שלח תשובה

זירת השאלות

575
צפיות
6
תשובות

צריך עזרה בבנית מערכת PM

,‏ 31 באוקטובר, 2005



שלום,

אני די מתחיל בPHP ונתקלתי מול בעיה..
יש לי מן הרגשה שלבעיה שלי יש פתרון לוגי מאשר תכנותי
אך כל עזרה תתקבל בברכה!
אני בונה מערכת הודעות פרטיות.
יש לי שתי טבלאות:

users – login,name,passwords
messeages – body,from,reciever,read,time,date

עכשיו אני רוצה שכשאר המשתמש יכנס להצגת הודעות
ההודעות יחולקו לקבוצות של השולח. כלומר, אם קיבלתי הודעה מרינת,עופר וניסים אני רוצה שיוצגו לי שלושת השמות, וכאשר אני אלחץ על אחד מהם יוצגו לי ההודעות שקיבלתי מאותו בנאדם.

זאת הבעיה חברים,
אני צריך שהוא יזהה לבד את המשתמשים ששלחו הודעות ויפריד את ההודעות לפי משתמשים.

תודה מראש!
סשה.

תגיות:

6 תשובות

  1. tal 2 הגיב:

    לא נראה לי בעיה
    אתה צריך לתת לכל משתמש ID ובטבלה של ההודעות לציין ליד כל הודעה מאיזה ID ההודעה הגיע.
    וכשאתה רוצה לעשות חיפוש של כל ההודעות של אותו אדם אתה פשוט עושה SELECT  * FROM messeages WHERE id = xx

  2. Bonny הגיב:

    זאת לא הבעיה
    הבעיה היא שאני רוצה לעשות קבוצות של המשתמשים אשר שלחו למשתמש הודעות והלהציג אותם. למשל :

    הודעות הבאות שהגעיו מ השולחים הבאים:

    sender: anna
    sender: anna
    sender: vadim
    sender:slava
    sender:yossi
    sender:yossi

    אז אצל המשתמש יוצגו על המסך:
    anna
    vadim
    slava
    yossi
    ואז כשהוא ילחץ על אחד מהם הוא יראה את כל ההודעות של השולח הזה (שזה אני כבר יודע איך לעשות)

    תודה

  3. זהר פלד הגיב:

    הממ… אז איפה כן הבעיה?
    קודם כל, הייתי מציע שתחליף את השמות של העמודות בטבלאות שלך – הרבה מהן הם מילים שמורות.

    tables:
    ——–
    tblUsers – userLogin, userName, userPassword, userId
    tblMesseages – msgBody, msgFromId, msgRecieverId, msgRead, msgTime, msgDate

    sql code:
    ———–

    sSQL = "SELECT DISTINCT userName, userId FROM tblUsers INNER JOIN tblMesseages ON(tblUsers.userId = tblMesseages.msgFromId ) WHERE msgRecieverId = "+ currentUserId

    כאשר כמובן currentUserId הוא ה id של המשתמש הנוכחי.

    שים לב שהתחביר הזה עלול לא להתאים לכמה מסדי נתונים. מכיון שלא כתבת על איזה מסד נתונים מדובר, השתמשתי בתחביר שמתאים למסד הנתונים שאני עובד איתו – sql server. במידה ואתה משתמש במסד נתונים אחר, יכול להיות שתצטרך קצת לשנות את התחביר של ה sql.

  4. Bonny הגיב:

    אתה יכול בבקשה להסביר לי את הפקודה?
    אני לא כל כך מבין מה עושה הפקודה שכתבת,
    ואני משתמש בPHPMYADMIN SQL

    תודה.

  5. זהר פלד הגיב:

    זה SQL בסיסי ופשוט.
    אתה מוזמן להכנס למדריך ה SQL באתר וללמוד.
    אני לא מתכוון להסביר דבר כל כך בסיסי בפורום.
    לגבי מסד הנתונים שלך, מדובר על mySql.
    phpMyAdmin הוא בסך הכל כלי ניהול.

  6. Bonny הגיב:

    שאלה על SESSIONS
    היי
    יש בעיה.
    בעמוד מסויים אני יוצר SESSION, עכשיו בעמוד הזה יש לינק
    לעמוד אחר שייפתח בnew window (הלינק של החלון החדש הוא בגאווה).
    הבעיה היא שהSESSIONS מהעמוד המקורי "מתים" בעמוד החדש שנפתח
    למרות שאני עושה  session_start();.

    האם יש דרך לשמור את הSESSIONS גם בעמוד החדש?

    תודה.

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!