שלח תשובה

זירת השאלות

362
צפיות
11
תשובות

שגיאה מוזרה ללא פתרון

,‏ 6 ביוני, 2004

צצה לי שגיאה שבחיים לא ניתקלתי בה עד היום ובעיקרון, אינני יודע מדוע היא מופיעה לי.

השגיאה המתקבלת הינה:


Response object error ‘ASP 0185 : 80020003’

Missing Default Property

bla.asp, line 0

A default property was not found for the object.


אני רק יכול לומר מה גורם לה את התקלה וזה בגלל שבאותו העמוד אני משתמש עם FSO על מנת לקרוא נתונים מתקייה מסויימת והדבר השני הוא קריאת מיימדי תמונה.
הבעיה היא שעל מנת לקרוא מיימדי תמונה עם AspJpeg או עם רכיב חינמי צריך להגדירו, לדוגמא:


Set bla = Server.CreateObject("Persits.Jpeg")


במידה והקוד הנ"ל מופיע, השגיאה גם מופיעה.
אני צריך לציין שהשגיאה לא מונעת דבר מלפעול, כלומר העבודה עם ה-FSO ועם aspJpeg עובדים חלק וללא בעיה.
השגיאה מופיעה לי בסוף העמוד והשורה שבה יש שגיאה לא נראית לי הגיונית כלל.

מישהו במקרה יודע מה התקלה כאן, אם קיימת בכלל ??

תודה.

תגיות:

11 תשובות

  1. D30dk הגיב:

    לא הבנתי
    לא ממש הבנתי את תגובתך בתפוז.
    את יכולה לפרט או להסביר? תודה.

  2. D30dk הגיב:

    הנה 2 הקודים
    קוד לדוגמא ב-FSO:


    Set PicFso = Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    PicPath = Server.MapPath("/pic/")
    Set PicFolder = PicFso.GetFolder(AvPath)
    Set PicFiles = PicFolder.Files
    For Each f1 In PicFiles
        List = List & "<option name=’pic’ value=’/pic/" & f1.Name & "’>" & replace(replace(right(f1.Name, len(f1.name)-6), "_", " "), mid(f1.name, len(f1.name)-3, 4), "") & vbcrlf
    Next
    Set PicFso = Nothing

    הקוד שלוקח את ממדי התמונה:


    Set Fso = Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    If Fso.FileExists(Server.MapPath(Pic)) Then
        Set Img = Server.CreateObject("Persits.Jpeg")
        Img.Open Server.MapPath(Pic)
        w = Img.Width
        h = Img.Height
        Set Img = Nothing
    End If
    Set Fso = Nothing

    אם אני שם את הקוד של FSO אחרי הקוד של ממדי התמונה אני מקבל שגיאה אחרת וזה עוצר את טעינת העמוד. אם אני שם אותם לפי הסדר שכתבתי כאן הכל עובד אבל מוצגת שגיאה בסוף העמוד.

    בלילה פתרתי את הבעיה עם פנקציה חינמית (עם FSO) של זיהוי ממדי תמונה אך הבעיה שלי היא שאי אפשר לדעת את ממדי התמונה של תמונה מסוג GIF במידה ושיניתי את גודלה ועם AspJpeg אפשר ובקלות רבה יותר.

    תודה.

  3. אוריקס הגיב:

    נלך לאט לאט
    שורה כזאת נותנת שגיאה?


    Set Img = Server.CreateObject("Persits.Jpeg")

  4. D30dk הגיב:

    כמו שכתבתי בהודעה הראשונה שלי
    אם אני כותב את מה שאתה כתבת זה נותן שגיאה בסוף העמוד אבל הכל נטען ועובד והשגיאה איננה עוצרת את טעינת העמוד.
    אז כן.

  5. D30dk הגיב:

    2 שאלות בנוגע להשוואת עבודה
    1. במידה ויש לי 2 עמודים בשמות page1.asp ו-page2.asp. האם זה יותר טוב שהם נמצאים בנפרד או נמצאים באותו העמוד עם Select Case ו-Case נפרד לכל אחד מהם עם הקוד שלהם ? (ללא include file…)

    2. הנה 2 קודים לדוגמא:

    קוד 1:

    Set rs = Server.CreateObject("ADODB.RecordSet")
    sql = "Select * from tbl1"
    rs.Open sql, conn
       do while not rs.eof
           Set rs2 = Server.CreateObject("ADODB.RecordSet")
           sql2 = "select * from tbl2 where bla="&rs("bla11")
           rs2.Open sql2, conn
           do while not rs2.eof
                  bla bla
           rs2.MoveNext
           Loop
           rs2.Close
           set rs2 = Nothing
       rs.MoveNext
       Loop
    rs.Close
    set rs = Nothing

    Set rs2 = Server.CreateObject("ADODB.RecordSet")
    sql = "select ….tbl"
    rs2.open sql, conn
       loop…..
    rs2.close
    set rs2 = Nothing

    קוד 2:


    Set rs = Server.CreateObject("ADODB.RecordSet")
    Set rs2 = Server.CreateObject("ADODB.RecordSet")
    sql = "Select * from tbl1"
    rs.Open sql, conn
       do while not rs.eof
           sql2 = "select * from tbl2 where bla="&rs("bla11")
           rs2.Open sql2, conn
           do while not rs2.eof
                  bla bla
           rs2.MoveNext
           Loop
           rs2.Close
       rs.MoveNext
       Loop
    rs.Close
    set rs = Nothing

    sql = "select ….tbl"
    rs2.open sql, conn
       loop…..

    rs2.close
    set rs2 = Nothing

    איזה קוד יותר יעיל וחוסך משאבי שרת ? איזה מומלץ יותר?
    ההבדל הוא בעצם שאני מגדיר את כל ה-RecordSet אחד מתחת לשני ולא איפה שאני בדיוק משתמש בו. מקווה שהקודים די מובנים עבור שאלתי.

    אשמח לקבל מענה בצירוף נימוק.
    תודה.

  6. אוריקס הגיב:

    זה מאד תלוי בצרכים ובמטרת העמוד
    והפרמטרים שהוא מקבל.

  7. D30dk הגיב:

    ובכן זו מערכת
    מערכת פורומים חמודה.
    לפי איזה קוד בדיוק מומלץ לעבוד לפי המלצתך ?

    בנוגע לשאלה הראשונה שלי (הדיון הראשי), יש תשובה ?

    תודה.

  8. D30dk הגיב:

    התשובה שלי
    התשובה שלי נכתבה במקום לא נכון למרות שכתבתי לכתוב אותה בתחתית הדיון…
    כותרת: "ובכן זו מערכת"…

    תודה.
    סליחה על הדאבל הודעה, פשוט לא ידעתי אם לפתוח נושא חדש או לכתוב בקיים מאחר ואלה בעצם נושאים לשיחה שונה.

שלח תשובה