שלח תשובה

זירת השאלות

19 תשובות

  1. לא צריך משהו מיוחד
    בגלל ש ASP זו שפת צד שרת לא ניתן לראות את הקוד שכתוב ב ASP. הקוד תמיד יופיע כ HTML.

  2. tal_attaly הגיב:

    שאלה לא מובנת…
    שורות הקוד של ה-ASP עצמן אינן נראות כלל ללקוח..
    הן מיעדות לשרת בלבד..
    הלקוח, אם יראה את קוד המקור יראה תצוגה סופית של קובץ HTML שנבנה כעת ההרצה של קובץ ה-ASP.

  3. ניר טייב הגיב:

    לא התכוונתי לזה…
    הסתכלתי בקוד המקור של הפורום ושמתי לב שהפורום מוסתר השורות קוד של הפורום מוסתרות אני יודע שה-ASP מומר ל-HTML אני רוצה שהפלט (ה-HTML)
    של ה-ASP יהיה מוסתר…

    אני יודע שזה אפשרי אז איך אני עושה את זה

  4. jonatan44 הגיב:

    ממש לא
    מה שאתה רואה כאן זה פלט HTML בלבד!
    אבוי לנו אם היו יכולים לדעת את קוד ה ASP שמימנו בנוי אתרינו
    אז היו יכולים לדעת את שם וכתובתו של מסד הנתונים שלנו
    ויכולים להיות שם דברים חסויים כמו:מספרי ת"ז,מספרים של כרטיסי אשראי
    וגם עבר פלילי או רפואי שיכול לשמש לסחיטה של בעל הפרטים
    לעומת זואת אפשר לאפשר צפייה בקוד מקור על ידי כניסה ל IIS
    ואיפה שיש אפשרות לאפשר קריאה/כתיבה לתיקיה
    יש שם
    script source access
    ואם זה מסומן אז יש ללקוח אםשרות לצפיה בקוד ה ASP

  5. Y@n@Y הגיב:

    יופי אמרת jonatan
    אין לי שום דבר להוסיף

  6. netanel_16 הגיב:

    יש לך טעות jonatan44..כנס
    הוא התכוון לפלט של הפורום יעני כל השורות ששם רשום ההודעות
    לא לקוד ASP ..

    ל- nirtheking לא ממש מסתירים את הפלט אלא הפלט נימצא בדף אחר
    ומקשרים אותו עם אינקלוד..

  7. jonatan44 הגיב:

    נכון……בעיית קריאה שלי
    למרות ששמעתי שבעזרת java ניתן לקודד את הפלט.
    אבל מה כבר תחביא שם?
    טלבאה מעוצבת?
    הרי רק מימבט אפשר ליגנוב

    אבל בכול זואת,את קוד ה ASP לא ניתן ליגנוב,וזה מה שאני מנסה להסביר לחברים שנחושים בדעתם

    שהם יוכלו ליגנוב את הקוד מקור של הפורומים שלי 🙂
    כמובן שיש,אבל זה רק בעזרת בעיות אבטחה בשרת
    למשל כשל בIIS (בעיקר בגירסאותיו הישנות
    שהוא לא מעבד את קוד הצד שרת ומציג אותו
    או פריצה וגניבה של דפי ה ASP

    בכל זואת,נתנאל צודק, זאותי טעות קריאה חוזרת שלי.

  8. albert הגיב:

    אני חושב שלא הבנתם את השאלה בכלל…
    סליחה מארש!
    אבל אתם בכלל לא הבנתם את השאלה ש- וnirthekingו שאל…
    אני אביא ציטוט:
    "איך אני מסתיר את הפלט של ה-ASP כמו כאן בפורום???"
    הוא התכוון לכל הטבלאות והתוכן של הפורום…
    כשנכנסים ל-"מקור" של הפורום אנו רק רואים את הspan של ה- "טוען…".
    איך עושים שגם לאחר טעינת המסמך לא יראו את הקוד של הפלט של התוכן?

    תודה, אלברט

  9. Groove הגיב:

    הם עשו
    הם בעצם עשו דבר מאוד פשוט, בם כותבים ASP בעזרת JS וככה הם פשוט עשו
    script src

  10. albert הגיב:

    אתה יכול לפרט טיפה?
    קודם כל תודה!
    ושנית אתה יכול לתת דוגמא פשוטה?
    כי לא ממש הבנתי את הרעיון….

  11. jonatan44 הגיב:

    מממ………..
    גש לFAQ של הASP כאן באתר ותיראה שם דוגמא לפתיחת הודעות באותו עמוד (כמו הפורום)
    ואז למשל אתה רוצה להציג שם של מישהוא כאן אז אתה עושה
    בתוך התא החבוי את השליפה מהמסד נתונים.

  12. albert הגיב:

    איך כותבים ASP בעזרת JS?
    ואיך אחרי זה משתמשים בבמידה שמתקבל?
    כלומר, ראיתי את הקוד שכתבו בעזרת JS, אבל הוא מאוד מבולגן ו…
    (מותר לי להביא את הקישור של הקובץ?)
    איך אחרי זה מעבדים את הנתונים ששלפנו מקובץ הJS ומכניסים לטבלה וכו’…?

    תודה, אלברט

  13. לא מדוייק
    אני אמנם כותבת ASP באמצעות JS, אבל אין לזה שום קשר לעניין.

    בוא נגיד שיש קוד כזה:


    <html>
    <head>
    <script language="JavaScript" src="ASPpage.asp"></script>
    </head>
    <body>
    <script language="JavaScript">
    alert(num)
    </script>
    </body>
    </html>

    המשתנה num כביכול לא מוגדר בשום מקום בדף, אבל זה לא מדוייק.
    יש את תג הסקריפט הראשון

    <script language="JavaScript" src="ASPpage.asp"></script>

    שהמקור שלו הוא ASPpage.asp (מי אמר שה-src של סקריפט יכול להיות רק קובץ JS?)

  14. המשך

    עכשיו נדמיין ש-ASPpage.asp נראה ככה:
    (קוד ASP ב- VBS)


    <%
    Response.ContentType="text/javascript"
    dim x, y
    x=7
    y=3
    Response.Write("var num=" & (x*y) )
    %>

    הפלט שלו יהיה פשוט:


    var num=21

    במשתנה הזה עושה שימוש בלוק הסקריפט השני:


    alert(num)

    ככה שאם תקחו את שני הדפים האלו ותריצו אותם, התוצאה תהיה תיבת הודעה בה יהיה כתוב "21".
    זה כל הסיפור

שלח תשובה