שלח תשובה

זירת השאלות

1836
צפיות
112
תשובות

פורום צד שרת מציג – דיון חדש

,‏ 30 ביוני, 2004

והפעם: השאלה הנצחית: ASP או PHP?
אנא מכם, כתבו נימוקים רציניים ולא נימוקים כמו "ASP זה של מייקרוסופט" או "PHP שולטטטט". נימוקים כאלו פוגעים ברמת הדיון וימחקו מידית.

בדיון התייחסו למרכיבים שונים ורחבים ככל האפשר.

דיון פורה לכולנו

תגיות:

112 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    ASP
    1. ניתנת הבחירה באיזה שפה לכתוב (VBS או JS) ובכך היא יותר ליברלית לכותבים בה. כמו כן הבחירה הזו עוזרת למתחילים להבין את הטכנולוגיה (מסבירים את ASP בעזרת-VBS שזו אחת מהשפות הקלות ביותר ללימוד)
    2. PHP היא אמנם OOP (מכוונת אובייקטים) אבל אפשר לישם גם בASP את ה-OOP ע"י שימוש ב-JS

    ל-PHP :
    השרת שלה לא מחייב אותך לעבוד עם מערכת הפעלה אחת לעומת ASP שמשתמשת ב-IIS או PWS שמחייב אותך להשתמש במערכת הפעלה WINDOWS

  2. אוריקס הגיב:

    לא בדיוק נכון.
    הסביבה ה"טבעית" של ASP היא windows, הסביבה ה"טבעית" של PHP היא לינוקס, אבל שתיהן יכולות לרוץ על הסביבה הלא טבעית (לא מומלץ).

  3. mrmistory הגיב:

    כמה מילים ממני….
    למרות שלמדתי כמה שפות תכנות C, C++ ו-VB
    לקחו אותנו ללמוד שפת ASP  ככה שאני לא יכול להגיד מה יותר טוב כי אני התרגלתי ולמדתי לתכנת ב-ASP.

    אבל אני מאמין ששניהם אותו דבר רק מה של-ASP יש דמיון של VB ול-PHP יותר ל-C.

    מה ההבדלים?
    אני מאמין שאפשר לעשות הכל ב-PHP כמו ב-ASP שזה אומר שבמה שהתרגלת אז בזה אתה מתכנת.

    בקיצור:
    לדעתי כל דבר שאפשר לעשות ב-ASP אפשר לעשות ב-PHP וההבדל הוא בנוחות ובמה בחרת לתכנת.

  4. Deviation הגיב:

    לא ממש
    ASP היא טכנולוגיה.
    ככה שאתה יכול להחליט האם לכתוב VBS (דימיון ל VB) או JS (דימיון ל C ודומות לה)

    PHP כשפה דומה ל C ול PERL ואף ל JAVA.

  5. אוריקס הגיב:

    השאלה היא אם אילו השיקולים היחידים
    בבחירת שפה.

    אנלוגיה קטנה: אנשים רבים כותבים ב VB. זאת שפה נוחה שהפיתוח בה מהנה וקל.
    מתכנתים אחרים מעדיפים לכתוב דווקא ב Visual C++. למרות שהיכולות שלהן דומות מאד, אין מחלוקת באשר לכך ש Visual C++ היא פשוט שפה טובה יותר. מצד שני – השליטה בשפה הזאת קשה מאד. הרבה יותר קשה מ VB.
    אבל שוב, הקוד בה יותר יעיל…

    אז במה לבחור? בקלות פיתוח או באיכות המערכת?

  6. jonatan44 הגיב:

    תגובתי לנושא
    1)אני רואה שמשעמם לכם.
    2)הינה מה שאני אומר מיסניוני המועט משני הטכנולוגיות
    בהקשר ל ASP –
    הדבר שהכי אהבתי ב ASP היא כל המקורות העבריים שלה,כלומר,תיראו את כמות המאמרים של asp לעומת אלו של ה PHP,אותו דבר גם לגבי המדריך וה FAQ.
    בהקשר ל PHP –
    הדבר אהבות עלי,זה שיש לי איחסון של 250 מגה ב 250 שקל,סתם סתם,
    אחד הדברים שכבלו אותי ב ASP זה התלויות ברכיבים,בין אם זה שליחת אימייל פשוט,שב PHP לורח לי בדיוק שורה,עבודה אם תמונות,עבודה (לא מוגבלת כמו FSO) אם קבצים.
    עוד דבר שאהבתי שב PHP,זה המנואל שלה,ה MSDN לעומתו זה גהנום עלי אדמות,לדעתי אין הרבה ריפרנסים ל php שמיתקרבים ל PHP.NET,מהריפרנס שלהם אפשר להגיד שלמדתי את חצי מהטכנולוגיה.
    Zend (החברה שאחראית על PHP) דאגה לפתח פונקציות מיוחדות שיקלו עלי בעבודתי אם MySQL,מסד הנתונים הנפוץ ביותר לעבודה אם PHP,אם בא לכם ליראות את כל הפונקציות גשו ל
    http://www.php.net/mysql
    עוד דבר שאהבתי ב PHP (החל מגירסה 3 ונכון לגירסה 4) שהיא תוצרת ישראל,כמו ששמעתם,את גירסה 3 של php כתוב שני המתכנתים מהטכניון,זאב סורסקי ואנדי גוטמנס,שהם בעצם הפכו אותה ל OOP,עוד דבר שהם עובדים היום בחברת Zend.
    עוד דבר שאני אוהב ב PHP שאני ידוע שכשאני כותב סקריפט הוא ירוץ על כל שרת,כלומר השרת יתאים את עצמו אלי ולא אני יכתוב את הסקריפט בהתאם לשרת (להבדיל מ ASP),
    כמו שאמרתי אחד הדברים שאני אוהב ב PHP היא כמובת הפונקציות המובנות שלו,
    על כל דבר שם תימצאו פונקציה,לדוגמא הפוקציה phpinfo(),אין לה תחליף ב ASP,לפחות לא ה SeverVaribal האלא שמספקים מעט מידע על השרת.
    דבר טוב הוא ש PHP לעולם לא תמות,יקומו לא מיתחרות,יפלו לה מיתחרות,אבל היא לעולם לא תוספק להיתפתח,איך?פשוט,קוד פתוח,לדוגמא,לפי סקר שאני קראתי,ללינוקס יש 2 מליון מפתחים בעולם,כמה יש לחלונות?למוזילה יש גדוד של 2000 מפתחים אם גישה ל CVS,הסכומים האלו של המפתחים שעובדים מירצונם החופשי ודואגים לשפר את רמת הקוד,הוא דבר בילתי מנוצח.

    אני חושב שהבהרתי פה את עמדתי,
    ואשמח להשיב על כל שאלה.
    תודה.

  7. mrmistory הגיב:

    תלוי ביכולת התפיסה של בן אדם…
    יש אנשים שנועדו למשהו קל כי מעבר לזה אין יכולות מסיבות שונות.

    בנוסף, כמישהו לא מעוניין לעשות מקצוע בזה אז לא כדי לשבור את הראש מצד אחד.
    בקיצור: לא ניתן ישר להגיד "לבחור בקלות הפיתוח" או "לבחור באיכות המערכת"
    אלא לבדוק את הצרכים קודם.

    זאת דעתי בלבד.

  8. ניר טייב הגיב:

    תגובה
    דיברת על הפונקציות המיוחדות לדיבור עם המסד mySql אבל מה אם אני לא אוהב את המסד הזה ואני רוצה להשתמש למשל ב-ORACLE (סתם דוגמא) או ב-postgreSQL (או שאיך שכותבים את זה) היתרון של ASP במקרה הזה זה הפשטות יש לך שני אובייקטים שאתה עובד איתם עם כל מסד.

    כמו כן רק בגירסה 3 היא הפכה ל-OOP (ה-PHP) אם התמיכה ב-JSCRIPT כשפת סקריפט ל-ASP הייתה מהתחלה אז עקרונות ה-OOP היו כבר טמועים בה (ASP עצמה מבוססת אובייקטים)
    אז אתה אומר שתכנות ב-PHP זה תכנות פרוצדורלי שיש בו OOP (בדומה ל-C++) . אז ב-ASP אתה יכול לבחור עם אתה כותב רק פרוצדורלי (VBS) או משולב (JS) או רק OOP (שימוש מתקדם ב-JS)

  9. ניר טייב הגיב:

    וכוונתי לשרתים של השפות
    PHP יכול להיות גם ב-IIS וגם ב-APACHE
    ASP יכול להיות רק על IIS (ז"א רק על ווינדואס)

    ???
    יש אפשרות להריץ ASP על לינוקס, יוניקס?

  10. MasterMind הגיב:

    מה אני חושב !
    בקשר לשאלה של אוריקס אני חושב שהדבר הכי חשוב זה איכות המערכת
    אבל לא מחייב שמי שיבנה ב VB לא תהייה לו תוכנית פחות יעילה ואיכותית מזה שיבנה ב C ++
    אז זה בעצם יורד לשאלה העיקרית של המתכנת במה הוא מעדיף לעבוד
    אם המתכנת קצת עצלן אז הוא יבחר בשפה הקלה יותר אבל יבנה את התוכנית על הצד הטוב ביותר במקום שיתחיל להסתבך עם C++
    אבל כמובן זה מה שאני חושב ויש לכולם את הזכות לחלוק על דעתי

  11. ניר טייב הגיב:

    אולי אתה מתכוון ל-VB.NET
    שמיקרוסופט הטמיעו בה את ה-OOP
    ב-VB/S הכל פרוצדורלי

  12. אוריקס הגיב:

    התכוונת ל VBS
    אבל שוב, אני לא בטוח בכלל.

  13. אוריקס הגיב:

    בעצם בטוח


    Class Nir
      Public Function WriteSomething(str)
         Response.Write(str)
      End Function
    End Class

    Set x = new Nir()
    x.WriteSomething("nir is the king")

  14. ניר טייב הגיב:

    אז ז"א של-ASP היה יתרון על PHP
    מלכת תחילה. התמיכה ב-OOP

  15. jonatan44 הגיב:

    תגובה
    PHP תומכת בהמון מסדי נתונים,אורקל,אקסס,MS-SQL ועוד…
    למעשה אני יתפלאה מאוד אם קיים בסיס נתונים (ידוע או פחות ידוע) ש PHP לא תומכת בו,ו ASP כן,
    אם כן אני שמח לדעת עליו.
    אגב,רק שתדע ב PG-SQL PHP תומכת ועוד איך.

    לגבי ה oop,*אתה* כמתכנת ASP תלוי ב JS, *אני* כמתכנת PHP תלוי ב…?

  16. ניר טייב הגיב:

    ולכל אחד מהם יש גם שיטות מיוחדות
    להתייחס אליהן?!
    ב-ASP הכל פשוט יש לך אובייקט אחד לתקשור עם המסד ואובייקט אחד לקריאה ממנו.
    שבונה אתרים שמעולם לא עבד בצד שרת ולא תכנת תוכנה (אחד שיודע רק HTML וקצת JS) איפה יהיה לו יותר קל?
    במקום שהוא כבר עוד איךשהוא שולט ה-ASP ולמה?! כי הוא מכיר את התחביר של JS השאר זה כבר ללמוד להשתמש באובייקטים.
    ב-PHP צריך ללמוד שפה חדשה שממבט ראשון היא לא כל-כך ידידותית למתחילים (שים לב שלך עכשיו קל כי אתה עברת בשלב ה-ASP וגם יש לך ידע בתכנות).

    אחד הדברים החשובים שצריך לקחת בחשבון זה איפה יש תמיכה רבה בשפה שלך (לא שפת תכנות אלא שפת דיבור) בישראל כרגע יש יותר מקורות בעברית ל-ASP מאשר ל-PHP.
    תחשבו על זה כך שאותו מתחיל מקודם הלך על PHP והוא לא מבין משהו ב-PHP ב-ASP הוא היה מוצא חומר מיד לעומת PHP שהוא יצטרך לחפש די הרבה.

    ובקשר למה שכתבת בסוף שב-ASP אני תלוי ב-JS אז אני גיליתי עכשיו שאפשר גם עם VBS להשתמש ב-OOP (תודות לאוריקס) ואתה תלוי ב-PHP כדי לכתוב PHP אני יכול להשתמש בעוד שפה כדי לכתוב ASP (או VBS או JS) ולכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות לעומת PHP שלא תוכל להתגבר על החסרונות שלה.

  17. Deviation הגיב:

    אז מה?
    Asp – טכנולוגיה, הבנו.
    Php – שפה.

    ל PHP יש את המניואל הרחב, כולל דוגמאות קוד והסברים פשוטים – http://www.php.net (שגם שם תרגמו חלק ניכר לעברית).

    משום שמפתחי ה PHP הם ישראלים (יהודים) מהטכניון לא תהיה לך בעיה בעברית עם PHP וגם בנצמרקים שונים מראים שהיא נפוצה יותר מ ASP.

  18. אוריקס הגיב:

    קצת לטובת ASP:
    קודם כל, הערה קטנה: קלות הלימוד/פיתוח היא גורם זניח מאד ביחס לאיכות האפליקציה שאליה מגיעים בסוף, ולכן זה לא מהווה שיקול בכלל.

    קצת לטובת ASP (הכל מתייחס לכתיבה ב JS):
    * Code Reuse: כתיבת פונקציות וואלידציה למשל, בהן אני יכול להשתמש גם בשרת וגם בלקוח.
    * תעסוקה: מה לעשות, יש ביקוש גדול יותר למתכנתי ASP.
    * קלות מעבר לדוט נט: דוט נט היא טכנולוגיה שתופסת חזק. מעבר מ ASP ל ASP.NET הוא דבר פשוט יחסית.
    * מייקרוסופטי. כן כן, מה לעשות, כל מייקרוסופט מאחוריך, מה שאומר שיש אין סוף חידושים והתקדמויות. PHP העניין קצת יותר איטי.
    * יותר כלים, יותר חומר ברשת, יותר רפרנסים… צריך עוד לפרט?

  19. אוריקס הגיב:

    ממש לא נראה לי שהיא נפוצה יותר מ
    ASP…

  20. אוריקס הגיב:

    אני לא יודע מה אתה יודע או מה אתה
    לא יודע על OOP, אבל ASP היא לא JAVA ולא #C.
    JS היא לא שפה מונחית עצמים באופן מלא, מה שגורם לכך שלא תמיד עדיף לכתוב בה קלאסים, לפעמים תכנות פרוצדורלי רגיל בהחלט עדיף. זה לא כמו JAVA או ++C שבהן הכל בתוך קלאסים ואין לך אפשרות "להתחמק" מצורת התכנות הזאת.

    קלאסים יעילים בעיקר במצבים בהם אתה בונה ממשקים – וזה אומר אפליקציות גדולות… כשאתה בונה לעצמך דף ASP לא תמיד עדיף קלאסים, פונקציות רגילות לרוב בהחלט יספיקו. בגלל שקוד ה ASP הוא לא קוד מקומפל, ניתן לראות את קוד הJS וזה קצת מפספס את העקרון…

    בקיצור, לפני שאתה רץ להמיר את כל הדפים שלך לצורה OOPית, תחשוב טוב מתי זה יעיל ומתי לא….

  21. Deviation הגיב:

    אפשר להתעדכן
    netcraft העידה ש PHP נפוצה ומהירה יותר, לא אני המצאתי את זה.

  22. ניר טייב הגיב:

    התכוונתו שבישראל
    גם ל-ASP יש מניואל רחב מאוד
    והרבה אתרים מלמדים-מסבירים-מראים דוגמאות
    לשימוש ב-ASP

  23. jonatan44 הגיב:

    תגובות לאוריקס וניר
    אוריקס:
    להזכירך,כמה זמן דוט נט כבר ברשת?שנתיים שלוש?ועכשיו אני רואה רק ניצנים של מעבר לדוט נט,עוד לא משהא בגודל משמעותח,ואני לא הייתי מיתלהב בזה שכל מיקרוסופט מאחורי,אל תישכח,לאט לאטמיקרוסופט ניסגרת מיכול הצדדים,אני חושב שלשנייה הייתה לי סיבה לרחם עליה,אחרי זה ניזכרתי בדברים שהיא עושה,לדוגמא,שים לב איך היא מוחצת אותך,כמתכנת ASP ,אתה עובד היו נגיד על Windows 98,נוח לך,טוב לך ואין לך שום סיבה לעבור לXP,חוץ מיזה ש ASP3 לא רץ על XP,ביגלל ה IIS,אותו דבר אם האופיס,הם כל הזמן מוציאים לך שטרות מהכיס (אולי החלונות והאופיס שלך לא חוקיים,אבל תחשוב על אנשים אחרים שכן אחכפת להם לשלם למי שעבד על המוצר)
    אם אתה חושב של ASP יש יותר תעסוקה בשוק אתה טועה,בגדול,תיפתח עיתון,פתח מדור עבודה,תיכנס לאתרי תעסוקה,וחפש במדורי ה PHP,זה לא חוכמה לחפש במדור ה ASP,לדוגמא,תיראה בתפוז,יש לפחות שני הצעות עבודה בכל דף בפורום PHP,זה שאתה מעדיף לא להיסתכל על זה,זה לא אומר שזה לא קיים.
    שוב לגבי העיניין שכל מקרוסופט מאחורי,אני לא רואה שהיא משקיעה בך מספיק,אם היא כן הייתה,תראה לי ריפרנס ל ASP.NET שהיא יצרה,תראה לי איך היא פותחת את הקוד של האתר שלה,למטרות למידה,כמו PHP.net )ראה בכל עמוד שלהם למטה),תראה לי רצה על מיספר פלטפורמות (עזוב את פרויקט מונו,זה אפילו לא שלהם שלא לדבר על הפריימוורק),היא שם היא דואגת רק ללקוחות שלה,כלומר חלונאיים,שלא כמו PHP שתרוץ על מאק/ספראק/פיסי ועוד…
    ל PHP יש מספיק חומר בשרת,באנגלית,העיניין של העברית הוא די בעייתי (וזה הולך גם להיפתר,אני די עסוק לאחרונה,ביגלל זה אני לא פעיל כמו שפעם |רמז|).

    לניר המלך:
    רוצה לדבר על אוביקטים?טוב,ב PHP אני עושה דבר פשוט, mysql_connect,מכניס שם מישתמש וסיסמה,והיא אני מחובר טבין ותיקלין,וגבי הלמידה,איך הוא למד HTML?איך הוא למד JavaScript?שפות חדשות לגמרי בישבילו,ואני מניח,שאם הוא למד JavaScript,היה לו אפילו יותר קל,כל עוד הוא לומד PHP3+,אל תישכח,שנייהםopp,ואם אני הצלחתי לילמוד PHP בכל כך מעט זמן (בחופש שעבר עוד הייתי בספר של ASP),מה שהפחיד אותי בהתחלה זה היה ה $ (מישתנים),עכשיו אני לא מבין איך אפשר לעזאזל לדעת מה מישתנה ומה לא,וכמו שאמרתי ,בנוגע למקורות בעברית,קודם כל שזה לא בעייה של השפה זה בעייה של הקהילה,אל תישכח שמקורות בעברית לא נוצרים לבד,מישהוא כותב אותם.
    לגבי ה "אני יכול גם ליכתוב ב VB וגם ב JS",אז בוא נבהיר דבר אחד,אתה מספיק שפוי כדאי ליכתוב ב JavaScript מאשר VBs,למה?קראה את הדייונים בתפוז אנשים,אני לא אתן הרצאה גם על זה.
    רוצה אני אגיד לך במה אתה תלוי?אתה תלוי במערכת הפעלה אחד,שרת אינטרנט אחד (iis),אתה תלוי בחברה אחת,שאם יום אחד היא תבין שהיא לא מרוויחה מספיק מ ASP אז היא תעזוב אותה ותעבור לשפה חדשה,.net,אתה תלוי ברכיבים שזה אחד הדברים הכי הכי הכי מעצבנים שיש ב ASP,אין לך מושג כמה אני מרגיש חופשי בזה שאני לא צריך רכיב על כל פעלה שאני עושה,וכמה מצחיק אותי לשימוע שאתה,וכל מתכנתי ה ASP צריכים לשלם 100 ש"ח+ כדאי לקבל איחסון של 100 מגה,בעוד שאני יכול לקבל איחסון של 100 מגה,מ עשרים עשרים וחמישה שקלים.
    חות מיזה ש PHP יותר מהירה כי היא-לא מורכבת מיכמה רכיבי COM מיסכנים.
    ועוד דבר,אתה יודע איזה דמיון יש בין C ל PHP?זה משהוא מפחיד.

  24. אוריקס הגיב:

    טיעונים כמו:
    "שים לב איך היא מוחצת אותך,כמתכנת ASP " פשוט לא רלבנטיים בבחירת טכנולוגיה.

  25. jonatan44 הגיב:

    אה לא?
    כמה זמן יקח עד שמיקרוסופט תתחיל ליגבות כסף עבור שימוש בטכנולוגיה שלה?כשהיא תהיה ב 90% של שליטה?כמו שקורה בחלונות,אני מבין שהטיעון הזה שווה כמו כסף ירדיני בענייך,כלומר,אתה לא חושב שדרכים כאלה,לכן אתה צודק,אין טעם להזכיר אותם,אבל חיפשתי בגוגל,וראיתי מיסמך שאורק הוציאה,אני מבקש שתיסתכלו על הטבלאה (ותיתיחסו רק ל PHP5,אחרי הכול אנחנו הולכים על החדש ביותר)
    http://otn.oracle.com/pub/articles/hull_asp.html

  26. רום הגיב:

    אז אולי הניסוח לא לרוחך
    אבל הטיעון הוצג מספיק טוב.

  27. ניר טייב הגיב:

    האמת היא שעכשיו אני לומד ג’אווה
    ולא C# או VB.NET מהסיבה שנמאס לי באמת ממיקרוסופט אבל ה-ASP כבר טמוע בתוכי. למען האמת עוד לא יצא לי להשתמש בכל הרכיבים האלו של-כך חונקים אותך האפליקציות שלי מבוססות DB ותו-לא.
    C היא שפה פרוצדורלית ו-PHP זה OOP הדימיון מתבטא ב-SYNTAX או בתפעול ?!

    כמו שאוריקס כתב ה-code reuse עוזר מאוד אני כותב regExp בלקוח ומעביר אותו גם לשרת וההבדל היחיד אצלי זה הפיכת ה-ALERT ל-Response.Write

    אני מניח שלא ראית את ה-MSDN (למרות שראית )
    זה שהוא לא מאורגן נכון (לדעתי) זה לא אומר שהוא לא ריפרנס
    אם אתה כותב את מה שאתה רוצה בגוגל ומיד לאחר מכן אתה כותב MSDN
    (למשל) :Jscript reference MSDN הקישור הראשון יהיה לריפרנס JSCRIPT של מיקרוסופט, כנ"ל ל-ASP.NET.

    אמנם לא ראיתי את אינטרדב אבל לפי מה שאני שומע זה IDE חזק למתכנתי ה-ASP (מי כתב?! מיקרוסופט) ולכותבי ה-ASP.NET יש את כל ה-VS.NET (שגם את זה כתבה מיקרוסופט) ול-VS.NET יש מס’ גרסאות (ידידותית למתחילים, אנטרפרייס למקצוענים)
    אני עוד לא שמעתי על IDEים של PHP
    (שלא תטעה אני רק קורא וקורא בפועל אני לומד ג’אווה)

    אכן אני שפוי אבל אני כמו רבים אחרים התחלתי לכתוב ב-VBS ולמה (כי חשבתי שזה ASP :-P) כי זה מה שהספרים מלמדים
    האפשרות של כתיבה ב-JS נפתחה לי רק מלפני כמעט חצי שנה ומאז אני כותב ב-JS.

    ד"א אם המשתמש כותב JS בלקוח לא יהיה לו יותר קל לכתוב גם JS בשרת ?
    (ASP עם JS) (PHP עם PHP)

  28. jonatan44 הגיב:

    נצל"ש – גירסת MONO 1.0 שוחררה
    אפשרות למפעלת ישומוני .Net ,מעכשיו אולי גם אני אוכל לילמוד את זה.
    דף השיחרור
    http://www.novell.com/news/press/archive/2004/06/pr04045.html
    אתר הפרויקט

    http://www.mono-project.com/about/index.html

  29. ניר טייב הגיב:

    תיקון ועוד משהו קטן
    *(ASP עם JS) ו- (PHP עם PHP)

    כל השמורות על דרך החיפוש ב-MSDN שמורות לילדה בלבן

  30. רום הגיב:

    IDE פופולרי של PHP,
    הוא Zend Studio

    באופן אישי, גם שעבדתי פעם עם Visual Studio בשביל C, וגם שניסיתי את ה- Zend Studio, לא ממש התלהבתי מאותן התוכנות מסיבה הפשוטה שהן כבדות מדי.

  31. jonatan44 הגיב:

    תגובה
    זה לא משנה אם אתה כותב ב c#,java,perl,asp,php,hpl
    (HPL- גירסת php בעברית,לדוגמא כותבים "הדפס "שלום"; וזה מפיס שלום על המסך,מאוד נחמד אבל עוד לא מכון לשימוש)
    אני לא בא להאשים אף אחד בזה שהוא עושה דברים רעים ביגלל שהוא כותב ב ASP,אני רק מציג את טענולי לגבי השפה,ואי אפשר להגיד עלי שלא היתנסתי בה,מה גם שזואתי מטרת השירשור,אני לא בא ליתקוף אף אחד.
    לגבי ה IDE – יש המון,אחד שחברת Zend הוציאה,ואני לא מישתמש בו זה Zend editor (אם אני לא טועה,זה כתוב פה במדור ה PHP),
    אני לדוגמא מישתמש בעורך לינוקסאי,שלאו דאווקא מתאים ל PHP,אלא אפילו לסקיריפטים של UT (אנריל טורמנט),וזה לא ביגלל שהוא היחידי,הוא אחד מיני רבים (יש גירסת Zend editor ללינוקס ומאק וחלונות)
    הוא פשוט הכי נוח לדעתי.

    אני ראיתי את ה MSDN,למעשה אני מכיר אותו טוב מעוד,עבדתי איתו כמה חודשים ואני חייב להגיד לך,שעד עכשיו אני לא מוצא את הדרך לערך על response.write (סתם,אף פעם לא חיפשתי).
    לגבי האינטר דב,גם אני ממש לא עבדתי איתו,אבל אני חושב שמיקרומדיה כתבה אותו אבל אני לא סגור על זה,העיניין הוא שגם בחלק של ה ideים,ל php יש אתר מיוחד על זה
    http://www.php-editors.com/
    לגבי הרכיבים שעוד לא יצא לך להישתמש בהם?אז כאילו במה הישתמשתה?קלט,פלט מישתנים ו SESSION?ומה עוד?מה הצלחתה כבר לעשות אם זה?גלריית תמונות?פורום?(ואגב,זה "חנקו")
    אגב,לגבי ה  "אני למדתי JS ועכשיו היה לי יותר קל לעבור ל ASP",זה אולי (אולי) נכון,אבל לעולם לא תילמד דברים חדשים,תיתרגל לסינקס שונה.
    אבל יש לי שאלה,האם גם ב asp.net עובדים אם js?האם הם לא הצליחו לבסס שפת תיכנות על בסיס עצמם?או שהם עדיין לא חכמים מספיק…
    וכמו שאני תמיד אומר free as in freedom (ואני לא ידוע איך זה מיתקשר,זה משפוט מישפט יפה :-P)

  32. אוריקס הגיב:

    כמה הערות:
    (ונתחיל מהסוף)…
    כתבת: "אבל יש לי שאלה,האם גם ב asp.net עובדים אם js?האם הם לא הצליחו לבסס שפת תיכנות על בסיס עצמם?או שהם עדיין לא חכמים מספיק…". זה רק מראה את האטימות שקיימת בך (ואין כאן שומדבר אישי, חס וחלילה ). שמוש בשפת תכנות קיימת הוא דבר נכון הרבה יותר. אפליקציה רצינית משלבת בתוכה גם חלקים נרחבים לא WEBיים, לכן הרבה יותר קל לכתוב באותה שפה בכל הצדדים (אמרנו כבר code reuse?).

    אני שומע רבות משפטים בסגנון הזה מחסידי הקוד הפתוח:
    "הידע הוא של האנושות", "מייקרוסופט גנבים"… אילו טיעונים לא רלבנטיים. הם יכולים להיות גנבים עד מחר, עדיין המוצרים שלהם טובים יותר, לדעתי. שלא נדבר על כסף. אתה משווה את האפשרויות למפתח בדוט נט לאפשרויות של מפתח ב PHP?

    האינטרדב הוא חלק מה Visual Studio אותו MS יצרה.

    תגובתך…

    MSDN אמנם מסורבל, אבל הוא האתר הגדול בעולם למפתחים, נקודה. כל טיעון שבא במטרה להתווכח עם זה הוא לא יותר ממגוכח.

  33. ניר טייב הגיב:

    VB.NET זה פיתוח של מיקרוסופט
    (שידרוג ה-VB ל-OOP מלא) ועובדים בו עם ASP.NET
    ולשאלתך עובדים עם JSCRIPT ב-ASP.NET (הרוב שפגשתי לא אבל עובדים איתו).

    במה השתמשתי? DB, XMLHTTP ואם אני רוצה ללמוד רכיב זה בלי בעייה בשבילי פשוט נכנסים לריפרנס.
    הצלחתי לעשות צ’אט היית מאמין? (אולם לא צ’אט כל-כך יעיל וטוב אבל עשיתי)
    וגם פורום, גלריית תמונות (מבוססת DB אבל תשתדרג ל-FSO עם שימוש ברכיב של יגאל) , מערכת חדשות, סקר (שזה לא בעייה כל-כך גדולה).

    מקרומדיה כתבו את DW פלאש ו-HOMESITE
    את אינטרדב כתבו מיקרוסופט.

    לעומתך אני למדתי דברים דרך ה-MSDN (אמנם לא ב-ASP אל  ב-DOM) וקל מאוד להתמצא בו.

  34. אוריקס הגיב:

    לא נכון..
    ++c פשוט טובה יותר מ VB, פה באמת אין וויכוח

    קוד רע הוא קוד רע, אבל ++c עדיפה בהחלט.

  35. jonatan44 הגיב:

    או.קי.
    דבר ריאשון,תיזכרו את מישפט הבאה,"לעומת ASP/.NET – PHP היא עולם ומלואו" ,וכשישאלו מי אמר את זה תיזכרו שזה אני ותגידו לאין לישלוח את הציקים :-P,למה אמרתי את זה?קיראו עוד..
    דבר ראשון,ל PHP יש המווןןןןן פלאג אינים,חות מהפונקציות והאפשרויות שקיימות בה "בילט אין",ל PHP יש המון תוספים,כגון GTKphp,שמאפשר לי ליכתוב תוכנות באופו גרפי לחלוטין על גבי כל מערכת הפעלה תומכת תקן posix (כלומר,כל למערכת הפעלה גרפית,כמובן חוץ מחלונות,לפחות לא באופו נורמלי),לעוד מידע gtk.php.net
    דבר שני (שכניראה תיתעלם מימנו),הידעת שב XP קיימים חלקים מ 95?כלומר מיקרוסופט מעולם לא שיכתבו את מערכת ההפעלה שלהם,עשכיו לחלק שכן תיתיחס אליו,ביסוס על שפות אחרות הוא דבר טוב,אתה ידוע מה,אני מסכים איתך בחלק הזה,לשלב שני ספות יוצר דבר יותר טוב,אבל היכן זה מיתבצע והיכן זה לא?*אתה* יכול לשלב קוד Python/perl/c/ ב vb?לא…כאן הם לא עשו את זה…
    מה שמיקרוסופט עשו,הם שילבו שפה יחסית חזקה,JS,ויצרו גם את vb,שהיא פחות טובה,ושילבו אותם אם asp,אז כן,זה יוצר משהוא (אומנם לא מגיע לקרסולי php,אבל משהוא),אבל איפה כל ה asp שלכם כשהוא ניבלע בתוך ה js?.
    תבין,אני לא אטום (ואני בהחלט לא לקחתי את זה בצורה אישית,למעשה יש הפרדה מוחלטת בין חיי האישים לעבודה/אינטרנט,אבל זה לא קשור),אפשר ליראות את זה לגביהשירשור על ה IE נגד Mozilla,אני חושב בדרכים שונות,שליפני כמה שורות הסברתי אותם.
    לגבי המוצרים הטובים של מיקרוסופט,תראה לי מוצר אחד שישתווה למוצרי קהילה.
    וכן,אני בהחלט בהחלט משווה את .net ל PHP (גירסה 5 כמובן,שמהווה קיפצה אדירה),
    ואם לא שמתה לב,הבאתי השוואה של חברחת אוקרל,שמשווה את שני המוצרים.
    http://otn.oracle.com/pub/articles/hull_asp.html

  36. אוריקס הגיב:

    אנחנו חוזרים לאותה נקודה
    "אומנם לא מגיע לקרסולי php"… אתה מוכן להסביר למה, חוץ מטיעונים כמו "חינם" או "מייקרוסופט ישתלטו על העולם"?

  37. jonatan44 הגיב:

    ניר
    רוצה לדעת מה אני הצלחתי?
    אני יכול לשבת ולספר לך עד מחר,אבל אני אגיד בקצרה שהצלחתי (ועוד איך הלי להיתרברב) את כל מה שאמרתה (לגבי הצט,יש קוד של צט בספר של הוד עמי,אתה יודע הענק הזה).
    הצלחתי גם לעשות פינקס רשימות בעזרת PHP,כן כן,תוכנה,
    הצלחתי לעשות מנהל קבצים,אחד כמו cpanle,שמשמש אותי לצרכים בייתיים,אומנם לא מעוצב (שחור לבן אפור) ובאנגלית,אבל אני יכול לעשות כל פונקציה החל מפתיחת חשבונות דוא"ל,FTP,משתמשים למערכת (גישת שאלל),הפסקת שרותים,ניהול ה MySQL,שלושה דרגות שימוש,root,משתמש כוח,ואנונימי ועוד..

    אני אולי בקרוב אפרסם אותו או כאן או באתר שאני בונה…

  38. jonatan44 הגיב:

    אתה מוכן להיסתכל בקישור?
    או שאני אסביר לך פה בקצרה.
    אתה או כל אחד מהקהילה יכול ליכתוב פלאג אינים לשימוש עצמי ל PHP?
    לדוגמא אני קראתי על אחד שעזה פלאג אין אשר מראה באתר איזה שיר הוא שומע ב Winamp,אתה יכול לבצע דבר כזה ב .net/asp?

  39. ניר טייב הגיב:

    לא יודע איפה קראתי
    אבל זכור לי שקראתי בנושא ה-OOP שאם רוצים לשדרג אז לא כותבים מחדש אלא בונים מחלקה חדשה ומקשרים אותה לשאר המוצר.

    אני ל מבין מה אתה מתלהב מ-mySql כי אקסס יותר חזק ממנו (אני לא מדבר על מקסDB שעשה קפיצה רצינית).

    קבל מוצר טוב: MSSQL הוא אחד מהכלים החזקים והידידותיים במיוחד למשתמשים (גם למתחילים וגם למקצוענים)
    משפת מוצרי VS גם נוחלים הצלחה גדולה.

  40. jonatan44 הגיב:

    ממה?
    אתם בטוחים?נסו על מוזילה :-P.
    http://otn.oracle.com/pub/articles/hull_asp.html
    או חפשו בגוגל PHP vs ASP והוא ימצא לכם הרבה תוצאות (זה צריך להיות הקישור הראשון או השני)

  41. ניר טייב הגיב:

    אני לא באתי לכתוב תוכנות עם ASP
    (אולי כי זה לא מאפשר) אבל אני עובד רק בסביבת האינטרנט. אם אני ארצה לפתח תוכנה אני אלמד שפת תכנות (מה אמרת קודם על למידת סינטקס שונה?! משהו שאתה לא עושה עם PHP כדי לכתוב גם לאינטרנט וגם לתוכנה)
    מנהל מסד נתונים גם אני יכול לעשות זה לא בעיה (ואם אני רוצה אז יש לי אחד מוכן בחינם (של יגאל ). גם מנהל קבצים זה לא בעייה כל-כך גדולה לעשות (אמנם שימוש ב-FSO אבל זה עדיין לא אומר שזה קשה)

    אני פשוט לא יצא לי להשקיע זמן בפיתוח הדברים. אבל אם אני ארצה אני יכול לפתח.

    אני כרגע עסוק בלימוד הג’אווה שלי (שיעזור לי לבנות תוכנות ואפלטים)

    ותגיד לי פלאג-אינים האלו זה בדיוק אותו דבר כמו כיבי COM כדי שפלאג-אין יפעל במקום מסוים אתה צריך שיהיה אותו על השרת כנ"ל לרכיבי ה-COM

  42. jonatan44 הגיב:

    בדיחה
    אתה אולי היחדי שאמר את זה,אבל אם תחפש access vs mysql אני לא חושב שתימצא דף אחד שמצדיק את מה שאמרתה כרגע,אפילו מיקרוסופט כניראה לא יגידו לדבר כזה,אפילו בספר asp של הוד עמי,כתוב ש access הוא מסד נתונים שולחני.
    אגב,כדאי שלא תגיד שאני מבלף לגבי הקישור העלתי תמונה:
    http://planet.nana.co.il/hfhfhajfa/Webmaster/phpvsnet.png
    חוץ מיזה,למה אתה משנה נושא?

    אגב,אני מיתלהב מ MySQL,אם הייתה חוקר אותו קצת,הייתה רואה איזה אפשרויות יש לו,כאלו שלא הייתה מעלה ב access,ובוא רק ניזכור שעד גירסה 6 ms-sql לא היה יותר טוב מ access.

  43. ניר טייב הגיב:

    לא אמרתי שהיא לא תומכת
    אלא שכדי לקרוא לה צריך להשתמש בפונקציות שונות (ראיתי בקישור שנתת את דרך הקריאה ל-ORACLE דרך PHP וזה שונה לחלוטין מדרך הקריאה ל-MYSQL)
    למה צריך את זה, הפשטות זה העיקרון של בחירת השפה למתחילים וגם מי עכשיו שעובד עם ORACLE ב-PHP ויבקשו ממנו לבנות אפליקצית mySql הוא יצטרך לזכור פונקציות רבות כדי לעבוד איתו. בעוד שב-ASP הכל אותו דבר רק ה-Connection String שונה ממסד למסד אבל ההתייחסות היא אותו דבר שימוש ב-Connection, רקורדסט (ואם רוצים לשם אבוחה אז גם Command).

  44. ניר טייב הגיב:

    חוזר לנושא ה-ASP VS PHP
    אבל עדיין לא השכנעתי (בקשר ל-DBים)

  45. העורב הגיב:

    תגובה
    ASP
    יתרונות:
    קלות לימוד, ממש אנגלית.
    יותר מקורות עבריים באינטרנט ללימוד
    יותר ספרים ללימוד
    חסרונות:
    עלות אחסון – יקר
    לא ממשיכה להתקדם

    PHP
    יתרונות:
    php.net כל מה שצריך שם, נורא קל להתמצא וללמוד
    עלות אחסון – זול מאוד
    העלת קבצים, טיפול בתמונות – בחינם לעומת ASP שצריך לרכוש אובייקטים.
    ממשיכה להתפתח ולהתקדם
    חסרונות:
    אין ספרים בעברית ללימוד השפה
    אין הרבה מקורות עבריים באינטרנט ללימוד השפה
    עלות אחסון – יקר
    לא ממשיכה להתקדם

    זהו בערך.

  46. jonatan44 הגיב:

    אתה קורא עובדות ליפני שאתה מדבר?
    עורב?
    יתרונות:
    ……….
    עלות איחסון – זול מאוד (אמת)
    ………
    חסרונות:
    ………….
    עלות איחסון:יקר
    ………….
    או לפחות קוראה את ההודעות שלך ליפני שאתה שולח?
    דבר ראשון,PHP תמיד תיתקדם,העלות איחסון שלה מאוד מאוד זולה,יש הרבה מקורות באינטרנט אבל באנגלית,יש ספר (אם כככה אפשר ליקרוא לו) אבל הוא מתורגם והדעה שלי על ספרים מתורגמים היא לאטובה כי כל היופי שבו נאבד אי שם בין האנגלית לעברית.

  47. jonatan44 הגיב:

    קלות שימוש?
    ב ASP יש את ה server.createobject לרקורדט ולקישור,ב PHP אתה ביכלל לא צריך את זה.
    ואגב,רק שתדע,ככה מיתחברים למסד נתונים אורקל ב PHP,תיראה לי ב ASP אם כל הקוננקט אובקט הזה.
    <?php
    $conn = Ora_Logon("user@serverlocation", "password"); //$conn is the connting string.
    ?>

  48. jonatan44 הגיב:

    ו…
    עכשיו תכיחש את זה או שתירצה עוד דוגמאות…?
    בקשר לבסיסי נתונים אני מציע לערוך דיון אל זה אחר כך.

  49. אוריקס הגיב:

    זה בולשיט
    קודם כל העובדה שאמרת על MS SQL לא נכונה. דבר שני, כל ה benchmarks שאנשי הקוד הפתוח מפרסמים הם פשוט לא אמינים. לפי ההשוואה באתר של MySQL הוא הרבה יותר חזק מ MS SQL… זה באמת נכון? לא, זה בולשיט.
    מסד נתונים לא יכול להיות רציני אם אין בו דברים בסיסיים כמו שאילתות מקוננות.

    ואקסס, במיוחד בגרסת ה 2003 שלו, פשוט יותר חזק מ MySQL.

  50. אוריקס הגיב:

    זה לא רלבנטי
    אורך ההתחברות היא לא שיקול בבחירת שפה.

  51. אוריקס הגיב:

    עכשיו אתה מתחיל באמת לדבר שטויות
    כשאתה עובד עם ASP.NET יש מאחוריך את כל העושר של הפרימוורק, ואני מדבר על אלפי ספריות. אף טכנולוגיה בעולם לא תוכל להתחרות בזה, פה באמת הוויכוח הוא סתמי. ואם אתה באמת רוצה תשובה, אז כן, ניתן לכתוב כזה דבר.

    וכן, כל אחד מה"קהילה" יכול לכתוב קלאסים לשמוש כולם. ב ASP.NET אפילו לא צריך רישום שלהם, ואפילו מדף ASP.NET שכתוב ב VB ניתן לגשת בקלות לקלאס שכתוב ב #C (בגלל ה bytecode). את זה אפשר ב PHP?

    ולא דיברנו קצת על XML. כידוע, XML היא סטנדרט בימנו. אתה יודע שכל ה DataSet ב ASP.NET הוא XMLי?. התמיכה ב XML היא מובנית, שלא כמו ב ASP בה אתה צריך רכיבים.
    ואם כבר dataset, יש לו יתרון עצום על הרקורדסט המסורתי, אבל פה באמת אין לי כוח לפרט, תקרא קצת .

  52. jonatan44 הגיב:

    עלייך אני דווקא מיתפלא
    אני דואג ומביא הוכחות על כל דבר שאני אומר,אתה בא אומר לי "לא,ms-sql יותר חזק,כי אני אמרתי ככה",ועוד אתה שפתחתה את השירשור אמרתה לא ליכתוב הודעות חסרות טעם כאלה.
    ככה שאני מצפה להוכחה.

  53. Deviation הגיב:

    אני לא בטוח כ"כ..
    ASP
    אמרת שהיא דומה לאנגלית – מתבסס על VBS וחבל כי היום כותבים JS (שהיא דומה ל C ותתפלא, גם PHP דומה ל C).

    לא ממשיכה להתקדם – הדוט נט זה אוויר?

    PHP
    לא צריך ספרים ללימוד השפה כשיש לך את php.net ו phpil.net (בעברית!)
    וכן, PHP 5 הושקה לא מזמן, כנראה שבכל זאת זה מתפתח

  54. רום הגיב:

    דעתי בנושא,
    התנסתי גם עם ASP בעבר במסגרת לימודי מדעי המחשב (אתם יודעים על מה מדובר), למרות שעוד לפני כן התעסקתי בבניית אתרים ברמה בסיסית.

    בכל מקרה ASP הרגיזה אותי מכמה סיבות שחלקן כבר צויינו
    1) תשלום נוסף עבור אובייקטים. לדוג’ עבור אי-מייל מסכן צריך להוסיף תשלום.
    2) גם הכתיבה עם VBS וגם עם JS פשוט עיצבנה אותי. הקוד לא היה מובן במיוחד ולפעמים הייתי פשוט צריך לפענח אותו כדי לקלוט על מה מדובר.
    3) הקוד מבולגן מדיי גם עם VBS וגם עם JS.
    נקודות זכות ל- ASP:
    1) קלות שימוש עם מסדי נתונים כדוגמת Access.
    2) פשטות קוד.
    3) הרבה מקורות מידע בעברית.
    * באשר לספרים – כמעט כל ספר שראיתי מחורבן. במיוחד "מבוא לתכנות אינטרנט" שנאלצתי לקנות במסגרת לימודי מדעי המחשב.

    לא מזמן התחלתי עם PHP, והאמת שפשוט יותר נוח לי איתה מכמה סיבות:
    1) התחביר שלה פשוט ומובן. הוא לא מסורבל.
    2) קיימת פונקציה כמעט לכל פעולה בסיסית שצריך, ואני לא צריך לשחק עם לולאות וביטויי תנאי כל פעם כמו ב- ASP.
    3) התחביר שלה מאוד דומה לשפת C, *ובניגוד ל JS*, לא מדובר פה רק בצורת הכתיבה של לולאה או ביטוי תנאי. הרבה פונקציות מוכנות ב- C קיימות גם ב PHP כדוגמת strlen, strstr, system וכו’.
    4) חינמיות. אני לא צריך לשלם על Access ועל כל אובייקט קטן. או שהדבר מובנה בשפה (כדוגמת mail() הידועה והעבודה עם תמונות, ובטח כל הפקודות מקבילות SSI ב- PHP, שהן דרך אגב בעלות עוצמה רבה יותר משל SSI במה שהן מאפשרות לעשות, אבל אני לא ארחיב). שירותי אכסון עולים פחות.
    בכל אופן כמובן שיש גם כמה חסרונות שמעיקים על השימוש ב- PHP:
    1) קהילה עברית קטנה מדיי לדעתי.
    2) מחסור במקורות עבריים, אינטרנטים וספרותיים כאחד.
    3) משהו שבטח שכחתי

    יום נעים לכולם.

  55. ניר טייב הגיב:

    אז ככה
    strstr ב-JS זה שיטת indexOf של אובייקט המחרוזת
    strlen ב-JS זה תכונת length אובייקט המחרוזת

    כל הקטע של משחק עם לולאות, משתנים ותנאים זה מה שהופך אותך בסופו של דבר למתכנת מקצועי. עצם העובדה שאתה יודע לעבוד עם הכלים האלו ולא נותן לפונקציה אחת מובנת בשפה לעשות זאת עוזרת לך להתקדם.

  56. רום הגיב:

    נתתי אותן כדוגמה…
    לפונקציות זהות בשפת C ובו- PHP.

    אם היית מתכנת ב- C כנראה שהיית מבין על מה אני מדבר (או שאתה כן מתכנת ב-C??). בכל מקרה אני מכיר את השיטות המקבילות מעבודה עם JS בלקוח (לא מבין גדול).

    בכל מקרה, אני לא יודע מה איתך, אבל אני לא כותב שורות קוד מתי שיש לי משהו מוכן. בדיוק כמו שלא תכתוב פונקציה למציאת אורך מחרוזת ב JS. לכל שפה יש את סגנון התכנות בה. למשל ב- C לפעמים צריך לעשות כ"כ הרבה מניפולציות כדי להגיע לדבר פשוט יחסית.

  57. רום הגיב:

    לכל מסד נתונים קיימות פונק’ מוכנות.
    שבבסיסן ממש דומות זו לזו למעט שינויים קלים. תעבור על ה- Manual של PHP ותראה את ההבדלים בין פונקציות של Mysql למשל לפונקציות של SQLite או Informix וכו’ וכו’.

  58. ניר טייב הגיב:

    והפונקציות של JS הם פונקציות
    שבאו מג’אווה? מה הפואנטה שלך?

  59. דעתי בנושא
    אני אישית יודע ASP ולא PHP, ולכן לא יכול להבדיל ביניהם בפרטי פרטים, אלא בכלליות.

    קודם כל, אני חייב לציין שכל מה שניתן למימוש ב- ASP, ניתן למימוש גם ב- PHP ולהפך, התוצאות זהות.

    אז מה בקשר למהירות?
    אני לא חושב שהטכנולוגיה שבוחרים משפיעה על מהירות הפלט.
    נכון שהרבה טוענים ש- PHP יותר מהיר מ- ASP וכו’ אך בפועל זה לא ככה.
    מתוך כל שנות הנסיון שלי ב- ASP הצלחתי ללמוד שאם כותבים קוד יעיל, בוחרים מסד נתונים מתאים, ומתכננים את הטבלאות, האינדקסים והקשרים בהתאם, אין הטכנולוגיה משפיעה על מהירות הפלט.
    קחו לדוגמא את האתר שלי, "סופר סקר", אשר בנוי בטכנולוגית ASP בשפת VBScript, משתמש במסד הנתונים MS-SQL, ועומד בכל עומס הגולשים בו והאתרים שמשתמשים בו.

    אחר ההבדלים העיקריים בין הטכנולוגיות השונות זה עניין הפלטפורמה שעליה רצה הטכנולוגיה, שגורמת להרבה תת-הבדלים. כאן אציין חלק מהן.
    ASP בדרך כלל מאוחסן על שרתי Microsoft,מה שאומר ש:
    – איחסון ASP עולה יותר כסף, וכמות האובייקטים גם-כן תלויה בכסף.
    – יתכנו בעיות אבטחה, באגים ואפילו וירוסים בשרתים (דוגמאת בלאסטר וסייסר).
    PHP בדרך כלל מאוחסן על שרתי Linux מה שאומר ש:
    – איחסון PHP הוא זול יחסית, ומחירו אינו משפיע על מספר האובייקטים.
    – כמעט ואין בעיות אבטחה ובאגים מוכרים, וכמעט ולא מפותחים וירוסים.

    עכשיו אתם בטח שואלים למה אצל Microsoft יש יותר בעיות אבטחה מאשר ב- Linux?
    אז הנה לכם התשובה:
    – מוצרי Microsoft מפותחים רק על ידי Microsoft, וקוד המקור נמצא אך ורק אצלה. ברגע שנמצא חור אבטחה במוצרים שלהם, לוקח זמן עד ש- Microsoft מקבלת דיווח, מתקנת את החור ומפיצה תלאי תיקון.
    – הפצות Linux מפותחות על-ידי מפתחיהן ועל-ידי אנשים אחרים, שיכולים לקרוא את הקוד ולשנותו משום שזהו מוצר קוד-פתוח. ברגע שאנשים אחרים יכולים לקרוא ולשנות את הקוד, אז בקלות מוצאים חורים, מתקנים, ומפיצים מהר מאוד תלאי תיקון.

    כמובן שרמת האבטחה הן של שרתי Microsoft והן של שרתי Linux אינה תלויה אך ורק בפלטפורמה, אלא גם באנשים המתחזקים את אותו המחשב.
    האנשים המתחזקים את המחשב צריכים לדאוג ש:
    – מערכת ההפעלה תהיה מותקנת, מעודכנת ותפעל כראוי.
    – תוכנות AntiVirus ו- Firewall חיצוניות מתאימות יהיו מותקנות, מעודכנות ויפעלו כראוי.

  60. המשך – בקשר למסדי נתונים
    עכשיו מסדי נתונים:
    שתי הטכנולוגיות תומכות בכל סוג של מסד נתונים, אם כי יכול להיות שב- ASP צריך להתקין רכיבים נוספים עבור מסדי נתונים מסויימים, אך בסופו של דבר ניתן להתחבר לכל מסד נתונים גם ב- ASP וגם מ- PHP.
    ACCESS זהו מסד נתונים מאוד נפוץ בקרב מתכנתי ASP, ומומלץ מאוד למתחילים.
    יתרונות:
    – פשטות העבודה.
    – ממשק נוח, גם באנגלית וגם בעברית.
    – מותקן בדרך כלל בכל מחשב, וקל להשגה.
    חסרונות:
    – זהו מסד נתונים שלא נכתב ביוחד עבור שימוש באתרי אינטרנט, אלא עבור שימוש במערכות מידע מבוססות מחשב יחיד.
    – ל- ACCESS יש בעיות עם כמות חיבורים גבוהה בו זמנית, ולעיתים הוא גורם לאתר להיות איטי כל-כך שצריך להפעיל את השרת מחדש כדי שהאתר ירוץ טוב.
    לאתרים המכילים כמות גולשים גבוהה, מומלץ מאוד לעבור למסד נתונים שהותאם עבור אתרי אינטרנט כגון MS-SQL, My-SQL ועוד.
    מסדי נתונים אלה אמנם לא מכילים ממשק בעברית, אך הגולש שיגלוש באתרים כאלה ירגיש שהאתר טס ולא נותן לו לחכות.

  61. ניר טייב הגיב:

    וגם בקרב אלו שלא מרוצים מהמהירות של
    אקסס 😛

  62. אוריקס הגיב:

    בולשיט
    תשאל כל האקר מתחיל והוא יגיד לך שלינוקס פחות מאובטחת מווינדווס…

  63. mrmistory הגיב:

    מנסיון רב של גלישה באינטרנט של שנים
    ופול הורדות של אפלי GBים והרבה מאוד פאבים שביקרתי והורדתי מהם הם היו שרתים של לינוקס.

    על השאלה שלי שנשאלה תמיד: יש שרת של מייקרוסופט אולי (הם היו בדרך כלל מהירים באוד מאוד יחסית ללינוקס, לא יודע למה).

    התשובה שהייתה היא: עזוב להסתבך ולשנת שעות וימים ונסוף ובכלל עם תצליח לפרוץ אז אחרי שעה הכל הולך לפח אשפה.

    מזה אפשר היה להבין שלינוקס אולי יותר קל היה לפריצה.

  64. mrmistory הגיב:

    מרוב שרשמתי מהר מדי התבלבלתי בתוים

  65. jonatan44 הגיב:

    כי כל האקר מתחיל לא יודע מהחיים שלו
    וזה מוכח,למה יהו (אתר האינטרנט) עבר לשרתי FreeBSD?הם היו יכולים ליכתוב את האתר שלהם (PHP) על חלונות בלי בעייה.
    זה פשוט העלות הגדולה של חלונות,המוצר הנחות הזה וזה לא שווה את הכסף.
    מעניין למה אף פעם לא ראיתי שרת פאיירוול שהוא Windows.

    כמובן שגם ללינוקס/BSD אפשר ליפרוץ,אבל כמו שהיא מאובטחת מהקופסה היה מאוד קשה,לדוגמא,חלונות,יש לה אנטי ווירוס,פאיירול,מוחק "מרגלים".
    לי בלינוקס אין אנטי ווירויס,אין מוחק מרגלים (ביגלל שחוץ מיכמה תוכנות אין לי תוכנות שהם קוד פתוח,ובקוד פתוח מאוד מאוד קשה להסתיר מרגלים),אנטי ווירוס יש לי,הוא ניקרא IPtable,הוא בא אם מערכת ההפעלה.

    הסיבה שאני חושב שקשה ליפרוץ ללינוקס/BSD היא ביגלל שהיא מערכת מדורגת-משתמשים,כלומר לכל משתמש יש קבוצה אם הרשאות מיוחדות,לגומא לי יש הרשאות כתיבה/הרצה/קריאה למחיצה
    /home/jonatan
    כל עוד אני במשתמש jonatan
    למשתמש על (ROOT( יש הרשאות כתיבה/קריאה/הרצה לכל המערכת,
    למשתמש apache יש הרשאות כתיבה/הרצה ל
    /var/ (תיקית האינטרנט שלי).
    כלומר לכל דבר יש הרשאון,ואם אני אפעיל בכוונה ווירוס אצלי,הדבר הכי גדול שהוא יוכל לעשות זה לימחוק את התכולה של
    /home/jonatan ,אבל אם אני אפיעיל אותו כמשתמש על,הוא יוכל לעשות לי הכול,
    לא כמו חולונות,שאם אתה מפעיל קובץ,יש לו הרשאות שהכול.
    עוד סיבה שלדעתי לינוקס יותר מאובטחת היא ביגלל שהיא כמובן קוד פתוח,כל מתכנת (למעלה משני מיליון לפי NetCfat אני חושב) עובר על הקוד,רואה מה השינויים שהמתכנתים האחרים עושים,וככה זה כימעט בילתי אפשרי להשתיל קוד זדוני במערכת.
    דבר שלישי,לינוקס גם תופסת הרבה פחות מקום ממה שחלונות תופסת,לדוגמא,כל המערכת שלי תופסת 1.5 GB,וחלונות xp תופס נגיד 600 MB.
    אז אתם אומרים "אז חלונות תופסת פחות לא?",אז לא,כשאני אומר הלינוקס שלי אני מיתכוון ל 20 תוכנות הציור שלי,בין אם זה THE GIMP,KOKA ועוד,תוכנות המולטימדיה שלי Totem,xmms ועוד…
    הדפדפנים שלי,Konqeror,mozilla,gelon ועוד…
    תוכנות האימייל שלי,טרנביירד של מוזילה,KMail של KDE"הסביבות הגרפיות שלי,
    XFce,KDE,Gnome ועוד…
    בקיצור כל התוכנות האפשרויות (וגם משחקים,לוח ניהול מיתקדם).
    בועד שבחלונות אתם מפרמטים כל חודשיים שלוש.
    ואגב,אוריקס,אתה בעצמך אומר לתת גיבוי להודעות שלנו,ואתה לא עושה ככה,זה די דבילי.

  66. האמת היא שאני לא בקשר עם האקרים
    ולא היה לי עד היום את מי לשאול שאלות על רמת האבטחה במערכות הפעלה.
    עד עכשיו חשבתי שלינוקס יותר מאובטח, כי כל הזמן שומעים בחדשות על וירוסים וכל מיני קבצים זדוניים עבור Windows ולא מדברים כלל על וירוסים ב- Linux.

    אז אתה רוצה להגיד לי ש-Windows מאובטח הרבה יותר מ- Linux? יכול להיות…
    אבל מי ינסה לפרוץ ל- Linux אם הרוב משתמשים היום ב- Windows?
    זו שאלה מעניינת.

  67. jonatan44 הגיב:

    למה?
    רוב השרתים היום הם לינוקס..חלקם ניפרצים,חלקם לא,
    הכול תלוי במנהל הרשת,גם בחלונות.
    ואל תישכח,90% (בערך) ממערכות ההפעלה בעולם הם חלונות,מה קור אם ה 10% האלא?
    ועוד דבר,מינכן העבירה (כמה?45 אלף?40 אלף?)שולחנות עבודה ללינוקס,עד 2006 זה יגמר,גם IBM ו HP עשו אותו דבר,גם Novell שהיא בעצה בעלת המפצת לינוקס בעלת מיסתפר שולחנות עבודה בילתי מבוטלים,גם sun,בעל הפצת לינוקס,יש לה שולחנות עבודה מבוססי Solaris ו linux.
    גם חברת האבטחה גרטנר
    המליצה לא לחבר מערכות הפעלה מיסוג WIndows 2003 server לאינטרנט עד 2005/2006,כדאי שרוב עידכוני האבטחה יצאו עד אז.

  68. mrmistory הגיב:

    בגלל זה אני לא מתקין מערכת ……..
    הפעלה שהיא יחסית חדשה.
    יש לי את WIndows 2003 server כבר חצי שנה עם לא יותר אבל בטוח שאין עדכונים ויהיו הרבה פריצות.

    את האמת, לפעמים אני חושב שכדי לי לחזור ל-98 SE עד לפני 6 חודשים היה לי 98 תמיד ואת XP לא אהבתי.

    צחק צחק אבל את 98 הייתי מתקין פעם ב 7-8 ולפעמים פעם בשנה וזהו, XP כל חודשים שלוש וזה בתנאי שאתה לא מתקין כלום אלא מדליק ,משתמש, ומכבה וזהו.

    במקרה ויש לך הרבה התקנות או ניקוי וירוסים המערכת קורסת חודש חודשיים.

  69. Deviation הגיב:

    אז אני מצטער להגיד א-ב-ט-ח-ה
    די חבל לי לראות (גם כמנהל אבטחת מידע) שאנשים פשוט זונחים את תחום אבטחת המידע.

    התקנת 98 – מה תעשה? – בדר"כ תיכנס לאינטרנט להגיד לחבר’ה שהפרמוט עבר בהצלחה אבל לא את זה אתה צריך לעשות קודם:

    1. להתקין Anti Virus ובתור התחלה להריץ סריקה מקיפה של המערכת (בלי להתחבר לאינטרנט!)

    2. להתקין FireWall (אפשר גם חינמי כמו Kerio) ולהתחיל לקנפג אותו – אצלי בשרת בבית קינפגתי במשך ארבע שעות בערך (ואחרי שיש לי ניסיון לא קטן בקנפוג) – ייקח יומיים אצלך אז ייקח, אין בעיה. העיקר שיהיה מאובטח.

    3. במידה ויש רשת בבית אז אבטח גם את הכניסות והיציאות (ברשת הלוקאלית), במידה והמחשבים האחרים מאובטחים אפשר להגדיר סטייטפול !

    4. התקן תוכנה נגד פרזיטים כמו SpyBot/Adaware, הרץ אותה.

    5. התחבר לאינטרנט, עדכן את ה Anti Virus.

    6. הורד את העדכונים הקרייטים למערכת ההפעלה שלך (רצוי גם SPים)

    7. התנתק מהאינטרנט, הרץ Anti Virus, הרץ SpyBot/Adaware, במידה ואין ממצאים אז הפרמוט והתקנת המערכת עברו בהצלחה

    8. תתקין את התוכנות הנלוות שתוכל להשוויץ לחבר’ה – ICQ/מסנג’ר/Emule ואל תשכח לקנפג את ה FireWall שלך בהתאם.

    סה"כ בערככת זמן, כל הפעולות האלו ייקחו לך לא יותר מחמש שעות בערך אחרי הפרמוט – שווה לעשות את זה במקום לשבור את הראש אח"כ בלפרמט כל חודש.

    אצלי אחד המחשבים לא עבר פרמוט כבר שנה, גם אתה תוכל לעשות את זה אם היית מקפיד קצת על אבטחה.

    לבעלי XP: מומלץ לעשות Disable ל FireWall הפנימי ולהתקין אחד אחר.

  70. Deviation הגיב:

    אתה לא צודק
    אם אתה לא שמעת על וירוסים/פריצות ל Linux זה אומר שזה לא קיים?

    אל תדאג, גם ל Linux יש וירוסים ותתפלא, לפני חודשיים יצא גם Trojan חדש ל Mac, היית מאמין?

    מי יינסה לפרוץ ללינוקס? – למה לא, זה הרבה יותר קל מ Win שמאובטח הרי אני יכול לצפות בקוד מקור, לשבור את הראש יומיים/שבוע/שנה ובסוף אני כן אמצא פרצה בזה הרי שאין דבר שמאובטח 100%!

  71. Deviation הגיב:

    נמאס לזלזל כבר ב MS!!
    נמאס לזלזול המתמשך ב Microsoft
    יש להם במה להשתפר
    יש להם באגים
    הם לא מושלמים
    – גם אף אחד אחר לא.

    ל Microsoft בנושאי אבטחה יש נקודות טובות וגם רעות – כמי שמכיר מקרוב את מערכות ההפעלה שלהם ורואה את השינוי החל אפשר לתת לך הרצאות על מה שטוב אצלהם בדיוק כמו מה שרע.

    אם יש משהו רע במיקרוסופט ואבטחת מידע (ספיציפי) – אין בעיה, תעלה ונדבר. חבל לזרוק סתם סיסמאות לאוויר.

  72. jonatan44 הגיב:

    לפני חודשיים למק,לפני יומים לחלונות
    זה מזכיר לי סיפור שאמור לי שעל מחשב 56MB RAM אופיס 97 עולה יותר מהר מ OpenOffice 1.1 (כלומר אם כבר שישווה גירסה שמותאמת ל 56MB).
    עכשיו לסיפור,אמרתה ליפני חודשיים,קראתה את הסיפור?הווירוס הופץ תחת פורמט של Office,לא רק זה,איך נידבקים בו?רק אם מורידים אותו מירשתות כמו קאזה…
    אתה יכול גם לשבת שבע שנים וליקרוא את הקוד של לינוקס,יכול להיות שתימצא ויכול להיות שלא,הכול תלוי ברמת ההיתמחות שלך,אבל אל תישכח שהמונים המונים של מפתחים עברו על הקוד לפניך לדגומא,הייתה יכול להזכיר מיקרה שקרא ליפני כמה ימים (או שבועות),באג בקרנל שנתן למשתמשים גישת DoS,ואפשרות ליגרום לקריסה של הקרנל (כלומר מחייב ריסט).
    אני לא חושב שכל המוצרים של MS גורעים,אני חושב שיש להם הרבה דרכים של הישתפרות,וכחברה מיספר 1 בעולם התוכנה,הם חייבים להשקיע באבטחת המידע שלהם.
    ושלא יום אחד ממשלת ארה"ב תקום לתגיד ש IE הוא סכנה לציבור.(אני לא אמרתי את זה כל הזמן?!)

  73. Deviation הגיב:

    בוא ניקח דוגמא קטנה לשם הסבר..
    אתה יודע מקרוב כמה MS משקיעים באבטחת המוצרים שלהם? – אני מניח שהתשובה היא לא..

    קח סבא וסבתא שרוצים מחשב בבית, תתקין להם Linux ונראה כמה הם יתמצאו בזה.
    לעומת זאת, קח מחשב, תתקין Windows והרי אתה מסודר – ה Windows Update פועל אוטומטית להורדת עדכונים ככה שלא צריך לעשות כלום.

    מה לעשות, היום, עדיין windows נחשבת למערכת ההפעלה הידותית ביותר למשתמש ביתי.

  74. MasterMind הגיב:

    אוריקס כנס שנייה…
    יש לי רעיון לעוד דיון "וינדוס 98 או XP "
    יכול להיות שכבר עשיתם אותו אבל לא משנה .
    אחרי שזה יסתיים תפתח דיון חדש על וינדוס כי אני רואה שיש להרבה ילדים מה להגיד
    אהה ועוד משהו  אני משתגע כאן כולם אומרים שהם מפרמטים פעם בשבוע ואני
    בכלל לא מפרמט הפעם האחרונה שפירמטתי הייתה כשוירוס נכנס לי למחשב שזה היה לפני שנתיים ..
    זה בטח לא בריא למחשב ולכונן הקשיח לפרמט כל פעם !

  75. אוריקס הגיב:

    רעיון נחמד
    רק קצת לא קשור לכאן… הצע את הרעיון בפורום "תמיכה טכנית".

  76. mrmistory הגיב:

    בקשר ל……..
    לבעלי XP: מומלץ לעשות Disable ל FireWall הפנימי ולהתקין אחד אחר.
    את זה אני עושה תמיד כי זה בלוף.

    לפני שאני מתחבר לאינטרנט אני מתקין אנטיוירוס+מעדכן אותו, סורק, וכל הדברים האלו.
    אחר כך מעדכן WIN וכל זה…..
    וכניסה לפורומים רק אחרי זה.

    ועדיין יש אותם בעיות, אבל לא חשוב.
    לא ממש חידשת לי את זה אבל ב-98 פעם בשנה בערך הייתי מפרמט.

  77. רום הגיב:

    דבר שהרבה אנשים לא מודעים אליו
    מעבר לזה שהפונקציות של כל מסד נתונים הם פחות או יותר מקבילות, ישנה ספריה שנקראת ADOdb שבהתחברות אליה אפשר להשתמש בכל מסדי הנתונים והקוד תואם את כולם (אין צורך לעשות שינויים)…

    אני לא בקיא בנושא אבל קראתי על זה איפשהו.

  78. אני לא זורק סתם סיסמאות…
    אני לא אמרתי שלינוקס מושלם.
    כרגע 90% מכלל העולם משתמש ב- Windows, וכתוצאה מכך רוב הוירוסים מפותחים עבורה.
    כיוון שזוהי מערכת הפעלה קוד סגור, לוקח למיקרוסופט הרבה יותר זמן לאתר, לבדוק, לתקן ולהפיץ תלאי תיקון לבעיות אבטחה.
    לינוקס הרבה יותר מאובטח רק מהעובדה שהוא קוד פתוח.
    בגלל שהוא קוד פתוח, כל אחד ממליוני המתכנתים ברחבי העולם יכולים לאתר, לבדוק, לתקן ולהפיץ תלאי תיקון לבעיות האבטחה שבו. משום כך יש אולי גם הרבה גרסאות לתלאי תיקון עבור אותה בעיה, אך בסופו של דבר זה מה שגורם למהירות ההתפשטות וההפצה של תלאי התיקון בכל העולם.

    הבעיה של קוד סגור היא שרק אותה חברה שמפתחת את מערכת ההפעלה יכולה לתקן ולהפיץ תלאי תיקון. אף אחד אחר לא יכול. בגלל זה לוקח כל-כך הרבה זמן לתקן בעיות אבטחה אצל מוצרי מיקרוסופט מאשר בלינוקס.

    שוב, אני לא מזלזל במיקרוסופט כי רואים שהיא עובדת קשה בשביל לתקן את כל בעיות האבטחה במוצריה. אני רק מראה את המצב כיום.

  79. ניר טייב הגיב:

    סתם שאלה
    למה אתה צריך מיליון דפדפנים ותוכנות אי-מייל
    האמת היא שלי מספיק רק את טנדר-בירד ו-פיירפוקס
    (ואת IE כדי לגלוש בפורום הזה )

  80. jonatan44 הגיב:

    זה מראה שאתה לא יודע מה השיתנה
    בעשור האחרון,
    היום,ללינוקס יש מימשק כרפי (סליחה,כמה מימשקים).
    כל אחד יותר קל מהשני.
    אבל בשטח,למי היה יותר קל?לדוגמא סבתא שלי,היא לא יודעת מזה ווירוס,
    לא יודעת מזה פריצה,ומה לעשות היא גם לא יודעת אנגלית,והיא לא תילמד את כל זה עכשיו.
    אז השאלה שלי,האם להתחיל ללמד אותה,מה להוריד ברשת,איזה אימיילים ליקרוא,מה טוב ומה רע כששני הצדדים דומים (היום לך תדע מה זה ווירוס ומה לא),
    כשבלינוקס אני ממש לא אהיה חייב להגיד לה כלום,יש לה סידרה של איקונים על המסך,היא יודעת כל דבר מזה,הכול (אני מיתכוון הכול)בעברית,מרכז הבקרה,הדפדפן,סייר הקבצים,בכול בעברית.
    אז בימקום ללמד אותה לתואר שני באבטחת מידע ושנים שלושה שפות תיכנות,אני פשוט יעביר אותה ללינוקס.
    אגב,
    המימשקים הגרפים של לינוקס מאוד קלים,אני אשמח אם תנסה אחד מהם,
    יש הפצות לינוקס שרצות מ CD,נסה אותם,תיראה כמה זה פשוט,רק תיקרא על זה קצת.

  81. ניר טייב הגיב:

    שמעת על ווינדואס בעברית?
    קיים דבר כזה
    ותמיד אפשר לשנות את שפת הממשק של התוכנה מעברית לאנגלית לצרפתית ואפילו לגרוזינית (אם רוצים בכך ויש את ההתקנה המתאימה)
    שימוש בלינוקס עדיין לא ישנה את העובדה שהרבה תוכנות מקצועיות (שלא שייכותל-MS) לא יעבדו בה (אם אני לא טועה התוכנות של מקרומדיה לא עולות על לינוקס)
    וגם לא משנה באיזה שפה הממשק משתמש שלך תמיד התוכנות שאתה מתקים אם הן לא תומכות בעברית (ממשק) אז הן יהיו באנגלית (ואז סבתא שלך כן תצטרך ללמוד אנגלית )

  82. jonatan44 הגיב:

    וואלה?
    חידשתה לי,סתם סתם.
    ללינוקס יש גם פלאש פלייר 8,והמוצרים של מיקרומידה (לפחות פלאש MX 2004) כן עובדים בעזרת תוכנה קטנה שיכולה להפעיל קיבציEXE (לא בשלמות כמובן!)
    עוד משהוא,אתם מחיסים גורמי צד שלישי לעיניין,זה כבר לא בעייה בלינוקס,זה בעייה של החברות האלא שלא פיתחו מוצרים שכאלה ללינוקס.
    אגב,לגבי שפות המימשק של התוכנות,ביגלל שלינוקס קיימת על הקהילה,הקהילה מתרגמת כל דבר שקשור אלייה,הכל מתוכנת ה ICQ של לינוקס,אופן אופיס ועד המערכת הגרפי.

    עוד דבר,בהתקנה של חלונות יש תמיכה ביידיש?
    כי ללינוקס יש,רוצים הוכחה?כנס ללינק הזה:
    ftp://ftp.berlios.de/pub/ehad/screenshots/mdk10-official/install-01.png
    וביכלל אם בירצונכם להיתרשם מההפצה:
    http://ehad.berlios.de/screenshots/mdk10-official/
    (התמונות ניתרמו על ידי)

  83. ניר טייב הגיב:

    צודק
    אבל תוכנות צד שלישי הם גם חלק מהמחשב ורוב התוכנות נכתבות לסביבת ווינדואס 😛 (במיוחד אלו שב-VB (אבל אלו לא נחשבות תוכנות ;-))

    חרגתי מהנושא חוזרים

  84. jonatan44 הגיב:

    יש תוכנות שמחליפות את הקיימות
    לדוגמא,בחלונות יש קאזאה,אז יש תחליף בלינוקס שניקרא Apollon,שהוא מיתחבר לאותה רשת (FT) בעזרת פלאג אין (OpenFS)
    עוד דוגמא,בחלונות יש את Emule (אם ככה כותבים את זה,ואגב גם זה תוכנת קוד פתוח וגם ביטרונט,עמדו ליתבוע את האתר של האריות האלא ביגלל שהם הפרו את הרשיון ולא צירפו קוד מקור לתוכנה)
    בלינוקס יש Amule,Xmule,Emule שכולם דומות לתוכנה הזאות כמו שתי טיפוץ מיים.
    ל ICQ יש תוכנה בשם SIM-ICQ.

    לכל תוכנה יש תחליף,קשה לימצוא תוכנה שאין לה תחליף (ל Office יש OpenOffice)

  85. אחחחחח מיקרוסופט…
    קודם כל, אתמול חזרתי מחופשה באילת, ולכן לא לקחתי חלק בדיון הנ"ל…
    בקשר ל’תת דיון’ שהתפתח על ההבדלים בין מייקרוסופט ולינוקס:
    אמנם מייקרוסופט משתדלת לשפר ואולי היא מערכת יותר ידידותית, אך יש לי הרבה מאוד תלונות לגבי התנהלות החברה. שני הדוגמאות שהכי מרגיזות אותי במייקרוסופט הם:
    – בתחילת דרכה, מייקרוסופט דרכה על חברות אחרות על מנת להצליח. קחו למשל דוגמא: את ה- EXCEL פיתחה חברה שאני לא זוכר את שמה, ובגלל שהם הפיצו את התוכנה לפני שהם רשמו עליה פטנט <שזה די מטומטם לעשות>, מייקרוסופט תכנתה את אותה תוכנה, ורשמה את הפטנט על עצמה… היו דיונים בבית משפט למי שייך הפטנט <משום שיש הוכחה לכך שהפטנט לא הומצא על ידי מייקרוסופט>, ולבסוף הוחלט לתת את הפטנט למייקרוסופט…. אתם מבינים, ככה הם התחילו….
    – הדבר הכי מעצבן ואבסורדי- אפילו ביל גייטס לא יודע כמה שורות קוד יש במערכת…. ואתם יודעים למה? כי כשמייקרוסופט מוציאים WIN חדש הם משפרים את הקודם, ולא כותבים תוכנה חדשה. ולכן, יש הרבה בעיות אבטחה. יש סתירות בתכנות עצמו של התוכנה <הרי אין אף אחד שזוכר את כל שורות הקוד, כדי לדעת אם הדבר נעשה או לא..>. זו גם הסיבה, שמגרסה לגרסה הגודל שהתוכנה תתפוס יגדל….

    הדבר מעיד על הזלזול של מייקרוסופט…. אגב- גם מדינת ישראל עוברת לעבוד עם לינוקס…. מדינת ישראל לא חידשה את החוזה שלה עם מייקרוסופט..

    אגב- הספור עם מייקרוסופט מאוד דומה לסיפור עם בזק: בתקופה שלא היו לבזק מתחרים הם צפצפו על כל המשתמשים כי הם ידעו שאין אופציה אחרת.. היום כשיש לבזק מתחרות בשיחות לחו"ל, בהתחברות לאינטרנט <בעיקר כבלים, וגם הספקים>, ולאחר שאישרו לחברה מסויימת <לא זוכר את שמה 🙁 > להיות ה’בזק’ של אזור מסויים <אני חושב בדרום…>, בזק התחילו להתייחס יפה מאוד ללקוחות שלהם…. אותו סיפור עם מייקרוסופט, כאשר הלינוקס התחיל להתפתח, ומתחיל לאיים על מייקרוסופט הם יודעים יפה מאוד שהם חייבים להשתפר…

  86. Deviation הגיב:

    רוצה אני אגלה לך סוד קטן?
    גם את מערכת ההפעלה הראשונה שלהם מיקורוסופט גנבה מ IBM אם אני זוכר נכון..

  87. וואלה….
    זכרתי משהו כזה, אבל העדפתי לא לרשום אם אני לא בטוח…

  88. mrmistory הגיב:

    לא רק בקשר ל-EXCEL אלא גם עיצוב הם
    דפקו מחברה מסויימת "לא זוכר שמה"

  89. OrTheCool הגיב:

    חחחחחחחחחחחחחחחח קרעתם אותי
    מה יש פה להתווכח כל כך??
    ASP זו שפה כבר סתם ישנה שלא מתקדמת
    עדיף PHP בלי כל הנימוקים במטומטמים שלכם על שרתים חחח כותבים לי איזה שרת יותר זול ואיזה שרת פחות זול
    לומדים מה שטוב, PHP יותר קלה ובכלל, אין כמו PHP

  90. koler הגיב:

    asp היא שפה שיותר פופולארית
    אבל php יותר מישתלמת כלכלית
    כיבן שהיא חינמית לחלוטין והיא קוד פתוח

    php יכולה להיתמך על ידי כל השרתים וasp רק על ידי שרתי וינדוס

    זהו בעצם ההבדל הגדול…
    php  גם יותר מתפתחת (עכשיו יצאה גירסה 5)
    ואני חושב שגירסה 5 דומה בביצועים שלה ל:
    asp.net
    !!

  91. fat fish הגיב:

    מממ….ההשוואה לא כל כך במקום…
    מאחר שאין בכלל מה להשוות בין ASP ל-PHP.

    אם רוצים להשוות, יש צורך להשוות בין ASP.NET לבין PHP (מגרסה 4 ומעלה).
    מאחר שפה נעשית השוואה בין שתי טכנולוגיות שאמורות לספק את אותו פתרון אם כי בשתי דרכים שונות.

    זה נכון ששתיהן שפות תסריט, אך בבואנו להשוות בינהן – אנו מקבלים שפה אחת שעוברת אינטרפטיציה ל-MSIL (ואני מתכוון ל- ASP.NET) ושפה נוספת שעדיין נקראת שורה שורה.

    בעוד ASP.NET מאפשרת לך לכתוב בכל שפה שטכנולוגיית NET תומכת בה (יש יותר מ-10 שפות שונות חלקן ממש משונות…אם כי הנפוצות ביותר הינן #C ו-VB.NET) שפת PHP מספקת תחביר C like מאוד אינטואיטיבי למתכנת שבא מעולם התכנות המעשי ומכיר C או ++C או כל שפה אחרת הדומה במבנה התחביר שלה ל-C.

    ASP.NET כבר לא מדשדשת אחרי PHP בכל הקשור לריבוי פונקציות שימושיות (מישהו רוצה לשלוח מייל או להעלות קובץ בקלילות?!) אך היא מביאה מתודולגיה שונה בתכלית מזו שהיתה נהוגה עד היום ומקשה מעט על המעבר אליה, במיוחד למי שהתרגל לכתוב html וקוד משולבים יחדיו…

    PHP נהנית מתמיכה רחבת הקף של קהילת הקוד הפתוח וקיימים לה כמות עצומה של פונקציות לכל מטרה אפשרית (הכלל ב-PHP, לפני שאתה כותב, חפש אם זה קיים!!!) ותיעוד מקיף ביותר המתורגם ע"י חברי הקהילה לשלל שפות. לצערנו הרב האחראים על התרגום לעברית עשו עבודה נהדרת עם התרגום – אך לא עם קידוד הדפים..(:

    כיום, לאחר צאת php 5 ניצת קרב הענקים בין שתי הטכנולוגיות. php 5 כמו טכנולוגית NET, מהווה קפיצת דרך משמעותית בהתפתחות של טכנולוגית PHP. ולנו נותר להנות מהפרות של הקרב על היוקרה.

    בינתיים, טכנולוגיות אלו מאבדות לאט לאט מכוחן כשמדובר במערכות גדולות, עקב העומס הרב שהן יוצרות על השרתים…..לטובת…..java!!!
    ושוב החזרה המסורתית. בעבר הקפיצה מתוכניות (cgi) שיושבות על השרת לשפות תסריט נחשב צעד גדול – וכיום נראה שאנו חוזרים אחורה, אם כי לא בדיוק, אנו לא חוזרים ל-cgi הקלאסי, אלא למערכות מורכבות יותר ויותר הבנויות ב-java ושפות התסריט כנראה ישקעו בתהום הנשייה (טוב, מוגזם – לפחות ישאר באתרים הבינוניים בגודלם ומטה…).

  92. פרדי הגיב:

    נשמע משכנע אבל שגיאות הכתיב הורסות?

  93. TheShield הגיב:

    אז ככה… קצת באיחור אבל בכל זאת
    ב-PHP התנסיתי במשך כמה חודשים ואני אמשיך "להתנסות" איתה במשך כמה שנים, אני אולי לא הגעתי לרמה של תכנות מערכות ברמה ממש גבוהה אבל מתקדמים עם הזמן.

    PHP שפה פשוט נהדרת, פונקציה לכל דבר, תחביר קל, קלות שימוש עם מסדי נתונים, ואין סוף מקורות מידע באנגלית.

    לפני שבוע בערך התחלתי ללמוד ASP, אני כרגע בונה מערכת משתמשים לאתר שלי שאני אמור להגיש פרוייקט סיום שנה במגמה בה אני לומד.
    מרחוק ה-ASP נראית שפה מאוד לא מובנת עם תחביר אידיוטי (סליחה על המילה), אבל שמתחילים ללמוד אותה היא מאוד נחמדה ולבונה אתרים הממוצע היא באותה רמה של PHP.

    בנוגע לאבטחה של מערכות ההפעלה, בולשיט לא בולישט… אין וויכוח שלינוקס מערכת הרבה יותר מאובטחת מווינדוס, כמו שאמרו כאן לפניי, לינוקס היא מערכת קוד פתוח וברגע שמגלים פירצת אבטחה כלשהו מייד עורכים את הקוד ומוציאים עדכון.
    שזה מגיע לווינדוס צריך לחכות שבייל גייטס יתן את האישור שלו לעדכונים השונים.
    מי שזוכר לפני שנה בערך כולם נדהמו לגלות שמיקרוסופט השתמשה בשרתי לינוקס בתור פיירוולים!, מי שמעוניין לבדוק את העניין, אפשר למצאו את הכתבה באתר HWZONE. בכך בעצם מיקרוסופט הודו שלינוקס מערכת יותר מאובטחת, נקודה!

    לגבי מסדי נתונים, MySQL יותר חזק מ-Access וגם כאן אני לא ממש רואה מקום לוויכוח.
    לא פעם ולא פעמיים אנשים מגיעים עם שאלה למה מסד ה-Access שלהם לא מצליח להחזיק 50 משתמשים בו זמנית בעוד שמסד MySQL מחזיק אתרים עם מאות גולשים בו זמנית.

    לסיכום שכל אחד יבחר את מה שטוב לא, אף אחד לא ישנה לכמה מיליוני אנשים את דרך החשיבה בכך שהוא יגיד ש-PHP או ASP טובות יותר…
    מי שאוהב את ASP יתכנת ב-ASP ומי שאוהב PHP יתכנת ב-PHP.

    לסיכום העדפתי האישית… PHP.
    מתן.

  94. TheShield הגיב:

    עוד דבר קטן
    הטבלה מהשוואה של אורקל אומרת הכל, השוו שם את PHP ל-ASP.NET ואפשר לומר ש-PHP לקחה את ההשוואה דיי בקלות.

  95. SDSD הגיב:

    אני בעד CGI… חח סתם…
    לא זה ולא זה… תם זמנם של השפות האלו.
    ASP.NET! ולמה?

    בדוט נט יש לך את Common Language Runtime (או בקיצור CLR) שזו הסביבה שבה רצים היישומים. היא מאפשרת לך עבודה בכל שפה – ++C, #C, vb.net ועוד.

    בסדר אז יש לך כמה שפות, לרוב אתה משתמש בשפה אחת
    דוט נט מתקמפלת למעין שפה מכונה (קוד ביינים שכזה) שמאפשר ליישם את ה CLR לכל מערכת הפעלה!!

    ולמה יש דו נט רק לוינדוס? אולי הclr שלהם לא עובד?
    בעת קריאה לקובץ aspx, הדף מתורגם לקובץ זמני שעובר קומפליציה ונשמר ב cache למניעת קימפול חוזר וטעינה מהירה יותר של העמוד.

    ומה זה זנד אופטמיזייר?
    בדוט נט יש לך ספרייה עצומה של פונקציות ומחלקות שניתן להשתמש בהם בכל תוכנית שכוללים עבודה עם מסד נתונים, תמיכה מובנת ב xml ו web services ועוד.

    ומה עם כל הפונקציות שבאות עם php בדקת בדוקומנטרציה כמה יש?
    ב asp.net יש לך את ה webforms

    הווב פורמס זה הדבר הכי דפוק שעשו, תסביר לי איך form רץ בצד שרת?
    asp.net הרי שייכת ל framework ולכן יש מאחוריך פונקציות מובנות של מערכת הפעלה windows.

    ואין לך שימוש בפונקציות של וינדוס בphp?
    ואיזה פונקציות בדיוק מדובר בהם?
    וכהערת אגב, כשאתה עובד עם asp.net ועם asp יש לך אופציה לעבוד עם MS SQL שהוא מסד נתונים חזק בהרבה מה mySQL הצעצוע ומאפשר לך אלפי אפשרויות נוספות. נכון, PHP עובד עם זה אך זה לא טריוויאלי.

    עכשיו אתה מדבר כבר שטויות שימוש ב ms sql הוא טרוויאלי בדיוק כמו שימוש בכל מסד נתונים אחר בphp.

    *זה לא אני כתבתי, חבר שלי כתב.

  96. ayalx הגיב:

    נו אז?
    כל מה שתיארת אלה צעדים רלוונטים של חברה.
    ומה הלינוקס מנסה בעצם? לדרוס את מייקרוסופט כמובן? אותו הדבר.
    אם למשל חברת FireFox (הם חברה עכשיו) היו הכי חזקים הם היו עושים אותו הדבר.
    אז נא לא להשמיץ סתם.

  97. D-almighty הגיב:

    אכן יש אפשרות
    אבל….  לצערי תמיד יש אבל, והוא מאוד גדול הפעם…
    אי אפשר להתקין רכיבים מתקדמים של asp על שרת לינוקס…
    ז"א שפעולות מתקדמות שמשתמשות ברכיבים (לפעמים אפילו בסיסיים וסבירים) אי אפשר לעשות עם asp על לינוקס.

  98. netaneld122 הגיב:

    PHP
    PHP שפה יותר חדשה יותר מהירה יותר פונקציות מאובטחת יותר קלה ללמידה !

  99. D-almighty הגיב:

    אני חושב שהן די שוות
    למרות שיש יתרון קל לphp.

    asp היא שפה ממש קלה ללמידה, וכל אדם פשוט שיש לו ציון טוב ב5 יח"ל אנגלית או כל דובר אנגלית כלשהו בעולם יכול ללמוד אותה בקלות יחסית.
    יש הרבה פונ’ בasp שהשם שלהן נובע ממילה ידועה בשפה האנגלית.
    php לעומת זאת קלה ללמידה רק מהבחינה שהיא דומה כ"כ לשפת C, שהיא אחת השפות שחובה לדעת בתור מתכנת פשוט. אפילו הבסיס לתיכנות.

    asp שפה מאוד יציבה ומדויקת שיכולה לעבוד עם כל סוגי המסדים בצורה חלקה.
    php שפה גם כן יציבה מאוד והיתרון הבולט שהיא יכולה לעבוד בכל שרת שהוא – ווינדוס או לינוקס.
    בייחוד שהעבודה על לינוקס טובה יותר מתוך כך שהביצועים טובים יותר.
    לasp אומנם יש אפשרות לעבוד חת לינוקס אבל בצורה מוגבלת מאוד, וזאת מכיוון שלasp גם יש יתרון שבמידות מסוימות נחשב גם לחסרון גדול והוא שעל כל דבר צריך אובייקט, רכיב.
    עניין האובייקטים בasp אולי מאפשר למתכנת לבחור באובייקט המועדף עליו הנוח ביותר עבורו ולעבוד איתו, אבל החסרון הוא שכאשר מתכנת שבנה אתר (וקרה לי הרבה) ועבד עם אובייקטים מסוימים, כאשר הוא עבר לשרת אחר שתומך באובייקטים אחרים, הוא נאלץ לשנות את התיכנות בכמה וכמה דפים.
    ישנם שרתים שאפילו אובייקט ההתחברות למסד איזו זהה, וזה כבר מרגיז.
    על כן היתרון הגדול של php – כל הפונ’ מובנות. אין דבר כזה בphp שקוד יעבוד בשרת אחד ובאחר לא בגלל אובייקטים שונים.

    חוץ מזה, היתרון הבולט של php הוא העבודה בלינוקס.
    שרת לינוקס הינו מהיר יותר משרת ווינדוס, וכמו כן גם זול הרבה יותר.
    בגלל המחשבה הזו, הרבה אנשים לומדים php ולא asp, כדי לחסוך בעלויות האחסון.

שלח תשובה