שלח תשובה

זירת השאלות

17 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    כן!
    וגם כאשר ידוע מראש שיש רשומה אחת אז כבר עדיף getString כדי שזה ייצא לך את זה ישירות למחרוזת

    http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=130&QID=2434

  2. אוריקס הגיב:

    אתה טועה
    אם אתה עובד על מספר מאד מצומצם של רשומות (10, נניח) אז כבר עדיף ה rs.

  3. אוריקס הגיב:

    אל תיקח כל דבר שאומרים לך כמובן
    מאליו. דגון דיבר על כמות של בערך 25, מה שלמיטב ידיעתי שונה מ-1.

    קודם כל, בדקתי גם על 6 רשומות והלולאה על ה RS מהירה יותר.
    דבר שני, אם אתה יודע שיש לך רשומה אחת אתה נמנע מהלולאות שיקרות יותר על ה RS מאשר על הGetRows, וההפרש אפילו גדל…

    חוצמזה, אני בדקתי את זה על 6 עמודות. עם 3 עמודות ההפרש רק יגדל לטובת ה RS.

  4. עוד שאלה על GetRows
    בדף שמציג סקר, יש לי 2 שאילתות:

    השאילתה הראשונה משמשת לשליפת שאלת הסקר והגדרותיו, כאשר ידוע כי מדובר ברשומה אחת בלבד, ו- 25 שדות.

    השאילתה השניה משמשת לשליפת תשובות לשאלת הסקר, כאשר מספר הרשומות נא בין 2 ל- 16, ו- 5 שדות.

    כרגע, בשתי השאילתות אני משתמש ב- Recordset לשליפת הנתונים, ולא ב- GetRows.

    היות והדף הספציפי הזה עמוס בצורה בלתי רגילה, אני צריך לייעל אותו שיהיה הכי יעיל מכל שאר העמודים באתר.

    כיצד אתם ממליצים לי לשלוף נתונים עבור כל שאילתה בדף זה?

    נ.ב. הגדרתי מפתחות ראשיים וקשרי גומלין כראוי.

    תודה מראש!

  5. ניר טייב הגיב:

    שמע אני לא יודע איך בנוי המסד
    שלך ונראה לי קצת מוגזם ה-25 שדות (אף פעם לא נתקלתי בדבר כזה)
    אבל אצלי זה 3 טבלאות במסד:
    טבלת הסקר(poll) שכלולה בתוכו שאלת הסקר וה-ID של הסקר
    טבלת התשובות(pollAnswer) שיש את השדה ID של סקר ו-ID של שאלה
    טבלת לחיצות – שדה ID של סקר, ID של שאלה ו-ID חבר רשום(רק רשומים יכולים להצביע לסקר)

    ולאחר מכן אני מבצע את השאילתא הבאה כדי להציג את התשובות:


    SELECT pollAnswer.aId, pollAnswer.strAnswer
    FROM pollAnswer
    WHERE (((pollAnswer.pId) In (SELECT TOP 1 poll.pollId FROM poll WHERE poll.pollDate<=Now() ORDER BY poll.pollDate DESC)))
    ORDER BY pollAnswer.aId;

    ב-ASP אני משתמש ב-getString כדי לערוך את התצוגה (כי יש תבנית קבועה ושני שדות אז זה אפשרי במקרה הזה)
    ובכך זה נעשה יעיל
    כמובן ששאלת הסקר בשאילתא חדשה אבל השאילתא היא כזו קלה (מבחינת עומס) אז שהיא לא מפריעה בביצועים

  6. טבלת הסקר אצלי עמוסה בשדות הבאים:
    ID זה סקר
    ID של משתמש אליו שייך הסקר
    שאלת הסקר
    צבע טקסט
    צבע קישור
    צבע בריחוף מעל קישור
    צבע רקע
    תמונת רקע
    האם לפרסם?
    האם נבדק לפרסום?
    האם אושר לפרסום?
    תאריך אחרון לפרסום
    האם נעול?
    האם להציג תוצאות?
    עיצוב הסקר – לאורך או לרוחב?
    סוג הפונט
    גודל הטקסט

    ויש עוד שדות שאני עומד להוסיף, כמו לבחור שפה לסקר (יש הרבה שצריכים באנגלית), קטגוריה אליה שייך הסקר (בהמשך יהיה אינדקס סקרים מפורסמים), ועוד.

    בקיצור הכל ביחד יוצא 25 שדות.

  7. ניר טייב הגיב:

    יש לי רעיון
    תעשה קובץ ASP שישמש אותך כקובץ CSS שבתוכו תגדיר את כל הדברים שאתה צריך ופשוט שלח אליו ב-QS את ה-ID של הסקר
    בעמוד שמציג את הסדר פשוט תשלף רק את השדות להצגת הסקר (שאלת הסקר ותשובותיה)

  8. אני לא חושב שזה יעזור
    בכל מקרה אני צריך לשלוף את אותם שדות באמצאות אותה שאילתה.
    מה שאתה מציע רק פחות מייעל את העבודה, גם כי צריך לפנות לקובץ נוסף, וגם כי צריך להפעיל עוד שאילתה ועוד חיבור למסד הנתונים…

  9. עוד שאלה על יעילות ב- GetRows
    האם עבודה עם GetRows יעילה גם ב- MS SQL?

  10. mrmistory הגיב:

    אני בטוח שבכל מקרה כן……
    תמיד אפשר לעשות משהו יותר מהיר ממהיר.

  11. שאלה ב- HTML טפסים
    תגיות הפתיחה והסגירה <form> גורמות לירידות שורה, הן לפני תחילת הטופס והן בסיום הטופס.

    כיצד ניתן למנוע את ירידות שורה אלו?

  12. BuildHome הגיב:

    טבלה
    נגיד והנתונים מסודרים בתוך טבלה, תוסיף את זה ככה:


    <table ….>
    <form action…..>
    <Tr>
      <td>
    Data….
      </td>
    </tr>
    </form>
    </table>

    זה במידה ואתה משתמש עם טבלה בטופס.
    אולי יעזור.

  13. תודה, אבל
    זה עובד מעולה ב- Internet Explorer, ועושה בעיות ב- Mozilla, כי מה שעשית נחשב HTML לא תקין…

  14. ניר טייב הגיב:

    משחקי CSS
    שים margin:0px או padding:0px
    וזה יסתדר לדעתי
    בכל מקרה לפי התקנים (XHTML STRICT) כל ה-INOUTים צריכים להיות בין התגיות fieldset

  15. שאלה – טעות גורלית של חברת האיחסון
    בחברת האיחסון בה אני מאחסן את האתר, שינו את פרטי ה- DNS של הדומיין שלי לפרטים של אתר אחר שגם מאחסן אצלם, לא יודע אם בטעות או בכוונה.
    מיד כאשר הבחנתי שתחת הדומיין שלי עולה אתר אחר, פניתי אל התמיכה, והם כעבור שעתיים סידרו את ה- DNS חזרה, אבל לוקח לזה מלא זמן להתעדכן בכל העולם.
    ביניתיים, אותו אתר שאליו מפנה הדומיין שלי צובר גולשים וכניסות על חשבוני.
    האם מותר לי לדרוש מחברת האיחסון פיצועים על זה?

  16. BuildHome הגיב:

    הייתי אומר שכן
    לפי דעתי הם צריכים לפצות אותך על הנזק הזמני שנגרם לאתרך באשמתם למרות שזו הייתה טעות.
    אתה יכול להפסיד גולשים בכך שהם בעצם נכנסו לאתר אחר ומטרת אתרך (מתן שרות סקר חינמי) שגוי ולאחר מכן הם לא יחזרו כי אין טעם לחזור.

    קרא את תנאי השימוש או מה שיש להם (במידה וקיים) ותראה אם קיים סעיף על פיצויים או גרימת נזק ואולי כן מגיע לך פיצוי אלא אם כן צויין שלא.

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!