שלח תשובה

זירת השאלות

618
צפיות
18
תשובות

מיפוי תמונה הכולל תפריט נופל. איך?

,‏ 16 במאי, 2005

אני רוצה לשלב באתר שלי תפריט שהוא מתמונה, וכאשר מצביעים על המקומות החמים – יופיעו התפריטים הנופלים.
עכשיו – אני יודע איך למפות תמונה בעזרת איזו תוכנה מסויימת שהורדתי,
אבל מה שיוצא זה שהאיזורים החמים עצמם הופכים לקישורים ולא לתפריט שיכול להפתח.
ניסיתי לשלב קודים מהמאמרים באתר של onmouseover עם הקודים של תוכנת המיפוי, אבל לא כל כך הלך לי..
(גם צירפתי את הניסיון הכושל הזה…)
למישהו יש רעיון איך לעשות את זה?

תודה מראש!

תגיות:

18 תשובות

  1. BuildHome הגיב:

    ניסית את המאמר על תפריט ב-JS באתר?

  2. help me הגיב:

    כן, ניסיתי את שלושת המאמרים שיש
    באתר על תפריטים – JS, asp.net, וגם תפריט הפופ אפ בjavascript.
    באף אחד מהם לא הצלחתי לשלב אותם עם התמונה הממופת..

    אפשר בכלל לעשות את זה בעירבוב בקודים?

  3. BuildHome הגיב:

    מה בדיוק לא הצליח לך?
    ולמה הכוונה ‘עירבוב בקודים’?

  4. help me הגיב:

    הנה מה שניסיתי לעשות…
    לקחתי את הקוד של האיזורים החמים בתמונה מהתוכנה coffemap:

    <img src="reka/areatafrit2.gif" USEMAP="#areatafrit2" BORDER=0>
    <map name="areatafrit2">
      <area shape="circle" coords="421,235,54" >
      <area shape="circle" coords="598,199,55" >
      <area shape="circle" coords="658,86,47" >
      <area  shape="circle" coords="569,40,39" >
    </map>
    (בעצם רק המיקום של האיזורים החמים שבחרתי בתמונה)

    ואז מתוך המאמר של תפריט הפופ אפ הוספתי בhead את פונקציית הDHTML,
    ואת הstyle.
    אז הוספתי בשביל הניסוי את  הdiv (גם מהמאמר)  מתחת לכל area shape-
    <div class="menu" id="products">
                <a href="page1.html">prod 1</a><br>    
                <a href="page2.html">prod 2</a><br>
                <a href="page3.html">prod 3</a><br>
            </div>

    ובתוך האיזורים החמים הוספתי את האירועים (גם זה מאותו המאמר), כך שיצא משהו כזה –
    >
    area shape="circle" coords="421,235,54" onmouseover="showHideTable(‘products’)"
    onmouseout=" showHideTable(‘products’)
    <
    הניסיון הזה לא הצליח…. התמונה מופיעה, אבל לא מגיבה בכלל למעבר העכבר.
    מה לא בסדר פה???
    תודה על הסבלנות

  5. help me הגיב:

    לא יותר מדי…..בקושי
    אבל יש לי ידע מספיק טוב בjava וasp

  6. BuildHome הגיב:

    פה בפורום צד לקוח
    לא מזכירים ידע בתכנות צד שרת כי זה לא רלוונטי (הכל פה צד-לקוח)

    מה זה לא יותר מדי? צריך ידע סביר על מנת לעבוד בזה.

  7. help me הגיב:

    אז יש לכם איזו הצעה בשבילי איך
    לעשות את זה??

  8. BuildHome הגיב:

    קודם כל ללמוד JS כמו שצריך
    כדי לדעת איך להתעסק עם המאמר על תפריט JS ועוד.
    לא תוכל להתעסק עם זה כל עוד אין לך את הידע לכך.

  9. help me הגיב:

    אממ.. נראה לי שאני יודע מה הבעיה…
    במאפיינים של המקורות הנתונים שלי (בכלי ניהול) חסרים דרייברים……
    אבל איך זה יכול להיות? זה לא בא עם כל התקנה של IIS בווינדוס XP?

    עליתי על זה מתוך המאמר שלכם, איל להגדיר DSN.
    צירפתי תמונת מסך של הגדרות הODBC שלי, תראו שמה שיש לי רק דרייבר אחד,
    בשם globalcar.

    יכול להיות שזו לא הבעיה, אבל בכל זאת אני אשמח אם תואמרו לי מה דעתכם, למה זה ככה בכלל.
    ואם מישהו יודע, מאיפה אפשר להוריד את הדרייברים החסרים? כי אני ממש לא מבין בקטע הזה….

    תודה מראש!

  10. BuildHome הגיב:

    שרשר שאלותיך
    איזו מערכת הפעלה יש לך?
    התקנת ה-IIS עברה בהצלחה?

    למה לא יצרת DNS?
    למה אתה לא עובד לפי חיבור JET רגיל?

  11. help me הגיב:

    אני אזכור את זה..
    כשקניתי ת’מחשב התקנתי XP pro, אבל משום מה כשמפעילים ת’מחשב
    רשום ווינדוס XP רגיל…אין לי מושג למה.

    כן, התקנתי IIS, והתקנה עברה בהצלחה.

    אתה מתכוון לDSN?
    איך יוצרים אותו בכלל? יש לזה התקנה בדיסק ההפעלה??

    מה זה חיבור JET.?

  12. BuildHome הגיב:

    חיבור ישיר ומהיר למסד הנתונים
    Conn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & Server.MapPath("db.mdb")
    db.mdb = שם מסד הנתונים (או הנתיב במידה ונמצא בתקיה וכו’)

  13. help me הגיב:

    למרבה הצער החיבור הוא לא הבעיה…
    המחשב שלי לא מזהה קבצי ASP, ולכן גם לא יכול להריץ אותם.
    כל קובץ שאני רושם לן סיומת של ASP, מקבל סמל של יישום לא מוכר, במקום סמל הASP.
    שיטת החיבור שלי דרך עובדת, והכל עובד ופעיל במחשבים אחרים, פרט למחשב שלי…..
    זו הבעיה שאני מנסה לפתור.

    האם הבעיה זו אכן הדרייברים?? למה יש לי במחשב רק דרייבר אחד בקטגוריית system DSN???

    תודה על הסבלנות!

  14. help me הגיב:

    כן..הכול עובד במחשבים אחרים-אצלי לא

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!