שלח תשובה

זירת השאלות

338
צפיות
46
תשובות

אוקיי שאלה קצת משונה… אבל…

,‏ 14 ביוני, 2004

בילבלו אותי עכשיו באי סי קיו.
יש לי שאלה.

לפי המאמרים באתר  חייבים לכתוב שפת ASP עם עוד שפה כמו VBS או JS

מישהו עכשיו אמר לי באי סי קיו שאפשר גם לכותב ASP לבד, כלומר שלשפת ASP
יש גם אפשרויות של תנאים/לולאות/פרוצדורות/פונקציות וכו’

מי טועה?

מה נכון?

תודה מראש…

תגיות:

46 תשובות

  1. MasterMind הגיב:

    תשובה
    ASP  היא אינה שפה  אלא טכנולוגיה
    שבעזרת VBS או JS מתכנתים  דף ASP  
    ASP = ACTIVE SERVER PAGES
    אז למעשה התנאים / פרוצדורות  וכו ‘ הם חלק משפה מסויימת  איזה שתבחר
    VBS  יותר קלה  אבל JS יותר מהירה , תחליט אתה מה אתה מעדיף מהירות או קלות ?

  2. תקון
    גם בasp יש אובייקטים, לא כולם שייכים לvbs ולjs
    אל תשכח שasp היא אוסף אובייקטים בפני עצמה

    וכן, אפשר לכתוב asp ללא שפות הסקריפט vbs וjs.

  3. MasterMind הגיב:

    אהה נכון
    שכחתי להוסיף עוד שפה שבעזרתה אפשר לבנות   SQL
    למרות שאני חושב שהיא קשה ולא מובנות  יותר טוב לעבוד עם ADO

  4. שטויות במיץ
    תראה לי דף ASP שכתוב ללא שפת סקריפט…

  5. אין שום קשר
    SQL היא שפה לעבודה מול מסדי נתונים,
    ADO היא טכנולוגיית גישה למסדי נתונים שבעצמה משתמשת ב-SQL.

    אתה לא יכול לכתוב ASP על SQL או ADO.
    ב-ASP אתה עושה שימוש ב-SQL או ADO.

  6. ניר טייב הגיב:




    <%@ language="ASP" %>
    <%
    do this for true:
    Print: "TRUE";
    do this for false
    Print: "FALSE";

    %>

  7. MasterMind הגיב:

    אוקיי למדתי והחכמתי
    זה פורום על רמה ! זה פורום שאני בטוח שכולם אוהבים !

  8. ניר טייב הגיב:

    וילדה…
    אני לא בטוח אבל יש שפת סקריפט לשפת C?
    כי אפשר לכתוב ASP גם עם C למיטב הבנתי

  9. ניר טייב הגיב:

    מוזר…
    שמעתי הרבה (בתפוז ואולי גם כאן)
    שאפשר לכתוב שSP עם JS VBSו-C (רק שזה לא נפוץ)
    טוב אז כנראה הטעו אותי

  10. אמממ…
    אולי התכוונת ל-Perl (שהסינטקס שלו מאוד דומה ל-C)?

  11. ניר טייב הגיב:

    לא…
    אני זוכר שקראתי פעם שאפשר עם C
    PERL זו לא השפה שכותבים איתה CGI?

  12. אוריקס הגיב:

    אפשר עם סי.
    תשאלי את יובל, אם אני לא טועה הוא דיבר על זה פעם.

  13. yuval k הגיב:


    אני לא יודע על מה אתם מדברים P-:

    אם תמצא איך אפשר לכתוב עם C סקריפטים של ASP, אני אשמח להשתמש בזה…
    זה גם לא לגמרי הגיוני, כי C היא לא מוכוונת עצמים, ו-ASP חושפת כמה אובייקטים של עצמה. איך בדיוק תשתמש בהם?

  14. אוריקס הגיב:

    אני בטוח שאמרת משהו פעם…
    חכה אני אמצא את זה בארכיון

  15. Just-Tal הגיב:

    שאלה ב CSS
    שלום יש לי את הקוד הבא:

        <font class="forms1">
        שם + משפחה:
        </font>
        <font class="forms1">
        אי-מייל:
        </font>

    כאשר אני מקטין את חלון האתר ה"אי-מייל"
    יורד שורה למטה.
    איך אני עושה שהוא לא ירד בלי להשתמש בטבלאות…?

  16. BuildHome הגיב:

    נסה להשתמש בתגית
    nobr, לדוגמא:

    <nobr>אי-מייל:</nobr>

    אולי יכול לעזור לך.

  17. Just-Tal הגיב:

    שאלה נוספת, האם אני יכול לתת הגדרה
    ל…….INPUT
    ב CSS???

  18. BuildHome הגיב:

    כמובן. הנה דוגמת עיצוב


    <style type="css/text">
    INPUT {
        FONT-WEIGHT: normal;
        FONT-SIZE: 9pt;
        COLOR: Black;
        FONT-FAMILY: Arial;
    }
    </style>

    שמח שיכולתי להיות לעזר

  19. Just-Tal הגיב:

    שאלה ב JS
    יש את הפעולה
    Cint ב VBS

    מה הפעולה המקבילה ב JS?

  20. ניר טייב הגיב:

    parseInt
    עובד על אותו עיקרון

    parseInt(variable)
    parseInt(value)

  21. Just-Tal הגיב:

    ועוד שאלה קטנה…
    אני מנסה להתחבר למסד נתונים אך יש לי את השגיאה הבאה

    Error Type:
    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
    [Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified

    הקוד שלי להתחברות הוא:

    var Conn = Server.CreateObject("ADODB.connection")

    ConnString = "provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Sourch =" & Server.MapPath("comments.mdb")

    Conn.Open (ConnString)

  22. ניר טייב הגיב:

    הסב את הערך למספר שלם
    ב-VBS יש גם cLng למשל שזה הופך את הערך לשלם ארוך

  23. ניר טייב הגיב:

    זה אומר שהקובץ לא נמצא בנתיב שציינת
    וכמו כן בפעם הבאה תיישר את הקודים לצד שמאל (משמאל לצביעת הטקסט באדום)

  24. Just-Tal הגיב:

    תודה רבה… יש לך אולי…
    אתר עם כל הפונקציות של JS או אתר טוב שמלמד JS
    ברמה טובה? עבדתי עד עכשיו עם VBS אך אמרו לי ש JS בהרבה יותר
    טובה ויעילה.

  25. Deviation הגיב:

    בדוק את האתר הבא
    יש בו JS צד"ל, אני חושב שגם צד"ש

    http://www.gatescript.com/

  26. Deviation הגיב:

    פתרון
    כתוב את זה בתייקיה בה נמצא המסד ושמור בסיומת ASP:


    response.write Server.MapPath("default.asp")

    אחרי שתגלה את הנתיב המדוייק, בצע התחברות עם הקוד הנ"ל:


    set cn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
    cn.Provider = "Microsoft.Jet.OLEDB.4.0"
    cn.Open "C:WebSitesUsersdbdb1.mdb"

    כמובן שיש צורך לשנותו בהתאם למסד ולנתיב שלך

  27. אוריקס הגיב:

    אתה מתבקש לשרשר שאלות
    אנחנו פשוט נמחוק במקרים הבאים.

  28. אוריקס הגיב:

    ארררררררר
    אני לא מוצא, אבל אני בטוח שמישהו פעם אמר משהו כזה.

שלח תשובה