שלח תשובה

זירת השאלות

455
צפיות
14
תשובות

שאלה ב .net

,‏ 15 בדצמבר, 2006

התחלתי ללמוד את השפה וזה ממש מבלבל..
יש בעיה להשתמש ב css עם .NET?
למשל:



<asp:DataList id… style="border-color:green;">


כל מקום שאני רואה דוגמא לקוד אני רואה עיצוב עם פקודות של ASP וזה ממש גרוע..

תגיות:

14 תשובות

  1. marglf הגיב:

    קצת מידע
    שלום לך RiU.

    כמה דברים לי אליך.

    תראה הבניה של net.(ובעיקר asp.net) נעשתה תוך התחשבות בכל התקנים שהיו קיימים עד בנייתה. ולכן CSS לא רק שנתמכת, אלא היא "בילט אין" בשפה.
    לכל רכיב("קומפוננט") יכולים להיות קיימים מאפיינים משלו. לדוגמא זו ה-DataList היא בעלת מאפיינים מיוחדים:

    <asp:DataList runat="server" ID="someDataList" BorderColor="green"></asp:DataList>

    אז לזכור את כל המאפינים של כל הרכיבים?

    דבר ראשון, אף פעם לא מזיק לזכור קצת מידע .
    אך בהחלט לא חייבים לזכור את הכל יש מאות ואולי אלפים של רכיבים ב net. ,
    לכן תשיג IDE(אם אינני טועה בראשי תיבות) שהוא ממשק תיכנות גרפי(שוב אם אינני טועה בתירגום המילולי). IDE מאוד טוב הוא מבית היוצר של ה net. – מיקרוסופט.
    תחפש קצת באתר של מיקרוסופט, היא נקראת:  Visual Web Developer 2005.

    אז שיהיה לך בהצלחה

    איתמר

  2. RiU הגיב:

    תודה
    אבל זה ממש מבלגן את הקוד..
    השאלה שלי היא האם השימוש ב style ו class יעבדו?

  3. marglf הגיב:

    בכללי כן
    אם תכין class מוכן אז זה כנראה יעבוד.

    בקשר לstyle, אני לא כל כך בטוח שהרכיב הזה תומך בזה.

    בהצלחה.

    איתמר

  4. RiU הגיב:

    תודה על העזרה, יש לי עוד שאלה
    יותר טכנית הפעם, יש לי בקוד את השורה הבאה:


    <asp:HyperLink NavigateUrl="prob.asp?probId=<%# Container.DataItem("probId") %>" runat="server" Target="_self">go</asp:HyperLink>

    והוא אומר לי שיש שגיאה בשורה הזאת


    Parser Error Message: The server tag is not well formed.

    מה אני עושה לא נכון? אני בטוח שזה ב Dataitem אבל איך מסדרים את זה שזה יעבוד?

  5. RiU הגיב:

    ועוד שאלה
    יש לי DataList שבונה טבלה שבכל שורה כמה נתונים שמוצגים עם Container.DataItem
    השאלה שלי היא איך אני יוצר מונה של השורות? אני רוצה שבכל תחילת שורה יופיע לי מספר השורה, אני יכול לשים ב itemTemplate משתנה של השרת(i) שכל פעם נכתב ומועלה ב1?

  6. marglf הגיב:

    בבעיות טכניות..
    שלום RiU

    בבעיות טכניות פשוט צריך להסתכל על התגית ולעשות רשימה של דברים שחייבים להיות שם(בתאם לתגית), במקרה שלך הייתי מוסיף ID לתגית

    איתמר

  7. marglf הגיב:


    היי RiU

    תוכל לעשות מונה של הDataList באמצעות הקוד הבא:


    DataList1.Controls.Count.ToString();

    (כמובן שאת ה- "DataList1" אתה מחליף ב-ID שיש לדטא ליסט שלך)

    בקשר למניית השורות.. מה שהצעת עשוי לעבוד, אך איך תציג את המשתנה זה?

    בהצלחה

    איתמר

  8. RiU הגיב:

    דווקא נתת פתרון מצויין תודה
    חשבתי לעשות את זה ככה:


    <asp:datalist… >
    <%
    =i
    i=i+1
    %>..

    אבל אין לי מושג אם הקוד הזה באמת יהיה בלולאה מסויימת של datalist.. השיטה שנתת מצויינת תודה

  9. RiU הגיב:

    אם מעניין אותך לדעת אז פתרתי את זה
    ככה:


                <asp:HyperLinkField
                HeaderText="מידע נוסף
                Text="פתח"
                DataNavigateUrlFields="probId"
                datanavigateurlformatstring="prob.aspx?probId={0}"
                />

    וזה מחבר את הערך שנמצא ב probId שנמצא במסד נתונים ל querystring בלינק..
    תוצאה לדוגמא תהיה: prob.aspx?probId=625

    תודה על כל העזרה

  10. RiU הגיב:

    בסוף לא הצלחתי עם מה שכתבת
    אבל הצלחתי עם הרעיון שלי.. זה עובד יופי בבלוק קוד ב itemTemplate

  11. RiU הגיב:

    בעיה
    יש לי מסד נתונים ו2 טבלאות כשאני מוציא מידע מטבלה אחת הכל עובד תקין
    שאני מנסה להוציא באותו דף משתי הטבלאות אני מתחיל לקבל כל מני שגיאות בלי פירוט

    הבנתי שיש בעיה עם dbread שמופיע פעם שנייה ואני לא מצליח להבין מה אני אמור לעשות..
    אגב ניסיתי לעשות משתנים חדשים לגמרי לשני הארועים ועדיין יש שגיאה.
    מה אני עושה לא נכון?


            Dim conn, sql, cmnd, dbread
            conn = New OleDbConnection("provider=microsoft.jet.oledb.4.0;Data source=" & Server.MapPath("tek.mdb"))
            conn.Open()
            sql = "SELECT * FROM problams where probId=" & Request.QueryString("probId")
            cmnd = New OleDbCommand(sql, conn)
            dbread = cmnd.ExecuteReader()
            probInfo.DataSource = dbread
            probInfo.DataBind()
            
            sql = "SELECT * FROM enteries where probId=" & Request.QueryString("probId") & " order by edate"
            cmnd = cmnd.OleDbCommand(sql, conn)
            dbread = cmnd.ExecuteReader()
            enterList.DataSource = dbread
            enterList.DataBind()
            dbread.Close()
            conn.Close()

  12. RiU הגיב:

    אולי מישהו מכיר
    אתר ב .net עם קוד פתוח שאני יוכל לראות איך זה בנוי.. אני ממש לא מצליח להתקדם עם השפה הזאת..

  13. RiU הגיב:

    אולי אפשר לראות דוגמא
    לחיבור ל2 טבלאות באותו מסד נתונים לפעולות שונות?
    אני באמת לא מצליח להבין מה לא בסדר בקוד שכתבתי
    (בהודעה הקודמת)

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!