שלח תשובה

זירת השאלות

284
צפיות
6
תשובות

הסתרת סיסמת מסד נתונים ב-ASP, איך?

,‏ 29 ביוני, 2004

שלום רב,
בניתי אתר המשתמש במסד נתונים MDB וניתבקשתי להסתיר בדרך כל שהיא את
הסיסמה של מסד הנתונים הכתובה במשפט הקישור בתוך ה-ASP.
האם יש למישהו רעיון לפתרון נושא זה?
תודה מראש.
יואב.

תגיות:

6 תשובות

  1. רק ע"י שימוש ב-DLL מקומפל מראש
    שיותקן על השרת, ולא תהיה גישה לקוד המקור שלו.

  2. as1as2 הגיב:

    בסדר, אבל:
    תודה על תשובתך, ענבל.
    בסדר, אכין DLL או EXE באמצעות VB אבל אם אעשה כך ואפילו אבצע את
    כל השאילתות בתוך התוכנית המקומפלת, בבקשה תני לי רעיון איך להציג בסופו
    של דבר את הפלט למסך ה-ASP?
    חשבתי אולי להכין איזה DB שישמש כ-DB פלט ואכתוב אליו מתוך התוכנית
    המקומפלת ובתוך ה-ASP פשוט אציג את תוכנו (אין לי בעיה במקרה זה שגם
    לא תיהיה סיסמה למסד פלט זה) אבל איך אשייך את תוצאת השאילתא מהתוכנית
    המקומפלת במסד הנתונים השני למשתמש שביקש את השאילתא אם אין לי
    שדה חד-ערכי במסד השני המשייך את המקטע הזה במסד למשתמש הספציפי?

    אני מקווה שהייתי ברור.
    תודה על התשובה.

  3. אם כל מה שאתה רוצה זה להסתיר סיסמא
    אין לך שום צורך ב-DLL מורכב.
    פשוט שיטה שתחזיר לך את מחרוזת החיבור.


    objConnStr=Server.CreateObject("MyDLL.ConnStr")
    connStr=objConnStr.GetConnectionString()

    משם כבר יש לך מחרוזת חיבור ואתה יכול להמשיך ולפתוח אובייקט חיבור כרגיל.

  4. as1as2 הגיב:

    לאחר ניסיון לניסיון:
    האם את בטוחה שאין בקוד שכתבת שגיאה?
    האם תוכלי לפרט יותר ע"י הסבר נוסף?

    תודה מראש.

  5. ניר טייב הגיב:

    היא התכוונה שאתה תיצור לעצמך DLL
    ואז תשתמש בשיטות כמו שהיא כתבה (ולא בהכרח)
    זאת סתם הייתה דוגמא שבחיים לא תעבוד אם לא תיצור רכיב שיקרא:
    myDLL.ConnStr ותהיה לו שיטה בשם GetConnectionString()

    מובן?

שלח תשובה