שלח תשובה

זירת השאלות

371
צפיות
13
תשובות

אני צריך עזרה בגישה למסד נתונים

,‏ 8 באפריל, 2006

1.  המורה שלנו למחשבים הסביר לנו שכדי לפתוח את האובייקט Conn
לשימוש אנחנו אמורים לכתוב
Conn.open
  "DSN=drivername"
(בשורה אחת כמובן פשוט ראיתי שזה לא ברור)  כאילו שהDSN הוא קבוע מראש בכל מחשב ואנחנו רק מגדירים על איזה DRIVER הוא מכוון או משהו כזה. מצד שני זה לא ממש עבד לי ובמדריכים שלכם כתובות הוראות אחרות, האם אתם יכולים להסביר את הטעות במה שהסבירו לי?

2.
Error Type:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Operation must use an updateable query.
/disney/form_table.asp, line 19

זו הטעות שנכתבה לי
זו הגדרת המשתנה שעליו עשיתי אEXECUTE (שורה 18):
sqlstr1 ="insert into netun values(‘"&a&"’,’"&b&"’,"&d&","&e&","&f&",’"&j&"’,’"&h&"’,’"&i&"’,’"&j&"’,’"&k&"’,’"&l&"’,’"&m&"’)"

וזו השורה שבה מתגלה הטעות (19)
P.execute sqlstr1

אם תוכלו להסביר לי את הטעות וכיצד לתקן אותה..אני אודה לכם מאד.. תודה רבה

תגיות:

13 תשובות

  1. shlomoch הגיב:

    בקשר לשאלה 2
    תראי את התשובה להודעה בקישור

  2. fisha הגיב:

    תודה רבה..הבנתי..
    מקווה שאני אצליח גם לבצע

  3. fisha הגיב:

    שאלה נוספת…
    פתיחת ה
    DSN
    שלי בשורות 4-5:
    set c=server.createobject("adodb.connection")
        c.open "data1"

    הודעת השגיאה שהתקבלה:
    [Microsoft][ODBC Driver Manager]
    Driver’s SQLSetConnectAttr failed
    /disney/super_getok.asp, line 5

    אם תוכלו להסביר לי מהי השגיאה וכיצד להתגבר עליה.. תודה רבע

  4. shlomoch הגיב:

    אתה לא כתבת את הקוד של פתיחת המסד
    בכל מקרה הנה השורות שאני משתמש בהן – עובד בלי בעיה


    dbName="file.mdb"
    Src=server.MapPath(dbName)
    OpenData= "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & SRC
    Set conn=server.CreateObject("adodb.connection")
    conn.Open "driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DBQ="&src, 2,3

  5. fisha הגיב:

    אתה יכול להסביר לי אתזה בבקשה?
    מה זה
    MAPPATH?
    ומה אני כותב בתור DbNAME?
    ומה עושה השורה של הOPENDATA?
    באופן כללי איך הדבר הזה פועל ולמה אין אף ספר או בנאדם שמסביר אתזה :/

  6. shlomoch הגיב:

    DBNAME הוא משתנה שמכיל את שם הקובץ
    כולל סיומת של המסד שלך, אתה יכול גם לרשום את שם המסד ישר בתוך גרשיים

    dbname="db1.mdb"
    Src=server.MapPath(dbName)
    או…
    Src=server.MapPath("db1.mdb")

    MAPPATH מציין שהקובץ נמצא בספריה המצויינת בשרת


    Src=server.MapPath("folder/db1.mdb")

    OPENDATA- לדעתי (אני לא סגור על זה…), מציין את סוג הקשר, במקרה הזה ע"י OLEDB וכמובן מעביר את שם המסד שלך.
    בכל מקרה מומלץ לחפש ב MSDN אני בטוח שתצמא מידע ודוגמאות מתאימות.

  7. fisha הגיב:

    האם ישנה אפשרות להשפיע על חלון אחר
    האם ישנה אפשרות להשפיע על חלון אחר בקוד ASP
    כמו המאפיין TARGER בקישור?
    אני רוצה להשתמש בפקודה redirect על חלון אחר.. האם זה אפשרי?

    לא מצאתי שום התייחסות לאפשרות כזאת בספרים או באתר

    תודה מראש, יובל

  8. fisha הגיב:

    האם ישנה אפשרות להשפיע על חלון אחר
    האם ישנה אפשרות להשפיע על חלון אחר בקוד ASP
    כמו המאפיין TARGER בקישור?
    אני רוצה להשתמש בפקודה redirect על חלון אחר.. האם זה אפשרי?

    לא מצאתי שום התייחסות לאפשרות כזאת בספרים או באתר

    תודה מראש, יובל

  9. fisha הגיב:

    האם ישנה אפשרות להשפיע על חלון אחר
    האם ישנה אפשרות להשפיע על חלון אחר בקוד ASP
    כמו המאפיין TARGER בקישור?
    אני רוצה להשתמש בפקודה redirect על חלון אחר.. האם זה אפשרי?

    לא מצאתי שום התייחסות לאפשרות כזאת בספרים או באתר

    תודה מראש

  10. shlomoch הגיב:

    אני לא חושב שאפשר אבל יש אפשרות
    להפנות ל POPUP WINDOW , מהדף הנוכחי או שתפנה לדף חדש שיקפיץ את החלון החדש. בדוגמא אתה יכול לשנות את המאפיינים של החלון…


    <SCRIPT LANGUAGE="VBScript">
    <!–
    Function PopUp()
        window.open "popupwin.asp",null,"height=450,width=400,left=200,status=no,toolbar=no,menubar=no,location=no"
    End Function
    –>
    </SCRIPT>

    Body onload=PopUp()

  11. fisha הגיב:

    מממ תודה,רעיון מעולה אבל התכוונתי
    מה שבעצם רציתי לעשות זה לרענן FRAME אחר… ולא לפתוח חלון חדש..

  12. shlomoch הגיב:

    אין לי מושג, אם תמצא פתרון
    אשמח לשמוע עליו.

  13. fisha הגיב:

    חחח בנתיים אני עושה רענון ידני…

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!