שלח תשובה

זירת השאלות

234
צפיות
42
תשובות

צריך עזרה עם ASPJPEG…

,‏ 31 במאי, 2004

מישהו השתמש עם האובייקט הזה בעבר?

אני מעלה תמונה לשרת ואני רוצה להקטין אותה לגובה של 100 ושהרוחב יחושב אוטומטית. איך עושים את זה (רק את עניין הגובה – אני מעל את תמונה ללא בעיות לשרת)?

המון תודה –
פפר

תגיות:

42 תשובות

  1. mynameispepper הגיב:

    זה לא עובד שם כמו שזה נראה..
    מה שקורה שם זה שאם תעשה כפתור ימני בדף הזה:
    http://support.persits.com/jpeg/thumbnail.asp

    תראה שלתמונה יש פרמטרים של WIDTH ו HEIGHT והתמונה לא נשמרת במימדים האלו על השרת. אני יודע כי עבדתי על האובייקט הזה כמה שעות אתמול ולמדתי אותו די לעומק.

    אני מצליח להעלות את התמונה.
    אני מצליח לתת לה את הגובה הרצוי.
    אני מצליח לשמור אותה עם הגובה הרצוי אך אני לא מצליח ליצור מצב שהרוחב ישתנה בהתאם.

    רעיון? משהו?

    התודה

  2. mynameispepper הגיב:

    הפתרון:
    למקרה שמישהו יצטרך את זה בעתיד:


    newHeight = 100
    Height = File.ImageHeight
    Width = File.ImageWidth
    Set Jpeg = Server.CreateObject("Persits.Jpeg")
    Path = Server.MapPath("uploads") & "/" & File.ExtractFileName

    Jpeg.Open Path
    Jpeg.Height = newHeight
    Jpeg.Width = Width * newHeight / Height
    Jpeg.Save Path

  3. mynameispepper הגיב:

    עזרה עם מציאת בעלות דומיין…
    יש לי לקוח שביקש ממני להעביר את הדומיין שלו אבל הוא לא זוכר איפה הוא קנה את הדומיין.
    איך אני מאתר את החברה שממנה נקנה הדומין?

    תודה

  4. שולחי הגיב:

    ככה:
    בכל העזרים למציאת דומיין אתה מקבל מידע על מאיפה נרכש הדומיין, מתי ועד מתי.
    אחד שעולה לי עכשיו בראש זה פה

  5. mynameispepper הגיב:

    תודה אבל…
    אני צריך אחד שנותן לי מידע על סיומת COM

  6. mynameispepper הגיב:

    רשימת חברותעם מספר מוצרים…
    אני רוצה להראות את כל החברות שיש לי בבסיס הנתונים ולידם להראות את מספר המוצרים שיש להם מבסיס נתונים אחר.

    איך עושים את זה?

    תודה –
    פפר

  7. שולחי הגיב:

    זה נותן
    תגיד איזה דומיין אתה רוצה לבדוק.
    אני כבר אגיד לך את הפרטים.

  8. mynameispepper הגיב:

    אם יש לי טופס שיש בו enctype
    איך אני אמור לבקש את הנתונים?
    כי

    request.form("author")
    OR
    request.querystring("author")

    לא עובד!
    מה לעשות?

  9. ניר טייב הגיב:

    לכל אובייקט יש את השיטות שלו
    ב-ASPUPLOAD למשל עושים כך:


    oUpload.Form
    oUpload.QueryString

  10. mynameispepper הגיב:

    אני לא מצליח למצוא את זה בשום מקום

  11. mynameispepper הגיב:

    בעייה עם תאריך…
    יש לי חברות בבסיס הנתונים וחלק ואני רוצה להראות רק את החברות שתאריך סיום השירות שלהם לא הגיע לתוקפו.

    זהו משפט ה SQL שלי (אני עובד עם ACCESS)

    SQL = "SELECT id,serviceStartDate,companyName FROM compTBL WHERE DATEDIFF(DAY, serviceStartDate, NOW()) <= 0"

    ההודעת גיאה שאני מקבל היא זו:

    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error ‘80040e10’

    [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Too few parameters. Expected 1.

    מה הבעייה פה?
    עשיתי את זה נכון?

    פפר

  12. שולחי הגיב:

    איזו שפה מוגדרת כשפת הסקריפט?
    כי אם זו במקרה VB אז הפקודה היא date ולא now

  13. mynameispepper הגיב:

    VB אבל זה עדיין לא עובד…
    אני לא מבין למה?
    יש לך איזה רעיון בשבילי?

  14. ניר טייב הגיב:

    שטויות
    אין קשר בין שפת הסקריפט שאיתה עובדים בעמוד ה-ASP לפונקציות ה-SQL
    NOW ו-DATE הם פונקציות תאריך באקסס ושניהם מקובלות

    אם אתה מוריד את ה-WHERE זה מתקבל כמו שצריך?

  15. ניר טייב הגיב:

    אם הפונקציה כמו ב-VBS אז


    SQL = "SELECT id,serviceStartDate,companyName FROM compTBL WHERE DATEDIFF(d, serviceStartDate, NOW()) <= 0"

  16. mynameispepper הגיב:

    לא נותן + הודעת שגיאה…
    הודעת השגיאה:

    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error ‘80040e10’
    [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Too few parameters. Expected 1.

    הקוד:

    SQL = "SELECT id,serviceStartDate FROM tstTBL WHERE DATEDIFF(d, serviceStartDate, NOW()) <= 0"

    למה זה לא עובד?

  17. mynameispepper הגיב:

    איך מוצאים את שם הקובץ משורת ה URL
    אם זו הכתובת:
    http://www.webmaster.org.il/forums/forum.asp?id=2

    אני רוצה להוציא רק את המחרזות forum.
    איך עושים את זה?

    תודה

  18. mynameispepper הגיב:

    לא בדיוק…
    אמרו לי שזה אפשרי גם ב ASP

  19. שולחי הגיב:

    רעיון לא מתוחכם במיוחד
    זו דרך מאד לא אלגנטית ומאד מסורבלת אבל היא אפשרית.

    בעזרת instr תמצא את הסיומת הרצוייה (במקרה הזה asp) ואז בעזרת mid  תמצא את הקטע שבין ה "/" האחרון לבין המספר התו שמצאת ב instr.

    זה לא יצא לי כ"כ ברור אז אם לא הבנת הכל תגיד.

  20. ניר טייב הגיב:

    למה להסתבך
    http://www.webmaster.org.il/forums/forum.asp?id=2

    loc = location.pathname
    loc = loc.split("/");
    alert(loc[loc.length-1]);

    DHTML

  21. mynameispepper הגיב:

    איך אני עושה את זה ב VB?
    אני צריך את זה בשפת שרת

  22. sirob הגיב:

    ככה:

    url=request.servervariables("URL")
    urlarr = split(url, "/")
    filename = urlarr(ubound(urlarr) – 1)

  23. mynameispepper הגיב:

    לא עובד…
    הודעת שגיאה:

    Microsoft VBScript runtime error ‘800a0009’

    Subscript out of range: ‘[number: -1]’

    למה זה?

  24. mynameispepper הגיב:

    הפיכת תאריך בהכנסה…
    יש לי שדה רגיל שאפשר לכתוב בו תאריך (מופרד ב "/").
    אני מראה למשתמש את תאריך ההגעה שלו: 21/12/2004

    הבעיה היא שהמשתמש משנה את התאריך למשהו אחר אז התאריך נכנס כ:
    mm/dd/yyyy

    איך אני הופך את התאריך בהכנסה?

    תודה!
    פפר

  25. sirob הגיב:

    נסה את זה אז…

    filename = urlarr(ubound(urlarr) – 1)

    כנראה טעיתי לגבי ubound…

  26. sirob הגיב:

    תיקון:

    filename = urlarr(ubound(urlarr))

    הפעם שכחתי לשנות את מה שהעתקתי… 🙂

  27. ניר טייב הגיב:

    [ללא נושא]


    filename = urlarr(cInt(cInt(ubound(urlarr))-1))

  28. sirob הגיב:

    מה? הנה הקוד המלא שגם עובד…


    url=request.servervariables("URL")
    urlarr = split(url, "/")
    filename = urlarr(ubound(urlarr))

  29. אוריקס הגיב:

    התאריך נכנס בכל מקרה ב mm/dd
    אתה יכול להציג אותו רגיל כך:


    <%
    d = day(rs1("the_date"))
    m = month(rs1("the_date"))
    y = year(rs1("the_date"))
    response.write d & "/" & m & "/" & y
    %>

  30. mynameispepper הגיב:

    יצא לי לקרוא את הלינק ששלחת לי אבל
    הבעייה היא אחרת.

    אני יודע לשלוף ולהראות את זה בפורמט שאני רוצה אבל ההכנסה נדפקת לפעמים כשיש משהו כמו: 5/1/2004.
    אם המשתמש ירשום את התאריך ככה (התאריך הוא בשדה טקסט) המחשב מכניס את זה כשהחודש הוא 1.

    מה לעשות עם זה?

  31. ניר טייב הגיב:

    ועוד אפשרות היא
    לתת למשתמש שלושה COMBO-BOX אחד של יום, אחד של חודש ואחד של שנה
    ובכך אתה שולט על תאריכים אפשריים ודרך הכניסה שלהם למסד

שלח תשובה