסד נתונים נוסף הקשור למערכת. כרגע אנו נבחר לבדוק את ה-Reports:
חלק ה-Reports מטפל בהתאמת האתר למנועי החיפוש. ישנם מספר כללים שאם עוקבים אחריהם, קל יותר למנועי חיפוש כדוגמת גוגל, בינג או יאהו לקטלג את האתר ולדרג אותו במיקום גבוה.
באחד המאמרים הבאים אנו נרחיב את הדיון על החלק הזה.
עד כאן בנוגע לתוכנת WebMatrix.
תגובות בפייסבוק