שלח תשובה

זירת השאלות

167
צפיות
19
תשובות

מה הדרך הנכונה ביותר לבנות…

,‏ 3 במאי, 2004

מונה כניסות לאתר?

הבנתי שיש צורך שימוש פשוט עם בסיס נתונים אבל מה ההבדל בין UNIQ USERS ל USERS רגילים?
האם אני צריך לבדוק אם משתמש מסויים כבר ביקר באתר באותו היום או משהו כזה? איך זה אמור לעבוד?

תודה –
פפר

תגיות:

19 תשובות

  1. ישנן כמה דרכים:
    1)לשלוח עוגייה למשחב הלקוח ואחר כך לבדוק אם היא קיימת
    2)לזהות את הip של המשתמש להכניס למסד נתונים ולבדוק

  2. mynameispepper הגיב:

    אני לא בטוח
    אני מבין מה ההבדל בין UNIQ ללא UNIQ.
    אפשר לקבל פירוט על זה?

  3. אוריקס הגיב:

    אוקיי.
    Unique User זה מחשב כלשהו שנכנס לאתר שלך. כלומר אם אתה נכנס 100 פעמים ואני נכנס 30 פעמים לאתר אין 130 Unique Users אלא 2: אני ואתה.
    מדובר כאן במשתמשים בודדים.

    בד"כ במערכות סטטיסטיקה נוהגים להפריד כמות מבקרים כללית מ Unique Users. אני עשיתי את זה ע"י שתילת עוגייה אצל הלקוח. כשלקוח נכנס לאתר מתבצעת בדיקה האם קיימת אצלו עוגייה:
    אם כן, אני לא מוסיף 1 למונה של Unique Users…
    אם לא, אני מוסיף 1, כמובן.

    מקווה שעכשיו זה ברור

  4. mynameispepper הגיב:

    ברור, תודה אבל…
    מה אתה עושה אם המשתמש לא מאשר שתילת עוגיות?

  5. שולחי הגיב:

    עובד עם איפי
    ואם לא אז אין מה לעשות…

  6. ניר טייב הגיב:

    אפשר גם userData שעובד רק ב-IE
    וגם אפשר לעבוד עם DB

  7. אוריקס הגיב:

    דוגמא ל User Data
    יכול להכיל כמות רבה בהרבה של מידע מקוקיות רגילות, אך גם עובד [כמו כל ה Behaviors] רק על IE.

  8. אוריקס הגיב:

    משום מה זה לא צרף לי קובץ
    אז הנה, שמרו כ HTML


    <HTML>
    <HEAD>
    <STYLE>
    .storeuserData {behavior:url(#default#userData);}
    </STYLE>
    <SCRIPT>
    function fnSaveInput(){
    var oPersist=oPersistForm.oPersistInput;
    oPersist.setAttribute("sPersist",oPersist.value);
    oPersist.save("Branch");
    }
    function fnLoadInput(){
    var oPersist=oPersistForm.oPersistInput;
    oPersist.load("Branch");
    oPersist.value=oPersist.getAttribute("sPersist");
    }
    </SCRIPT>
    </HEAD>
    <BODY>
    <FORM ID="oPersistForm">
    <INPUT CLASS="storeuserData" TYPE="text" ID="oPersistInput">
    <INPUT TYPE="button" VALUE="Load" onclick="fnLoadInput()">
    <INPUT TYPE="button" VALUE="Save" onclick="fnSaveInput()">
    </FORM>
    </BODY>
    </HTML>

  9. ניר טייב הגיב:

    וכך זה עובד בפועל
    מקווה שזה יצרף

  10. אוריקס הגיב:

    כתוב מלל כלשהו, לחץ Save
    מחק אותו מהתיבה ואז לחץ Load והוא אמור לחזור אם אתה על גרסה לא ישנה של IE.

  11. sirob הגיב:

    מה לגבי Sessions?
    הם אומנם דורשים cookies אבל כחוסמים אותם ב-IE זה עדיין נותן ל-Sessions לעבוד. וגם זה ממש פשוט עם Global.asa

  12. אוריקס הגיב:

    התוקף של הסשן פג ביציאה מהאתר.
    user date ו cookies זה דבר עם תאריך תפוגה בלתי מוגבל.

  13. sirob הגיב:

    כן, זה ייתן את מספר הביקורים באתר..
    לא את מספר המבקרים. גם משהו.

  14. sirob הגיב:

    ככה אפשר…

    alert(‘bla " aaaa " aaaa " aaaa ‘);

  15. ניר טייב הגיב:

    אפשר כמו ש-sirob אמר ואפשר גם כך


    alert ("all says that: "nir the KING " and nir know this ")

  16. sirob הגיב:

    ואפשר גם…

    alert(‘like this x22’);

    בטח יש עוד דרכים, אחת מספיקה אני חושב

שלח תשובה