שלח תשובה

זירת השאלות

191
צפיות
76
תשובות

אממ יש לי שתי שאלות קטנות..

,‏ 2 ביולי, 2004

1.סיימתי לבנות את הפורום והכל אני רק רוצה שנגיד משהו כותב את התוכן של התגובת כל מספר מסוים של אותיות זה ירד שורה למטה..
2.איך אני יכול לעשות שנגיד מישהו שולח הודעה אחרונה אז היא תיהיה ראשונה..
תודה מראש..

תגיות:

76 תשובות

  1. BuildHome הגיב:

    בקשר לשאלתך הראשונה
    לא ממש הבנתי אותך.
    אולי הכוונה היא שהתוצאה תהיה זהה למה שנכתב בטופס הוספת ההודעה?
    כלומר, אם המשתמש כתב 4 מילים וירד שורה ב-TEXTAREA אז זה יהיה כך בעמוד הצגת ההודעות.
    אם כך אז תקרא את המאמר הבא: לחץ כאן

    בנוגע לשאלתך השנייה, תבצע סידור לפי התאריך האחרון בסדר יורד:

    …order by LastDate DESC

    LastDate – שדה התאריך שנמצא בטבלה שלך.

  2. zombie הגיב:

    עברתי על המאמר תגיד לי אם זה אמור
    להיות ככה..


    body = Replace(body,chr(13),"<br>")

    האם זה נכון לרשום את זה ככה?

  3. BuildHome הגיב:

    כן, בדיוק כך. זה יבצע מעברי שורה
    כמו שבוצעו בעת כתיבת ההודעה.

  4. zombie הגיב:

    תוכל להגיד לי לאיפה אני צריך להכניס
    את השורה הזאת בקוד שלי?


    response.write"<tr>" & VbLf
                response.write"<td bgcolor=white align=center>כותרת:</td>" & VbLf            
                response.write"</tr>" & VbLf
                response.write"<tr>" & VbLf
                response.write"<td bgcolor=blue align=center>" & replyrs.fields("title") & "</td>" & VbLf            
                response.write"</tr>" & VbLf
                response.write"<tr>" & VbLf
                response.write"<td bgcolor=white align=center>תוכן ההודעה</td>" & VbLf            
                response.write"</tr>" & VbLf
                response.write"<tr>" & VbLf
                response.write"<td bgcolor=blue align=center>" & replyrs.fields("body") & "</td>" & VbLf            
                response.write"</tr>" & VbLf
                replyrs.movenext()          
                           Wend
        
        response.write"</table>" & VbLf

    %>

  5. BuildHome הגיב:

    אתה צריך להחליף את השורה
    הזאת:

                response.write"<td bgcolor=blue align=center>" & replyrs.fields("body") & "</td>" & VbLf            

    בזאת:

                response.write"<td bgcolor=blue align=center>" & Replace(replyrs.fields("body"),chr(13),"<br>") & "</td>" & vbcrlf  

    זה אמור לעבוד.

  6. zombie הגיב:

    הוא רושם לי הודעת שגיאה


    error ‘80020009’
    Exception occurred.

    /zombie123/forum/view_topic.asp, line 42

    42 זאת השורה שאמרת לי להחליף..

  7. BuildHome הגיב:

    אתה צריך לבדוק שהערך
    של replyrs.fields("body") לא ריק.

  8. zombie הגיב:

    צריך להוסיף את השורה הזאת בראש הדף?

  9. אתה צריך להמשיך את השורה
    אחרי ה-then

    ותשים אותה קצת לפני איפה שאתה שולף את השדה

  10. אני רואה שאין לך הרבה ידע ב-asp
    תעבור על המדריך, תקרא ותפנים!

  11. אוריקס הגיב:


    zombie – אני פשוט עוצר את עצמי מלמחוק לך שוב.

  12. zombie הגיב:

    חזרתי על המדריך 10000 פעמים ואני לא
    מבין אותו כל כך…
    (vbs)

  13. ניר טייב הגיב:

    אז איך אתה מצפה להבין את מה שאנו
    אומרים?

  14. zombie הגיב:

    אני מבין בVBS בסדר אבל
    אני לא מבין את התנאים של VBS…

  15. ניר טייב הגיב:

    זה די קל
    זה הולך ככה:
    אם אמת אז
    תעשה דברים מסויימים
    אם שקר
    תעשה דברים אחרים


    IF (אם) <condition>(ערך שכביכול אמת) THEN
    דברים שקורים אם זה אמת
    ELSE (אם שקר)
    דברים שקורים אם זה שקר
    END IF (סיים תנאי)

  16. zombie הגיב:

    אז בקיצור אני צריך לרשום תנאי דומה
    בקוד שלי?

  17. zombie הגיב:

    דרך אגב
    תודה ניר על ההסבר עכשיו אני בערך הבנתי את זה..

  18. zombie הגיב:

    רשמתי את התנאי הזה
    תגידו לי אם נכון לרשום ככה


    if Len(replyrs.fields("body"))=0 then
            response.write"<tr>"
            response.write"<td bgcolor=blue align=center>" & Replace(replyrs.fields("body"),chr(13),"<br>") & "</td>" & vblf  
            response.write"</tr>"
    else
    nada="אין תוכן להודעה זאת"
    end if

  19. MasterMind הגיב:

    זומבי
    אתה לא חיב כל הזמן לרשום את הריפלייס פשוט תעשה משתנה שמכיל בתוכו את המידע כבר אחרי הריפלייס ואחרי כל המניפולציות שעשית
    ואז תציג אותו זה יותר מקל עליך ….

  20. MasterMind הגיב:

    זה רק הצעת ייעול
    נכון כשאתה רושם


    Replace(replyrs.fields("body"),chr(13),"<br>")

    אז במקום כל זה אתה רושם


    StrRep=Replace(replyrs.fields("body"),chr(13),"<br>")

    ואז במקום לרשום את כל השורה הארוכה הזאת אתה רושם


    StrRep

  21. MasterMind הגיב:

    אני אסביר לך יותר קל
    נכון באלגברה אפשר להשוות משתנים גיד X=Y ואז במקום ה X לרשום Y במשוואה
    (חחחחח  מאיפה הבאתי את הדוגמא הזאת)

  22. zombie הגיב:

    זה רושם לי שגיאה..


    Microsoft VBScript runtime error ‘800a000d’
    Type mismatch

    /zombie123/forum/view_topic.asp, line 42

  23. zombie הגיב:

    אממ סליחה בעצם זה רושם את זה


    error ‘80020009’
    Exception occurred.

    /zombie123/forum/view_topic.asp, line 25

  24. BuildHome הגיב:

    התנאי שכתבת מעלה לא נכון
    הוא הפוך.
    כתבת משפט תנאי של "אם מספר התווים של ההודעה שווים לאפס אז תציג הודעה, אחרת תציג פלט מתאים".

    וזה אמור להיות ההיפך, כלומר: "אם מספר התווים בהודעה שווים לאפס אז הצג הודעת פלט מתאימה, אחרת הדפס תוכן הודעה".

  25. zombie הגיב:

    רשמתי ככה
    וזה עדיין לא נכון..


    if Len(replyrs.fields("body"))=0 then
            nada="אין תוכן להודעה הזאת"
            else
            response.write"<tr>"
            response.write"<td bgcolor=blue align=center>" & Replace(replyrs.fields("body"),chr(13),"<br>") & "</td>" & vblf  
            response.write"</tr>"
            end if

    השגיאה


    Microsoft VBScript runtime error ‘800a000d’
    Type mismatch

    /zombie123/forum/view_topic.asp, line 41

    שורה 41


    if Len(replyrs.fields("body"))=0 then

    תודה מראש

  26. MasterMind הגיב:

    תראה קצת יותר קוד
    בערך שתי שורות מלמעלה ומטה
    כי לפעמים התוכנה אומרת שגיאה בשורה 2 והשגיאה האמיתי נמצאת בשורה 1
    יענו שורה לפני..

  27. zombie הגיב:

    הנה


    response.write"<tr>"
                response.write"<td bgcolor=white align=center>תוכן ההודעה</td>" & vblf
            response.write"</tr>"
            if Len(replyrs.fields("body"))=0 then
            nada="אין תוכן להודעה הזאת"
            else
            response.write"<tr>"
            response.write"<td bgcolor=blue align=center>" & Replace(replyrs.fields("body"),chr(13),"<br>") & "</td>" & vblf  
            response.write"</tr>"
            end if
            while not replyrs.EOF
                response.write"<tr>" & VbLf
                response.write"<td bgcolor=white align=center>כותרת:</td>" & VbLf            
                response.write"</tr>" & VbLf

    כל מה שרשמתי בעיברית זה שנה למספרים

  28. zombie הגיב:

    הצלחתי לסדר את הבעיה תודה בכל
    מקרה.!

  29. zombie הגיב:

    יש לי עוד שאלה קטנה
    איך אני יכול לתת פקודה שתספור כמה הודעות וכמה תגובות יש בפורום מסוים?
    תודה מראש

  30. MasterMind הגיב:

    איך הפורום שלך נראה ?
    אם זה פורום רקורסיבי
    אז תעשה רקורדקאונט

    rs.recordcount

    זה סופר את כל הרשומות בטבלה

    אם יש לך שתי טבלאות שונות (אחת להודעות ואחת לתגובות) אז זה כבר יותר מסובך

    ועוד משהו אם אתה משתמש ברקורדקאונט אתה חייב להגדיר מפתח ככה

    rs.open "your query " , conn,3,3

  31. ניר טייב הגיב:

    כך:


    SELECT COUNT(rootId)
    FROM forumTbl
    GROUP BY rootId

    תתאים את זה לטבלה שלך

  32. ניר טייב הגיב:

    למעלה זה מס’ הודעות
    לתגובות נראה לי זה כך:

    SELECT COUNT(id) AS cntId
    FROM forumTbl
    WHERE parentId<>0

  33. zombie הגיב:

    אני רוצה שזה יהיה בתוך תא בטבלה ככה
    אני עושה (כמו שניר אמר)?
    כאילו רושם את זה בתוך התא בטבלה?

  34. ניר טייב הגיב:

    שיעשה את זה באמת ב-VIEW במסד
    ותיקון למס’ ההודעות (בטעות עשיתי תגובות פר הודעה)

    SELECT COUNT(id) AS cntId
    FROM forumTbl
    WHERE parentId=0

  35. ניר טייב הגיב:

    אלו בסה"כ השאילתות שאתה צריך לעשות
    בהתאם למסד שלך

  36. zombie הגיב:

    ניר תשמע שניה
    אני עושה פורום טבלאות אז איך אני יכול להכניס את הנתונים לטבלה ?

  37. zombie הגיב:

    משהו יכול להגיד לי מה לא בסדר
    בשאילתה שלי?


    con.execute "insert into register(username,[password],fname,lname,icq,messanger,email,icon,hatima) values(‘" & username & "’,’" & password & "’,’" & fname & "’,’" & lname & "’,’" & icq & "’,’" & messanger & "’,’" & email & "’,’" & icon & "’,’" & hatima & "’,)"

    השגיאה היא


    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error ‘80040e14’

    [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Syntax error in INSERT INTO statement.

    /zombie123/tforum/register.asp, line 29

  38. ניר טייב הגיב:

    בסוף השאילתא יש לך פסיק מיותר
    ולהבא רצוי שתדפיס את השאילתא ותראה לנו את הפלט כך יהיה לנו יותר קל לכוון אותך

  39. zombie הגיב:

    איך אני יכול לעשות שמשתמש חדש נרשם
    אז הוא יוכל להשים את הכתובת של החתימה שלו?

  40. zombie הגיב:

    אני ירשום את זה יותר ברור
    אני עשיתי בטופס הרשמה שיכניסו את הכתובת של החתימה עכשיו אני רוצה בדף שמציג את ההודעה שיציג את התמונה שהוא שם..
    תודה מראש…!…

  41. zombie הגיב:

    נגיד
    שהוא העלה את החתימה שלו לאיזה שרת ורושם את הכתובת שלה נגיד:
    http://www.host.com/icon.jpg

  42. zombie הגיב:

    אז איך אני יכול להציג את
    החתימה שלו בעמוד שמציג את ההודעה?
    תודה מראש

  43. zombie הגיב:

    יש לי שאלה בקשר להתקנת IIS
    אני נכנסתי לפי המאמר להוספההסרה הכנסתי את הדיסק ואז אני מסמן שזה יתקין את הISS הוא טוען קצת ואז אומר להכניס את הדיסק והדיסק כבר בפנים..
    תודה לעוזרים

  44. תשאל בתמיכה טכנית
    זה כבר לא קשור ל- IIS, אלא ל- WINDOWS והבאגים שלו

  45. zombie הגיב:

    יש לי שאלה ….
    איך אני יכול לעשות הוספת סמיילים בפורום שלי?
    תודה מראש..

  46. אוריקס הגיב:

    אם לא הבנת עד עכשיו
    אז פה אין קודים מוכנים. ולפני שאני מוחק לך את כל השרשור בפעם השלישית או הרביעית, תרסן מהר את ההתנהגות שלך. ובפעם הבאה שתחסם אני אבקש פשוט לחסום אותך.

  47. אוריקס הגיב:

    פה אין קודים מוכנים.
    תפסיק עם זה.

  48. zombie הגיב:

    טוב אז אני יראה את הקוד שלי
    ותגידו לי מה לא בסדר..
    אני עשיתי את זה כאילו רק זה מציג לי את הגוד של הסמיילי ולא את הסמיילי עצמו הנה הקוד שבטופס ששולחים את ההודעה
    ההודעה:


    <textarea name="body" style="border: 1px solid #000000" rows="10" cols="50"
    id=t1></textarea><br>

    <script language="JavaScript">
    function addTextToInput(obj,textAdd)
    {
    var objElement = document.getElementById(obj);
    objElement.focus();
    document.selection.createRange().text = textAdd;
    }
    </script>
    הסופת סמיילים:
    <img src=020.gif onclick="addTextToInput(‘t1′,'[:)]’)">

    וזה הקוד בעמוד שמציג את ההודעה


    function msgEdit(str)
    str = replace(str,"[(:-$]","<img src=""angry.gif"">")
    msgEdit = str
    end function

    ושמתי את זה בתא של התוכן הודעה


    msgEdit(body)

    אני מקווה שעכשיו זה בסדר ולא תמחק תהודעה שלי

  49. zombie הגיב:

    אופס תיקון לקוד שמציג את ההודעה


    function msgEdit(str)
        str = replace(str,"[:)]","<img src=""020.gif"">")
        msgEdit = str
        end function

  50. Deviation הגיב:

    תשתמש ב replace
    תחליף לפני ההכנסה למסד נניח את :-‏) (אל תעתיק מפה כי יש תו שקוף) לקוד התמונה, נניח:


    <img src="images/pic01.jpg" border="0">

  51. zombie הגיב:

    אוריקס אתה יכול בבקשה
    למחוק את ההודעה הזאת?

  52. zombie הגיב:

    טוב לא משנה יש לי שאלה באמת פשוטה.!
    יש לי במסד נתונים שדה של כןלא איך אני יכול להכניס נתונים שזה יסמן את זה כאילו בוי (V) תודה מראש..

  53. BuildHome הגיב:

    לא ממש הבנתי אותך
    אבל שדה כן/לא הוא שדה בחירה.
    כלומר כמו בשדה HTML – שדה CHECKBOX (מרובע).

    אם הערך של השדה הוא כן אז הוא מסומן בוי (V) ואם הוא לא אז לא מסומן.
    אותו דבר עבור אם זה TRUE/FALSE.

    לא יודע אם ממש הבנתי אותך.

  54. zombie הגיב:

    תראה..
    נגיד אני רוצה שבמסד נתונים זה יסומן בוי (ע"פ פקודה שאני יתן בדף HTML)
    אז בקיצור אני לא יודע איך לעשות את זה ..
    מקווה שהבנת
    תודה מראש בילד.!

  55. ניר טייב הגיב:

    אתה צריך לשלוח טופס (לדוגמא)
    שהטופס שולח ערכי TRUE או FALSE ואותם אתה מכניס/מעדכן לשדה

  56. zombie הגיב:

    אתה יכול בבקשה לתת לי דוגמא?
    דרך אגב תוכל אחרי זה לבדוק את הקוד של הסמיילים שלי למה הוא לא טוב
    (כמה הודעות למעלה )

  57. BuildHome הגיב:

    הנה התשובות
    1. אתה מכניס ערך TRUE/FALSE, לדוגמא:

    rs("bla") = True

    זה בשימוש עם ADO ולא SQL.

    2. כנס למאמר שלי על פונקצית ההחלפה ותראה בעמוד דוגמא להחלפת ערכים אפשרות הוספת עיצוב.
    זה על אותו בסיס כמו שאתה צריך. אתה יכול לשפר את הקוד ולהתאימו לצרכיך.
    מאוד פשוט.

    מקווה שעזרתי.

  58. ניר טייב הגיב:

    קודים מוכנים לא תקבל כאן
    כתבתי לך מה אתה צריך לעשות קודים אני לא אתן

  59. zombie הגיב:

    אופס בטעות שלח לי את ההודעה בילד
    תיכנס שניה אממ יש לי בעיה בהצגת הסמיילים שים לב לקודים שלי ותגיד לי מה לא טוב בהצגת ההודעה כי אין לי מושג מזה
    הנה הקוד שבטופס ששולחים את ההודעה
    ההודעה:


    <textarea name="body" style="border: 1px solid #000000" rows="10" cols="50"
    id=t1></textarea><br>

    <script language="JavaScript">
    function addTextToInput(obj,textAdd)
    {
    var objElement = document.getElementById(obj);
    objElement.focus();
    document.selection.createRange().text = textAdd;
    }
    </script>
    הסופת סמיילים:
    <img src=020.gif onclick="addTextToInput(‘t1′,'[:)]’)">

    וזה הקוד בעמוד שמציג את ההודעה


    function msgEdit(str)
    str = replace(str,"[(:-$]","<img src=""angry.gif"">")
    msgEdit = str
    end function

    ושמתי את זה בתא של התוכן הודעה


    msgEdit(body)

    תודה מראש

  60. zombie הגיב:

    דרך אגב הבעיה היא שזה מציג לי את
    הקוד של הסמיילי ולא הת הסמיילי עצמו דרך אגב תיקון לקוד שרשמתי בהודעה השניה לקוד שמציג את ההודעה


    function msgEdit(str)
        str = replace(str,"[:)]","<img src=""020.gif"">")
        msgEdit = str
        end function

שלח תשובה