שלח תשובה

זירת השאלות

504
צפיות
8
תשובות

תמונה כרקע לאובייקט

,‏ 17 ביולי, 2008

איך אפשר לשלוט על גודל התמונה?
אני מנסה לעשות רקע תמונה ללינק (כלומר a) אבל התוצאה היא או שהוא שם רק חלק קטן מהתמונה או שהוא שם את כל התמונה בצורה ענקית.
אשמח אם מישהו ייתן לי הסבר כיצד לשלוט על גודל התמונה כרקע בתוך דף האינטרנט (כלומר לא לשנות את גודל התמונה במקור)
ושאלה נוספת באותו עניין:
אילו פורמטי תמונות נתמכים ברוב סוגי הדפדפנים?

תגיות:

8 תשובות

  1. לא ניתן
    אם את מגדירה את התמונה כרקע – הוא בהכרח מוצגת בגודל המקורי שלה. ואז אם האובייקט עצמו קטן ממנה – היא תחתך (ולא תתכווץ).

    פתרון פחות קלאסי הוא למקם את התמונה בתג img רגיל, ומעליו לשים שיכבה עם המלל. ניתן לקבוע מי יהיה מעל מי באמצעות המאפיין z-index ב-css.

    לגבי פורמטרים – gif+jpg מקבלים תמיכה הכי רחבה, נראה לי שגם bmp לא יעשה בעיות, אבל יש לשים לב שאקספלורר 6 ומטה לא תומך בשקיפות ב-png. יש כל מיני סקריפטים לתיקון, אבל התמיכה היא לא טבעית.


    אלי ענתבי
    entry interactive
    http://www.entry.co.il

  2. צחור הגיב:

    איך עושים שאחד יהיה על השני?
    באופן אוטומטי הדפדפן שם אותן אחד ליד השני או מתחת לשני.
    (תודה רבה על התשובה המהירה!!!)

  3. rjnhojbht הגיב:

    position ו-z-index..
    קרא על  position ו-z-index..
    דוגמא קטנה:

    div style="position:absolute;left:50%;top:50; z-index:1">bbbbb</div>

    הleft והtop הם ביחס לקצה השמאלי למעלה של המסך.
    שחק עם זה קצת..

  4. צחור הגיב:

    את זה אני מכירה (בערך)
    עדיין, אני לא מבינה איך אני יכולה לשים את הטקסט על התמונה? האם זה מחייב שימוש בJS? או שאפשר להישאר במסגרת הCSS?

  5. rjnhojbht הגיב:

    לא מחייב
    דוגמא ללינק על תמונה:

    <div style="width: 100px; height: 100px; left: 10px; position: relative; top: 10px;"><img src="pic.jpg" />
            <div style="width: 100px; height: 100px; z-index: 5; left: 10px; position: absolute; top: 10px;"><a href="page.htm">link</a>
            </div>
        </div>

    אבל כמו שאמר השפוי האחרון זה לא פתרון קלאסי, ולכן עדיף להתאים את התמונה לגודל שאת צריכה..

  6. צחור הגיב:

    תודה!!!
    עוד לא ניסיתי אבל זה נראה כמו התשובה הנכונה.
    מדוע זה לא פתרון קלאסי?
    מה הבעיתיות שיש בזה?

  7. rjnhojbht הגיב:

    אממ..
    הבעיה העיקרית שאני נתקלתי בה היא ברזולוציות השונות – אפשר להתגבר עליה אבל זה קצת כאב ראש.
    דבר נוסף, אם אין לך עורך כלשהו – למצוא את הקורדינטות המתאימות לוקח זמן.
    אם אין פיתרון אחר, זה פיתרון טוב..

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!