שלח תשובה

זירת השאלות

212
צפיות
35
תשובות

יש לי בעיה בקוד, מישהו יכול להסתכל?

,‏ 25 ביוני, 2004




openning_date_day1 = Request.Form("openning_date_day")
<select name="openning_date_day"> <%for i=1 to 31%><%if i=openning_date_day1 then%> <option selected><%else%><option><%end if%><%=i%></option><%next%></select>

הבעיה היא שאף פעם הוא לא ניכנס לתוך התנאי גם כאשר הוא אמור להיכנס, למישהו יש מושג מה הבעיה?

תגיות:

35 תשובות

  1. roee_sl הגיב:

    איך אני בודק אם משתנה מסוים הוא…
    שלום לכולם
    אני רוצה לבדוק בASP אם למישתנה מסוים יש ערך מיספרי ז"א שבערך שלו יש רק מיספרים בלי מילים.
    תודה מראש לכל מי שינסה לעזור
    roee_sl

  2. roee_sl הגיב:

    אההה וגם…
    איך אני בודק אם מישתנה מסוים מכיל ערך שאינו מיספרי?
    roee_sl

  3. roee_sl הגיב:

    בעצם אפשר פשוט לרשום שהוא לא מיספרי
    אבל עדין אני צריך לדעת איך אני בודק אם מישתנה מסוים מכיל ערך מיספרי…

  4. ניר טייב הגיב:

    ב-VBS זה isNumeric וב-JS זה isNaN


    dim num: num=2
    if isNumeric(num) then
    Response.Write("num is number")
    end if
    num="hello"
    if isNumeric(num) then
    Response.Write("num is number")
    else
    Response.Write("num isn’t number")
    end if

    דוגמא ב-JS תוכל למצוא ב-FAQ

  5. ניר טייב הגיב:

    ASP זו טכנולוגיה אם איזה שפה אתה
    כותב JS או VBS ?

  6. ואם אתה מיד רוצה לבדוק האם זה לא
    מספר לפי מה שהבנתי אז פשוט תעשה

    if not …

  7. BuildHome הגיב:

    אפשר גם את זה

    If IsNumeric(Num) = False Then
       Num Isn’t a Number
    End If

    לדעתי זה פשוט יותר נוח

  8. roee_sl הגיב:

    ותתעלמו מחוסר ה<%%>
    זה קטעים שונים בקוד

  9. roee_sl הגיב:

    יכול להיות שהבעיה היא:
    שהמישתנה I הוא מישתנה שמכיל ערך מיספרי בהגדרתו והמישתנה
    openning_date_day1 הוא מוגדר כטקסט למרות שלא הגדרתי אף אחד מהם,
    אם זאת הבעיה ישנה פונקציה שמחליפה ערך טקסט שמכיל מיספר לערך מיספרי?

  10. BuildHome הגיב:

    קראת במקרה את
    הרענון נהלים וכיצד מציגים שאלה?
    * לא מקפיצים הודעות.
    * משרשרים הודעות.

    בקשר לבעייתך, נסה לשים את i ואת openning_date_day1 בתוך Cint().
    בנוסף, תבדוק מה ערכו המתקבל (נסה להדפיסו בעמוד).

  11. roee_sl הגיב:

    בעיה עם שאילתת Sql דרך ASP
    שלום לכולם
    יש לי בעיה שכשאני רושם את השאילתה:


    text = "select * from costumer_deatils where file_number=" &file_number
    set assignments=db.Execute(text)

    הוא לא מוצא כלום בשאילה וכשאני רושם אותה ככה:


    text = "select * from costumer_deatils where file_number=’" &file_number&"’"
    set assignments=db.Execute(text)

    אני מקבל את השגיאה הבאה:


    Error Type:
    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80040E07)
    [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Data type mismatch in criteria expression.
    /assignments/see_assignment.asp, line 6

    ניסיתי לבדוק שמות שדות, או להישתמש בcint אך כלום לא עזר למישהו יש מושג מה הבעיה?

  12. ניר טייב הגיב:

    אם הוא לא מוצא כלום
    סימן שהוא באמת לא מצא כלום (תחליף למס’ שקיים במסד)
    ובקשר לשאילתא השנייה מן הסתם שזה יחזיר כי אם תקרא את השגיאה תבין שסוג השדה לא מתאים לערך שאתה מחפש (מחפש מחרוזת בתוך שדה מסוג מספר

  13. ניר טייב הגיב:

    נסה להפעיל את השאילתא דרך המסד
    כך תדע אם הבעיה שם אם לא אז תראה לנו בבקשה את המשך הקוד שאתה מבצע

    ———————————————————————–
    ב-ACCESS נכנסים לתצוגת "שאילתות" (queries) ופותחים שאילתא בתצוגת עיצוב ובוחרים בסרגל הכלים את מצב SQL וכותבים את השאילתא

  14. אתה עושה שימוש
    בפונקציה
    trim()
    ?

    יכול להיות שנוספו לך רווחים, ולכן הוא לא מוצא את מה שאתה מחפש.

  15. ניר טייב הגיב:

    למה שירשרת?!
    אתה רואה את ההודעה הזו כתגובה של ההודעה הקודמת?

  16. ניר טייב הגיב:

    הרווחים לא אמורים להשפיע בחיפוש
    מספר אלא רק בחיפוש מחרוזות ומחרוזות זה לא העניין עכשיו

  17. roee_sl הגיב:

    סליחה,
    לא חשבתי שההודעה הקודמת שלי עדין בעמוד ה1

  18. BuildHome הגיב:

    אז קודם כל בודקים ואח"כ כותבים…

  19. roee_sl הגיב:

    פתרתי את הבעיה
    הבעיה היתה שעשיתי


    file_number=request.from("num")

    במקום


    file_number=request.query_string("num")

    אני שונא שדברים כאלה קוראים לי זה פשוט מעצבן, ולוקח שנה עד שעולים על זה כי הוא לא נותן הודעת שגיאה על זה.

  20. roee_sl הגיב:

    כן אני אדע להבא
    אני קצת חדש פה..

  21. וואלה
    זה מה שקורה שלא ישנים כמו שצריך 🙂
    חחחחח

שלח תשובה