שלח תשובה

זירת השאלות

170
צפיות
9
תשובות

שאלה בקשר לקישורים..

,‏ 22 באוגוסט, 2005

איך אפשר שאם עוברים על קישור יפתח מן הסבר כזה על הקישור
(כמו שיש באתר של סיגל www.sigall.co.il)
תודה מראש מקווה שהבנתם
עומר

תגיות:

9 תשובות

  1. BuildHome הגיב:

    תשובה
    העניין פשוט למדי. את צריכה ליצור תיבה שתצוף ליד הקישור שעליו את עוברת ובאותו הזמן לשלוח גם טקסט שיופיע בתיבה.

    בניתי סקריפט לשאלתך.

    הפונקציות:
    <script type="text/javascript">
       function showFloatText(text) {
          var fDiv = document.getElementById(‘floatDiv’);
          fDiv.innerHTML = text;
          fDiv.style.top = event.clientY+document.body.scrollTop+10;
          fDiv.style.left = event.clientY+document.body.scrollTop+10;
          fDiv.style.visibility = "visible";
       }
      
       function hideFloatText() {
          var fDiv = document.getElementById(‘floatDiv’);
          fDiv.style.visibility = "hidden";
       }
    </script>

    הפונקציה showFloatText מקבלת את הטקסט שיופיע בתיבה הצפה ומגדיר את כל ההגדרות שלה על מנת להציגה במקום הנכון.

    התיבה:
    <div id="floatDiv" style="position:absolute;visibility:hidden;width:250px;padding:3px;background-color:#E6F0F7;border:black 1px solid;direction:rtl;"></div>
    התיבה אוטומטית מוסתרת בעמוד ומעוצבת בעזרת CSS (שניתן לשנות כמובן).
    את התיבה אפשר לשים בכל מקום בעמוד, מומלץ בסופו כדי שלא יפריע בכלל.

    הקישורים:
    <a href="http://www.webmaster.org.il/&quot; OnMouseOver="showFloatText(‘וובמאסטר – יום אחד יהיה כאן משפט שנון’);" OnMouseOut="hideFloatText();">www.webmaster.org.il</a><br><br>
    <a href="http://www.walla.co.il/&quot; OnMouseOver="showFloatText(‘וואלה – סתם אתר ידוע<br>באתר חדשות,עדכונים,קהילות ועוד’);" OnMouseOut="hideFloatText();">www.walla.co.il</a>

    כל קישור חייב להכיל את החלק הזה:
    OnMouseOver="showFloatText(‘הטקסט שלך כאן’);" OnMouseOut="hideFloatText();"
    במקום "הטקסט שלך כאן" כותבים את הטקסט אשר יופיע בתיבה הצפה לאותו קישור.

    זה הכל. סקריפט קטן שמקווה שיעזור

  2. BuildHome הגיב:

    שמח שעזר
    שכחתי לצרף דוגמא עובדת של הסקריפט.

  3. עומרוש הגיב:

    חח לא נורא בדקתי את זה תוך שניות ב-
    editplus.
    ויש לי עוד שאלה:
    אתה מכיר אתרים חינמיים שמעלים תמונות ללא הרשמה??
    תודה מראש……….

  4. עומרוש הגיב:

    תודה.. עוד שאלה קטנטנה
    איזה שפה מומלץ יותר ללמוד: javascript או vbscript??
    תודה מראש

  5. shay3434 הגיב:

    JS
    מהסיבה הפשוטה שvbscript יפעל רק באקספלורר ובדפדפנים אחרים כמו מוזילה או פירפוקס, הסקריפט לא יתבצע. (או שאני לא מעודכן.. ?)
    בכל מקרה, אני מעדיף ג’אווה סקריפט…

  6. עומרוש הגיב:

    יש לי בעיה…
    עם יש לי בדף אחד תפריט javascript נפתח ומתחת לו frame פנימי, כשאני עוברת עם העכבר מעל הטפריט הוא נכנס מתחת לפריים…
    האם יש דרך שהתפריט כאילו יהיה מעליו?
    מצורף קובץ html
    תודה לכל העוזרים..
    עומרוש..

שלח תשובה