שלח תשובה

זירת השאלות

290
צפיות
17
תשובות

SQL

,‏ 4 במאי, 2004

שלום לכולם!
איך אני יכול לחשב "סטטיסטיקה" בעזרת שאילתת SQL?
אני רוצה לבצע את הדבר הבא:
במערכת הפורומים שלי מבחינים בקטגוריית שונות של הפורומים לפי FoumID(כמו כאן).
אני רוצה ליצור דף ראשי כללי שיכתוב את מספר הפורום(ForumID), כמה הודעות אב יש בו(ParentID = 0) וכמה הודעות יש בפורום באופן כללי?
מישהו יכול לעזור לי? מבחינת אלגוריתם וגם דוגמא קטנה אם אפשר….

תודה.
אלברט.

תגיות:

17 תשובות

  1. COUNT ו-GROUP BY


    SELECT ForumId, COUNT(MessageUd)
    FROM Messages
    GROUP BY ForumId

    תתן לך את מספר ההודעות שנכתבו בכל פורום. זו השאילתה הבסיסית, אליה אתה יכול להוסיף איזה תנאי שאתה רוצה.

  2. albert הגיב:

    אני רוצה:
    גם את מספר ההודעות הכלליות וגם את מספר הודעות האב..
    איך עושים את זה?

    תודה.
    אלברט.

  3. סלמי הגיב:

    אממ
    לכלליות אז פשוט אתה רושם :
    rs.recordcount
    וזה יראה כמה רשומות יש במסד וזה בעצם הודעות ותגובות…
    ולהודעות אב אז פשוט תעשה עוד משפט select ותיקח כל מה ש parentID = 0 ואז תעשה נגיד זה rs2 אז אתה עושה
    rs2.recordcount

  4. albert הגיב:

    אי אפשר בבת אחת?
    בלי לפתוח כמה פעמים את RS?
    כי ככה אני גם ידעתי שאפשר.. אני רוצה לחסוך במשבאים

  5. סלמי הגיב:

    תדבר איתי באיסיקיו: 8700668 ושםנדבר

  6. אוריקס הגיב:

    אם יש לך פורום "רקורסיבי"
    תוכל להמיר הכל ל GetRows ואז גודל המערך הוא מספר ההודעות בכלל. אח"כ תריץ לולאה וסכום הודעות אב.

  7. אוריקס הגיב:

    האמת שאם יש לך מספור אוטומטי,
    תוכל להתחכם עם משפט SELECT אחד.

  8. albert הגיב:

    יש לי,
    וזה מה שרציתי להעשות מההתחלה ולא ידעתי איך…
    אתה יכול לעזור לי?
    תודה.
    אלברט.

  9. albert הגיב:

    עוד שאלה:
    מה הקוד המקביל ל-

    Request.Cookies(name)

    ב- JS?
    תודה.
    אלברט

  10. ניר טייב הגיב:

    לא נראה לי שקיים משהו כזה אבל
    ע"י חיפוש בגוגל מצאתי מישהו שבנה קוד שיוצר, קורא ומוחק עוגיות
    לא ניסיתי אותו אבל הנה הקישור

  11. albert הגיב:

    ראיתי את זה גם
    אבל זה לא מה שאני מחפש….
    האמת אני רוצה לעשות דבר כזה

  12. אוריקס הגיב:

    עוגיות לא קיימות רק בשרת,
    אלא גם בלקוח. מידע יש באתרים רבים, לא צריך להאמץ כ"כ…

    דוגמא קצרה:


    if (document.cookie.indexOf("nir")==-1){ //doesn’t exist
    ex = new Date();
    ex.setTime(ed.getTime + (2*12*1000*60*60*24*31));
    document.cookie="nir=true";
    document.cookie="expires="+ed;
    }

  13. אוריקס הגיב:

    ודוגמא ל JS בשרת:


    if (Request.Cookies("nir")()){
    Response.write("found " + Request.Cookies("mir"));
    }
    else{
    Response.write("cookie nor found")
    }

  14. ניר טייב הגיב:

    אני ידעתי שקיים משהו כזה
    אבל פונקציות מובנות שמוחקות ויצרות עוגיות לא קיימות ב-JS (המחיקה גם לא בשרת)

  15. אוריקס הגיב:

    מה זה משנה אם קיימות כאילו פונקציות
    או לא – אתה בכל מקרה יכול למחוק.

  16. ניר טייב הגיב:

    הוא רצה לקרוא לעוגייה מסוימת! ואת
    זה אי אפשר לעשות בלקוח בלי לבנות פונקציה שמטפלת בעוגיות הנמצאות ב-document.cookies

שלח תשובה