שלח תשובה

זירת השאלות

214
צפיות
14
תשובות

שאלה בASP

,‏ 5 בינואר, 2004

האם אפשר לעשות בASP מערכת כתבות וליד כותרת הכתבה תמונה של כל כתבה, ועכשיו אני רוצה שהפונט של הנושא והתמונה תהיה יותר גדולה, משאר הכתבות בטבלה, בקיצור כמו שעשו בחדשות וואלה! שהכתבה הראש/ונה בטבלה היא גדולה, האם יש כזה דבר בASP??????


חדשות וואלה!

תגיות:

14 תשובות

  1. זהר פלד הגיב:

    יש לך קצת בלבולציה עם ההגדרות…
    asp זה צד שרת. אתה לא עושה שם שום עיצוב, שום חלונות, שום דבר בסגנון. בצד שרת עושים אך ורק דברים שאי אפשר לעשות בדפדפן, כמו גישה ל DB, גישה למידע על שרתים אחרים (את זה אפשר לעשות מהדפדפן, אבל נכנסת כאן גם שאלה של אבטחת מידע), ניהול ססמאות, וכד’.

    לשאלה האם אפשר התשובה היא כן. לשאלה איך עושים, התשובה כמובן יותר מסובכת טיפה, אבל אתה חייב להבין את ההבדלים בין צד שרת לצד לקוח, לפני שאני בכלל הולך לנסות להסביר לך איך ומה לעשות….

    בשביל להבין יותר טוב את ההבדלים בין צד שרת לצד לקוח, קרא כאן וגם פה.

  2. זהר פלד הגיב:

    נדפקו הלינקים….
    אז הנה זה שוב (מסתבר ששתי ההודעות הנ"ל מאוחדות ב FAQ, אז מספיק לינק אחד…)

  3. יוסיש הגיב:

    תשמע, אולי לא הבנת,
    לעשות מערכת כתבות אני ודע שאפשר ואני יודע שאפשר לעשות עם תמונה ליד כל נושא כתבה, אבל השאלה שלי היא איך לעשות שהתמונה הראשונה ברישמה תהיה יותר גדולה משאר כל הרשומות כמו במערכת החדשות של וואלה!

    וואלה!

  4. אז תבדוק
    אם אתה בכתבה הראשונה (הרשומה הראשונה ברקורדסט) – תציג אותה יותר גדולה.

  5. יוסיש הגיב:

    אז איך עושים את זה???
    שהכתבה הראשונה תהיה גדולה יותר (למי שלא הבין אני רוצה שכל פעם שאני יכניס כתבה חדשה אז מה שהיה ירד למטה והכתבה החדשה תהיה גדולה).

  6. urix הגיב:

    אם אתה רוצה לתכנת מערכת כתבות
    ואתה לא יודע איך עושים את זה, אני מציע לך לרדת מהעניין ולהתחיל ממשהו הרבה יותר פשוט.

    בכל מקרה הקוד הוא בערך כזה:


    select * from tbl order by id DESC
    i=1
    do while no rs.eof
    if i = 1 then
    response.write "<font size = 5>" & rs.fields("title") & "</font>"
    else
    response.write "<font size = 2>" & rs.fields("title") & "</font>"
    end if
    rs.movenext
    loop

    תפתח את זה קצת

  7. יוסיש הגיב:

    סליחה על הבורות
    אבל מה הכוונה לקדם את הi לסוף הנקודה

  8. יוסיש הגיב:

    מישהויודע אם יש איזה מאמר על זה
    באיזשהו מקום??? זה דחוף!!

  9. urix הגיב:

    הכוונה היא
    כש i=1 אנו יודעים שאנחנו ברשומה הראשונה ולכן הוא יציג את זה בגדול… אם נקדם את i בפעמים הבאות הוא יהיה שווה ל2, ל3 וכו’… ואז הוא יציג בקטן..

  10. יוסיש הגיב:

    מכיוון שלא ענו לי תשובה הגיונית
    אז אני אסביר שוב, בכניסה לוובמאסטר מופיע חדשות מעולם האינטרנט, וכשהנהלת ווב מאסטר מוסיפה עוד כתבה אז הכתב הישנה יורדת למשבצת למטה והידיעה החדשה מופיעה בגדול למעלה, אז השאלה שלי איך עושים את זה?????

שלח תשובה