שלח תשובה

זירת השאלות

300
צפיות
8
תשובות

סטטיסטיקת דפים נצפים

,‏ 3 ביולי, 2007

שלום,

בניתי סטטיסטיקה לאתר, בינתיים אני בודק רק כניסות לדף הראשי,
אני רוצה לבדוק גם דפים נצפים, איך בדיוק זה עובד? חשבתי לשים בכל דף קוד שיעלה ב-1 את המונה, אבל זה נראה יותר מדי מסובך בהנחה שיש הרבה דפים..
יש לי דף שמצטרף לכל דף באתר בinclude, חשבתי לשים שם את המונה, אבל אז גם כל ריענון יעלה ב-1, אם אני אשים קוקיס לכל כניסה, אז המונה יעלה רק פעם אחת לכל האתר..

תודה

תגיות:

8 תשובות

  1. אין דרך אחרת
    מלבד ניתוח של הלוג של השרת, וזה מה שמער’ הסטטיסטיקות של שרת האחסון עושה.

  2. rjnhojbht הגיב:

    תודה רבה, ושאלה נוספת
    אני בונה מעין "מועדון חברים". בהרשמה, כל הפרטים נמצאים בתוך תיבות בחירה, ומי שנרשם צריך לבחור את מה שנכון לגביו..

    עשיתי את התיבות בחירה עם מספרים.
    לדוג’, אם רוצים לבחור ארץ לידה, אז כך:

    <option value="0">ארץ לידה</option>
    <option value="1">ישראל</option>
    <option value="2">ארה"ב</option>
    <option value="3">בריטניה</option>
    <option value="4">צרפת</option>

    בסוף מה שעולה למסד אלה המספרים..

    הבעיה היא בהצגת הנתונים, כאשר אני רוצה להציג את מקום לידתו של המשתמש (בתור מילה, כמובן)..
    לעבור על זה אם אין סוף Case-ים, נראה לי רעיון ממש גרוע.. גם להכניס בתור מחרוזות לא נשמע ממש טוב..
    באיזו דרך כדאי לעשות זאת?

  3. להוסיף טבלה בבסיס הנתונים
    טבלת מדינות
    ————–
    קוד מדינה
    שם מדינה

    ובתצוגה לשלוף עם JOIN מהטבלה הזו.
    אני מעדיפה את האפשרות הזו.

    אפשרות שניה, לבנות מערך עם כל המדינות, כשהאינדקס של כל תא במערך הוא בעצם מספר המדינה שנתת בתיבת הבחירה.
    כך אתה יכול עם המספר ששמור לך בבסיס הנתונים לגשת ישירות לתא הנכון במערך.

  4. rjnhojbht הגיב:

    ואם..
    ואם יש לי 8 תיבות בחירה כאלה, שביניהן יש, לדוג’, מין(שזה רק זכר ונקבה), אז בשביל שתי אפשרויות למין גם עדיף עוד טבלה, או if? ולכל ה-8, 8 טבלאות?

    תודה

  5. כל מקרה לגופו
    לרוב בשביל שני ערכים אין צורך בטבלה בדיבי, מספיק תנאי פשוט.
    בשביל כמויות גדולות של נתונים (כמו ארצות), או רשימות ניתנות לעדכון – אישית אני מעדיפה טבלה בבסיס הנתונים.
    בשביל רשימות בינוניות – אפשר להסתפק במערך.
    יש לזכור רק שמערך מסרבל את הקוד, כי התצוגה לא יכולה להיות באמצעות JOIN פשוט כמו על טבלה, אלא צריך פונק’ בשבילו.

  6. rjnhojbht הגיב:

    אז בגדול
    עדיף 8 טבלאות בdb? או שיש דרך לאחד אותן?

  7. אפשר גם לאחד
    טלבה עם ID, שם וסוג הנתון.

    אני אישית מעדיפה טבלאות נפרדות, זה משאיר הכל קריא, מסודר ופתוח לשינויים.

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!