שלח תשובה

זירת השאלות

96 תשובות

  1. Deviation הגיב:

    איפה הבעיה?
    תשלוף ותציג את כל הפורומים הקיימים (מהטבלה שלהם, נניח tblForums), ואז פשוט בעת לחיצה על לינק בצע משהו כזה:


    <a href=’" & rs("ForumID") & "’>" & rs("ForumName") & "</a>

    הערה
    נכתב ללא שימוש במערכים מהסיבה הפשוטה שבשביל 10 רשומות לא צריך GetRows.

  2. zombie הגיב:

    אבל אני רוצה
    שאוטומטי מתי שאני מוסיף פורום אז יהיה ישר קישור לאיידי שלו..
    שאני לא יצטרך לעשות לכל אחד בנפרד..

  3. BuildHome הגיב:

    כמו שאתה מציג נושאים תציג פורומים

  4. zombie הגיב:

    מישו יכול לרשום לי דוגמא?
    כי אני לא ממש מבין אותכם..

  5. BuildHome הגיב:

    תן פרטים וקוד
    תן למשל את הקוד הרלוונטי להצגת נושאים.
    תן את השדות של פרטי הפורום הנמצאים בטבלה שלך במסד הנתונים.

  6. לולאה


    <%
    do while not rs.EOF
    response.write ‘<a href="viewForum.asp?id=’ & rs.forumId & ‘">’ & rs.forumName & ‘</a>’
    rs.movenext
    loop
    %>

  7. zombie הגיב:

    דרך אגב
    אני רוצה לעשות גם שדה שיציג את השם של מי ששלח את ההודעה האחרונה

  8. BuildHome הגיב:

    אני לא יודע את מבנה המסד נתונים
    שלך ככה שאני לא יכול לעזור לך.

  9. BuildHome הגיב:

    אילו שדות יש לך בכל טבלה ומה
    שמה של כל טבלה במסד.

    הרעיון הכללי הוא לקחת את הרשומה עם התאריך האחרון ביותר של ה-ID הנוכחי בלולאה שלך מתוך טבלת התגובות.

  10. zombie הגיב:

    יש לי בעיה
    תראו עשיתי סתם כזה פורום בסיסי עשיתי את זה בסגנון של המערכת חדשות  במאמר באתר רק שזה פורום, בקיצר הבעיה היא שנגיד אני שולח הודעה אז זה שם את הכותרת עם הלינק לאיידי אבל נגיד אני שולח שתי הודעות אז שאני נכנס לאיידי אמורים לראות מי שלח ואת ההודה עצמה אז זה מראה לי בתוך הדף של האיידי את כל ההודעות שהוספתי בכלל..
    מה אני יכול לעשות

  11. תשמע…קצת קשה להבין אותך…
    תיתן את כל האינפורמציה החשובה לנושא.
    תציג את השדות והטבלאות במסד הנתונים שלך, ותצרף את הקוד שאתה משתמש בו…

  12. BuildHome הגיב:

    יעזור אם תראה לנו
    תמונה או תביא קישור של התוצאה כי הסבר לא יכול להיות ממש מובן ועוד כאשר אתה מנסה להסביר תוצאה שגוייה במקום הנכונה.

    תסביר גם מה אתה רוצה שיהיה.
    ככה אוכל לנסות לעזור לך.

  13. zombie הגיב:

    הנה
    זה בטבלה אחת
    יש את העמודות ID,body,title,username

  14. zombie הגיב:

    הנה הטבלאות!!
    זה בטבלה אחת
    יש את העמודות ID,body,title,username

  15. BuildHome הגיב:

    מה עם טבלת הפורומים, משתמשים….??

  16. zombie הגיב:

    זה סתם לניסיון
    ויש תטופס שמוסיפים הודעה אז השם משתמש כולל שם..

  17. zombie הגיב:

    יש לי בעיה
    בניתי את הפורום עם המאמר שבאתר אני הקלדתי את הכל נכנסתי לדף הראשון שלחתי הודעות עד שהייתי צריך לעבורק לדף השני ושעברתי לדף השני זה רשם לי את זה


    Microsoft JET Database Engine error ‘80040e14’

    Syntax error (missing operator) in query expression ‘rootID not in ()’.

    /zombie123/forum.asp, line 31

    ושורה 31 היא


    rs.Open query, oConn

    תודה לעוזרים..

  18. ניר טייב הגיב:

    שמע הרץ כאן בפורום
    חיפוש על התוכן "תיקון" ושם המשתמש שלי
    אני העלתי לכאן קובץ תיקון שאתה יכול להשתמש בו

    על כל פנים אני במהלך השבוע אני אשלח לילדה את קובץ התיקון

  19. ניר טייב הגיב:

    תראה את הקוד שלך
    תדפיס את query ע"י Response.Write ותציג לנו את הפלט

  20. zombie הגיב:

    רוצה שאני יצרף את הקובץ וזהו?
    תראה אתה מה הבעיה?

  21. ניר טייב הגיב:

    למה אתה לא עושה מה שמבקשים ממך.
    בצורה הזו לא נוכל לעזור לך.
    תראה את השאילתא שיוצאת לך ע"י הדפסת משתנה query.

  22. zombie הגיב:

    יש לי שאלה .!!
    מישו יכול לתת טיפים או הצעות איך אפשר לבנות פורום טבלאות?
    תודה מראש
    —ZOMBIE—

  23. ניר טייב הגיב:

    יש כאן מאמר באתר של מר.כהן
    (לא זוכר את שמו הפרטי )

  24. zombie הגיב:

    מישו יכול לעזור לי שניה בבקשה?
    תראו בניתי כמו פורום קטן ויש לי פה בעיה הנה תראו אני שולח הודעה וזה לא מציג את הנתונים שנכנסים למסד הנה לינק..
    http://bb.1asphost.com/zombie123/forum/show_mess.asp
    אממ דרך אגב יש לי במסד טבלה אחת ויש בה את העמודות
    ID,subject,body,username
    תודה מראש

  25. BuildHome הגיב:

    תציג את קוד הלולאה שמבצע את הדפסת
    הפלט.

  26. zombie הגיב:

    הנה
    <%@ CodePage=1255 Language="VBScript"%>
    <html dir="RTL">
    <meta http-equiv="Content-Language" content="he">
    <META HTTP-EQUIV="Content-Type" Content="text/html; charset=windows-1255">

                
    <body >
    <%

        ‘ variable declaration
        dim cst, conn, r, sqlstring, user_name, bgData

       cst="provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source="
       cst=cst&server.mappath("Forum.mdb")

       set conn=server.createobject("adodb.connection")
       conn.connectiontimeout=30
       conn.commandtimeout=80
       conn.mode=3
       conn.open cst

       set r=server.createobject("adodb.recordset")
       r.activeconnection=conn
       sqlstring="select * from messages"
       r.open sqlstring
        
            response.write"<div align=right>" & VbLf
            response.write"<font size=5 color=red><b>" & VbLf
            response.write" פורום " & VbLf
            response.write"</b></font>" & VbLf
            response.write"</div><br />" & VbLf
                response.write"<table cellpadding=""2"" cellspacing=""0"" bgcolor=darkblue border=1>" & VbLf
            
            while not r.EOF
                response.write"<tr>" & VbLf
                response.write"<td bgcolor=darkblue align=right> מאת:" & r.fields("username") & "</td>" & VbLf    
                response.write"</tr>" & VbLf
                response.write"<tr>" & VbLf
                response.write"<td bgcolor=white align=right>נושא:" & r.fields("subject") & "</td>" & VbLf    
                response.write"</tr>" & VbLf
                response.write"<tr>" & VbLf
                response.write"<td bgcolor=white align=right>תוכן:" & r.fields("body") & "</td>" & VbLf    
                response.write"</tr>" & VbLf
                r.movenext()
                           Wend
        
        response.write"</table>" & VbLf
    %>

    </body>
    </html>

    <!– hide host’s banner: –>
    <div style="display:none">
    </div>
    <p><a href="Post_mess.asp">הוסף הודעה</a></p>

  27. MasterMind הגיב:

    ישר לשמאל
    ועוד משהו אני לא בטוח שככה רושמים ירידת שורה ב VB אתה רשמת VBLF
    ואם אני לא טועה רושמים ככה VBRCLF  וב JS רושמים CHR(13)

  28. zombie הגיב:

    שאני מנסה ליישר שזה לא שולח את
    ההודעה

  29. נסה כך


    <%@ codepage="1255" language="VBScript" %>

    <%
        ‘variable declaration
        dim cst, conn, r, sqlstring, username, bgData

       cst="provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source="
       cst=cst & "server.mappath("Forum.mdb")"

       set conn=server.createobject("adodb.connection")
       conn.connectiontimeout=30
       conn.commandtimeout=80
       conn.mode=3
       conn.open cst

       set r=server.createobject("adodb.recordset")
       r.activeconnection=conn
       sqlstring="select * from messages"
       r.open sqlstring
        
            response.write "<div align=right>" & vbCrlf
            response.write "<font size=5 color=red><b>" & vbCrlf
            response.write " פורום " & vbCrlf
            response.write "</b></font>" & vbCrlf
            response.write "</div><br />" & vbCrlf
            response.write "<table cellpadding=2 cellspacing=0 bgcolor=darkblue border=1>" & vbCrlf

    Do while not r.EOF
                response.write "<tr>" & vbCrlf
                response.write "<td bgcolor=darkblue align=right> מאת:" & r.fields("username") & "</td>" & vbCrlf
                response.write "</tr>" & vbCrlf
                response.write "<tr>" & vbCrlf
                response.write "<td bgcolor=white align=right>נושא:" & r.fields("subject") & "</td>" & vbCrlf
                response.write "</tr>" & vbCrlf
                response.write "<tr>" & vbCrlf
                response.write "<td bgcolor=white align=right>תוכן:" & r.fields("body") & "</td>" & vbCrlf
                response.write "</tr>" & vbCrlf

                r.movenext
                loop

                response.write"</table>" & vbCrlf
    %>

    ומה זה bgData שהגדרת? לא מצאתי אותו בקוד

  30. zombie הגיב:

    יש בעיה..


    Active Server Pages error ‘ASP 0116’

    Missing close of script delimiter

    /zombie123/forum/show_mess.asp, line 3

    The Script block lacks the close of script tag (%>).

  31. ניר טייב הגיב:


    ב-VBS אפשר עם CHR(13) ועם vbCrLf (רצוי את vbCrLf)
    ב-JS ע"י n

  32. ניר טייב הגיב:

    למה שלא תקרא את הודעת השגיאה?
    חסר לך סוגר ASP %<

  33. zombie הגיב:

    עכשיו יש בעיה אחרת


    Microsoft VBScript compilation error ‘800a0401’

    Expected end of statement

    /zombie123/forum/show_mess.asp, line 8

    cst=cst & "server.mappath("Forum.mdb")"
    —————————^

  34. תנסה ככה
    את כל זה

    dim cst, conn, r, sqlstring, username, bgData

    cst="provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source="
    cst=cst & "server.mappath("Forum.mdb")"

    set conn=server.createobject("adodb.connection")
    conn.connectiontimeout=30
    conn.commandtimeout=80
    conn.mode=3
    conn.open cst

    תחליף בזה

    dim conn, r, sqlstring, username, bgData
    Set conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection"
    conn.connectiontimeout = 30
    conn.commandtimeout = 80
    conn.mode = 3
    conn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;
    Data Source =" & Server.MapPath("Forum.mdb")

  35. ואפשר גם
    להחליף את זה


    cst=cst & "server.mappath("Forum.mdb")"

    בזה


    cst=cst & server.mappath("Forum.mdb")

    רק עכשיו שמתי לב..

  36. תיקון קטן למסטר
    בקטע הזה:
    dim conn, r, sqlstring, username, bgData
    Set conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection"
    conn.connectiontimeout = 30
    conn.commandtimeout = 80
    conn.mode = 3
    conn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;
    Data Source =" & Server.MapPath("Forum.mdb")

    תשנה את השורה:
    Set conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection"

    ל:
    Set conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")

    פשוט סגרתי את הסוגריים…

  37. zombie הגיב:

    כרגיל יש עוד בעיה..


    Microsoft VBScript compilation error ‘800a0409’

    Unterminated string constant

    /zombie123/forum/show_mess.asp, line 10

    conn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;
    ——————————————–^

  38. BuildHome הגיב:

    תשנה את החיבור שלך לזה

    conn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source =" & Server.MapPath("Forum.mdb")

  39. zombie הגיב:

    קח תראה את כל הקוד


    <%@ codepage="1255" language="VBScript" %>

    <%
        ‘variable declaration
       dim conn, r, sqlstring, username, bgData
    Set conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
    conn.connectiontimeout = 30
    conn.commandtimeout = 80
    conn.mode = 3
    conn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source =" & Server.MapPath("Forum.mdb")  
      
       set r=server.createobject("adodb.recordset")
       r.activeconnection=conn
       sqlstring="select * from messages"
       r.open sqlstring
        
            response.write "<div align=right>" & vbCrlf
            response.write "<font size=5 color=red><b>" & vbCrlf
            response.write " פורום " & vbCrlf
            response.write "</b></font>" & vbCrlf
            response.write "</div><br />" & vbCrlf
            response.write "<table cellpadding=2 cellspacing=0 bgcolor=darkblue border=1>" & vbCrlf

    Do while not r.EOF
                response.write "<tr>" & vbCrlf
                response.write "<td bgcolor=darkblue align=right> מאת:" & r.fields("username") & "</td>" & vbCrlf
                response.write "</tr>" & vbCrlf
                response.write "<tr>" & vbCrlf
                response.write "<td bgcolor=white align=right>נושא:" & r.fields("subject") & "</td>" & vbCrlf
                response.write "</tr>" & vbCrlf
                response.write "<tr>" & vbCrlf
                response.write "<td bgcolor=white align=right>תוכן:" & r.fields("body") & "</td>" & vbCrlf
                response.write "</tr>" & vbCrlf

                r.movenext
                loop

                response.write"</table>" & vbCrlf
                %>

  40. אם במסד שלו לא היו נתונים
    הטבלה לא הייתה מופיעה בכלל

  41. zombie הגיב:

    קח תשאילתה שמכניסה את הנתונים..


    <html>
    <head>
    </head>
    <body >
    <%

    sq="insert into messages(username,subject,body) values(‘"&username&"’,’"&subject&"’,’"&body&"’)"

    path = server.mappath("Forum.mdb")
    set c=server.createobject("ADODB.Connection")
    c.open "driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" &path
    c.Execute sq
    %>
    <h2><center>ההודעה נוספה בהצלחה!!</h2>
      </tr>
    </table>
    <p align="center"><span lang="he"><a href="show_mess.asp">חזרה לדף הראשי</a></span></p>
    </body>
    </html>

  42. ניר טייב הגיב:

    אתה מכניס ערכי NULL למסד
    אין פלא.
    אתה צריך לאתחל את המשתנים שאתה מכניס

  43. zombie הגיב:

    קראתי אותו מיליון פעם
    ואין שם משו על זה…

  44. zombie הגיב:

    לא רשום שם על איפוסים..
    אם כן אז תגיד לי איפה זה רשום..

  45. zombie הגיב:

    ????
    מישו מוכן להגיד לי איך אני מאפס?

  46. ניר טייב הגיב:

    כך
    אובייקט:

    Set obj = Nothing

    משתנה רגיל:


    someVariable = null

  47. zombie הגיב:

    תראה שניה
    הקלדתי קוד חדש לזה תראה את הקוד:


    <%
      Dim conn, r, SQLstr
      Set conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
      Set r = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
      
      Conn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & Server.MapPath("Forum.mdb")

        
       SQLstr="select * from messages"
       r.open SQLstr,conn
       %>
       <table cellpadding=2 cellspacing=0 bgcolor=darkblue border=1>
       <tr>
       <td bgcolor=darkblue align=right> מאת:<%" & r.fields("username") & "%></td>
       </tr>
       <tr>
       <td bgcolor=darkblue align=right> כותרת:<%" & r.fields("subject") & "%></td>
       </tr>
       <tr>
       <td bgcolor=darkblue align=right> תוכן ההודעה:<%" & r.fields("body") & "%></td>
       </tr>
      
       <%
       r.movenext
       loop
       %>
       </table>
       <%
       r.Close
       set r=nothing
       conn.Close
       set conn=nothing
       %>

    ויש לי את הבעיה.


    Microsoft VBScript compilation error ‘800a0400’

    Expected statement

    /zombie123/forum/show_mess.asp, line 14

    " & r.fields("username") & "
    ^

  48. תתקן כך
    אלה

    <%" & r.fields("username") & "%>
    <%" & r.fields("subject") & "%>
    <%" & r.fields("body") & "%>

    הופכים לאלה

    <%=r.fields("username")%>
    <%=r.fields("subject")%>
    <%=r.fields("body")%>

  49. ניר טייב הגיב:

    שמע
    כל מקום שעשית בו <%" &  rs.field & "%> תוריד את המרכאות הם הגורמות לשגיאה

    <% =r.fields("username") %>

  50. ניר טייב הגיב:

    הייתי מציע לך לעבור על ספר ה-ASP
    שלך שוב

  51. zombie הגיב:

    הצלחתי לעשות אבל
    איך אני יכול לעשות רווח בין כל טבלה וטבלה?

  52. zombie הגיב:

    מה אומרת הבעיה הזאת?


    Microsoft JET Database Engine error ‘80040e24’
    Rowset does not support fetching backward.

    /zombie123/news/show_news.asp, line 46

  53. zombie הגיב:

    לא עובד אבל לא משנה יש לי בעיה אחרת
    במאמר של בניית הפורום אז קיצר בניתי את הפורום אבל כל הודעה שאני שולח זה נחשב להודעת אב אפילו מתי שאני פותח את ההודעה ששלחתי ולוחץ על שלח תגובה הוא שולח הודעת אב..(parentid)

שלח תשובה