שלח תשובה

זירת השאלות

351
צפיות
16
תשובות

בקשר ל-scroll…..

,‏ 8 בנובמבר, 2004

אני רוצה להציג להיכן נגלל הדף שבמסגרת, ניסיתי כך:

alert(document.my_frame.scrollTop);

כי כך זה עובד על הראשי:

alert(document.body.scrollTop);

ומשום מה זה מחזיר לי:  ‘undefined’ ולא מספר…

מישהו יודע מה אני אמור לעשות?
תודה.

תגיות:

16 תשובות

  1. זהר פלד הגיב:

    אתה בדרך הנכונה…
    scrollTop שייך ל body ששייך ל document, אבל frame הוא בעצם אובייקט חלון, שמכיל document אחר, שגם הוא מכיל body, לכן התשובה שלך תהיה:

    alert(document.my_frame.document.body.scrollTop)

  2. בוב הגיב:

    תודה רבה, מישהו יודע אולי…
    אם אני רוצה להציג את גודל המסגרת במקום ה – scroll
    כלומר מה אני צריך לכתוב במקום – scrollTop וה – scrollLeft
    ניסיתי:

    document.my_frame.document.body.sizeTop
    document.my_frame.document.body.height

    וזה לא עובד……

    תודה מראש.

  3. זהר פלד הגיב:

    גודל המסגרת או גודל המסמך?
    אלו שני דברים שונים.
    גודל המסגרת זה width  ו height על האובייקט של ה iFrame (כלומר, שייכים ל window), ואילו גודל המסמך זה (אם אני זוכר נכון) offSetWidth ו offSetHeight ששייכים ל document.body…

  4. בוב הגיב:

    תודה אחי, אבל משום מה…
    זה לא עובד לי.
    ניסיתי:


    <input type="button" value="Show Height*" onclick="alert(document.my_frame.document.body.offSetHeight);">

    <input type="button" value="Show Height*" onclick="alert(document.my_frame.Height);">


    זה מחזיר בשני המקרים – ‘undefined’

    מכיר?
    ושוב תודה מראש…

  5. זהר פלד הגיב:

    אממ…
    עדיין לא ענית לי אם מדובר על גודל המסגרת או גודל המסמך.

    בכל אופן, אני הוספתי פונקציה לדף הזה שמשנה גם את הגודל של ה iFrame.
    תרגיש חופשי להשתמש גם בה.

    אני אנסה גם להוסיף אותו כקובץ מצורף, גם כדי ש build יוכל להכניס את זה ל FAQ אם הוא רוצה, וגם כדי לבדוק אם תוקנה הבעיה של הקבצים המצורפים…

  6. זהר פלד הגיב:

    מוזר… מה, זה לא אותו קובץ?
    אני אנסה שוב…

  7. זהר פלד הגיב:

    עכשיו זה בוודאות אותו הקובץ…
    משום מה, כאן אני לא מצליח לגלול את ה iFrame אבל מ geocities מצליח בקלילות…

  8. prince01 הגיב:

    זה עובד טוב
    הגלילה לא פועלת כי מן הסתם הדף עצמו לא מצריך גלילה .
    הקטנתי את הIFRAME כך שיהיה צורך בגלילה והכפתורי גלילה עובדים היטב. רק שכפתור הscroll left הפוך. כלומר, הוא נע ימינה במקום שמאלה.

  9. prince01 הגיב:

    אגב ..
    זוהר , האימייל שלך לא עובד .
    יש לך כתובת אימייל אחרת שאוכל לשלוח אליה איזהשהי הצעה ?

    אני זמין בכל אופן כאן :
    info@kinamonet.com

  10. זהר פלד הגיב:

    דבר איתי במסרים בתפוז.
    דוקא הסתדר לי טוב עם הכתובת, מי שלא צריך לדעת אותה (כל התוכנות של הספאמרים שסורקות פורומים וכד’) לא יודע אותה, ואני לא מתכוון לאפשר להם לעלות עליה בקרוב.

  11. בוב הגיב:

    עדיין לא עובד לי……
    לקחתי את הקוד מהדף שנתת….


    onclick="alert(document.getElementById("body").width);"

    וזה עדיין לא עובד…
    מישהו ידוע למה?

    תודה מראש.

  12. בוב הגיב:

    סליחה זה אמור להיות כך:

    onclick="alert(document.getElementById("my_frame").width);"

  13. זהר פלד הגיב:

    ועכשיו זה עובד, או שאתה מקבל שגיאה?
    יכול להיות שאם התוכן של ה iFrame יושב על שרת אחר יהיו לך בעיות אבטחה עם הגלילה, אבל ה width וה height אמורים לעבוד בכל מקרה…

  14. BuildHome הגיב:

    תשובה
    נסה כך:
    onclick="alert(document.getElementById(‘my_frame’).width);"

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!