שלח תשובה

זירת השאלות

302
צפיות
18
תשובות

שאלה בעדכון מסד נתונים דרך האתר…

,‏ 26 בינואר, 2005

יש לי מסד נתונים בACCESS עם אתר שעובד איתו…
אחד הלינקים ששמתי באתר הוא רשימת חברים, שמציג בצורת טבלה את כל החברים עם פרטים כמו שם, אימייל ושם משתמש.
אני רוצה להוסיף עוד שתי עמודות לטבלה: מחיקה, ושינוי
יש בכל שורה בעמודות אלה לינק לקבצים DELETE.ASP, וUPDATE.ASP….איך אני עושה ש:
1) לחיצה על לינק מחיקה כלשהו ימחק מהטבלת נתונים את השורה שבה הלינק הזה נמצא…כלומר: אם יש לי שורה בטבלה משה123    משה    כהן    מחיקה
אז כשאני אלחץ על המחיקה בשורה זו זה ימחק את משה123 עם כל פרטיו מהטבלה, ויציג באתר את הטבלה מחדש בלעדיו.
2) לחיצה על לינק שינוי יביא את המשתמש לדף שבו תוצג רק השורה שלו בטבלה, עם אפשרות שינוי, ולאחר מכן ילחץ על כפתור SUBMIT "עדכן פרטים" ואז זה יחזור לטבלת המשתמשים עם כל החברים הרשומים, והפרטים החדשים של אותו משתמש….

אני יודע שזה דבר גדול…אבל אני מנסה אותו כבר המון זמן…
תודה רבה מראש….

תגיות:

18 תשובות

  1. BuildHome הגיב:

    תשובות
    1. תלמד יותר SQL – יש שאילתות למחיקה ועדכון נתונים שעימן תצטרך להשתמש.
    2. תשתמש ב-ADO על מנת לעדכן ולמחוק נתונים.
    3. אין צורך בשדה "מחיקה" בטבלת המשתמשים או בשדה עריכה.

    אתה בסה"כ שולף את הנתונים של המשתמש לפי ID המשתמש בשאילתה שלך, למשל:
    SQL = "SELECT tbl.field FROM tbl WHRE tbl.id="&ID
    זה גם ישמש אותך לשאילתת המחיקה וגם לשאילתת העדכון נתונים.

  2. Dan123 הגיב:

    בעיה נוספת (המשך לשאילתת המחיקה ש
    הייתי צריך אתמול)….
    משום מה, אם פרטים כלשהם בטבלה נרשמים בעברית, כשאני מעוניין למחוק אותם דרך האתר עם השאילת מחיקת זה לא עובד, ובאנגלית זה כן עובד
    מדוע?

  3. Dan123 הגיב:

    בעיה בהעברת מידע דרך ASP ומשתנים:

  4. Dan123 הגיב:

    הנה הבעיה:
    זה מה שמופיע בעמוד 1:


    %>
    <form method="post" action="update1.asp">
    <%
    fn = request.querystring("first1")
    ln = request.querystring("last1")
    %>
    <form method="post" action="update1.asp?asher=<%response.write fn%>&lala=<%response.write ln%>">
    <%

    וזה מה שמופיע בעמוד 2 שקשור אליו:


    fn = request.querystring("asher")
    ln = request.querystring("lala")

    עכשיו משום מה כשאני מנסה לעשות שימוש במשתנים האלה האתר לא עושה שינויים שאני אומר לו לעשות (כמו למשל שאילתת עדכון רק למשתמש שהשם פרטי שלו והמשפחה שלו שווים למשתנים האלה), וכשאני אומר לו להדפיס את המשתנים האלה אני רואה שהם ריקים…
    משהו לא בסדר בהעברת המידע, מה הבעיה בבקשה??

    תודה מראש

  5. BuildHome הגיב:

    יש לך קידוד למעלה בעמוד?
    <%@ language="VBScript" codepage="1255"%>

  6. Dan123 הגיב:

    אהההההה לא היה לי את זה…
    לשים את זה איפה?

  7. Dan123 הגיב:

    כתבתי…עדיין לא עובד =
    זה פשוט לא מוחק, זה חוזר לטבלה בלי למחוק את זה

  8. BuildHome הגיב:

    כמה דברים
    1. תבדוק שהמידע במסד בעברית.
    2. תדפיס את השאילתה שלך ותראה אם היא בעברית.
    3. בגלל זה עובדים עם ID.

  9. Dan123 הגיב:

    בדקתי ו…
    1) המידע במסד בעברית
    2) המידע בשאילתא לא בעברית אלא ב???, איך מתקנים את זה?
    3) צודק, אבל לשנות הכל עכשיו זה חבל

  10. BuildHome הגיב:

    אז יכול להיות ששורת הקידוד
    לא בסדר או שהיא לא תקינה.
    בכל מקרה, זה צריך לעבוד.

    שאתה מדפיס נתונים בעמוד הם בעברית או ג'יבריש?
    היכן שמת את שורת הקידוד? בעמוד המחיקה? צריך שיופיע בכל העמודים.

  11. Dan123 הגיב:

    הנה:
    כשאני מדפיס את הנתונים בטבלה הם בעברית, בשאילתה הם בג'יבריש
    שמתי את שורת הקידוד שנתת לי (לאדע אם היא תקינה או לא) בעמוד הטבלה, המחיקה, והעדכון

  12. BuildHome הגיב:

    כל עוד אתה לא שולח
    את הפרטים באמצעות טופס (שיטת post) תשתמש בשדה ID וזה לא חבל להתחיל מעכשיו.
    לא מומלץ להעביר מחרוזות דרך שורת הכתובות (QS).

  13. Dan123 הגיב:

    טוב לא משנה
    אני אגיד באתר בטופס רישום לרשום באנגלית בלבד, ואם מישהו ירשום בעברית אני אעשה בדיקות תקינות לכך בJB ולא אאפשר זאת
    תודה בכל זאת

  14. אוריקס הגיב:

    שרשר שאלותיך


    <form method="post" action="update1.asp?asher="<%=fn%>&lala="<%=ln%>">

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!