שלח תשובה

זירת השאלות

500
צפיות
5
תשובות

רוצה לעשות פונקציה

,‏ 28 במאי, 2005

שלום !
אני מנסה כרגע לעשות מערכת בלוגים. מכיוון שההרשמה היא ארוכה ומפרכת, על מנת שלגולש לא יימאס להקליד את הנתונים שוב (במידה והשם משתמש כבר קיים בבסיס נתונים), אני רוצה לבנות פונקציה ב-ASP שתבדוק אם השם משתמש כבר קיים ותודיע במקרה הצורך בהרשמה.

אז אני עושה טופס ב-HTML, ויש לי בדיקות קלט אינטנסיבית ומורכבת ב-JAVASCRIPT.
אין לי בעיה לשלב גם פונקציה ב- ASP אבל אני לא יודע איך לעשות את זה.
זאת הפונקציה שלי :


    sub UserExist(st)
    dim rs
    set rs = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
    rs.activeconnection=conn
    rs.open "select * from users where username=""&trim(st)&""
    if rs.eof then
        return true
    else
        return false
    end if
    rs.close
    end sub


עכשיו הנה הקריה שלי לפונקציה ב- JS :


if (UserExist(document.f.username.value) == ‘false’)
   {
     alert("שם המשתמש קיים")
     return(false)
   }


שגיאה שאני מקבל :


Error Type:
Microsoft VBScript compilation (0x800A0409)
Unterminated string constant
/blogs/reg.asp, line 7, column 58
rs.open "select * from users where username=""&trim(st)&""
———————————————————^


אני יודע שאני משתמש בצד שרת וצד לקוח אבל אני לא מבין מה הבעיה ולא ממש מבין בזה 😐
אודה לכם מאוד אם תסבירו לי.


תודה ויום טוב,
דוד.

תגיות:

5 תשובות

  1. BuildHome הגיב:

    בלתי אפשרי
    תעשה משהו מאוד פשוט וקל:
    המשתמש מזין את השם המשתמש הרצוי לו ויהיה כפתור סמוך לשדה שכתוב עליו "בדיקה" (למשל) והכפתור יפתח חלון פופ-אפ שיבדוק אם המשתמש הרצוי פנוי להרשמה או כבר תפוס.
    לאחר הבדיקה תציג הודעת אלרט (למשל) שתכתוב "המשתמש פנוי/תפוס" והחלון יסגר אוטומטית. זו פעולה שתחייב את המשתמש לפני ההרשמה (אימות JS).

    משהו מאוד פשוט וקל לתכנות

  2. CarlesPuyol הגיב:

    רעיון טוב 🙂
    רק איך אפשר לעשות שהחלון יסגר מיידית ?

  3. BuildHome הגיב:

    אחרי כל הפעולות
    של הצד לקוח (כמובן זה לאחר צד שרת) פשוט תסגור את החלון בעזרת close:
    close();
    לאחר הודעת האלרט או מה שכמובן תבצע.

  4. CarlesPuyol הגיב:

    אוקיי תודה רבה לך !
    מעניין…אף פעם לא ידעתי שיש כזאת פקודה.
    תודה!

  5. CarlesPuyol הגיב:

    מה זה רקורסיה?
    ניסיתי להבין איך בונים פורום רקורסיבי במאמר :
    http://www.webmaster.org.il/article.asp?id=140
    אבל לא ממש הבנתי מזה ואיך משתמשים בזה.

    אודה לכם מאוד אם תענו לי.

    תודה ויום טוב,
    דוד.

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!