שלח תשובה

זירת השאלות

1267
צפיות
11
תשובות

הדף הראשי בג’יבריש

,‏ 22 בפברואר, 2005

הגבתי עכשיו לבעיה אחרת שלי, ולא ראיתי אותה קופצת חזרה לדף הראשי מהדף השני בפורום, ובגלל זה פתחתי הודעה נפרדת נוספת.
אם היא לא תקפוץ, אני אשרשר את שתיהן…

הבעיה שלי היא כזאת.
שיניתי עכשיו מספר דברים בדף הראשי שלי (Index.asp),
ומשום מה, עכשיו כשנכנסים לאתר מלינקים שמופיעים באתרים באנגלית,
האתר נפתח בג’יבריש.

התופעה הזאת לא קרתה לי מעולם, והדברים ששיניתי בדף ה-Index.asp, לא היו קשורים לבעיה הזאת.


גם עכשיו, כשאני בודק את דף Index.asp,
עדיין בראש הדף מופיע:


<%@ Language=VBScript codepage=1255%>


וב-HEAD שלו מופיע:


<meta http-equiv="Content-Language" content="he">
<meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1255">


אז למה זה עדיין עובר לי ג’יבריש..?


מקווה לעזרה!

תגיות:

11 תשובות

  1. Dj NaSh הגיב:

    בעיה נוספת – גלישת מילה בטבלה
    שלום לכולם,

    אני כותב שוב את ההודעה כאן, כי היא נעלמה בעמוד השני…

    יש לי בעיה עם תאים בטבלאות, שקיימת בהן מילה שהאורך שלה גורם לטבלה להימתח.

    קיימת איזושהי אפשרות HTML-ית לגרום לטבלה לחתוך את המילה, ולהמשיך אותה בשורה מתחת?
    (בלי סקריפטים מיותרים של JS?)

    ואני מציין – אני לא מדבר על שבירת שורה רגילה, אני מדבר על מילה שהיא כל כך ארוכה שהיא חורגת מגודל התא (למשל: ארוךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך)
    והגדרה של מספרים מוגדרים לגודל הטבלה לא ממש עוזר,
    כי אם המילה ארוכה מדי, הוא מותח את הטבלה.

    מקווה לתשובות!

  2. miriam2345 הגיב:

    אולי
    אם אני הבנתי את כוונתך הבעיה שאתה כותב


    content="he"

    כלומר אם אתה רוצה שיהיה בשפה האנגלית למה אתה כותב שהשפה היא עברית?

  3. miriam2345 הגיב:

    טבלה
    יש שתי דרכים לעשות זאת:

    1. לכתוב <br> וכך לחתוך שורה. למטרה שאתה רוצה אני לא ממליצה דרך זו מכיוון שאתה עושה זאת ברוחב המסך שלך. אם למישהו יש מסך רחב יותר הוא יראה יותר מקום ריק ואם למישהו יש מסך צר יותר משלך הטקסט יחתך מספר רב יותר.

    לכן, אני ממליצה לך לעבוד לפי הדרך השניה.

    2.

    <table width="100%">
    <tr>
    <td width="%">

    </td>
    </tr>
    </table>

    ה 100% שנכותבים בתג TABLE אומר למחשב שהטבלה תופיע לכל אורך המסך.

    ה 100% שכותבים בתג TD (או TH) אומרים למחשב מה רוחב התא. כמובן שאפשר להוסיף לדוגמה כמה תאים שרוצים אך מה שחשוב שרוחב כל התאים יהיו שווים ל 100ולא יותר או פחות.

    דרך אגב אפשר לכתוב

    <table width="50%">

    או כל מספר אחר. גם בצורה זו רוחב כל התאים צריך להיות שווה למספר שכתוב ב TABLE.

  4. Dj NaSh הגיב:

    לא קראת את הבעיה עד הסוף…
    אהלן מרים, ותודה על העזרה,
    אבל תשימי לב שאמרתי שהבעיה היא לא בשבירת שורה, אלא בשבירת מילה.
    אחוזים לא יעזרו במצב כזה, כי כל עוד המילה עדיין אותה מילה,
    הדפדפן לא ישבור אותה לשני חלקים כדי להתאים את הטקסט לרוחב התא באחוזים.

  5. Dj NaSh הגיב:

    האתר הוא בעברית
    האתר כולו בעברית.
    (את יכולה להיכנס: http://lamusica.co.il)

    לעומת זאת, כאשר מגיעים מאתר אחר, בו הקידוד היה שונה,
    הקידוד לא משתנה עם הגעתו לאתר שלי, ולכן נשאר בג’יבריש.

    בעבר הבעיה הזאת לא הייתה קיימת,
    והיא הופיעה לאחר ששיניתי משהו קטן בהגדרות הדף,
    אך לא שיניתי שום דבר הקשור להגדרות התצוגה, ווידאתי זאת.

    אם כך, מה הבעיה?…

  6. miriam2345 הגיב:

    שני דברים
    קודם כל הסתכלתי באתר שלך ולא ראיתי שום ג’יבריש.

    מה שכן ראיתי הוא שתי דברים אחרים:

    1. התמונות שלך שלוחצים על הלינק "סירטונים" לא ניראים.

    2. כדאי שבקוד שלך תכתוב את הדבר הבא. קוד זה יבטיח שמי שיסתכל
        על האתר שלך מישראל או מחו"ל יראה אותו בעברית.

    הקוד:

    <span dir="rtl">
    <div align="right" lang="he">
    תוכן האתר
    </span>
    </div>

  7. Dj NaSh הגיב:

    לא עובד…
    את תיראי ג’יבריש באתר, רק אם תיכנסי אליו דרך לינק שמופיע באתר לועזי, בו הקידוד שונה.

    בכל מקרה,
    לא יכלתי להגדיר Span או Div, כי הרבה מהטקסטים באתר הם באנגלית, עם ה-Span שלהם וה-DIVים שלהם, וזה רק יוצר בלאגן,
    אבל הגדרתי את ה-Lang=he ב-BODY, וזה לא עזר.

    (לגבי הסרטונים, תודה – אני מודע לבעיה, שרת הסרטונים כרגע למטה)

    בקיצור,
    אני עדיין זקוק לעזרה…

  8. miriam2345 הגיב:

    נסה את הדבר הבא


    <span dir="rtl">
    מילה או משפט בעברית
    </span>

    כלומר, על כל מילה (או משפט שרק בעברית) תכתוב את הפקודה הזו ולאחריה תסגור.

    בנוסף לכך תכתוב את מה שכתבתי לך במכתב הקודם כלומר,


    <body>
    <span dir="rtl">
    <div align="right" lang="he">
    תוכן האתר
    </span>
    </body>
    </div>

    אתה לא צריך להגדיר את ה Span או Div, רק לכתוב את זה כפי שאני כתבתי לך כאן אחרי התג של ה BODY ולא בתוכו

  9. miriam2345 הגיב:

    החלף את מיקום שתי התגים

    כלומר, קודם ה דיב ואחר כך הבודי ולא כמו שכתבתי קודם

    <body>
    <span dir="rtl">
    <div align="right" lang="he">
    תוכן האתר
    </span>
    </div>
    </body>

  10. Dj NaSh הגיב:

    זה כמעט טירוף לעשות ככה…
    האתר הוא בשתי שפות, ואני לא יכול לפני כל מילה שהיא בעברית או באנגלית, להוסיף SPANים.
    מה גם שרוב התוכן נקרא מ-DB, ואני לא אריץ עכשיו פונקציות שיבדקו מילה-מילה, אם היא בעברית או באנגלית.

    עד עכשיו זה עבד כמו שצריך, ופתאום זה התחיל להשתבש.
    בעבר לא השתמשתי ב-SPANים על כל מילה, זה לא נכון לעבוד ככה, ואני לא חושב שזה הפתרון.
    חייב להיות פתרון אחר, כמו שזה עבד עד עכשיו, ומשהו לא ברור השתבש, יש את המשהו הלא ברור הזה שצריך לסדר.
    חבל שהוא עדיין לא ברור לי…

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!