שלח תשובה

זירת השאלות

493
צפיות
9
תשובות

עזרה במימוש תיבת בחירה

,‏ 20 ביוני, 2008

שלום לכולם,

אני מעוניין ליצור תיבת בחירה מרובה, בתיבה אחת יהיו כל הערכים שניתנים לבחירה, ובתיבה שנייה באותו הדף תהיה תיבה ריקה, המשתמש בלחיצה יעביר את בחירתו לתיבה הריקה.
יש למישהו מושג איך עושים זאת ?

תודה ושבת שלום

תגיות:

9 תשובות

  1. BuildHome הגיב:

    תשובה
    יש לך ניסיון, ידע בנושא או שבכלל לא יודע איך להתחיל, כיוון וכו'?
    יש לך קוד מסוים שכבר כתבת?

    אתה רוצה שהבן אדם יסמן תיבה מסוימת והערך של התיבה יתווסף לתיבה אחרת? איזו סוג של תיבה? TEXTAREA?


    "החיים הם רק הדרך במסע הנפש", בילד 2004-2008 <img src='/images/6.gif'>
    http://Www.Torec.Net &nbsp;* http://Www.Torec.In

  2. dimdom1 הגיב:

    בטח שיש ניסיון רק ש..
    את זה אני לא יודע לעשות.

    אני אסביר שוב מה בדיוק אני רוצה לעשות :

    אני רוצה לתת למשתמשים שלי אפשרות בחירה מרובה של מדינות.
    מכיוון שאני רוצה להציג למשתמש את כל המדינות (בעולם) אני חייב צורת הצגה קלה.
    חשבתי על תיבת SELECT.
    ברגע לחיצה על שם של מדינה מסוימת, היא תעבור לתיבה שממול (התיבה הריקה) ותעלם מהתיבה הקודמת. המשתמש אמור להצליח להעביר כמה מדינות שירצה.

    לאחר מכן ילחץ על שמירה ובפעם הבאה שייכנס לאתר יוצגו לו 2 התיבות, אחת עם שאר המדינות שטרם בחר והשנייה עם המדינות שבחר.

    המדינות נמצאות בתוך DB MYSQL.

    מקווה שעכשיו תבין זאת יותר ואולי תוכל לעזור לי.
    תודה ואחלה שבוע.

  3. samiprogram הגיב:

    הנה דרך אחת שעולה לי לראש
    אתה עושה שתי תיבות סלקט שמציגות כמה אופשנים לדוגמא:
    select size="6

    תיבה מימין עם רשימת המדינות אחריה באמצע לחצן הוסף מתחתיו לחצן הסר ומשמאל תיבת סלקט ריקה שאליה נכנסים הבחירות.

    עכשיו צריך גם אינפוט נסתר שיחזיק את המזהה של המדינות שהוספו לרשימה הריקה במן רשימה ארוכה של מזההים מופרדים בפסיק לדוגמא אם המשתמש לחץ על ישראל בסלקט הימני ולחץ הוסף >> ואחר כך סימן את מרוקו ולחץ הוסף >> אז כמובן שבכל לחיצת הוסף אתה מפעיל קוד שלוקח את הטקסט ואת הערך של האופשן הימני שסומן ומכניס אותו לתיבת סלקט הריקה. אבל אתה חייב גם להכניס את המזהה של המדינה שהוספה כעת לאינפוט הנסתר בצורה כזאת:
    527,123,
    אחר כך כשהמשתמש לוחץ על "שמור שינויים" האינפוט הנסתר נשלח לשרת ואתה מבצע פארסינג על המידע דהיינו לוקח את המזהים ורושם אותם בדאטה בייס ברשומה מיוחדת למשתמש.

    מקווה שעזרתי עם יש שאלות שאל.

  4. BuildHome הגיב:

    תשובה – הקוד המלא
    החלטתי לכתוב עבורך קוד שלם ב-JS צד לקוח בלבד שמאפשר להוסיף ולהסיר מדינות בין רשימה לרשימה.

    – הסקריפט יוצר בדינאמיות בצד לקוח את תיבת ה-SELECT עם כל המדינות.
    – ניתן להעביר כל מדינה מרשימת המדינות לרשימת מדינות המשתמש
    – ניתן להסיר כל מדינה שנמצאת ברשימת המדינות המשתמש כאשר היא עוברת בחזרה לרשימת המדינות הכללית.
    – כאשר מוסיפים/מסירים מדינה הרשימה שמשתנה עקב הפעולה אוטומטית מבצעת סידור לפי א-ב לסידור נכון בכל עת.

    בצד שרת מתקבלים כל ערכי המדינות שהמשתמש בחר מופרדות בפסיק לפי שם ה-SELECT.

    הקובץ HTML מצורף (גם דוגמא).

    מקווה שעזרתי  


    "החיים הם רק הדרך במסע הנפש", בילד 2004-2008 <img src='/images/6.gif'>
    http://Www.Torec.Net &nbsp;* http://Www.Torec.In

  5. BuildHome הגיב:

    מוזר..
    זה לא צירף את הקובץ (סיומת HTML).

    הנה העמוד עם כל הקוד בפעולה:
    http://www.torec.net/files/scripts/select_countries/countries.html


    "החיים הם רק הדרך במסע הנפש", בילד 2004-2008 <img src='/images/6.gif'>
    http://Www.Torec.Net &nbsp;* http://Www.Torec.In

  6. rjnhojbht הגיב:

    כל הכבוד על ההשקעה + שאלה
    בסוף קוד הjs שלך, כתבת:

    window.onload = fillCountriesList;

    שזה אומר שהפונ' fillCountriesList תפעל כשהעמוד יעלה..
    לא הבנתי איך זה עובד למרות שלא שמת סוגריים אחרי שם הפונ', כך:

    fillCountriesList()

    אולי תוכל להסביר מתי צריך לשים סוגריים ומתי לא?

    תודה

  7. BuildHome הגיב:

    תשובה
    אם אתה צריך לשלוח ערך כלשהו לפונקציה אז כמובן שחייב סוגריים, אחרת בד"כ אפשר ללא סוגריים.


    "החיים הם רק הדרך במסע הנפש", בילד 2004-2008 <img src='/images/6.gif'>
    http://Www.Torec.Net &nbsp;* http://Www.Torec.In

  8. dimdom1 הגיב:

    תודה רבה…
    המון תודות, יש לי רק בקשה קטנה אחרונה.
    איך ניתן להוסיף הכל/ להסיר הכל בלחיצה אחת ?

  9. BuildHome הגיב:

    זה פשוט (קוד מעודכן)
    יצרתי את הפונקציה allCountries בקוד שפשוט מסויפה את כל המדינות מתיבה אחת לשנייה וכפתור שני שמסיר שפועל באותה צורה, וסידור אוטומטי של המדינות לפי א-ב.

    http://www.torec.net/files/scripts/select_countries/countries.html

    כתובות אינטרנט נלוות:
    קוד מעודכן


    "החיים הם רק הדרך במסע הנפש", בילד 2004-2008 <img src='/images/6.gif'>
    http://Www.Torec.Net &nbsp;* http://Www.Torec.In

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!