שלח תשובה

זירת השאלות

409
צפיות
8
תשובות

שאלה על אופרטורים ב-ASP

,‏ 12 באוגוסט, 2005

שלום לכולם,
יש ל ישאלה על אופרטורים ב-ASP:
נגיד יש לינק כזה: http://www.smewebsite.com/page.asp?catalogID=593
אז מה אומר ה-catalogID, ואיך מציגים אותו בדף page.asp.
או נניח, באתר הזה, במדור ה-ASP. כדי להכנס למדור יש לינק כזה:  http://webmaster.org.il/guide.asp?subject=asp
אז מה אומר ה- subject=asp  ?
כי בדף guide.asp אין כלום, וזה שולח אותי לדף הראשי. אז מה זה אומר ה- subject=asp  –  זה עמוד קיים? מה זה? ואיך מציגים את זה ב-guide.asp  ??

                  תודה מראש לכל העונים !!

תגיות:

8 תשובות

  1. Logo הגיב:

    אתה צריך קצת יותר ידע ב – asp ..
    בעיקרון , הדף page.asp הוא דף אחד , התוספות שלאחר הסימן "?" עוזרות למפתח להפנות אותך לקטע קוד מסוים שתלוי במה שכתוב .. לדוגמא אם כתוב subject=asp הוא יכול להדפיס לך על המסך הגעת למדור + subject .. אפשר תמיד להמנע מלכתוב את כל מה שבא  אחרי ה-"?"  עם שימוש חכם בלינק ו-javascript .. ואז המידע שבא אחרי הסימן לא יראה לעיניך , אך גם לא תוכל לשמור אותו בתור דף במועדפים למשל ולא תוכל להגיע ישירות לדף הספציפי על ידי הקלדת כתובת , לכן מעדיפים להשתמש בשיטה הזאת .

    שאתה מנסה להגיע לכתובת page.asp ללא תוספות מיוחדות המפתח יכול להתייחס גם למקרה הזה ובמקרה שאתה ציינת הוא החליט להפנות אותך לדף הראשי ..

    לא השתמשתי באף מונח מתוך ידיעה שאתה לא שולט בשפה ..

  2. יולו הגיב:

    זהו לא בדיוק אופרטור..
    מה שבא לאחר הסימן – ? (סימן שאלה) הוא משתנה שמעבירים באמצעות שורת ה URL.
    אני לא מנהל ב WebMaster.org.il, ובגלל זה אני גם לא בטוח באיזה שיטה הם החליטו להשתמש באתר שלהם. אבל הרעיון די פשוט.
    בודקים אם קיים המשתנה בשורת ה Url ושהוא לא ריק,
    אם המשתנה לא ריק,
       אז הוא מציג את הדף שמבוקש.
    אם המשתנה ריק,
       אז מעבירים את הלקוח לדף הראשי.


    <%
    If Request.QueryString(subject)<>"" Then
       <!– #include file="somePage.asp" –>
    Else
       Response.Redirect("http://www.webmaster.org.il&quot😉
    End If
    %>

    מפני שאני רק מתחיל בטכנולוגיה הזאת(asp) אני לא בטוח אם אין לי טעויות בנושא של המילים שבהם משתמשים(כמו: אוסף וכו’..)

    בהצלחה, יולו.  

  3. יולו הגיב:

    לא שמתי לב..
    אבל הקדימו אותי..
    לא נורא  

  4. u-gal הגיב:

    שאלה קטנה ב-ASP
    תגידו, בשביל מה זה טוב לכתוב את המשתנים אחרי הקובץ. לדוגמא:

    http://webmaster.org.il/guide.asp?subject=asp
    בלינק הזה, בשביל מה זה טוב, לכתוב subject=asp? במקום נגיד לכתוב: http://webmaster.org.il/asp_guide.asp     &nbsp; ?
    בשביל מה זה עוזר כל המשתנים אחרי ה-?     ???
      

        תודה מראש!

  5. u-gal הגיב:

    שאלה ב-ASP ::
    תגידו, בשביל מה זה טוב לכתוב את המשתנים אחרי הקובץ. לדוגמא:

    http://webmaster.org.il/guide.asp?subject=asp
    בלינק הזה, בשביל מה זה טוב, לכתוב subject=asp? במקום נגיד לכתוב: http://webmaster.org.il/asp_guide.asp     &nbsp; ?
    בשביל מה זה עוזר כל המשתנים אחרי ה-?     ???
      

        תודה מראש!

  6. יולו הגיב:

    מפני ש..
    מה שבא לאחר הסימן שאלה נקרא "מחרוזת שאילתא"
    יש כל מיני יתרונות וחיסרונות.
    באתר שבו אתה גולש WebMasterg.org.il יש תבנית עיצוב בדף guide.asp
    ובעזרת ה


    subject=asp

    שבא לאחר הסימן – ? (סימן שאלה) אפשר להציג דפים שונים באותו הדף.
    השימוש בא כאן בשביל הנוחות סביר להניח.

  7. יולו הגיב:

    מה לא הבנת??
    מה לא הבנת ממה שאמרתי שאני יוכל להתמקד..
    אני יתן לך עוד דוגמא.
    יש קהילות פורומים שיש להם דף ראשי שמציג את רשימת הפורומים הקיימים.
    עכשיו במקום לפתוח לכל פורום דף משלו כך:
    forum_one.asp,forum_two.asp etc.
    יש דף ראשי לפורומים למשל: showForum.asp
    והשתמשו במחרוזת שאילתא כדי לדעת איזה הודעות להציג.
    לדוגמא:
    showForum.asp?fid=1
    יציג הודעות מפורום תכנות בצד השרת
    לאומת
    showForum.asp?fid=2
    שיציג הודעות מפורום ספורט.
    איך עושים את זה?


    dim fid
    fid = Request.QueryString("fid")

    ועכשיו המשתנה fid השתנה בהתאמה לפי מה שיהיה כתוב בשורת ה URL

    זאת אחת השיטות שעדיף להשתמש במחרוזת שאילתא.
    לאומת זאת, כאשר אתה עושה הרשמה עם סיסמאות וכו’.. לא כדאי להשתמש במחרוזת שאילתא.. למה? כי אם מישהו יעמוד מאחוריך יוכל בקלות לראות את הסיסמא או כל שדה אחר שהשלמת בטופס.

שלח תשובה