שלח תשובה

זירת השאלות

480
צפיות
7
תשובות

קידוד בעייתי

,‏ 2 באוקטובר, 2005

אני מתרגם כעת מערכת CMS הנקראת e107. (בגירסא חדשה, לא זו שיש לה תרגום, התרגום הישן לא מתאים)
ובקובץ התרגום אני משתמש בcharset windows 1255 והכל יוצא בג’יבריש. אין איזה קוד iso שתואם לעברית?

כרגע הקוד לעברית נראה ככה:

<?php

setlocale(LC_ALL, ‘il’);
define("CHARSET", "windows-1255");

?>

מה לשנות בשביל שזה לא יהיה בג’יבריש? תודה רבה!

תגיות:

7 תשובות

  1. -TJ- הגיב:

    אממ סתם ניחוש…
    את הקידוד של הדפדפן
    או אולי תעשה בכלל UTF-8 ,לא?

  2. mbhpotter הגיב:

    איך מגדירים RTL בקובץ PHP?
    יש לי קובץ PHP נתון באנגלית, שאין בו הגדרות של כיוון צידי, ולכן הוא פועל כLTR. איך אני מגדיר אותו כRTL?

    הנה תחילת הקובץ:

    <?php

    // [layout]

    $layout = "_default";
    $logo = THEME."images/bullet3.gif";

    $HEADER .=
    "
    <table style=’width:100%; background-color:#E4E0E0′ cellspacing=’3′ class=’topborder’>
    <tr>
    <td style=’text-align:right; vertical-align:bottom’>
    {CUSTOM=clock}
    </td>
    <td style=’text-align:right’>
    {CUSTOM=search}
    </td>
    </tr>
    </table>
    <table style=’width:100%; background-color:white’ cellspacing=’3′ class=’topborder’>
    <tr>
    <td colspan=’2′ style=’text-align:right’>
    {LOGO}
    </td>
    <td style=’text-align:right’>
    {BANNER}
    </td>
    </tr>
    </table>
    <table style=’width:100%’ cellspacing=’3′>
    <tr>
    <td style=’width:20%; vertical-align: top;’>
    {SITELINKS=menu}
    {MENU=1}
    </td><td style=’width:60%; vertical-align: top;’>";

    $FOOTER =
    "</td><td style=’width:20%; vertical-align:top’>
    {MENU=2}
    </td></tr>
    <tr>
    <td colspan=’3′ style=’text-align:center’ class=’smalltext’>

    תודה רבה!

  3. זהר פלד הגיב:

    נראה לי שאתה קצת מבלבל…
    rtl היא הגדרה ששיכת לצד הלקוח. אתה יכול לבנות את האתר ב php, asp, או אפילו ook#, אבל הגדרת ה rtl תמיד תעשה בצד הלקוח, ורצוי ב css.

  4. mbhpotter הגיב:

    אוקיי,
    איפה בקובץ הCSS? אני לא מבין בCSS כל כך..

    הקובץ מצורף לכאן.

  5. BuildHome הגיב:

    ב-body
    יש מדריך CSS באתר. כדאי לקרוא וללמוד ממנו כי CSS זה לא משהו חד-פעמי.

  6. mbhpotter הגיב:

    צודק,
    למדתי באתר הזה את כל השפות שאני יודע.. צריך גם CSS. אלך לקרוא קצת..
    תודה רבה!

שלח תשובה