שלח תשובה

זירת השאלות

272
צפיות
11
תשובות

בעיה בבסיס נתונים בעת ירידת שורה

,‏ 7 באוגוסט, 2006

שלום
יש לי בעיה ממש רצינית ושמח עם תוכלו לעזור לי.  
יש לי באתר תיבות מסוג  תזכיר (תיבת טקסט מרובת שורות) שבא אני רושם נתונים תוך כדי שימוש בירידת שורה באמצעות לחצן Enter.
את הנתונים אני שולח לבסיס הנתונים מסוג אקסס בהצלחה.
אולם כאשר אני מציג את הנתונים שוב – קורא להם מבסיס הנתונים, ירידת השורה נעלמת וכל הטקסט מופיע ברצף.
מה ניתן לעשות ?
אשמח לקבל את עזרתכם
יוסי ברק

תגיות:

11 תשובות

  1. unibook הגיב:

    מדובר באפליקציית ASP שרצה על IIS –
    זהר שלום
    מדובר באפליקציית ASP שרצה על IIS של Windows xp
    אני ממשיך לבדוק את העניין ולא מצליח להתגבר על הקושי.
    כמו שציינתי הנתונים מופיעים בתיבת הטקסט המרובה שורה מתחת לשורה אבל בסיס נתונים אקסס הם נשמרים ברצף תוך התעלמות מירידת השורות שעשיתי וכך הם גם מופיעים כאשר אני קורא להם לטופס מחדש מבסיס הנתונים.
    אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי
    יוסי ברק

  2. זהר פלד הגיב:

    אז ככה:
    צריך לעשות replace לתוכן שמתקבל מה textarea – כדי להחליף את התוים של ירידת השורה (vbcrlf ב vbs או n ב js) לתג <br>.

    במידה ולא צפויה בעיה של חוסר מקום ב db, עדיף לעשות את ה replace עוד לפני ההכנסה של הנתונים, משיקולי זמן ריצה.

    במידה והמקום ב DB כבר צפוף גם ככה, ניתן לבצע את ה replace בהצגת הנתונים ללקוח.

    על פונקצית replace ב vbs קרא כאן,
    וב js קרא פה.

  3. unibook הגיב:

    טיפול בבעיה בתשלום – למי ניתן לפנות
    זהר שלום
    מאחר ואני לא מתכנת גדול אני לא מצליח להתגבר על הבעיה בכוחות עצמי.
    מה גם שמדובר באפליקציה שלא נכתבה כמעט על ידי אלא בשבילי.
    אשמח עם תוכל למסור לי מידע באמצעות הדואל שלי yossibarak@gmail.com
    כיצד אני יכול לייצור קשר איתך או עם מתכנת שיפתור לי את הבעיה ומה העלות הצפויה
    לטיפול בבעיה, הבעיה הנ"ל בא לידי ביטוי ב-3 דפי אינטרנט באפליקציה שבהם יש הוספה ועדכון של נתונים מול בסיס הנתונים
    תודה מראש
    יוסי ברק

  4. בניה הגיב:

    זה דבר פיצפון.
    ב"ה

    נגיד שהname של הtextarea הוא message
    אז אתה עושה לטקסט ככה:
    ב Jscript:

    var msgText=request.form("message");
    msgText=msgText.replace("rn","<br />");
    msgText=msgText.replace("n","<br />");

    ב VBS:


    dim msgText
    msgText=Replace(request.form("message"),"rn","n");

  5. בניה הגיב:

    טעות בזה של ה VBS המתוקן פה:
    ב"ה


    dim msgText
    msgText=Replace(request.form("message"),"rn","<br />");
    msgText=Replace(request.form("message"),"n","<br />");

  6. זהר פלד הגיב:

    כמעט…
    vbs לא יודע מה זה r או n –


    msgText=Replace(request.form("message"),vbCr,"<br />");
    msgText=Replace(request.form("message"),vbCrLf,"<br />");

  7. זהר פלד הגיב:

    דוקא כן, וזו בדיוק הבעיה.
    n ב js מבטא את התווים של ירידת שורה – מה ש vbcrlf מבטא ב vbs.
    אם תאמר ל vbs לחפש n במחרוזת, הוא לא ידע שאתה מתכוון לירידת שורה, ולכן יחפש את צירוף התוים ו n אחריו, וזה לא יעזור לך בכלל.

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!