שלח תשובה

זירת השאלות

268
צפיות
7
תשובות

שלום לנוכחים,כן אני חדש פה

,‏ 20 באוקטובר, 2005


ובכן…..מה שלומכם?
טוב אז יש לי שאלה:יש לי מערכת ב-asp שהכנתי ביחד עם המאמר של ADO
(אאחלה מאמר,יישר כוח) אבל אני מעוניין:
1.שכאשר יוסיפו את הנתונים אז ייכתב התאריך בעמודה מסויימת.
מה אני אמור לכתוב במסד הנתונים (mdb) ומה אני אמור לכתוב בנוטפד בקוד עצמו?

2.במערכת של הקישורים אני עשיתי במסד הנתונים ש-ID יהיה מספור אוטומטי
אבל נוצר לי מצב שבדף הקישורים שלאחר מחקתי רשומה כלשהי ואז הוספתי אז
המספר קפץ..ואז יוצא לא מסודר.הנה מבחינה ויזואלית:
במקום שיהיה
1
2
3
4
5
וכו’… ונגיד מחקתי את 5 והוספתי עוד רשומה,אז יוצא
1
2
3
4
6
וכך הלאה…אז מה אני כותב בקוד ה-asp על מנת שהוא יספור בסדר?
אמרו לי שהקוד צריך לכלול משהו עם 1+ אבל אני לא יודע מהו הקוד ובנוסף היכן
לשים אותו…ואני לא יודע אם אמרו לי את זה נכון בכלל. אז אני מאוד מקווה שתעזרו
לי בזה.

נ.ב – יהיו לי עוד מלא בקשות בהמשך (מכין אתכם מראש שלא תחשבו שאני נודניק)

תודה לעוזרים

תגיות:

7 תשובות

  1. eLisHa הגיב:

    האינדקס ‘קופץ’ על מנת שלא יהיו כפיל
    כפילויות במסד, או נתונים שלא שייכים.
    לדוגמא – אם יש לי סקר:


    TBL_Polls
    –ID
    –Question
    –TotalVotes
    –Active

    TBL_Answers
    –ID
    –Answer
    –Votes
    –QuestionID

    כמובן ש TBL_Polls.ID מקושר עם TBL_Answers.QuestionID.

    עכשיו, נניח שמחקתי את סקר מס’ 1, אבל לא מחקתי את השאלות שלו. מה שיקרה זה שכשאני אוסיף רשומה חדשה, היא גם תקבל את האינדקס 1, מה שיגרום לבעיה – התשובות לסקר הקודם יופיעו גם בסקר החדש.

    נניח שאתה מתעלם מכל זה (לא מומלץ, אבל נגיד), צור את האינדקס, במקום כמספור אוטומטי, כמס’ שלם ארוך.
    אח"כ תצטרך בכל פעם שאתה מוסיף שורה לקבל את מס’ השורה הגבוה ביותר, ולהוסיף לו 1. זה יהיה הID החדש.

    עוד אפשרות, היא להוסיף את הספירה ברמת ה ASP, כלומר בכל ריצה על הלולאה (לא משנה איזו… getRows not EOF) להוסיף 1, וזה יהיה המס’ שתציג.

    מקווה שהכל ברור עכשיו  

  2. gerryd הגיב:

    אוקיי,אבל עדיין אינני –>
    יודע כיצד כותבים את זה. מהו הקוד? ואיפה הוא נכנס בקוד ה-asp?
    (כמו שאני חדש פה אז אני מאוד בהתחלה של ה-asp).

    אם אפשר שידריכו אותי בצורה הבאה: צעד אחר צעד ותתחילו אם אפשר
    "הנה תכתוב בצורה הבאה"
    תרשמו את הקוד מה שאני אמור לרשום. (ואני מקליד את הקוד לא מעתיק ומדביק
    וככה אני לומד) ולאחר רשימת הקוד תגידו : זה ייתן לך (או) זה ייראה לך…וכו’ .

    אשמח לראות את שתי השיטות המובאים הנ"ל בקודים….

      לי צריך להסביר ממש צעד אחר צעד ובקטנות על מנת שסוף סוף אבין asp
    (אני עדיין מחפש את המושיע ואני מקווה שזה יהיה באתר/בפורום הזה   )

    למה הכוונה ליצור אינדקס? ואשמח אם תסביר לי את ההמשך כמו שביקשתי …..ברשותך!!!!

    ———————————————————————-

    ועוד לא הסברתם לי כיצד אני מבצע שבמערכת אני אוכל להוסיף רק תאריך?
    שכאשר יוסיפו את הנתונים אז ייכתב התאריך בעמודה מסויימת.
    מה אני אמור לכתוב במסד הנתונים (mdb) ומה אני אמור לכתוב בNotepad בקוד עצמו?
    בספרים קראתי שהקוד  <% now =%>
    הוא מוסיף את התאריך וגם את השעה…אני מעוניין רק בתאריך.

    תודה לעוזרים….ובבקשה תהיו סבלניים איתי  

  3. gerryd הגיב:

    טוב,לגבי התאריך הסתדרתי

    הבנתי מהמאמר הבא
    http://www.webmaster.org.il/article.asp?id=44

        ייההה…..אבל עדיין לגבי המספור חסר לי

  4. זהר פלד הגיב:

    אני דוקא בגישה של להשאיר את הניהול
    של המספור האוטומטי לאקסס. תסמוך עליו, הוא יודע את מה שהוא עושה (הדוגמא שנתנו לך עם הסקר ממחישה את זה בדיוק).

    אם אתה רוצה מספר לתצוגה, פשוט תיצור מונה בלולאה שמציגה את הנתונים:

    js
    —-
    var iCount = 1;
      while(!rs.eof) {
        Response.write(iCount + ")" + rs("item").value + "<br>");
      iCount++;
      }

    vbs
    ——
    Dim iCount
    iCount = 1
      do while not rs.eof
        Response.write iCount & ")" & rs("item") & "<br>"
      loop

  5. gerryd הגיב:

    אוףףף….זהר בבקשה תעזור לי
    בקשר למערכת,אני הוספתי לגבי התאריך,אבל עכשיו הבעיה היא שהוא נותן לי את
    התאריך הנוכחי. אני הלכתי לפי המאמר הזה:
    http://www.webmaster.org.il/article.asp?id=44

    זה הצליח לפי מה שקבעתי לו,אבל מה שאני מעוניין שזה ירשום את אותו תאריך
    של אותו יום שהוסיפו את הקישור (זו מערכת קישורים) ויישאר !!!

    אז מה אני אמור לרשום?

    ודרך אגב לגבי המיספור:איפה אני אמור לשים את הקוד שכתבת?
    לפי מאמר ADO
    בדף של Add.asp או בדף של Links.asp ?

  6. David2255 הגיב:

    תשובות
    לשאלה הראשונה,
    אתה רושם לתוך העמודה של התאריך כשאתה מוסיף את הקישור את הערך: Date()

    בקשר לשאלה השנייה,
    אתה רושם את הקוד שהוא נתן לך בדף בו אתה מציג את הקישורים, והמספר של הקישור יהיה הערך של iCount דרך אגב, יש תיקון לקוד VBS של זהר…


    Dim iCount
    iCount = 1
      do while not rs.eof
        Response.write iCount & ")" & rs("item") & "<br>"
        iCount = iCount + 1
      loop

  7. זהר פלד הגיב:

    וכמובן, תיקון נוסף לקוד של שנינו…
    שכחנו שנינו להוסיף rs.movenext בתוך הלולאות…

שלח תשובה