שלח תשובה

זירת השאלות

846
צפיות
4
תשובות

טיפול בתאריך

,‏ 20 במאי, 2010

אני קולט בטופס את שלשת המרכיבים של תאריך ושולח אותם (כטקסט) לדף ASP.
איך אני ממיר אותם לתאריך אמיתי אותו אפשר להשוות לתוצאת date()

תגיות:

4 תשובות

  1. אתה משתמש ב VB או ב C# ?
    או שאתה בכלל מזין את זה ישירות למסד נתונים?

    לכל מערכת תיכנותית ישנה את הצורה שלה

    אם תפרט, נוכל לעזור לך יותר בקלות


    http://Dermer.co.il

  2. sobolofer הגיב:

    פרוט
    בתוך db של אקסס יש רשומות עם תאריכים שנוצרו ע"י date.
    אני רוצה למחוק ממנו רשומות ע"פ תאריך.
    בניתי טופס המכיל שלשה שדות המעביר לטופס אחר את שלשת חלקי התאריך.
    אני עובד ב- vbscript.
    אני מביא את ה- db לרקורד סט ורוצה להשוות את רשומותיו עם התאריך המבוקש למחיקה, אך לא מצליח לבנות את התאריך הזה משלושת חלקיו.

  3. הנוסחה ב VBSCRIPT
    תשתמש ב
    DatePart
    זה הפונקציה שמקבלת 3 פרמטרים: שנה, חודש, יום [לפי הסדר הזה]
    ועושה מהם אובייקט מסוג תאריך


    <script type="text/vbscript">
            msgbox(DateSerial(2008, 4, 13))
        </script>

    זה למשל ידפיס את התאריך של 13 באפריל 08

    בהצלחה


    http://Dermer.co.il

  4. כמובן Date Serial
    ולא DatePart
    המעלה החשובה בפונקציה הזאת היא שאם נניח תרצה לקבוע 2 תאריכים
    הראשון יתייחס לתחילת החודש
    והשני ליום האחרון של החודש

    בעקרון היית אמור לבדוק כמה ימים יש בחודש, לבנות לזה פונקציה וכו' וכו'

    אבל בעזרת DateSerial את פטור מכל זה

    אם תקבל את השנה והחודש במשתנים, זה יספיק

    דוגמה:


    Dim _year As Integer
    Dim _month as Integer

    Dim _from As Date
    Dim _to As Date

    _from = DateSerial(_year, _month, 1)
    _to = DateSerial(_year, (_month + 1), 0)

    ……..

    שים לב לערך 0 שהזנתי במיקום של היום בחודש
    ניתן להזין גם ערכים שליליים בכל אחד מן הפרמטרים והמערכת תחשב את זה

    המון הצלחה


    http://Dermer.co.il

שלח תשובה