שלח תשובה

זירת השאלות

373
צפיות
8
תשובות

מספר שאלות ב-ASP

,‏ 7 בספטמבר, 2005

1. כיצד ניתן ליצור תצוגה מקדימה?
ראיתי בהרבה דוגמאות שניתן למשל ללחוץ על קישור בשם "הדגשה", ובאיזור הטקסט יופיע [b] [/b]…
עכשו, רציתי לדעת כיצד ניתן ליצור תצוגה מקדימה למה שיש באיזור הטקסט.
אני יודע לעשות שבלחיצת כפתור הטופס ישלח את עצמו לעמוד הנוכחי ויפענח את הקוד ויציג אותו, אבל אז אני לא יכול ליצור כפתור submit כדי לשלוח למסד הנתונים את כל מה שיש באיזור הטקסט…איך פותרים את זה?
————————————————————————————-
2. אם אני מכניס למסד הנתונים לעמודה מסוימת של תאריך ושעה את הערך now(), האם יש דרך להוציא מזה רק את השעה והדקות, או רק את התאריך, או בקיצור להוציא חלקים חלקים מתוך הערך שנכנס?
————————————————————————————-
3. בניתי מערכת תגובות, הכנסתי תגובות והכל טוב ויפה.
ברגע ששיניתי את המבנה ובניתי את זה ככה שהתגובה האחרונה שנכנסה היא תההי הראשונה להופיע התחילו הבעיות. בכתבות שלהן כבר הוכנסו תגובות מראש הכל הסתדר יופי. אבל ברגע שאני מוסיף כתבה חדשה ונכנס לעמוד התגובות כדי להוסיף תגובה חדשה אני נתקל בשגיאה הבאה:


Error Type:
ADODB.Recordset (0x800A0BCD)
‏‏BOF או EOF הם בעלי ערך True או שהרשומה הנוכחית נמחקה. הפעולה המבוקשת דורשת רשומה נוכחית.
/cms/comments.asp, line 27



הנה הקוד:



dim rs,sql
set rs=server.CreateObject("adodb.recordset")
sql="select * from comments where id = " & id
rs.Open sql,conn,3
rs.movelast
do while not rs.bof


שורה 27: rs.movelast

תגיות:

8 תשובות

  1. eLisHa הגיב:


    1 – בדיוק כמו הוספה למסד, רק בלי להוסיף, רק להציג – בדיוק כמו לקרוא מהמסד, רק שאתה קורא ישר מהנתונים של הטופס
    2 – אם אתה עושה עם VBsciprt, יש לך את הפונקציות Day, Month, Year, Hour, Minute, יכול להיות שגם Second – אני לא בטוח. הן מקבלות תאריך בתור פרמטר ונראה לי שאתה מבין מה הן מחזירות.
    3 – למה לא להשתמש ב SQL פשוט?


    sql="select * from comments where id = " & id & " ORDER By ID Desc"

    בקשר לשגיאה שאתה מקבל, תוסיף

    If Not Rs.Eof Then
    While Rs.Eof

    Rs.MoveNext
    Wend

    מקווה שעזרתי  

  2. ליאור1989 הגיב:

    אז ככה
    קודם כל תודה  
    עכשו, לא הבנתי בדיוק איך אני משתמש בפונקציות בקשר לתאריך…יש לך אולי מאמר שאפשר לקרוא על אופן השימוש?

    ובקר לתצוגה המקדימה, אני יודע איך ליצור אותה. הבעיה שלאותו טופס אני רוצה כפתור אחד שיעשה תצוגה מקדימה וכפתור אחד שישלח את התוכן למסד.
    כלומר שני כפתורי submit, לשני actions שונים…

  3. eLisHa הגיב:

    זה כבר פשוט
    אתה בודק את ה value או השם של הפקד ששולח Submit, ולפיו בוחר אם להציג את הנתונים או להכניס אותם למסד.

  4. ליאור1989 הגיב:

    אבל
    לעשות כאילו שני כפתורי submit שאחד הערך שלו 1 והשני 2, ולפי זה לבדוק?
    או להשתמש בכפתור אחד?

  5. BuildHome הגיב:

    תעשה
    2 כפתורים בעלי שמות שונים אפילו.
    תבדוק אם הערך של כפתור תצוגה מקדימה שווה לערך כלשהו או מכיל ערך כלשהו ואז תדע אם הוא לחץ עליו או על כפתור השליחה.

  6. somebody הגיב:

    בקשר לזמן אתה ושה ככה:
    (בVBS לא יודע בJS אולי זה אותו דבר.)


    hour(now())
    year(now())
    minute(now())


    וככה אלאה כמו שאלישע(לא טעיתי נכון?) אמר לך.

שלח תשובה