שלח תשובה

זירת השאלות

441
צפיות
4
תשובות

לימוד Mssql

,‏ 16 ביולי, 2005

שלום שוב חברים, זמן רב שלא כתבתי כאן וקשה לי להסתיר את געגועי (:

בכל אופן, שאלה לי –
מדריך לMssql בשפה העברית יש? התקשתי למצוא ברשת..

תגיות:

4 תשובות

  1. prince01 הגיב:

    שאלה טכנית בנוגע לשליפת רשומות
    אני מעוניין לשלוף טווח מסויים של רשומות מתוך הבסיס (Access, טכנ’ ASP).

    עקרונית שלפתי את 2 הראשונות באמצעות :  Select top 2 …

    כעת, אני מעוניין לשלוף את הרשומות מהשלישית עד השמינית נניח (לא לפי ID כמובן, אלא מיקום הרשומה לפי סדר יורד, מהמחדש לישן).

    האם זה אפשרי?
    אם כן, כיצד ניתן לעשות זאת?

    תודה

  2. אוריקס הגיב:

    תשובה:
    הרעיון הוא שאילתה מקוננת, כלומר משהו כזה:


    SELECT TOP 5 FROM tbl WHERE ID NOT IN (
    SELECT TOP 5 FROM tbl
    )

    השיטה אמנם קלה אבל לא מאד יעילה. אם כבר משתמשים בה – כדאי לעשות לרשומות get string בדרך הזאת.

    הדרך הטובה ביותר היא להשתמש בשיטה שמפורטת כאן.

  3. prince01 הגיב:

    תודה אורי. שאלה חדשה.
    קוד:


    <%
    Dim Conn10, RS1, SQL, someNum
    someNum = 55
    blaki = 1
    Set RS1 = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
    Set Conn10 = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
    Conn10.Open Constring
    Set RS1 = Conn10.Execute("SELECT * FROM cmnt where f_id=" &id)
    While Not Rs1.EOF
    %>
    <!– BLAH BLAH –>
    <%
    blaki = blaki+1
    someNum = someNum+1
    Rs1.MoveNext
    end if
    rs1.Close
    set rs1 = Nothing
    Conn10.Close
    wend
    set Conn10 = Nothing
    %>

    השגיאה (מצביעה על הקטע המודגש מהקוד למעלה):


    ‏‏שגיאת זמן ריצה של Microsoft VBScript (0x800A01A8)
    ‏‏דרוש אובייקט
    /Article.asp, line 139

    פעם ראשונה שאני נתקל בשגיאה מסוג "אובייקט חסר" בהקשר לשליפה בלולאה. מוזר. מישהו יוכל לעזור לי ?

    תודה מראש

שלח תשובה