שלח תשובה

זירת השאלות

229
צפיות
27
תשובות

הצגת רשומות בשתי טבלאות

,‏ 23 באוגוסט, 2005

נגיד יש לי 5 רשומות, ואני רוצה להציג את הראשונה בגדול בתחילת הדף, ואת שאר ה-4 בקטן יותר, יותר למטה…
איך עושים את זה?
צריך לבצע פעמיים select?

תגיות:

27 תשובות

  1. BuildHome הגיב:

    תשובה
    אתה יכול להשתמש עם משתנה בצורה כזו:
    i = 1
    Do while not rs.EOF
       If i=1 Then
          ‘ רשומה ראשונה
       Else
          ‘ רשומה שניה ומעלה
       End If
       i=2
    rs.MoveNext
    Loop

  2. ליאור1989 הגיב:

    אה הבנתי
    תודה  

    רק עוד משהו – איפה שכתוב ‘רשומה ראשונה ו ‘רשומה שנייה ומעלה
    אני יכול להכניס שם HTML?

  3. BuildHome הגיב:

    כן
    רק הצגתי לך דוגמא לשיטה.
    אתה יכול בעזרת Response.write להדפיס מה שאתה רוצה או לסגור את קוד ה-ASP ולכתוב HTML ישירות בעמוד ללא שימוש בהדפסה עם ASP.

  4. ליאור1989 הגיב:

    אז זהו
    שאיפה אני סוגר את ומתחיל HTML?
    כאילו אני לא יכול לעשות


    <%
    i = 1
    Do while not rs.EOF
       If i=1 Then
    %>
    HTML
    <%
    else
    %>
    HTML
    <%
    end if
    i = 2
    rs.movenext
    loop
    %>

    או שכן?

  5. somebody הגיב:

    למה לא לנסות?
    וכן אתה יכול.(ניראה לי בFIREFOXE לא רואים את הקוד כמו שצריך..).
    אבל לפי מה שאני רואה אתה יכול.

  6. ליאור1989 הגיב:

    ניסיתי
    הבעיה שהקוד שלי ככה:


    rs.open sql,conn,3
    rs.movelast
    do while not rs.bof
    <%
    i = 1
       If i=1 Then
    %>
    HTML 1
    <%
    else
    %>
    HTML 2
    <%
    end if
    i = 2
    rs.movelast
    loop
    %>

    הבעיה שהוא מראה את כל הכתבות במבנה של HTML 1, ולא רק את הראשונה…

  7. BuildHome הגיב:

    למה שמת
    movelast בהתחלה ובסוף?
    תוריד מההתחלה ובסוף זה אמור להיות movenext.

  8. BuildHome הגיב:

    רק עם movenext
    תראה את הדוגמא שכתבתי לך בהתחלה.

  9. ליאור1989 הגיב:

    אותו דבר
    מראה את כל הכתבות במבנה הראשון, ולא מגיע בכלל למבנה השני.
    רק בשביל הניסיון, שיניתי שהרקע של הטבלה בכתבה הראשונה יהיה כחול, ובכל השאר ירוק.
    כל הכתבות מוצגות בכחול.

  10. ליאור1989 הגיב:

    הנה
    הקוד שלי ארוך מ 3,000 תווים, אז צירפתי קובץ טקסט של הקוד…

  11. ליאור1989 הגיב:

    בעעעע
    זה מציג את העמוד עצמו…
    איך אפשר לצרף קובץ שיהיה קוד נטו, ולא יציג?

  12. BuildHome הגיב:

    יש לך טעות בקוד
    שמת את i = 1 אחרי ה-do while ולא לפני.
    לכן, בכל רשומה אחרת אתה מגדיר אותו i = 1 ואז תמיד זה יציג כהרשומה הראשונה.

  13. ליאור1989 הגיב:

    בעיה חדשה עם ה global.asa
    זה הקובץ שלי:


    <script language="vbscript" runat="server">
    Sub Application_OnStart

    Application("visitors") = 0
    Application("active_visitors") = 0
    End Sub

    Sub Application_OnEnd
    End Sub

    Sub Session_OnStart
    Application.Lock
    Application("visitors") = Application("visitors")+1
    Application("active_visitors") = Application("active_visitors")+1
    Application.UnLock
    End Sub

    Sub Session_OnEnd
    Application("active_visitors") = Application("active_visitors")-1
    End Sub
    </script>

    ובדף ה counter.asp זה מה שרשמתי:


    <HTML>
    <HEAD>
    <TITLE>counter </TITLE>
    </HEAD>
    <BODY>
    Total Users: <%=Application("visitors")%>
    </BODY>
    </HTML>

    אבל המספר פשוט לא מופיע…

  14. somebody הגיב:

    בטח לא שמת אותו בתיקיה הרשית של ה..
    האתר.
    או שאתה מאוחסן באיחסון חינמי

  15. ליאור1989 הגיב:

    אני עובד כרגע עם ה localhost
    אני מריץ על המחשב שלי, לא על השרת…
    והקובץ נמצא בתיקיה הראשית של האתר…

  16. ליאור1989 הגיב:

    בעיה בבניית סקר
    אני רוצה לבנות סקר.
    את הבנייה עצמה אין לי בעיה, הבעיה היא בהצגת התוצאות.
    נגיד יש לי 3 אופציות לתשובה.
    אופציה ראשונה קיבלה 4%
    אופציה שנייה קיבלה 20%
    ואופציה שלישית קיבלה 76%

    כיצד אני יכול להציג את התוצאות באחוזים? (להפוך את מספר המצביעים לאחזוים), וכיצד אני יכול להציג במין "פרוגרס באר", כאילו לתשובה הראשונה יש מלבן קטן, לתשובה השנייה מלבן טיפה יותר גדול ולתשובה השלישית מלבן הכי גדול…

    מקווה שהבנתם

  17. somebody הגיב:

    זאת הנוסחא:


    (x*100)/Total

    X=כמה פעמים הצביעו לכל דבר
    totle=מספר מצביעים.

    אתה תשחק עם CSS.
    כאילו נגיד הרוחב יהיה = לתוצא של הנוסחא.

  18. ליאור1989 הגיב:

    שאלה נוספת – חנות וירטואלית
    הרבה שאלות יש לי, מה?  
    בכל מקרה, בניתי חנות וירטואלית.
    ברגע שמשתמש בוחר במוצר ומוסיך אותו לסל הקניות, מוצג סל הקניות והכמות כמובן היא 1.
    עכשו לשאלות:
    כיצד אני יכול לבנות לחצנים של "+" ו "-", שיוסיפו ויורידו כמות?
    נגיד ברגע שהכמות היא 1, מישהו לוחץ על לחצן ה + והכמות הופכת ל-2. אם המשתמש ילחץ על לחצן ה -, הכמות תחזור להיות 1.
    איך עושים את זה?

    ושאלה נוספת – בטבלת המוצרים יש עמודה של כמה יחידות של המוצר יש במלאי.
    איך אני עושה שבכל פעם שמשתמש יאשר הזמנה, הכמות שהוא הזמין תרד מהמלאי?
    ——————————————————————
    ושאלה קצרה על global.asa – הוא חייב להיות בתיקיה הראשית, wwwroot?
    כי נגיד אני בונה כמה פרויקטים בו זמנית, וכולם בתיקיות משנה שם, וה global.asa קצת הורס את זה…

  19. BuildHome הגיב:

    תשובה
    1. הכמות היא בשדה טקסט רגיל. כפתור יעלה/יוריד את הכמות בעזרת JS. פנה לפורום צד לקוח אם אתה לא מבין.

    2. שאילתת עדכון פשוטה.
    תעשה x=x-1 כאשר x זה השדה של מספר המוצרים במלאי של מוצר מסוים.

שלח תשובה