שלח תשובה

זירת השאלות

362
צפיות
11
תשובות

שאלה בבניה…דחוף!

,‏ 1 ביולי, 2005

נגיד אני רוצה לעשות אתר שהכתובת שלו תהיה נגיד:
http://www.blabla.com/main.php?id=03
——————————————————————————–
נגיד פה יש את הקובץ main.php ואז יש סימן שאלה ואז id שאומר איזה עמוד זה…וזה למשל יקשר לאיזה עמוד…בוא נגיד אודות…(לדוגמא)
והדף הבית יהיה Main.php
איך עושים את זה?

אני נגיד רוצה לעשות עמוד אחד שקוראים לו Main.php או Index.php…. ואז יהיה כזה אחרי הכתובת:
ID= איזשהו מספר…
שה-ID מסמלת את הערך "עמוד" והמספרים את מספר העמוד (ה-ID שלו – איזה עמוד)…

מקווה שהבנתם…

אם יש לכם אולי מדריך או אם אתם יכולים להסביר לי זה יהיה ממש טוב…

תודה

תגיות:

11 תשובות

  1. PhoenixBoy הגיב:

    תשובה חלקית…
    אני לא יודע איך זה ב-PHP אבל אני משער שזה על אתם עקרונות כמו ב-ASP.
    אתה צריך לבדוק מה הערך של id שקיבלת מהטופס ובמידה וid= לאיזה מספר שתרצה אז הדף יציג לו את הערך שאתה רוצה. אני לא בטוח שזה ככה.

  2. fat fish הגיב:

    php
    אתה בודק את הערך שאתה מקבל ומבצע החלטות לגביו, באמצעות משפטי if או switch:

    את הערך אתה מקבל בדרך הבאה:


    $var = $_GET[‘queryname’];

    כלומר, אם שורת הכתובת תראה כך:

    http://url/index.php?id=10

    אזי המשתנה $var יקבל את הערך 10 בשורה זו:

    $var = $_GET[‘id’];

    עם קבלת הקלט מהקישור, תוכל לבצע incude לקובץ המתאים.

  3. pinhason הגיב:

    תודה רבה
    תודה רבה אחים שלי עזרתם לי מאודדד

  4. pinhason הגיב:

    לא שניה
    יש בעיה..

    הבאתם לי חומר על דרך טופס…
    אני מדבר על העברת נתונים דרך ה-URL…

    תודה

  5. jonatan44 הגיב:

    דוגמה קטנה
    כדאי ליקרוא לערכים שמועברים בURL ב PHP אתה קוראה להם לתוך המישתנה $_GET ואז השם הערך, לדוגמה הדף: index.php?id=1


    <?php
    echo $_GET["id"]’
    ?>

    אתה יכול ליראות שבתוך ה $_GET[”] יש את id,ואם תישמור את הקוד כ index.php
    ותיכנס ככה:
    index.php?id=1
    תיראה את המיספר 1
    אם תיכנס
    index.php?id=Ha
    תיראה Ha.
    מקווה שזה מה שרציתה ואם כן זה יותר ברור.

  6. pinhason הגיב:

    לא לא לא
    לא דיברתי על ECHO…
    קח לדוגמה את העמוד הזה בוא נניח שהוא היה PHP אז נכון יש FORUM.ASP ואז ID=2?..נכון? ואם זה יהיה ID=1? אז זה יקשר לעמוד של הפורום משוב נכון?

    אז איך עושים את זה ב-PHP???

  7. jonatan44 הגיב:

    כאן יש מסדי נתונים
    האם פשוט עושים שבטבלה של ההודעות, היה שדה שיכיל את המיספר של הפורום, לדוגמה, בהודעה הראשונה שלך, המספר היה 2 כי זה מספר הפורום.
    אחרי זה, הם עושים שאילתה כזואת:


    SELECT * FROM `Messages` WHERE ForumID = ‘".$_GET["id"]."’

    ככה הם קיבלו את כל ההודעות של פורום צד לקוח.

  8. pinhason הגיב:

    לא לא אתה לא מביןןןןןן
    תראה,
    נכון בפורום הזה, אז אם רשום בשורת הכתובת:
    http://www.webmaster.org.il/forums/forum.asp?id=2
    אז זה מקשר לפורום תכנות צד שרת.
    ואם רשום:
    http://www.webmaster.org.il/forums/forum.asp?id=1
    אז זה מקשר לפורום משוב.
    ואם למשל אני רושם:
    http://www.webmaster.org.il/forums/forum.asp?id=4567
    אז הוא אומר לי: פורום לא נמצא.

    עכשיו בוא נגיד שהאתר שלי בנוי מהעמודים הבאים:
    עמוד אודות, עמוד תמונות, עמוד אנימציות, ועמוד ראשי. (לדוגמה כמובן)

    עכשיו בוא נגיד שהכתובת שלי היא: (לדוגמה כמובן)
    http://www.blabla.com
    עכשיו אני רוצה שהכתובת של העמוד הראשי תהיה:
    http://www.blabla.com/index.php
    ואז יש בעמוד הזה קישור לעמוד האודות,
    שכתובתו תהיה:
    http://www.blabla.com/index.php?id=02 לדוגמה כמובן.
    עמוד התמונות יהיה id=03 ועמוד האנימציות יהיה id=04..
    והכתובת תהיה בנויה בנוסח הזה:
    *http://www.blabla.com/index.php?id=0 שהכוכבית מסמלת מספר כלשהו שיקשר לעמוד אחר…
    ובוא נגיד שמישהו רושם:
    http://www.blabla.com/index.php?id=34957
    אז זה יגיד לו שהעמוד לא נמצא…

    אתה מבין למה אני מתכוון???

    תודה

  9. jonatan44 הגיב:

    משהוא כזה:


    <?php
    if(isset($_GET["id"]) && strlen($_GET["id"]) > 2 && $_GET["id"] == 01)
    {
    echo "images";
    }
    elseif(isset($_GET["id"]) && strlen($_GET["id"]) > 2 && $_GET["id"] == 02)
    {
    echo "links";
    }
    else
    {
    echo "Index";
    }
    ?>

    הקוד הזה יבדוק אם ביכלל יש id, אם האורך של המספר לא גדול מ 2, כלומר 111 לא יתקבל, ובידוק למה ה id שווה, אם אחד מהתנאים לא מיתקבל אז ניזרקים ל index.
    בהצלחה.

שלח תשובה