שלח תשובה

זירת השאלות

364
צפיות
15
תשובות

בעיה בטבלה

,‏ 8 בספטמבר, 2005

אחרי שהתייאשתי מ CSS החלטתי לבנות את האתר בטבלאות.
יש דרך להגדיר תמונת רקע לשורה?
ניסיתי להגדיר

<tr backgorund="pic.gif">

אבל זה לא עובד…

תגיות:

15 תשובות

  1. ליאור1989 הגיב:

    תודה, אבל
    הטבלה שלי מחולקת לשלוש שורות –
    כותרת
    גוף
    תחתית

    משום מה כשהגדרתי לשורה האמצעית תמונת רקע, רק התא השמאלי כאילו קיבל את זה. כפי שניתן לראות בתמונה, התא השמאלי מוקף בשני קווים כתומים תוחמים, בעוד הקו הימני צריך להיות בקצה הימני של הטבלה…

    הנה הקוד:


    <center><TABLE BORDER="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <TR>
    <TD background="head.gif" nowrap="nowrap" width="450" height="16" colspan="2"><center><font color="green" size="3" face=Aharoni>
    כותרת ניסיון</TD>
    </TR>
    <tr style="background-image:url(‘body.gif’)">
    <TD  valign="top"><pre>
    ניסיון ניסיון ניסיון ניסיון ניסיון
    ניסיון ניסיון  ניסיון
    ניסיון ניסיון ניסיון ניסיון ניסיון
    ניסיון ניסיון!!!!!!!!!

    </pre>
    </TD>
    <td  valign="top"><img src="http://wmh.walla.co.il/archive/170973-5.jpg&quot; border="1" width="115"></td>
    </TR>
    <TR>
    <TD background="bottom.gif" nowrap="nowrap" width="450" height="16" colspan="2"><center><font size="1" face=Tahoma>
    נכתב ע"י פלוני אלמוני</TD>
    </TR>
    </TABLE>

  2. shay3434 הגיב:

    לא הבנתי..
    הקו שאתה רוצה להעביר ימינה הוא חלק מהרקע? או תמונה נפרדת?

  3. ליאור1989 הגיב:

    חלק מהרקע
    התמונת רקע היא שבכל קצה יש את הקו האנכי הכתום הזה..
    אבל מקום מה הוא תוחם תא אחד ולא את כל השורה…

  4. ליאור1989 הגיב:

    לא משנה, זה נפתר. בעיה חדשה
    אם הטקסט בשורה אחת ארוך מדי, הדף מרחיב את הטבלה וכאילו משכפל אותה והורס את כל העיצוב בדף.
    כיצד ניתן לפתור את זה?

  5. ליאור1989 הגיב:

    תודה! ובאותו נושא
    יש לי לוגו עליון בדף, ומתחתיו טבלה
    איך אני עושה שהטבלה תיצמד ללוגו ולא יהיה מרווח ביניהם?

    אהה ומישהו אמר לי שכשאני בונה אתר לבנות אותו תמיד ברוחב של 755 פיקסלים, כי ככה הדפדפן מציג את האתר בצורה הטובה ביותר…
    זה נכון?

  6. shay3434 הגיב:

    אמ.. תגדיר בCSS
    שלא יהיה מרווח בין התאים. שזה אפשרי בעזרת border-spacing אם אני זוכר נכון…

    ובקשר לשאלתך השניה, אתה מתכוון לרזולוציה?
    כי אם כן, זה קשור לרזולוציה שלך. למירב ידיעתי מומלץ להתבסס על רזולוציה נמוכה (800-600 ) ולבנות לפיה את האתר (הוא יהיה על כל הדף) ואז ברזולוציות גבוהות האתר יראה קטן יותר, אבל עדיין טוב.

  7. adventureboy הגיב:

    לא ב CSS
    לתאג  <table> שלך תוסיף 2 מאפיינים:


    cellspacing="0" cellpadding="0"

  8. בניה הגיב:

    תגדיר באחוזים
    בס"ד

    אם אתה מגדיר את הרוחב/גובה באחוזים הדף יוצג טוב בכל רזולוציה.

  9. ליאור1989 הגיב:

    בקשר למאפיין target
    אם האתר שלי בנוי מ index.asp, שבתוכו יש 3 פריימים שונים, מה אני צריך לכתוב בקישור כדי שיפתח על כל העמוד?

  10. BuildHome הגיב:

    מה ז"א?
    שיפתח את הקישור בפריים הגדול ביותר או יבטל את כל הפריימים?

    אתה יכול להשתמש עם המאפיין fullscreen ב-JS כדי לפתוח למשל את חלון אתרך על כל המסך (הפעולה ש-F11 עושה).

  11. ליאור1989 הגיב:

    שיבטל את כל הפריימים
    ויפתח את החלון בגודל של הדף…

  12. זהר פלד הגיב:

    בשביל לפתוח קישור שיבטל את המסגרות
    צריך לתת לו "target="_top
    וזה מופיע במדריך ה HTML באתר, רק שתדע.

שלח תשובה