שלח תשובה

זירת השאלות

336
צפיות
5
תשובות

זקוק לעזרה.

,‏ 25 באפריל, 2004

לפני זמן מה, החלטתי להמיר את מסד הנתונים המשומש באתרי מdbm לmy sql,
החלטתי גם להוסיף פורום(תודה ליוני על ההסבר והרעיון, המקורי או לא), חילקתי את קבצי יצירת המסד לכמה קבצים, כך שאתמצא בהם באופן מהיר יותר ואכל להיתייחס באופן ספציפי לשגיאות שינבועו,
ישבתי מול מחשבי כשלוש שעות, אינני טוב כל כך בmy sql, לבסוף הלחלטתי לבחון את הקוד באופן מעשי, כמובן שהדבר הראשון שעשיתי הוא תפעול קבצי יצירת הטבלאות, התחלתי אם הקובץ האחראי על טבלאות הפורום, הרצתי את הסקריפט אך הוא אעלה הודעת שגיאה.
הודעת השגיאה שהוצגה בפני:
Parse error: parse error in /home/virtual/site24/fst/var/www/html/mb/install_forum_db.php on line 23
הקוד הרלוונטי:


<?php
//connection data
$sqluser="hackeye@hackeye.q-host.net";
$sqlpass="";
$host="localhost";
$db="hackeye_mk";
//connect
$connect=mysql_connect($host, $sqluser, $sqlpass) or die(mysql_error());
$select_db=mysql_select_db($db, $connect)or die(mysql_error());

//error array
$install= array(massage=>"",
replay=>"");

//create db’s
create table massages(ID INT NOT NULL AUTO_INCREMENT,
PRIMARY KEY(id) NOT NULL,//line 24 in the global file
sub VARCHAR(45) NOT NULL,
des VARCHAR(45) NOT NULL,
user VARCHAR(20) NOT NULL,
date VARCHAR(10) NOT NULL,
massage LONGTEXT NOT NULL);

create table replayes(id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT,
PRIMARY KEY(id),
sub VARCHAR(10) NOT NULL,
replaye LONGTEXT NOT NULL,
date varchar (10) NOT NULL,
user VARCHAR (10) NOT NULL);
?>

בתודה, אולג.



תגיות:

5 תשובות

  1. jonatan44 הגיב:

    בוא ניראה….
    עשיתה חכם כחילקתה את הקוד לשורות כדאי לאתר את הבעיה,
    עכשיו כשגיליתה אותה אתה יודע שהיא נימצאתה בשורה:
    |קוד|
    massage LONGTEXT NOT NULL);

    עכשיו אני בדקתי אצלי דרך ה phpmyadmin שהקוד שנתתי לך טוב,
    אז אני יכול לתת לך שתי הצעות:
    1)מה שפחות ניראה לי,יכול להיות גירסת ה MySQL אשר רצה על השרת שלך אינה מספיק מעודכנת,בקר ב FAQ של מדור ה php תחת השאלה "כיצד אני יודע אם מנוע ה php שלי מותקן ורץ" (שאגב,גם את זה אני כתבתי ;-)),ותיראה שם קוד אשר מראה לך פרטים על השרת שלך ככל,גם על ה MySQL,אני חושב שכדאי שהוא היה מעל לגירסת 4.
    דבר שני,למה אתה לא משתמש בעורך גרפי לבישביל לנהל את המסד שלך?אתה יכול להוריד את מנהל מסד הנתונים (שאגב,שלחתי להנהלת האתר מאמר שיראה איך לבצע פעולות בסיסיות אם phpmyadmin),כדאי להוריד אותו בקר ב
    http://www.phpmyadmin.net/
    בהצלחה!

  2. oleg הגיב:

    שרתי.
    שרתי הוא שרת לינוקס רד-האט 8.0, השרת ממוקם בחוות השרתים המתקדמת של נטויזן, הוא מריץ php4.0.0 הוא גירסה מתקדמת יותר, הוא מריץ גם את הגירסה העדכונית ביותר של my sql. לכן האפשרות כי הבעיה בשרת נידחת.

  3. oleg הגיב:

    תגובתי.
    מצטער על אי-התגובתיות, מסכי התקלקל והטכנאי ששכרתי אינו תיקן אותו במהירות.
    שרתי מצויד בphp my admin. אינני מבין מהי הבעיה, אשמח לקבל השארות נוספות.
    נ.ב
    השורה שבה המפענח ניתקל בבעיה היא:

    PRIMARY KEY(id) NOT NULL

    ציינתי כי זוהי השורה שבה מדובר באמצעות הערה, הרי לא פירסמתי את חלק הhtml של המסמך.

  4. oleg הגיב:

    up
    משום-מה, תגובתי הקודמת אינה הקפיצה את השירשור לראשית הדף הראשון, כניראה שהדבר קרה כיוון שהגבתי דרך הדף של הצפיה המרחבית, שמתי לב לכך כי באופן גלובלי, הלינקים אחרים.

שלח תשובה